Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Miért lenne rossz hír? A 65nm-es prociknak több fesz kell, mint a 45nm-eseknek.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
aha. akkor ez rossz hir?

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Nem. Az egy CPU fícsör, amit a gyártáskor kap. Vannak progik, amik rosszul olvassák ki, de változtatni nem lehet. (Persze értelemszerûen aktív en. gazd funkciókhoz alacsonyabbat ad a BIOS AUTO feszen.)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha mar emeltem a proci feszt, akkor a VID azt fogja mutatni igaz?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Aham, ezt tapasztaltam még régebben A64-en, hogy _semmitõl_ nem fagyott a gép csak a Warhammer 40000 és a Company of Heroes aktuális részétõl.

3.6GHz az abszolút végcél, akkor sem akarom feljebb húzni ha menne. Kikísérletezem akkor a legkisebb feszt amivel ezt tudja és hozzá, hogy mit bírnak a RAM-ok. Attól mondjuk kicsit tartok, egyszer egy balul elsült memóriatuninggal elszállt az XP-s winyó MBR-e is és volt némi veszteségem. :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Elég magas VID, de szard le, ha nem 5GHz-re gyúrsz! :) Most hirtelen meg nem mondom, hogy a CoreTemp vagy a RealTemp ad jobb közelítést CPU hõmérsékletre, de azzal a böszme hûtõvel a fején olyan 50 fok körül lehet valójában. 1-2 óra Prime95 elég, persze. De azt ne felejtsd el, hogy ez nem teljes stabilitás teszt, fõleg, ha small FFT-t futtatsz csak. Ha megvan a minimum fesz, a kitûzött magórajel, RAM freki, fesz és idõzítések, és Prime-stabil a motyó, akko engedj rá mindenféle CPU igényes játékokat, mert ezek sokszor olyan funkcióit is megdolgozzák a CPU-nak, amit a stresszprogik kihagynak. A Prime95 pl Lucas–Lehmer iterációkat hajt végre komplex számokon, ami ugyan rommá terheli a CPU-t, de nem veszi igénybe teszem azt az SSE/2/3, SSSE3 utasításkészleteit.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Köszi! :)

1.2500V a VID, most BIOS-ban 1,2750V van beállítva a 9*400-nak, reggel óta így megy, nagyrészt Red Alert 3-al terhelve, de akkor nekiesek majd Prime-al is. Tudom, hogy 2 napig kell futtatni, hogy tuti legyen, de mi az a minimális idõ amikor már megbízhatónak mondható? 1 óra mondjuk?

A tuning óta az ASUS PC Probe szoftverben -100 és +112 fok között szór a CPU temp. :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Az a VCore érték, amit a BIOS kiolvas, és beállít, ha alapon hagyod. Elvileg minél alacsonyabb, annál jobban húzható a proci, de ez azért nem ennyire egyszerû. Nyilván, az alacsonyabb VID azt jelenti, hogy alacsonyabb feszen tudja a gyári órajelet. Leszedsz mondjuk egy CoreTemp-et, és meg is tudod. ;)

Itt egy régebbi wolfim pl.:

Feltöltött kép

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Mijaza VID? :)

Intel honlapján bóklásztam, de csak intervallumot adtak meg fesznek.

Mer' egy állat vagyok !

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
_A:

a legtöbb fénymásoló hasonló (lézeres) elven mûködik, mint a lézernyomtató - az univerzális fénymásolópapír (mezei A/4-es) jó a faxba épp úgy, mint a lézer-, illetve a tintasugaras nyomtatókba.

szóval igen, nyugodtan nyomtasd - én is a múltkor azt vettem, most meg egy nagyságrenddel drágábbat ("Standard" márkájú), és bevallom õszintén a jegyzeteimnél, sima szöveg nyomatoknál nem igazán látok különbséget a 2-3x ennyibe kerülõ canon vagy hp papírhoz képest.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Általában 1.18V valós VCore körül viszik a 3GHz-t, de a VID megmondja, hogy az adott CPU-nak mennyi az alapfesze. 2.1V-t nyugodtan adhatsz a RAM-oknak BIOS-ból, akár tartósan is. Enyimeknek anno 2.7V-tõl sem lett bajuk, ellenben megvolt a 3-3-3-4 @ 920MHz. :)

Amúgy inkább Prime95, mint Orthos. Prime stabil Wolfikat simán kidobálja - látszik, hogy egy béta progi, amit senki sem fejleszt, szemben a Prime-mal.

E8400-nak mennyi az alapfesze? RAM-nak nem lesz baja a 2.1V-tól? Nincs rajta borda meg semmi se, papírján 1.8V van.

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts
hali! lenne egy nagoyn láma kérdésem:$ a lézernyomtatónak mind1 hogy milyen papírt kap amire nyomtat? van egyáltalán különbség fénymásolópapír és egyéb a4es papírok közt? jó a dipát felismerem, de én ilyen fehér papírra gondolok, amire lehet nyomtatni:) Olyasmi dereng, hogy a lézernyomtató valami meleg tárcsára szórja a festékport ami ráragad a papírra és emiatt hõtûrõ papírra van szükség? de ilyet most nem találok sehol:) szóval help, lenne egy jóadag nyomtatandóm csaknemtom, hogy tescos alap fénymásolópapír mehet e a kicsike hasába avagy sem:)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

biosban EIST meg C1E enabled legyen.
feszt 0.05v-onként csökkentsed, 2-3 óra orthos / prime /occt vagy ilyesmi utáb. ramot próbáld meg a következõ osztóval, az 1066-osnak mennie kell szvsz. 2.1v-ot ne feledj adni neki.

E8400-nak mennyi az alapfesze? RAM-nak nem lesz baja a 2.1V-tól? Nincs rajta borda meg semmi se, papírján 1.8V van.

Mer' egy állat vagyok !

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
bekrepált a lassan 10 éves hp lézernyomtató, kellene új. ami fontos lenne, hogy legyen benne beépített Ethernet (tudom, van külön printserver..de nekünk ilyen kell.), lézeres legyen, és minél olcsóbb, de jó. (és a toner se legyen bele drága)

esetleg ha ilyenbõl van ilyen scanner-copier-printer verzió, az is érdekelne...ezt találtam eddig, ami tetszik, szerintetek?

http://www.ebolt.hu/...ernyomtato.html

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hm, CPU-Z azt mondja 2,4GHz-en megy, minden más szerint 3.6GHz-en, akkor mégis müködik a SpeedStep és ez azért van?

FSB:RAM most 1:1, így 800-on megy a RAM (1.8V kell neki a leírása alapján), CPU feszt levittem 1,275V-ra, egyelõre minden oké.

biosban EIST meg C1E enabled legyen.
feszt 0.05v-onként csökkentsed, 2-3 óra orthos / prime /occt vagy ilyesmi utáb. ramot próbáld meg a következõ osztóval, az 1066-osnak mennie kell szvsz. 2.1v-ot ne feledj adni neki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
OK kösz szépen!

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Bocsánat, ha nagyon ostoba a kérdés, de teljes számítástechnikai analfabéta vagyok: ha letöltök fájlokat, aminek az a vége, hogy avi.001, avi.002 stb., azt, hogy lehet egybefûzni?

A legelsõ file-ra(avi.001) jobbklikk- társítás- winrar. Majd a winrarral- kibontás(pl. ide)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
Bocsánat, ha nagyon ostoba a kérdés, de teljes számítástechnikai analfabéta vagyok: ha letöltök fájlokat, aminek az a vége, hogy avi.001, avi.002 stb., azt, hogy lehet egybefûzni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
ezen mit lehetne finomhangolni?

Feltöltött kép

Feltöltött kép

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Hm, CPU-Z azt mondja 2,4GHz-en megy, minden más szerint 3.6GHz-en, akkor mégis müködik a SpeedStep és ez azért van?

FSB:RAM most 1:1, így 800-on megy a RAM (1.8V kell neki a leírása alapján), CPU feszt levittem 1,275V-ra, egyelõre minden oké.

Mer' egy állat vagyok !