Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2010. október 23. - 21:47
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. október 23. - 21:00
koltozz te is anglilaba! garantalt hogy leszoksz az automosasrol
imadom a tiszta autot, de augusztus utan akar ket naponta lehetne takaritani. amit nem fogok. meg nem rohad...
haverom pont most jött haza két hétre, mesélte, hogy Nálatok sokkal kevesebb esõ esik, mint azt gondolja mindenki...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. október 23. - 20:06
imadom a tiszta autot, de augusztus utan akar ket naponta lehetne takaritani. amit nem fogok. meg nem rohad...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. október 23. - 19:36
amúgy kézi mosás min. havonta, belsõ takarítás min kéthavonta. ha koszos, sûrûbben...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. október 23. - 17:57
sokan mondják, hogy a kocsi használati eszköz stb., és minek karbantartani meg takarítani meg fényezni, úgyis koszos lesz meg meghúzzák, meg a kötelezõ szervíz is minek...szerintem ami minimális "karbantartást" csak megérdemel egy rendes családi kocsi:
- kerékcserekor frissen centrírozott kereket kapjon
- tavasszal alapos kézi mosás, alvázmosással + belsõ takarítás; télen egy-egy gépi mosás
- ha valamilyen ok miatt tiszta kocsi kell (pl. esküvõ), akkor egy rendes gépi mosás
- havonta-2 havonta keréknyomás ellenõrzése+ minden tankoláskor E+H szélvédõ/ablak gyors lemosása (nem a kutassal, saját magunknak)
Ez így éves szinten 15-18 ezer HUF (2 kerékcsere centrírral 4-6k, komplett fullos külsõ+belsõ mosás+takarítás 10e, 1-1 gépi mosás egy ezres), szerintem egy x millió forintos kocsi ennyit megérdemel...(és még jót is tesz az élettartamának)..nyilván a munkaeszköz jármûveknél más a helyzet, fõleg ha a cég fizeti a karbantartást.
Írta 2010. október 23. - 17:02
A gumisokat meg sem említem.(nekik hasznuk is van, így akár pénzszerzést is gyaníthatnál a kérdés mögött...)
Ha félévente ennyi esélyt nem adsz meg, hogy a kerekeid rendesen foroghassanak, Te dolgod!
Mindenki más tegye.
Beugrott a megfelelõ hasonlat: villák kötelezõ szervizelési intervalluma Remélem ez már jó
Írta 2010. október 23. - 16:52
Ha nem érzed, akkor fogalmad sincs, hogy a centrírozás után egy héttel történt kátyúzás után már mennyit üt.
Azt írtam ,hogy ha nem érzem, hogy üt, akkor feleslegesnek tartom, mert akármikor vinném, biztos lenne benne kiegyensúlyozatlanság.
Te hajtogasd a saját hülyeségedet, én meg az enyémet, aztán ennyi.
Írta 2010. október 23. - 15:15
Beszélhetsz szövegértésrõl, de ott nem megy, fõleg a "hetente kell" szöveg után. De amint látom, itt nem is azzal van a probléma, sokkal inkább a technikai oldallal. A rázásnak is vannak fokozatai, amit érzel, és amit még nem, de már nem tesz jót, és ezt fõleg a hátsó keréken nem fogod érezni.
Hát hajrá, hülyeségek terjesztésére, és szarrágásra fel!
Spóroljunk meg 2800 ft-ot fél évente!
Írta 2010. október 23. - 14:54
Jaja, a bringa kerekébõl is felesleges kihúzni a nyolcast, úgyis lesz benne új hamarosan.
Akkor a te logikád szerint, a bringa kerekét hetente kell centrírozni, mert hiába nincs benne nyolcas, biztos ami biztos.
Szerintem, meg akkor kell, ha ráz, ha nem ráz, akkor jó és minek.
Szövegértésbõl elégtelen. Már megint.
Írta 2010. október 23. - 14:31
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 23. - 14:27
Ha jobb a lelkednek. Ennyi erõvel havonta elvihetnéd, garantáltan máshová kerülnének a súlyok.
Jaja, a bringa kerekébõl is felesleges kihúzni a nyolcast, úgyis lesz benne új hamarosan.
(meg szoktak mondani hasonlatot valami evésrõl is, de nem akarok közhelyeket használni)
Szar érzés, mikor 130 körül ráz ám az egész autó, mert lusta voltam a kerék felrakatásakor 700 ft-ot kifizetni a centrírra. Fõleg a téli garnitúrán, amivel jóval több úthibát fog az ember, mivel a kátyúk egy ideig abszolút nem láthatóak az úton.
Írta 2010. október 22. - 20:38
Inkább azért, mert a sokat futó kisteherautóknál is eljön egyszer a katalizátorcsere ideje, ami nem olcsó mulatság. Az ára miatt lopják a légzsákot is. Otthon nemigen fogja senki sem kinyerni ezeket a fémeket belõle, fõleg nem annyiért, hogy megérje. Ilyen alapon mindenféle elektronikai eszközt is lophatnának, abban meg arany van.Na ezért:a katalizátorok legfontosabb alkotóelemei közzé tartozó platina amely ára majd kétszerese az arany árának,és a ródium amely általában véve a legdrágább nemesfémnek számít, több mint 4,5-szer drágább, mint a platina.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2010. október 22. - 20:37
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. október 22. - 20:28
Minek centrírozni? Minden õsszel és tavasszal megcsináltatom a téli ill. a nyári kerekeket. Érdekes módon mindig máshová kerülnek a súlyok és a nagyságuk is változik.
Ha jobb a lelkednek. Ennyi erõvel havonta elvihetnéd, garantáltan máshová kerülnének a súlyok.
Írta 2010. október 22. - 20:27
elég macerás, de esetleg alufóliát tehetsz rá, arra utálnak rálépni.
Írta 2010. október 22. - 20:12
Minek centrírozni? Minden õsszel és tavasszal megcsináltatom a téli ill. a nyári kerekeket. Érdekes módon mindig máshová kerülnek a súlyok és a nagyságuk is változik.Nem nagyon értem, hogy minek kell centrírozni?
Golya gondolom arról beszélt, hogy mint én is, otthon átrakja a felnire szerelt téli gumikat.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2010. október 22. - 20:03
A macska meg alapjáraton nem karcol, behúzott karmokkal közlekedik, legfeljebb maszatos lesz a géptetõ.
Viszont, ha elijesztik, akkor az elrugaszkodáshoz kiereszti õket.
akkor felétek rendes macskák vannak mert amikor felugrik a motorháztetõre akkor kiengedi a körmeit legalábbis az én motorháztetõm illetve a szélvédõm is tiszta karc
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. október 22. - 19:39
A csere nekem is, de nincs itthon centrírozogép
Nem nagyon értem, hogy minek kell centrírozni?
Golya gondolom arról beszélt, hogy mint én is, otthon átrakja a felnire szerelt téli gumikat.
A macska meg alapjáraton nem karcol, behúzott karmokkal közlekedik, legfeljebb maszatos lesz a géptetõ.
Viszont, ha elijesztik, akkor az elrugaszkodáshoz kiereszti õket.
Ha zavar, tegyél rá egy rossz pokrócot, mindenkinek jobb lesz. Neked nyugodtabb, a macseknak meg melegebb-kényelmesebb.
Írta 2010. október 22. - 19:28
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy