Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy ja, de ez inkabb a marciustol szeptemberig idoszakra vonatkozik. osz-tel borzalmas.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

koltozz te is anglilaba! garantalt hogy leszoksz az automosasrol :D
imadom a tiszta autot, de augusztus utan akar ket naponta lehetne takaritani. amit nem fogok. meg nem rohad...

:D

haverom pont most jött haza két hétre, mesélte, hogy Nálatok sokkal kevesebb esõ esik, mint azt gondolja mindenki...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
koltozz te is anglilaba! garantalt hogy leszoksz az automosasrol :D

imadom a tiszta autot, de augusztus utan akar ket naponta lehetne takaritani. amit nem fogok. meg nem rohad...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
ha gépi mosóban mosatod a kocsit, akkor akár a kutassal is mosathatod a szélvédõket...

amúgy kézi mosás min. havonta, belsõ takarítás min kéthavonta. ha koszos, sûrûbben...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én meg sport közben sem akkor frissítek, amikor már szomjas vagyok (=gond van), hanem rendszeresen, hogy ne legyen gond. (de ugyanez van kontaktlencsézéssel is - nem akkor megyek el vizsgálatra, amikor már vak vagyok,, hanem rendszeresen ellenõriztetem a szemem.)

sokan mondják, hogy a kocsi használati eszköz stb., és minek karbantartani meg takarítani meg fényezni, úgyis koszos lesz meg meghúzzák, meg a kötelezõ szervíz is minek...szerintem ami minimális "karbantartást" csak megérdemel egy rendes családi kocsi:

- kerékcserekor frissen centrírozott kereket kapjon
- tavasszal alapos kézi mosás, alvázmosással + belsõ takarítás; télen egy-egy gépi mosás
- ha valamilyen ok miatt tiszta kocsi kell (pl. esküvõ), akkor egy rendes gépi mosás
- havonta-2 havonta keréknyomás ellenõrzése+ minden tankoláskor E+H szélvédõ/ablak gyors lemosása (nem a kutassal, saját magunknak)

Ez így éves szinten 15-18 ezer HUF (2 kerékcsere centrírral 4-6k, komplett fullos külsõ+belsõ mosás+takarítás 10e, 1-1 gépi mosás egy ezres), szerintem egy x millió forintos kocsi ennyit megérdemel...(és még jót is tesz az élettartamának)..nyilván a munkaeszköz jármûveknél más a helyzet, fõleg ha a cég fizeti a karbantartást.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Az én hülyeségem az összes szervizes hülyesége, akiknek nincs anyagi hasznuk a súlyozásból.
A gumisokat meg sem említem.(nekik hasznuk is van, így akár pénzszerzést is gyaníthatnál a kérdés mögött...)

Ha félévente ennyi esélyt nem adsz meg, hogy a kerekeid rendesen foroghassanak, Te dolgod!

Mindenki más tegye.

Beugrott a megfelelõ hasonlat: villák kötelezõ szervizelési intervalluma ;) Remélem ez már jó :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
A hetente kell szöveg, az tök hülye bringás példádra ment.
Ha nem érzed, akkor fogalmad sincs, hogy a centrírozás után egy héttel történt kátyúzás után már mennyit üt.
Azt írtam ,hogy ha nem érzem, hogy üt, akkor feleslegesnek tartom, mert akármikor vinném, biztos lenne benne kiegyensúlyozatlanság.
Te hajtogasd a saját hülyeségedet, én meg az enyémet, aztán ennyi.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Az alap kérdés a tavaszi, õszi kerékfelrakáskor történõ centrírozás hiánya volt.
Beszélhetsz szövegértésrõl, de ott nem megy, fõleg a "hetente kell" szöveg után. De amint látom, itt nem is azzal van a probléma, sokkal inkább a technikai oldallal. A rázásnak is vannak fokozatai, amit érzel, és amit még nem, de már nem tesz jót, és ezt fõleg a hátsó keréken nem fogod érezni.
Hát hajrá, hülyeségek terjesztésére, és szarrágásra fel!
Spóroljunk meg 2800 ft-ot fél évente!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Jaja, a bringa kerekébõl is felesleges kihúzni a nyolcast, úgyis lesz benne új hamarosan.

Akkor a te logikád szerint, a bringa kerekét hetente kell centrírozni, mert hiába nincs benne nyolcas, biztos ami biztos.
Szerintem, meg akkor kell, ha ráz, ha nem ráz, akkor jó és minek.
Szövegértésbõl elégtelen. Már megint.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nálam már csak azért is kötelezõ a centir mert alapból gyárilag oly szar a kormány-futómû kombó (opel combo 1.3cdti) .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Ha jobb a lelkednek. Ennyi erõvel havonta elvihetnéd, garantáltan máshová kerülnének a súlyok.

Jaja, a bringa kerekébõl is felesleges kihúzni a nyolcast, úgyis lesz benne új hamarosan.
(meg szoktak mondani hasonlatot valami evésrõl is, de nem akarok közhelyeket használni)

Szar érzés, mikor 130 körül ráz ám az egész autó, mert lusta voltam a kerék felrakatásakor 700 ft-ot kifizetni a centrírra. Fõleg a téli garnitúrán, amivel jóval több úthibát fog az ember, mivel a kátyúk egy ideig abszolút nem láthatóak az úton.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Na ezért:a katalizátorok legfontosabb alkotóelemei közzé tartozó platina amely ára majd kétszerese az arany árának,és a ródium amely általában véve a legdrágább nemesfémnek számít, több mint 4,5-szer drágább, mint a platina.

Inkább azért, mert a sokat futó kisteherautóknál is eljön egyszer a katalizátorcsere ideje, ami nem olcsó mulatság. Az ára miatt lopják a légzsákot is. Otthon nemigen fogja senki sem kinyerni ezeket a fémeket belõle, fõleg nem annyiért, hogy megérje. Ilyen alapon mindenféle elektronikai eszközt is lophatnának, abban meg arany van.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Azért nem árt egy nyári-téli szezon alatt megyek vele 15-20e km-t ezért szerintem nem árt pláne ha ennek több mint a fele a csodás Bp-i utakon történik.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Minek centrírozni? Minden õsszel és tavasszal megcsináltatom a téli ill. a nyári kerekeket. Érdekes módon mindig máshová kerülnek a súlyok és a nagyságuk is változik.

Ha jobb a lelkednek. Ennyi erõvel havonta elvihetnéd, garantáltan máshová kerülnének a súlyok.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
az lehet, h alapból be van húzva a körme, de ahogy lecsúszik a géptetõrõl, a mancsa alatt lévõ kosszal/sárral összekarcolja... de ha megijesztik és hirtelen elmenekül akkor meg kijön a körme is...

elég macerás, de esetleg alufóliát tehetsz rá, arra utálnak rálépni.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Nem nagyon értem, hogy minek kell centrírozni?
Golya gondolom arról beszélt, hogy mint én is, otthon átrakja a felnire szerelt téli gumikat.

Minek centrírozni? Minden õsszel és tavasszal megcsináltatom a téli ill. a nyári kerekeket. Érdekes módon mindig máshová kerülnek a súlyok és a nagyságuk is változik.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

A macska meg alapjáraton nem karcol, behúzott karmokkal közlekedik, legfeljebb maszatos lesz a géptetõ.
Viszont, ha elijesztik, akkor az elrugaszkodáshoz kiereszti õket.

akkor felétek rendes macskák vannak mert amikor felugrik a motorháztetõre akkor kiengedi a körmeit legalábbis az én motorháztetõm illetve a szélvédõm is tiszta karc :(
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A csere nekem is, de nincs itthon centrírozogép :)

Nem nagyon értem, hogy minek kell centrírozni?
Golya gondolom arról beszélt, hogy mint én is, otthon átrakja a felnire szerelt téli gumikat.

A macska meg alapjáraton nem karcol, behúzott karmokkal közlekedik, legfeljebb maszatos lesz a géptetõ.
Viszont, ha elijesztik, akkor az elrugaszkodáshoz kiereszti õket.
Ha zavar, tegyél rá egy rossz pokrócot, mindenkinek jobb lesz. Neked nyugodtabb, a macseknak meg melegebb-kényelmesebb.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Idomítsd be a kutyát, nálunk a környék macskamentes. Itt nincs retúrjegy.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Van valami jol bevalt modszer a macskak tavoltartasara, hogy ne a motorhazteton kuporogjanak? (osszekarcolva az egeszet...)