Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

tény, hogy egy csomó embert nem érdekli milyen motor van az autójába. ezért fogynak az 1.4es octáviák, 1.6os passatok, vectrát, avensisek stb.

szerintem ilyen téren, hogy min spórljunk, alapvetõen kétféle ember van autóvásárlásnál:

1. nagyobb, jobban felszerelt autó, de gyenge motorral - mert úgyse siet a kissrácokkal hátul, mert fõleg városban használja, mert nem fogyaszt annyit, de mégis csak kényelmes és biztonságos, stb...

2. kisebb autót vesz, jól motorizálva, átlagosan felszerelve, mert haladni akar...

szerintem itt nálunk inkább az elsõ csoport a jellemzõ az átlagemberre (a nagyobb motor többet eszik, drágább, és akkor már inkább a kényelem, az extrák legyenek meg...) , ha adott keretbõl vásárol családi autót. inkább ne menjen annyira, de legyen kényelmes - ezért van az ilyen autóknak itt nálunk piaca...szerintem.:D

anyu C30-a gyakorlatilag Focus-klón, motorizáltságra, áttételezésre, futómûre, stb...az 1.6os 100 lovas benzines motor városba tökéletes, autópályán azért 2 fõvel (~1300 kg), 140nél már azért kell neki taposni, de a 120at gond nélkül tartja, nem kell sietni elven...szóval a szabályokat betartó, átlagos közlekedésre tökéletes tud lenni.

mondjuk a fõutakon, országutakon dinamikus haladásra tényleg kevés tud lenni az a 100 ló, ott már azért meg kell fontolni, hogy mikor megy ki elõzni az ember 90-100nál...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én sem vagyok egy notórius gyorshajtó, inkább csak arra céloztam, hogy nem mindegy mennyi ideig megyek egy kamion mögött, vagy hogy mennyit kell kapcsolgatni az emelkedõk miatt, fõleg mondjuk 4en csomagokkal. vectránk 2.0 benzines, gyorsulási versenyre nem mennék vele, de minden forgalmi szituációban elég a motor dinamikája, és ezt keressük a leendõ autónkban is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Nekem teljesen elégnek tûnik közlekedésre - a szabályokat szem elött tartva.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

azért egy kókuszba nemá ne legyen elég egy 1,6-os motor.

1300kg körüli kaszniba 100lóerõ? az bizony elég sovánka. mondjuk van belõle 115 lovas verzió is, az valamivel jobb lehet, de szintén elég ritka. ahhoz, hogy dinamikusan lehessen vele haladni és normálisat elõzni, legalább egy 1.8as kell.

5ös golfot vezettem 1.6 benyással, elég vérszegény volt, annak is kéne egy nagyobb blokk.

tény, hogy egy csomó embert nem érdekli milyen motor van az autójába. ezért fogynak az 1.4es octáviák, 1.6os passatok, vectrát, avensisek stb.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Nekem azt mondta ismerõsöm aki most tette(v teszi) le a jogsit, amikor kérdeztem h mehet-e vele külföldre hogy mivel unió ezért mehet. És nincs 18. Bár a fentebb linkelt szabályok meg azt írják h nem

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
még nem tudom, h akarok-e menni, és nem tudom, h megkapom-e

de "tanulnék" :) beadtam Mariborba jelentkezést

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Azért nem mind1, h fél évig csak vonatozhatok, vagy ótó is mehet. :confused:

micsinálsz Te olyan sokat külföldön?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Akkor becsaptak titeket, vagy nem hangsúlyozták ki a 18 évet :P

Mondjuk engem meg az A4-es papír részével etettek... De végülis nem csaptak be, csak nem a lényeget mondták: ha a vizsgalap kiváltása után megfog a rendõr, az okmányirodás papírral, akkor nem szabad odaadni neki: "otthonfelejtettem".
Mire kijön a bírság, az idézet, addigra be lehet mutatni - a vizsgalap elkészülte a kategória megszerzésének dátuma :)

Rave: :) Akkor nem csak én csinálok ilyen hülyeségeket :) Ennek örülök.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem is megszerzés + 2 évrõl dumáltak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

nekem az jön le, hogy vezethetek pl. én is(még folyamatban van) , ha elmúltam 18. Kala neked hogyan jön le?

Ugyanígy, csak ezek szerint a *** ótósiskolában nem tudták ezt jól, amikor leadták az anyagot :-/
Köszönet válaszokat.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Márinnyó, ne fúrd!
Keret nélkül ragaszd!
Ribacz megcsinálja neked nagyon igényesen.
Enyémre is õ rakta föl, meg Kisbé Opeljére is...
;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekem az jön le, hogy vezethetek pl. én is(még folyamatban van) , ha elmúltam 18. Kala neked hogyan jön le?

Dave: megelõzött.

jaja, de nyáron betöltöm a 18-at és esedékes külföld.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
B kategóriás legfrissebb KRESZ-könyv, 17.oldal:

A vezetési jogosultság megszerzését követõen Önnek két évig ún. kezdõ vezetõi engedélye van. Ez idõ alatt gépkocsijával nem vontathat pótkocsit. 18 éves koráig pedig külföldön nem vezethet.

zöldkarival szoktak g*cizni? tegnap lejárt, jövõ hétre adtak idõpontot szervízbe - kell ezt-azt rendbetenni rajta, meg kötelezõ átvizsgálás is esedékes...

kela: ha az oktatód kedve épp úgy gondolja, simán átugorhattok Ausztriába - ugyanis amíg nincs jogsid, addig az oktatód a sofõr, hiába te vezetsz. az más kérdés, hogy a határon azért néznének...

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
tegnap voltam a falutokban Thez:)
Megnéztem egy Lancia motort, amit úgy néz ki megveszek, és motor t cserélek, mert az enyében az egyik henger igencsak sztrájkba lépett:D

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Kala: www.budias.hu nézd meg a B kategóriát, és jobboldalt a kezdõ vezetõi engedélyt.

Autós iskola, csak tudják.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

probajogsi az ilyen. nem vezethetsz kulfoldon es nem huzhatsz vontatmanyt x ideig. nekem is volt ilyen, siman el is felejtkeztem rola. foleg hogy mar a jogsi megszerzese elott is vontattam utanfutot :D

:wtf:

Kicsit megkavarodtam. Kresz-en emlékszem letanították, h "kezdõ vezetõi engedély" 2 év, és h vontató meg külföld. Ebben persze nem találtam meg.
Itt írnak róla, de csak a vontatványról, és különben is a rendelet az irányadó, amiben nem esik szó a kezdõ vezetõi engedélyrõl (és nem hiszem, h ezt külön áttették volna másik rendeletbe).
Azért nem mind1, h fél évig csak vonatozhatok, vagy ótó is mehet. :confused:

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

Ha minden igaz,akkor néhány napon belül tulajdonosa leszek egy 91es opel calibrának 2lityós benyás motorral:D

Azért ezzel légy nagyon óvatos, egy régi sportkocsinak rengeteg buktatója lehet. Az, hogy törve volt, az szinte biztos. Az, hogy szét van hajtva, csak akkor nem lehetséges, ha öreg házaspár hétvégi autója volt, aminek finoman szólva kicsi az esélye. Aki anno sportkocsit vett, az nem a közértig meg vissza használta a sebességhatárokat betartva. Több ismerõsöm is befürdött már régi sportkocsikkal. Ezeknek lehetnek komoly futómûproblémái (ültetés vagy akár peres gumi miatt), motorproblémák, hûtõproblémák, turbóhibák, és akkor még az átlag gondok fel sem merültek (pl:elektromos ablak hibája, egyéb elektronikai gondok, kipuffogó gondok stb).

[highlight] The bike way of life [/highlight]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Akik már régóta járnek ótóval, azoktól kérdezném, hogy rendõrök mennyire veszik komolyan azt a szabályt itthon, vagy akárhol máshol, hogy jogsi megszerzésétõl számított elsõ két évben nem vezethetsz külföldön?

probajogsi az ilyen. nem vezethetsz kulfoldon es nem huzhatsz vontatmanyt x ideig. nekem is volt ilyen, siman el is felejtkeztem rola. foleg hogy mar a jogsi megszerzese elott is vontattam utanfutot :D

kulfolddel lehet viszont hogy szivoznak, arrol nem tudok. azert az ciki lenne ha elindulnatok valahova es a hataror visszafordit...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Kezdõ vezetõi engedély:

• a vezetési jogosultság elsõ alkalommal történõ megszerzésének napjától számított két évig a vezetõi engedély kezdõ vezetõi engedélynek minõsül
• a "B" kategóriára érvényesített vezetõi engedély a jármûvezetõ 18. életévének betöltéséig, csak belföldön történõ jármûvezetésre jogosít
• a kezdõ vezetõi engedéllyel pótkocsi nem vontatható

Mondom én.... :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hm..
pár napja már igy járok,volt több rendõr is szembe stb egyik sem villantott vagy valami..hm..
na majd viszateszem ha lesz szivem felfurni :D

régen volt szerintem,de elhet h most is él..az is van asszem hogy utánfutot nem huzhatsz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!