Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

a plusszos,meg a minuszos DVD-k között mi a különbség?melyiket érdemes venni?

En ugy tudom regebbrol, hogy a minuszost az asztali lejatszok preferaltak jobban es dragabb is volt. A + pedig adattarolasra , rogzitesre alkalmasabb.
Azota persze sokat fejlodtek a lejatszok szoval nem tudom ma mi a helyzet.
Viszont multisession irasa a ket lemeznek nem azonos. Kulonbozokeppen illeszkednek a sessionok a lemezen. Mindig a cel valasztja az eszkozt. Tudod hogy mihez kell/ nezd meg hogy melyik alkalmasabb ra.

másik kérdésem:
most vettem észre, hogy az én gépemen 1,5 gigásra hízott a pagefile.sys. ezt hol tudom üríteni?
valamint látok egy hiberfil.sys-t, ami 1 gigás. ez micsoda? régebbi emlékeimben sem találtam ilyen nevû fájlról semmit...

pagefile.sys - Lapozofajl, masneven swap fajl. A memoria kiterjesztese a merevlemezen a windows operacios rendszerek eseten.
A meretet allitani, vagy kikapcsolni a:
My Computer/Advanced/Performance [Settings]/Advanced/Virutal memory[Change] alatt tudod megtenni.

hiberfle.sys - A gep hibernalt allapotakor letrejovo aktualis pillanata a memorianak a merevlemezen. Kikapcsolni lehet csak ezt pedig a :
Control Panel/Power Options/Hibernate alatt teheted meg.

Van mód arra, hogy egy sima 1 db VGA kimenetes videókártyáról jövõ jelet szétosszam? Nem klónozás, sokkal inkább kiterjesztett asztal lenne a jó - és hogy halmozzam az élvezeteket: egyik kijelzõ 16:9 (1366*768) a másik pedig 4:3 (1600*1200)

Jelenleg a saját kijelzõ + valamelyik monitor megy, de létezik esetleg USB-s, vagy bármilyen más megoldás?

Köszi!

Elore is sorry ha rosszul tudom, de szerintem nem tudod megoldani.
A dupla kimenetes kartyak eseten is ket RAMDAC van a vga-n (Vagy valamilyen chip a TV kimenethez) ez biztositja szimultan ket kijelzon valo megjelenitest azonos vagy kulonbozo frissitesi frekvenciaval. Ha ez nincs meg akkor nem fogsz tudni egyszerre ket kijelzot (kiterjesztett asztal) uzemeltetni. Ha egyszerre ketton neznel ugyanazt azt lehetseges megoldani splitterrel. Az viszont mindenkepp belathato hogy a kartyan kivul nem fogsz tudni elosztoval ketfele kulonbozo kepet letrehozni. Hiszen a kartyan belul jon az letre. A lehetosegeid (szerintem):
- +1 vga
- Uj vga 2 kimenettel (1 dvi + TV | 2dvi + TV)

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Épp így vagyok én is, és müködik termsézetesen :)

Viszont a 13.3 helyett beraknám (höhöhö) a rendszerbe a 19' 4:3 monitort, és mellette a TV, amin most megy amúgyis.

Csak létezhet-e ilyen megoldás. Sajnos se s video, se HDMI kimenet... :(

Tudtommal a laptop saját képernyõje helyett nem lehet mást bekötni, legjöljebb mellette harmadiknak.
Létezik USB-re kötehetõ monitor (beépített primitív videókarija van+driver hozzá), ill vannak USB-s ill. pcmcia videokártyák. Máshogy sztem nem lehet.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Épp így vagyok én is, és müködik termsézetesen :)

Viszont a 13.3 helyett beraknám (höhöhö) a rendszerbe a 19' 4:3 monitort, és mellette a TV, amin most megy amúgyis.

Csak létezhet-e ilyen megoldás. Sajnos se s video, se HDMI kimenet... :(

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Van mód arra, hogy egy sima 1 db VGA kimenetes videókártyáról jövõ jelet szétosszam? Nem klónozás, sokkal inkább kiterjesztett asztal lenne a jó - és hogy halmozzam az élvezeteket: egyik kijelzõ 16:9 (1366*768) a másik pedig 4:3 (1600*1200)

Jelenleg a saját kijelzõ + valamelyik monitor megy, de létezik esetleg USB-s, vagy bármilyen más megoldás?

Köszi!

mi olyat próbáltunk, hogy laptop (1024x600) vga kimenetére kötöttünk hd felbontású tv-t. azzal mûködött.
a kimenet elosztásról nem tudok nyilatkozni

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Köszi!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Nem hülyeség. Csak azt, ami hibás és elõtte csinálj azért egy másolatot!

asszem nem jött be :(
volt pár fájl, amit nem engedett felülírni.
majd egyszer kap egy format c:-ot, aztán újratelepítem...

másik kérdésem:
most vettem észre, hogy az én gépemen 1,5 gigásra hízott a pagefile.sys. ezt hol tudom üríteni?
valamint látok egy hiberfil.sys-t, ami 1 gigás. ez micsoda? régebbi emlékeimben sem találtam ilyen nevû fájlról semmit...

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Nem hülyeség. Csak azt, ami hibás és elõtte csinálj azért egy másolatot!
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Esetleg megsérült a font file. Mit csinál, ha átváltod másikra?

ha visszaállítom normál betûre, akkor teljesen jól olvasható.

mit tudok vele csinálni? az én gépemrõl átvigyem oda a font fileokat vagy ez hülyeség?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Esetleg megsérült a font file. Mit csinál, ha átváltod másikra?
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
printscreeneltem egy képet anyu gépérõl:
Feltöltött kép
vírustól lehet, hogy a félkövér betûk úgy látszanak (nem látszanak), mint ahogy az a szöveg közepén is van?
az összes programban így néz ki, ez fõleg a könyvelésnél kellemetlen...

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Egy fájlt(5-30Mb kép összezippelve) hova tudnék feltölteni úgy, hogy bárki hozzáférjen akinek küldök egy linket?

mediafire.com
rapidshare.com, csak onnan asszem hamar leveszik

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
+-os tovabb tartja adat /elvileg/ ezert dragabb is
talan mashogy is kell oket olvasni irni

- kell
az megy mindenhol

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
a plusszos,meg a minuszos DVD-k között mi a különbség?melyiket érdemes venni?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
XP-s rendszerben mi a "$OEM$ folder"? Simán a C:\ ?

Vagy másik kérdés. Hogyan lehet az XP indulásakor automatikusan, lokális admin jogokkal rendelkezõ felhasználót hozzáadni a rendszerhez?
Erre eddig ezt találtam és ezért van az elsõ kérdés :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
data.hu

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,354 posts
Egy fájlt(5-30Mb kép összezippelve) hova tudnék feltölteni úgy, hogy bárki hozzáférjen akinek küldök egy linket?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
a következõ gondom adódott:
a nod32 ezt írja ki:
"A NOD32.EXE fájl CRC-jének ellenõrzése: a NOD32.EXE fájl sérült; lehet, hogy fertõzött."
ezzel tudok kezdeni valamit?
ha minden igaz, legális verzióm van.

Izomtéridõninja-geológus!

niksi

niksi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
köszi! akkor megveszem:)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
help me

adott egy netgear wifi-s router
frissen resetelve
wifi hozzáférés lekódolva

laptop csatlakozik
skype megy
se explorer, se firefox nem tud megnyitni semmit

ha kanóccal kötöm össze a routert meg a laptopot akkor zsir

hol kurom el?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

http://www.origogsm....roduct&lid=3106

errõl mi a véleményetek?

Ha a közölt paraméterek _mindenben_ megfelelnek a valóságnak, akkor abszolút jó vétel (6 cellás akkumulátorral >4 órát üzemel a kicsike!)
"In idem flumen bis non descendimus"