Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Please log in to reply
13653 replies to this topic

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

köszi MATT!
nem akad össze az openoffice az office2007-tel?

Sztem nem, de ha tartasz tõle h a telepítés bekavar valamibe: http://portableapps...._portable_3.0.1

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
hát, dbfIII-szerint kellene egy táblát csinálnom az ügyviteli szoftverünkbe, a 2003-mal megvolt a metodikája, hogy melyik cellát milyenre kell állítani. A fasza dbf-es progik, amik jók ugyan de nem tudok behívni xls-t és azt elmenteni dbf-ben...

Faszkivan a MS-tal...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts

köszi MATT!

Ilyet még nem próbáltam, de korábbi Office verziók mellett nem volt gond az OO telepítésével. Ezt veheted bátorításnak is, de természetesen semmilyen bekövetkezett anyagi kárért és adatvesztésért stb nem vállalok felelõsséget! :)

/Ha túlságosan Office és/vagy dbf specifikus dolgokat csinálsz, az lehet, hogy nem lesz teljesen OO kompatibilis.../

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
http://webisztan.blo...t_osszecsuklott

Retizotyo: miért akadna össze? Openoffice telepítésénél vedd ki a pipákat, hogy a dokumentum file-okat alapértelmezetten ne az kezelje, így csak akkor indul el, ha elindítod.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mit? :)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
köszi MATT!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mér nem megy a gmail? argh

edit: ehh, órák óta szar. most hogy beírom, megjavul :P

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Az OpenOffice olvassa az xls-t, és tud dbf-ben menteni.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Kéne nekem egy segédbrogram vagy akármi, amivel xls-t lehet dbf-be menteni.
Köcsög Office 2007 nem támogatja :rocketman (nem, nem teszem fel a 2003-at, munkahelyre kell, a 2007es pedig legálisan van fenn)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
http://index.hu/vide..._a_mozdonyokba/

Jól látom, hogy GugliMaps-ot használ a MÁV? :o

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
most hirtelen nem tudom,hogy inkánbb a játékok topikba,vagy ide tartozik inkább,de az a kérdésem lenne,hogy PS2-õt monitorra rá lehet csatlakoztatni valami kábellel,vagy átalakítóval?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
uTorrent is van: http://mac.utorrent.com/ nem tudom, mennyire kész.

Próbáld esetleg ezt is: http://www.transmissionbt.com/

Nem egy IQ bajnok, de mûködik rendben. Disk image (.dmg) file letölt, duplaklikk, megjelenik, mint meghajtó, rajta egyetlen alkalmazás. Azt behúzod az Applications folderbe és onnét indítod. Disk image kukába, kezitcsókolom.
People should know when they are conquered.
Would you, Quintus? Would I?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
MAC-es kérdés jön.

Egy megcsócsált almás gépre kellene felvarázsolnom valami torrent klienst. Win alatt a utorrentet preferálom egyébként.

Valaki elmagyarázná, hogy mit, (honnan szedjem le), hogyan kell felrakni?

Köszönöm.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

1.: SP2 után még sok frissítés megy fel, tényleg nem egyszerû az állandó jegyzetelés.
2.: Minden gond nélkül (nekem is így került fel az SP3).

Köszi, ma elkezdem a kísérletezgetést!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

a plusszos,meg a minuszos DVD-k között mi a különbség?melyiket érdemes venni?

Eu mínuszos, itt minden asztalinak és szeköznek kutya kötelessége olvasni, plusszos nem eu-s eredetileg. Gyártástechnikájából adódóan nehezebb elrontani, persze ennél többet nyomlatba hogy milyen márkát veszel.

Van mód arra, hogy egy sima 1 db VGA kimenetes videókártyáról jövõ jelet szétosszam? Nem klónozás, sokkal inkább kiterjesztett asztal lenne a jó - és hogy halmozzam az élvezeteket: egyik kijelzõ 16:9 (1366*768) a másik pedig 4:3 (1600*1200)

Jelenleg a saját kijelzõ + valamelyik monitor megy, de létezik esetleg USB-s, vagy bármilyen más megoldás?

Köszi!

Hm, nem nagyon tudok ilyenrõl. Papíron létezik usb-s, gyakorlatilag nem kapni, más kérdés hogy 2 különbözõ vga-t a windows normálisan lekezel-e kiterjesztve?!
Nem tudo játszik-e olyan alternatíva ha pc hogy másik vga (5-5e bõl megvan akár agp akár pcie) ha meg laptop akkor kutyakötelessége a külsõ kimenetet pluszként kezelni, hacsak nem vmi régi vagy butus vezérlõ (öreg intel vagy sis, bár azokból is tlaálkoztam párral ahol ment).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
1.: SP2 után még sok frissítés megy fel, tényleg nem egyszerû az állandó jegyzetelés.
2.: Minden gond nélkül (nekem is így került fel az SP3).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts

Netkapcsolattal rendelkezõ géppel ezt nem próbálnám ki. A biztonsági frissítéseket nem hobbiból küldözgetik...

Igazad van, ez az opció kilõve...

Akkor állítsd be úgy az update-et, hogy csak figyelmeztessen, hogy van új, de ne telepítsen automatikusan. Így fel tudod jegyezni, hogy melyik után fagy újra és akkor azt le tudod szedni.
A mostani újratelepítésnél esetleg próbáld meg egybõl sp3-mal feltenni.

1 gondolat: én is erre gondoltam, bár elég hosszadalmasnak ígérkezik a létezõ "néhány" update-et jegyzetelni... :)
2 gondolat: nekem olyan win XP-m van, ami egy szûz gyári lemez és egy SP2 összefésülve, tehát telepítéskor élbõl az SP2-t teszi fel.
Erre fel tudom tenni utólag az SP3-at? Jó ez így? Vagy kéne egy SP nélküli XP és úgy az SP3?

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Namármost: mi van akkor ha az Update-et nem kapcsolom be?

Netkapcsolattal rendelkezõ géppel ezt nem próbálnám ki. A biztonsági frissítéseket nem hobbiból küldözgetik...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Akkor állítsd be úgy az update-et, hogy csak figyelmeztessen, hogy van új, de ne telepítsen automatikusan. Így fel tudod jegyezni, hogy melyik után fagy újra és akkor azt le tudod szedni.
A mostani újratelepítésnél esetleg próbáld meg egybõl sp3-mal feltenni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Pénteken elszállt a gépem (írtam korábban hogy nem tudja Windows leállítani magát szabályosan és lefagy, de kizárólag a leállítás/reboot esetén jön elõ, különben stabil a rendszer).
Újratelepítettem mindent: új driverek, új kodekek stb.
Valamiért az a meggyõzõdésem, hogy valamelyik Win Update okozza a gondot. A háttérben futó programok minimálisra voltak véve (nod32, daemon tools, más nem!) ami kell azt elindítom/leállítom manuálisan, tehát a leállítás pillanatában is relatíve kevés alkalmazás fut a háttérben.

Namármost: mi van akkor ha az Update-et nem kapcsolom be? Ha letölti megint azt, ami megakasztja a rendszert, akkor havonta pakolhatom újra a rendszert...
Ötletek?