Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nekem azt magyarázta, hogy a magyar toyota ad rá garit. ezért mondom, hogy hiszem ha látom.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

rave, neked is.amcsi importból van az a highlander is. igaz ugyan, hogy új, és az importõr intézi rá a magyar garit is, de ennek azért kivárom a végét...

A magyar gari az az, hogy van pár embere emelõvel, akik láttak már olyat, és megoldják a problémát. A TMH vagy a TME sosem fog garanciát adni az autóra.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

thommey, köszi, már ki is ábrándultam :)

Azért mikor újra 330 lesz 1 liter, akkor már jó dolog:) Bár az elvetemült USA autósoknál ez szentségtörés:D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Prius -és lexus hibrid- rongyrázás, magamutogatás.
Értelmes dolgo egy mai dízel fogyasztásáért kinlódni benzines+elektromos motorral, sok ólommal megkapolva az autót? Hm? Értelmesebb helyeken ezért dízel hibridekkel foglalkoznak.

Fenntartása? Lexusnak hasonló a fenntartási költsége mint egy átlag ritka és nagy autónak. Q sok. Ha hibrid is? :)
Szinte semmibõl nem lesz utángyártott, mindnet a szigetországbó kell hozatni, ócsó'.
Mikor egy kipufogódob darabaja 80-100ropi és nem gyárt senki más, és sok alkatrésze dettó olyankor el tudnak az emberek szomorodni kissé... és ugye ne adj isten kettõ kell belõle...

mér lenne rongyrázás??? a highlander 3.3-as hibrid motorja annyit eszik, mint az én 2.5 dízelem. cserébe majdnem kétszer olyan erõs, és alacsonyabb fordulattartományokban is jobban húz.
jójó, tudom, minek ilyen nagy motor, minek terepjáró az utakra stb. de ez nem nagyon érdekel.

thommey, köszi, már ki is ábrándultam :)

rave, neked is.amcsi importból van az a highlander is. igaz ugyan, hogy új, és az importõr intézi rá a magyar garit is, de ennek azért kivárom a végét...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

toyota/lexus hibridekkel kapcsolatban van építõ véleménye vkinek? totalcart elolvastam, okosabb nem lettem... mi költség lehet ezek javítása? már ha kell javítani.

Én mint toyota-márkaszervízes azt mondom, hogy ha valami komolyabb baja lesz nem fogsz találni embert aki tutira megcsinálja neked.
sufnizni lehet, csak szerencse kérdése azt az alkatrészt rendeli hozzá ami a hibás.
a mi gépünk nem kommunikál az amerikai piacra kiadott autókkal, és nem is szívesen foglalkozunk velük.
kockázatos

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

ja, és még egy kérdés:

ha gázt szereltet valaki az autójába, akkor lényegesen olcsóbb lesz járni vele?

Most nem. Egy liter gázt 189-ért tankolok, és 10 helyett 12-t eszik belõle. Neked komoly autóba komoly rendszer kell, ami 500K HUF. Plusz vagy kis tartályod lesz a pótkerék helyén, vagy nagy a csomagtérben/platón. Nagy dögbe mondjuk elfér, engem sem zavar a 100L-es tartály. És a közhiedelemmel ellentétben egy hengerenkénti gázinjektoros nem megy rosszabbul. Az enyém veszít 10-20 lovat, de egyrészt elfér, másrészt nem rally autó:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Prius -és lexus hibrid- rongyrázás, magamutogatás.
Értelmes dolgo egy mai dízel fogyasztásáért kinlódni benzines+elektromos motorral, sok ólommal megkapolva az autót? Hm? Értelmesebb helyeken ezért dízel hibridekkel foglalkoznak.

Fenntartása? Lexusnak hasonló a fenntartási költsége mint egy átlag ritka és nagy autónak. Q sok. Ha hibrid is? :)
Szinte semmibõl nem lesz utángyártott, mindnet a szigetországbó kell hozatni, ócsó'.
Mikor egy kipufogódob darabaja 80-100ropi és nem gyárt senki más, és sok alkatrésze dettó olyankor el tudnak az emberek szomorodni kissé... és ugye ne adj isten kettõ kell belõle...

Leoszopósdni... Májerfaktor is egy dolog - persze nem a 'hitetlenek között', úgysem értékelik a jót.
De ha van egy 136 lovas elsõ, meg egy 136 lovas hátsókerekes autó ugyammá hányszor ér vele gyorsabban a pontból b pontba? És amikor 300nm felett elsõkereekessel is kezd nehézkessé válni a közlekedés a sûrûn villogó sárga visszejlzõ miatt akkor mi lenne a rwdvel? :) Szal q jó, kanyarvadászat meg minden, de mindneki maga értékelje hogy néhai kis játék vagy használati értéke az autónak a fontosabb. Nyilvíán amikor még lehet és van az embernek kedve addig kísérletezzen; utána állhat a presztízzsautója lenn a fõúton csúszós út esetén ;).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
egy evo miatt nem fognak szpkodni a lányok, mert nem tudják mi az :( "micsubicsi lanszer? szomszédunknak is az volt a panelba!, csóró!"... ilyenre a német verda való bmw,audi,merga, prorsche

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
hát ezen gondolkodtam. nagyköbcentis amcsi gép, gázzal.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

tam nézzed a lezli féle videot, igy fognak ledudálni pályanapon téged is a helyi macsó csávók az ültetett egykettes klióval mint ez a széthullós belsõkamerás. :D

tudom :D

de amikor a parkolohazban bomboltetem majd a SAL-bol a Josh es Jutta-t akkor felvaltva fognak leszpni a 14evesek :matrix: es valljuk be, ez az igazi ok amiert ilyen autot akarok. :D

spinner disztarcsa uber alles.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hosszútávon totál kinyírja a gáz a motort.
Volt csajoméknak volt egy Opeljük gázzal.
És hát alig élt szegény, pedig karbantartós/ráköltõs volt a család...

De valamivel tényleg olcsóbb volt.
Durván olyan 2/3-a.
Ellenben tuti nem raknám be az autómba.
Kivéve, ha egy 4.2-es benzines 15 éves szarom lenne. :D

Hihglander tényleg fasza.
nekem is tetszik.
De Te most örülj az új autódnak!!! :P

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

en csak azt olvastam, hogy gyartani egy priust sokkal kornyezetszennyezobb mint egy normal autot, igy hiaba van kisebb karosanyag-kibocsajtasa, igazabol meg rosszabb mint egy normal otto-motoros. raadasul dragabb, lassab es rondaaaaaaa

ez eleg epito jellegu volt? :D

nem vagyok zöld, és nem is priuszt akarok :) vittek egy toyota highlanderrel... és hát szeretem.

ja, és még egy kérdés:

ha gázt szereltet valaki az autójába, akkor lényegesen olcsóbb lesz járni vele?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
tam nézzed a lezli féle videot, igy fognak ledudálni pályanapon téged is a helyi macsó csávók az ültetett egykettes klióval mint ez a széthullós belsõkamerás. :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en csak azt olvastam, hogy gyartani egy priust sokkal kornyezetszennyezobb mint egy normal autot, igy hiaba van kisebb karosanyag-kibocsajtasa, igazabol meg rosszabb mint egy normal otto-motoros. raadasul dragabb, lassab es rondaaaaaaa

ez eleg epito jellegu volt? :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
toyota/lexus hibridekkel kapcsolatban van építõ véleménye vkinek? totalcart elolvastam, okosabb nem lettem... mi költség lehet ezek javítása? már ha kell javítani.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Mókás volt végigolvasni a vitát.
Megint. :)

Lassan azért mindenki megérthetné, hogy mindenki számára "megfelelõ" autó nincs és nem is lesz.
Se márka, amit mindenki ugyanúgy istenít majd.
Van, aki élvezkedni vesz egy autót és 200 méterre lakik a melóhelytõl, van, aki azzal kell hogy lenyomjon napi X sok kilómétert.
Nem ugyan azt akarják majd, ugye?! ;)

És hogy egy példa legyen, sokat vezetek. Nagyon sokat. Sok féle autóval. És bár nem versenyautókat nyúzok, mert azokkal soajnos kevés bort lehet vinni (:P) télen nagyon szar a Hiace, ami ugye hátsókerekes, mert ha picit lefagy, vagy csúszik az út, esetleg havas is, akkor kész rémálom haza autózni több 100 kilóméterrõl. Ellenben ha nem sietek sehova és találok egy üres parkolót, akkor még azt a nagy szart is királyság megforgatni!
Pölö Partnerrel meg nehezebb csúszkálni, (de azért azzal is faszán lehet ám!!!) de sokkal kevésbé fárasztó "közlekedni".

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Lor videóit nézve már be is izzítottam a Richard Burns Rally-t:D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Van igy is eleg barom, nem kellenek meg a videkiek is.

csak lássalak meg, ha pesten járok :)

elsõkerék-hátsókerék: nekem volt/van mindkettõ. a hátsókerekeset jobban szeretem, ha van kedvem vezetni. ha már herótom van a vezetéstõl és talán még esik is, és minél hamarabb haza akarok érni, akkor inkább elsõkerék. szóval 4wd a menõ:) és essen már a hó...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Lenn Pesten tesó összeakadt egy sti imprezával és lámpától lámpáig fogta... Pedig nem igazán úgy kellett volna lennie."

Gratulalok neki baszki, igazi faszagyerek, jol megmutatta. Menjen inkabb haza es ott dragrace -eljen, ne itt ha lehet. Van igy is eleg barom, nem kellenek meg a videkiek is.

Lampatol lampaig anyam is lenyomja Loeb -ot, ha epp anyam ul a joval erosebb autoban. Sosem ertettem ennek a lampatol lampaig gyorsulasnak.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
itt FENT:p pesten 3 sarok alatt 10 ilyen autót számolhatsz össze.

mi a kunszt benne? :)