Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

shiroiamy

shiroiamy

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Halihó!
Videóvágáshoz a VirtualDub-ot használom, de néha van vele egy kis problémám. Mikor szeretném a videót példul 3:25-6:40-ig kivágni, akkor a program 3:20-tól kezdi el kivágni. Ezzel mit tudnék csinálni? Nagyon idegesítõ, ha pontosan akarom kivágni a videót. Tud valaki valamilyen megoldást?

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Bluetooth kérdés: van nekem a laptopomban integrált BlueTooth cucc, ami az XP saját driverével megy, és azt állítja magáról, hogy nincs benne audio gateway. Illetve nem állítja, hogy van. Ellenben azt az infót kaptam,hogy ez jobbára csak driver kérdése. Most akkor hol az igazság?
Az alany: Fujitsu Siemens V3205

--Trifo

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Majd' minden játék támogatja már, amelyik nem ahhoz meg szoktak nem hivatalos patch-eket, hekkeket készíteni, általában itt elérhetõek:
http://www.widescree...x.php/Main_Page

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Wide szerintem játékra "jelenleg" nem jó, kevés az amelyik ki tudja használni, a széthúzott kép meg randa. Legalábbis az általam ismert/használt játékok 90%-ában csak standard felbontásokat tudsz válsztani (1024x768, 1280x1024...) Ritka a "júz deszktop szetingsz"

Elõttem egy samsungsyncmaster2243nw van, korrekt, bár a színek felfele és lefele változnak (no ezt csak az érti aki látja..)

Ride everywhere.

.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
nekem me acer AL2017 4:3-as
én is imádom:p

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Nekem meg 710N.
Egyszerûen imádom!

(...de komolyan!)

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6,961 posts
Nekem Samsung 2043BW
olcsó, állítható, jó a kontrasztja, szép a képe, persze szembõl kell nézni...

Aktuális civil

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Ez a 961BF 4:3-as képarányú, tehát szerintem manapság felejtõs...
Bár pl. Izraelben ugyanez a típusszám 16:10-es monitort takar ;)
És a depo-n 2db ilyen monitor volt, mindkettõ 60e felett. Az meg kicsit sok.

Ja, és a 20" és 22" wide monitoroknak ugyanakkora a natív felbontása, csak az egyik nagyobb pixelekkel jeleníti meg, és több helyet foglal.
A 20" wide az szinte ugyanakkora magasságú, mint egy 17"-os 4:3-as LCD monitor, csak éppen 10cm-rel szélesebb a képe.

Nekem amúgy egy 2032BW-s Samsungom van.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
vegyél samsung 961BF-et
rohadt jó. nem olcsó, viszont olyan lába van, ami minden irányba állítható, ami nem hátrány, ha többen használják a gépet. alapból is kb csúcs panel van benne, meg 3 év gari van rá. dvi-s is.

illetve keresek olyan ingyenes képbuher programot, ami kb azt tudja, mint az acdsee. elõre is köszi! (irfanview nem játszik)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
jó, akkor bemenet :P

betekintési szögrõl mindig az jut eszembe amit palik mondott anno f1 közben
"ha szemben ülnek a tv-vel akkor jobbra..." :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

samsung-ot és lg-t javaslom a 3nap pixelgari miatt. ( TN panelosoknál viszonylag sûrûn elõfordulhat pixelhiba. )
5ms képfrissítés javallot. vannak amire ráírják hogy 2ms, de az csak szürke színnél igaz, ha jól tudom.
kontrasztnál ne higgy a 10000:1 számoknak, az csak dinamikus kontraszt és kb mindenki kikapcsolja aki látta már hogy mûködik az ilyen.
DVI kimenetest keress sztem.

múlt héten vettem egy széles19"es LG-t, teljesen jó ;)

ja, ez a valaszido asszem ugy megy, hogy mennyi ido alatt lesz a fekete pixelbol feher aztan ujra fekete. minel kisebb ez az ido, annal szebb - folyamatosabb a kep. ha tul lassu a valaszido, akkor jon az "utanhuzas" elmenye, elmosodottak az elek, stb. 5ms mar nagyon jo, igaz az enyem talan 8, es meg ezen sincs utanhuzas [en legalabbis nem veszem eszre]

a TN panelosoknak annyit szoktak felirni hatranyul, hogy a betekintesi szoge nem olyan nagy, mint az IPS vagy a xVA-k. ergo, ha nagyon lapos szogbol nezed [oldalrol] akkor torzulnak a szinek. jateknal ez viszont nem sokat szamit, ugyis szembol nezed a monitort, nem oldalrol.

DVI kimenetre figyelj oda. valami jo markajut valassz, Asus, Acer, LG, NEC, Fujitsu-siemens, Dell, HP, philips, Viewsonic

Szerintem gép terén nem lesz probléma, az most lett újítva.

az meg semmit nem jelent hogy uj, attol meg lehet gyengus sajna ;)

ha kb tudnal egy konfigot mondani, lehet meg tudnank mondani, hogy inkabb kisebb vagy nagyobb monitor valo hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
MaTT: DVI bemenet kell oda, nem kimenet...;)

az LCD az maga a folyadékkristályos kijelzõ (gy.k. ami lapos:D), a TFT LCD pedig az aktív mátrixos folyadékkristályos kijelzõk egy csoportja, és a TFT-réteget elméletileg azért használják, hogy javuljon a képminõség, stb...vagy valahogy így:D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
köszi mindenkinek!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
samsung-ot és lg-t javaslom a 3nap pixelgari miatt. ( TN panelosoknál viszonylag sûrûn elõfordulhat pixelhiba. )
5ms képfrissítés javallot. vannak amire ráírják hogy 2ms, de az csak szürke színnél igaz, ha jól tudom.
kontrasztnál ne higgy a 10000:1 számoknak, az csak dinamikus kontraszt és kb mindenki kikapcsolja aki látta már hogy mûködik az ilyen.
DVI kimenetest keress sztem.

múlt héten vettem egy széles19"es LG-t, teljesen jó ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
A TFT/LCD gyakorlatilah nem ronálja a szemet, legalábbis azon a módon, ahogy a CRT teszi, nem. Nincs benne sugárágyú. Az, hogy mereven bámulsz egy nem túl távoli objektumot, már lehet rossz hatással, de ugyanez van akkor is, ha olvasol, meg ilyenek.

--Trifo

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

a TFT es az LCD - nagyon durvan leegyszeruseitve a dolgot - ugyanaz. legalabbis amennyit neked vagy nekem tudni erdemes. persze vannak akik megmondjak hogy ez miert pontatlan es baromsag, de az szorszalhasogatas. a TFT az LCD egyik fajtaja vagy valami ilyesmi

21" az nem egy elterjedt meret, 20", vagy 22"

mostanaban a 22"-esek mar eleg olcson mennek, foleg azert mert ebben a meretben aszem csak TN panelosok vannak [3 panel fajta kozul a legelterjedtebb, legegyszerubb, es legolcsobb]. ha valami komolyabbat akarsz, akkor vagy 20" [nekem is az van, teljesen jo jatszani] vagy 24". viszont a 24-esnek meg mar annyira nagy a nativ felbontasa, hogy igen izmos gep kell ahhoz hogy az ujabb jatekok szepen folyamatosan fussanak rajta.

ha csak valami kozepkategorias vagy gyengebb gephez lesz, akkor meg a 20" is boven sok.

ilyeneket mar 40 alatt lehet talalni.

Ezt így értem, köszi!

Szerintem gép terén nem lesz probléma, az most lett újítva.
22"-os kéne és az alatt hogy játékra azt értem hogy a szemet a lehetõ legkevésbé rongálja.
Esetleg konkrét típust tudsz ajánlani? Vagy valami módszert ami segítségével kereshetek? (pl.: akármilyen szakkifejezés ami azt mutatja h mennyire rongálja a szemet, ha van ilyen?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a TFT es az LCD - nagyon durvan leegyszeruseitve a dolgot - ugyanaz. legalabbis amennyit neked vagy nekem tudni erdemes. persze vannak akik megmondjak hogy ez miert pontatlan es baromsag, de az szorszalhasogatas. a TFT az LCD egyik fajtaja vagy valami ilyesmi

21" az nem egy elterjedt meret, 20", vagy 22"

mostanaban a 22"-esek mar eleg olcson mennek, foleg azert mert ebben a meretben aszem csak TN panelosok vannak [3 panel fajta kozul a legelterjedtebb, legegyszerubb, es legolcsobb]. ha valami komolyabbat akarsz, akkor vagy 20" [nekem is az van, teljesen jo jatszani] vagy 24". viszont a 24-esnek meg mar annyira nagy a nativ felbontasa, hogy igen izmos gep kell ahhoz hogy az ujabb jatekok szepen folyamatosan fussanak rajta.

ha csak valami kozepkategorias vagy gyengebb gephez lesz, akkor meg a 20" is boven sok.

ilyeneket mar 40 alatt lehet talalni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
mostanság msn-re kiírja a windows hogy a rendszer hibát észlelt ezért leáll.nem lehet ezt valahogy megoldani,hogy ne írja ki?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Nos, itt van elõttem a klónozandó vinyós gép. Állítólag 10-bõl 8-szor nem indult el. Nálam meg hibátlanul megy a sokadik újraindítás után is.
XP-live cd-vel is indítottam (BartPE), csináltam lemezellenõrzést, teljesen hibátlan. Mivel tudom ellenõrizni, terhelni a rendszert (kompletten, az egészet), hogy elõjöjjenek a hibák?
Ill. mi lehet a hibás, ami csak napok múlva okoz fagyást, de akkor sokszor. Púpus kondikat nem látok. Lehetséges, hogy a hdd túlságosan melegszik és, akkor kezdi a hülyeségeit?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Heló!

Elsõsorban a hozzáértõkhöz szólna a következõ kérdésem!
Milyen monitort ajánlotok egy játékfan-nak?(nem én, közeli rokonnak lesz ajándék:))
Kritériumok:
Elõször is hogy TFT vagy LCD legyen(melyik 3 betûs izé jelöli azt hogy lapos?:D:D)
A második ami fontos hogy(nem tudom mennyivel rongálják jobban ezek a szemet mint a CRT monitorok) ha lehet ne rongálja jobban vagy a lehetõ legkevésbé, úgy tudom hogy vannak olyan típusok amiket direkt játékra csináltak(ilyen kéne).
21"-22"os kéne, 50k körül(ha kicsivel több, még belefér).

Hallottam olyanról hogy egyben TV is, ezek mennyire drágák?

A segítséget elõre is köszönöm!