Vélemény?
1.9 GTD-m van. Olcsón szereztem, benzines ár alatt, ha az állapotát nézem.(kétszer ennyit ért volna)
Korához képest jó állapot, egyik küszöb korrodált csak kicsit, ezt leszámítva tiszta jó, sérülésmentes.
Csak 5 ajtósok között válogattam, lehet fiatalos a 3 ajtós, de hogy semmire nem jó, az tuti...

Mármint szebb tud lenni, de olcsóbb is az 5 ajtós, és sokkal jobban pakolható. Bringa, egyéb.
Futómûvet szerettem, az autó tudásához képest jó nagyon.
Igaz most le lett cserélve, most amolyan gumibak érzése van...

-100-120mm-
Motorikusan a régi dízelek inkább a kabaré szintet ütik, gyengék, de legalább zajosak.
Akárcsak az enyém. Ami még melegszik is kicsit, de ennek fõ oka az utólag beszerelt klíma, és az elmocskolódott hûtõ volt.
Ezt orvosoltuk, most már csak a filléres termosztát miatt mászkál a mutató - pár ezer ft-os alkatrész, csak cserélni kéne .
Ha ezt is orvoslom, akkor már pusztán csak gyenge, és zajos lesz, de legalább hibamentes.
Elektromosan ok, bár ugye a 9x-es autókban több az utólag beszerelt biztosíték a gányolt utólagos elektromos tuningoktól, mint a gyári.
Ezt egyszer le kell tisztázni, ha már nagyon rakoncátlankodik az autó, de utána hibamenetssé válhat ez a része is.
Ami tetszik benne, hogy kasztni forma már majdnem 4es golfé, mindezt 1/4-ed árban.
Beltér is tetszetõs, kerek minden, semminek nincs éle, jobb mint a scudomé, és nem kemény mûanyag.
Váltás amolyan németes, precíz, de ezt majd úgyis tesztvezetés közben fogod megérezni.
A fenntartása: megvettem ahogy megvettem, be sem indult, és melegedett - fél évet pihent elötte.
A hûtõ takarítása óta egy fillért nem kellett ráköltenem.
Kapott futómûvet, valószínüleg cserélnem kell a fõ és féltengely szimeringeket, megvan a vadiúj kuplungszett, cserélnem kéne a kinyomócsapágyat...
Egyik sem égetõ, de hosszabb ideig tervezem az autót, és utálom a zajos kuplungját. Ez széria"hiba" benne, vacak kinyomócsapágy, funkcionalitásilag semmi gond vele, csak zörög üresben, mint az állat

Komplett lengõkar, szilentekkel szarért hugyért, gátlószett utólagos minõségiek is azonos áron.... Tehát fenntartásilag, és szervízelhetõségileg mindenképp a németek, fõleg az ilyen, régebbiek a legjobbak.
És bármelyik - nem szakszervíz - és nem miller, drága autóra specializálódótt költséges szervíz - öregebb. hozzáértõ szaki be tudja vállalni.
Nem elfogultan, hisz a német autómat egy olaszra cseréltem - de újra visszatértem a némethez.
Szal emellett döntenék. Újra
Végre egy olyan, ahol nem a szintentartásra kell költenem, hanem szinte csak a szépítésre, újításra.
De akinek nem mániája az autó, annak meg még erre sem.
Az egyes ezért volt feneketlen kút
A benzin árakat nézve, és az autók ára beli különbséget, most egy GTi-t vennék. 1.8, menni is lehet vele, de ha az ember nem hajtja, akkor értelmesen fogyaszt. Az olcsóbbikból