Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nem a magasságon, hanem a futómûvön múlik, hogy hogyan kanyarodik.
én pl. az alapban hátsókerekes pickuppal olyanokat kanyarodok, hogy az üldözõk csak bambiznak ;) persze jó kemény a felfüggesztés, mert 1.2 tonna raksúlyt is vinnie kell, ha muszáj.
és imádom, ahogy kanyarban gázadásnál megnyikkan a belsõ hátsó kerék a merevtengely miatt. perverz vagyok?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nekem ez a bajom:

Ha egy autó borul, akkor ott baj van. Inkább csússzon, azt könnyebb korrigálni. Ebbõl kifolyólag egy magas építésû autó a kanyarokban sosem lesz igazi.
Amúgy lehet, hogy nem vezettem még egyterût, de nem is nagyon sajnálom. Engem mindig is a kombik vonzottak.

Próbálj ki egyet aztán visszatérünk ;)
Azért a súlypontot igyekeznek eléggé lenntartani, nekem is motor is, akksi is, váltó is, mindent igyekeztek lehetõ legmélyebbre rakni,e gyedül az utasok popója és a tetõ van fentebb, a többi cucc a kompaktoknál lentebb van. Összeset nem ismerem, de kedvenceim ilyenek. Plusz a puttonyosok csóválják a farukat, míg nekem is, nagyjából a versónak is meg 5személyes pikinek csapott segge van. Akik vezették az 5 és 7 személyest is azok szerint érezhetõen kissebbet bólint és hirtelen irányváltáskor is jóindulatúbb.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hetvegen neztem olyan stadiont mint neked van tomi.
jol jonne most osszel amikor megyunk alpokba

olyan 150 korul mar lattam
bajok vannak vele?
azonkivul, hogy nehez tele pakolni?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Nekem ez a bajom:

-megszokást igényel eleinte a magas üléspozíció és sok üveg, futómû, zajszigetelés; (eleinte) az emberek gyorsabban közlekednek vele mert a sebességérzetük ... alapabb autók után kicsi - haverom majdnem felborított így minket egy 80-85°os(!) kanyarban 45el... (Igaz ha megszokja az ember élvezi hogy ezzel jó közlekedni, nem stift/fábia/golf ahol aztán érzed a sebességet...)

Ha egy autó borul, akkor ott baj van. Inkább csússzon, azt könnyebb korrigálni. Ebbõl kifolyólag egy magas építésû autó a kanyarokban sosem lesz igazi.
Amúgy lehet, hogy nem vezettem még egyterût, de nem is nagyon sajnálom. Engem mindig is a kombik vonzottak.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
tomidny: Mondeo elsõkerekes, szal ott tuti user error van. Persze, sok múlik a sofõrön, nem mondom hogy nem, de sokkal könnyebb elsõkerekessel. Picit jobb 'sportolni' hátóskerekesekkel - hajtási befolyás amin még nem korrigálták, pl 407 - de nem játszós autónak nekem csak frontos kéne.

Fogadjunk nem vezettél még egyiket sem ezekbõl? :) Már a pikacsu is sok embert meglepet hogy tökre nem ezt várták magasépítésû egyterûtõl - persze ettõl nem lesz sportautó - de a fentebbi kettõ igenis kanyarvadász és kényelmes is. Tudom hogy kicsit paradoxon, de mûködik és imádom, plusz a székes vezetési pozíció, könyöklõrõl pár ujjal tekered a volánt, hosszabb(nak tûnõ?) rugóút, szóval jó. De hiába jártatoma szám, ki kell próbálni. Azt azért nem hiszem hogy miattam kapsz agyvérzést vagy hasonlók miatt, elõzni ritkán (szinte sose) szoktak ilyen helyen. Sõt, munkatársam Corolla Versóval 70-110 között tolja végig Esztergom - Szentedre utat, a doblemezt már sztem kihorpasztottam mellette; és óriási szerencsénk hogy kis forgalom van arrafele... meg hogy brutál jó (és drága) papucsok vannak rajta. (Egyébként az exlusive pick hátul hidrós, auto szintszabályzós, emiatt 2 centivel közelebb van a talajhoz mint az acélrugós, 215/50 ZR17 W Michelin XL Premacy papucsokkal van gyárilag szerelve, nem az az óvatos poroszkálós ótó ;) )

thez, kinek ment; elvesztetem a fonalat :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

Küldök fényképet a dojcse presztízs ótókról mikor a fõúton állnak sorban, mind sokmillás gépek. Mikor a Trabant felmegy :D Ez van ;)

Itt azért szerintem a sofõrön is nagyon sok múlik. Én a 23 éves kocsimmal a havas emelkedõn fölfele egy Skoda 120L-el közösen mentünk el egy kb. 2-3 éves Ford Mondeo mellett. Az csak nyomta a gázt, kínlódott az elektronika, és nem ment a kocsi.
De érdekes módon a havas mecseki utakon elég sok BMW-s szokott ökörködni. Szóval lehet azokkal is menni...

Aki teheti egy Corolla Verso 2 vagy C4 Picasso-t próbáljon ki, nem árt ha szerpentines részen; pláne HDi/D4-D mocikkal és megérti - ha eeknél ne akkor semminél :)

Ez is érdekes megállapítás. Magas felépítésû, nagyjából családi kényelemre hangolt futómûvel szerpentinre? Hááát. Az ilyenektõl szoktam idegbajt kapni Orfû fele...

még két tipp:
http://www.hasznalta...honda_hr-v_1999

Unokaöcsémnek ilyenje volt, aztán kikönyökölt a hajtókar a blokkból.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Fura, hogy ebben az autókérdésben ennyire (túl) határozott vagy.
Ez már a fanatizmus határát súrolja ;)

(lásd vw, és toyo mánia)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Nekem annyi, érzem a csontjaimban, jaja :-)
Már csak a kalap hiányzik a vezetéshez :)

Kérsz te is? :)
Feltöltött kép

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

shaun palmi vmit félreértett mert senki nem irta azt h felesleges a 3ajtós, esetleg azt hogy elég a 3 ajtós :)

DB mi az az XRG? :chin:

Mitsu Starion, így kézzel foghatóbb:
http://www.hasznalta...hi_starion_1986
http://en.wikipedia....subishi_Starion

Mitsu Colt (tojáscolt, 92-96) (3 ajtós): ha kell hozzá alkatrész az nem olcsó, nem fogyaszt keveset, rossz hangszigetelés (motor leginkább) illetve vannak még hibái sajnos, DE valahogy mindig mosolyogsz ha beleülsz (ha anyósülés akkor is, ha hátra, akkor nem, akkor sírsz :) ) 1.3 (75le) városban nyugodt közl. elég, ótópályára szerényke, 1.6 kevésbé fogyaszt, pályán is fain (116 paci) 1.8 .. : )
Összességében, van nála jobb kocsi, de ez se rossz, szuzuki wagon r pozitiv és liftynél jobb, (meg "exkluziv" érted, kevesebb van belöle mint Ronda Civiböl vagy hasonlokbol)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nekem annyi, érzem a csontjaimban, jaja :-)
Már csak a kalap hiányzik a vezetéshez :)

frontway

frontway

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

Sokkal nyugodtabban vezetek vele, mint a régi benzinesemmel, mint a kisteherrel.

Nem! Nem! Dieselt veszel, már nem is elõzöl. Ez azért van mert öregszel! Kész! Vége! Érted? Ennyi! :D
Gondolj bele! "Szõke, karcsú barátnõmet lecseréltem egy húsosabbra, mert azon van mit fogni. Nem csináljuk már csak egyszer, mert ......". Ááááá! :rofl:
Scott G-Zero FX, Csepel Royal 3* flip-flop, Bulls Cross Nexus 8

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
De. #8586
Pakolni vele (pl bringákat) horror, sok helyütt nehéz kiszállni, különösen 1-2 okos szupermarketnl ahol kispolákokra meg wagonrekre méretezték a sávokat... céges stiftbõl volt már hogy 1 perc volt mire ki tudtam emiatt szállni. Persze lehet szebb, de elsõsorban 2 ember és mindig elférünk a csoamgtartóban esetén ajánlott szerintem is :prosze:

Egyik cikkbõl idézet:
"Akik már nyertek: a tesztautó ára on-line katalógus szerint 10.850.000 Ft. Az 525-ös BMW Touring alapára 12.365.000 Ft. 240-es E-Klasse kombiMercit 13.254.000 forintért kapunk, a Volvo V70 2.0T 10.490.000 forintnál indul. Miért nincs az utakon sokkal-sokkal több Saab 95 Estate???"

frontway, gonosz vagy :P Bár szívó dízellel te is lenyugodnál :D Bár lendületautózást utálom; pláne mikor megszólnak érte... (olyanok akik életbe nem ültek 1,4esnél nagyobb autóban, nem értik miért nem veszek emelkedõk elött lendületet és ez milyen furcsa :mybad:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Feltöltött kép
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
shaun palmi vmit félreértett mert senki nem irta azt h felesleges a 3ajtós, esetleg azt hogy elég a 3 ajtós :)

DB mi az az XRG? :chin:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"75róver"

Ezt felejtsd el orokre ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ezaz, oktassátok Entét :-)

és Pite, nem minden a formán múlik.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hoppá, látott vki élõben 308 3 ajtóst?
Meglepett...
Feltöltött kép

3as lagunával (és új c5el) nagyon nyomatják a minõség szöveget, c5nél a leleks sajtómunkatársak le is törtek kicsit hogy nem sikerült semmit találtniuk többezer km gyilkolás után sem, reméljük ezek is tanultak a korai szériás felhozatalukkal kapcsolatban. És remélem más gyártók is; akik kicsit lépnek mégis el****. Unalmas hogy telefon, program, autó, akármi jön ki mindenütt a rohanás van :(

enté:
http://totalcar.hu/t...ek/saab95wline/
http://totalcar.hu/t...ek/saab95wagon/
http://totalcar.hu/t...ek/saab9505bem/
Amúgy a 9-3 lenen inkább a vectra mellé való...

Nem is a lemezeket veszem alapnak, de van akinek láthatjuk legalább olyan fontos. Jé, saab nem írja ki kézifékesnél hogy parking break sípolás mellett :D

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Itt van Hörinek a rohangálós :) Inkább mint egy stift... bár imádok padlón ülve hallgatni a motor hangját, ahogy masszíroz a hátsó merevtengelyes futúmû, érezni ahogy csavarodik a akszni padkánál, meg úgy egyáltalán az összeszerelési minõség. Persze most jönnek a suzukisok hogy de motorilag... anyám, mondok még 1500 autót ami motorilag pöpec, de 2000 után nem kései nyolcvanasévekbeli konstrukció. Nem a swiftel van baj, maga korában jó volt. Az idõzítéssel és az árával. :prosze:

enté, h azonos az alap akkor azonos az alaktrész is, ugye ebben egyetértünk. Hány nagyker DVD-t kérsz? Inklúd techdoc... Mindegy, nem vitázni akarok, de érzed hogy nem fog vectrát venni, legracionálisabbnak ezt tartom az általa felsoroltak közül. :prosze: És ez nem fauvé konszern ahol belül is minden dettó, pláne a fíling; ami itt nagyon nem dettó. Más a futómû, a zajszigetelés, a motork, az extrák, az ergonómia, stb.

Mégha Signumhoz hasonlítjuk egye kukac... De B Vectrához...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Tééényleg...

Ja bocs, Vectra A (1988), a többi csak a formatervezõ mûve.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
Egy kis reklám:
http://www.hasznalta...nault_clio_1991
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda