Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts

az orat itt is tekergetik. bar ahol 180ezer merfoldet irnak, ott valoszinuleg nem :)

alig van olyan hirdetes ami kopo alkatresz cserejet emliti, mivel csak akkor irja oda, ha tud szamlat is mutatni rola. anelkul senki sem hiszi el, szoval akar ne is irna. egyszeru :)

j

Nézegesd a magyar hirdetéseket.
Magyarországon minden használtautó új :-)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nekem van astrám.
188000 van benne, 130000-rel vettem.
Azóta semmi drágát nem kellett rajta cserélni, a kopó cuccokon kívül és azok is "filléres" dolgok egy másik autóhoz képest. (Most szívok is az Audival, mert bár csak egy-két dolgot cseréltünk le, de nem ezekhez az összegekhez szoktam.)
Ja, egyszer kellett lengéscsillapítókat cserélni.
Ennyi.

Edit: több féle toyota dízelünk van (cégnél), személy is, meg teher is és nincs velük baj sosem.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts

magoo: havi 2000merfoldet megyek atlagban.

mondjuk megértem, ha az ember sokat autózik, de nem tud/akar új autót venni, akkor kénytelen dízelt nézni.

kombi corolla 1.4 D4D? csajom nõvérének olyan van és sokat megy vele (orvoslátogató), szerintem jó kis autó. a belseje elég szarul van összerakva, de mûszakilag nem volt vele probléma. ez a kis dízel is meglepõen jól viszi, elõtte 1.6 benzin megane kombija volt, azt mondta annál érezhetõen jobban megy a corolla.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
az orat itt is tekergetik. bar ahol 180ezer merfoldet irnak, ott valoszinuleg nem :)

alig van olyan hirdetes ami kopo alkatresz cserejet emliti, mivel csak akkor irja oda, ha tud szamlat is mutatni rola. anelkul senki sem hiszi el, szoval akar ne is irna. egyszeru :)

ja

O pedig a Stig

Feltöltött kép

tobbnyire... amikor nem er ra, akkor vannak beugrok, de altalaban o szokik lenni. Ben Collins-nak hivjak, F3, Fia GT, british GT stb szeriakban ment.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Vásárlásnál szerintem ezek cseréje alap. (amit Olee írt)
akármit mond a tulaj - bár gondolom ott nem dívik a visszacsavarás.
Szóval ha megveszed, és elõre tervezel az autóval, akkor szervízben cseréltesd a vezérmû szíjat, a görgõket, és az egyéb szíjakat, a motorolajat.
1: láttatok már nem "friss olajcsere, és kopó alkatrészek cseréje, szíjcsere" hirdetést? :)
2: ha szervízben cserélteted ezeket, a szervíz elvileg garanciát vállal arra, hogy X ezer km alatt nem szakad el a szíj.
3: ki az, aki eladás elött olajat, és kopó alkatrészeket cserél? 1: sose jön vissza az ára: 2: úgyis cseréli az új tulaj 3: kevesebbel ér többet az autó, mintha cserére éretten adja el.

Tehát ezzel az írással ne is foglalkozz, kivéve ha számlát tud mutatni eme szervízes mûveletrõl. (bár én már - itthon - annak se hiszek, látom mi folyik :))

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A Focusnál semmi, atöbbit nem tudom, de valószínû az Opel olcsóbb. Kuplungot, kinyomócsapágyat lehet hallani, érezni. A kormánymûvet szintén. A vezérléscsere nem olcsó, de azt nem nagyon fogod tudni megállapítani. Ált 80 ezrenként kell.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es ebbol mi az ami kiemelkedoen draga?

gyk ha nezem a hirdetest, mi az amit nezzek hogy volt a kozelmultban cserelve?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Mondjuk nem árt néha vezérmûszíj, vízpumpa, feszítõk, görgõk stb cseréje, mint minden kocsinál. Így szokásos. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es mi a szokasos? [sosem volt meg sajat autom, es az elejet csak akkor nyitom fel ha ablakmoso folyadekot ontok bele]

fekek, gumik, izzok oke. ezeken kivul

magoo: havi 2000merfoldet megyek atlagban.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
én csak használtban nem vennék dízelt. fõleg a kiszámíthatatlan futásteljesítmény miatt, meg ugye ki tudja hogyan használták..

új autóban vennék csak dízelt, de csak akkor ha sokat mennék egy évben, mondjuk 30.000Km fölött. drágább megvenni, és szervizelni is, ezért a kisebb fogyasztás csak magasabb futásteljesítménnyel jön vissza.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
A Focusról tudok nyilatkozni. 1.8-as dízelt ma szedtünk szét. 400 ezer van benne. Gyûrûk épek, válla semminek sincs, tulképp lehetne 100 ezres is. Még egyszer ennyit tuti elmegy. Hengerfejtömítést cserélünk, meg pár évvel ezelõtt elvittük a turbóját felújíttatni. Az 50 ezer volt. Amúgy a szokásosokon kívül semmi.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tudnek, csak nem akarok :)

dolgozni kell, ahol koszos lesz, kopik, torik, stb. mennyit mennek el az ilyenek ugy altalaban nagyobb alkatresz csereje nelkul? ertem ugy hogy [sz@rra]kopas miatt kell cserelni a komplett blokkot pl

alkatreszt itt is olcson szerzek hozza

ja, mas lehetoseg a foka vagy a vectra

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Tam, az a gyanúm, hogy nem tudsz két, max három éves dízelt venni. Akkor meg legalább ennyi lesz benne. ;)
Astrahoz egyébként olcsó az alkatrész. Mármint itthon.
A sokat futott 600 felett van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

én nem vennék dízelt..

mert miert nem? attol fugg mire kell.

en most pl a Caddy helyett gondolkodok hogy veszek egy sajatot. kombit es dizelt. sokkal kevesebbet esznek.

valszeg astra 1,7 Di vagy DTi lesz. viszont amennyit szanok ra jelenleg, abbol eleg sokat futottak jonnek ki. ilyen 100-150Ezer km korul mar nagyon gazos? ugy ertem hogy fektarcsacsere, kuplungcsere stb? vagy elmennek meg par evet?

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

Ja.
Haladj a korral, éééérted?!

Vegyél hibridet! Hidrogén, meg atom meghajtásút.

Feltöltött kép

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
azért Gearboy, kresz olyan, vagy tudsz mindent, vagy nem de akkor ne is vezess... az más dolog h utána elfelejted azokat amiket sose használsz...

Városon belül ha elmész valaki mellet jobboldalt az NEM elõzésnek számit pocsok...

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ez a jobbra tartas tema erdekes amit ir csoka

de varoson belul nemtom
no majd olvas

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Ja.
Haladj a korral, éééérted?!

Vegyél hibridet! Hidrogén, meg atom meghajtásút.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Én vennék.
De csak másodiknak.

Mert az nem eszik ennyit... :P

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

én nem vennék dízelt..

neked nem is való :)