Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ezek jók :)

Magoo: Van saját fóruma fókáknak, olvasgass egy kicsit ott ;)

nézem, kösz!

tyíha:

http://totalcar.hu/m...9.05.27.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Ha itt nem jó, átrakhatná valaki a világökörseggbe.

Lamborghini-Forum: 305 km/h-nál szélzaj, tovább nem tudom!

Audi A8-Forum: Hol tudom a Rolexemet megjavíttatni?

Fiat-Forum: Hallo? Én vagyok itt az egyetlen?

Mercedes C-Klasse-Forum: A Mercedesem vasárnap Brötchenholen-nál vizes lett - Mit tegyek?

MX-5-Forum: Egy tuskó ferdeszemû egy Touareggel átment az autómon !

VW Touareg-Forum: beszorult egy MX-5 kaszni alá. Hogy tudnám azt onnan kiszedni?

Renault-Forum: Eladom a bérletemet - az autó elõbb jött vissza a szervízbõl, mint vártam.

Porsche-Cayenne-Forum: A fogyasztás 32 l/100km alatt van. Rossz lehet a befecskendezés?

Smart-Forum: Motorbicikli motor beépíttetett: Végre elég teljesítmény!

Mustang-Forum: Egy Civic-es hülye megpróbált ma megelõzni.

Honda Accord-Forum:Anyukám nekem adta az autóját. Keresek olcsó 18"-os felniket.

VW Bora-Forum: Szomorú vagyok! Mindenki egy csomagtartós Golf-nak tartja.

Lexus-Forum: Hol kapok VW stílusú hátsó lámpákat?

Toyota Corolla E10-Forum: Elvagyok keseredve az E10-em minõsége miatt, 270.000km alatt a kilométeróra lapja valahogy összekarcolódott !

Viper-Forum: Smart a szívórendszerben! Hogy tudnám onnan kiszedni?

Seat Marbella-Forum: Ma tudtam tartani a tempót egy teherautóval!

BMW 3er E36-Forum:Hol lenni legjobb zsíros fasza dörner városban?

Trabbi-Forum: Mercinél volt, bedobtunk egy új motort, most megy, nem megy, megy, nem megy....
(egyszer javítva): Hívás a Mercedes Benz-tõl: Ön egy ablaktörlõmotort épített be, kapcsolja az intervallumkapcsolót folyamatosra...

Hummer-Forum: Megsérült ma a lökhárítóm. 14 sebesült, 2 halott. Muszáj nekem a fekete lakkot a kereskedésben megvennem?? 25 kilométerre van. Az 35Euro benzinpénz!

MB 190D-Forum: Kérdés - beszél valaki szulahéliül?

Yugo -Forum: a tiétek mikor mûködött utoljára?

Honda Civic CRX-Forum: A szomszéd kutyája a kipufogócsõben alszik. Attól még indítózhatok??

Toyota-Forum: Na 300.000 km letudva, mikor megy ez tönkre?

Polo-Forum: Végre 6cm-rel alacsonyabb, de most meg nem érem fel a mikrofont a McDrive -ban!

Ferrari-Forum: Ötleteket keresek kolumbiai társasutazáshoz. Gyorsan akarok be majd kijutni.

Porsche-Forum: Van egy lemezem - megéri beszámíttatni az árba, vagy inkább magam adjam el az autó?

Lancia-Forum: Van élet a szervízen kívül is?

BMW 7er-Forum: Segítség! Elprogramoztam! Hogyan nyílik ki újra a hamutartó?

Mercedes S-Klasse-Forum: - Keresek elfogadható második autót ködös idõre

DeLorean Forum: Visszajöttem és sürgõsen szükségem volna egy hengerfejtömítésre vagy egy fluxuskondenzátorra. Kérlek segíts - 1985 bõl vagyok.

Toyota Prius Forum: Az autónkhoz "AAA" vagy "AA" elemek valók?

Subaru WRX Forum: Utálom a zsarukat. Beídéztek, mert driffteltem a mélygarázsban.

Ford Forum: Segitség! Már mindent felújítottam, de mégsem indul be.

Dodge Viper Forum: Amikor elõször gázt adtam, nagyon megijedtem. Hogy lehet a pisi foltot a bõrkárpitból kiszedni?

Smart-Forum: Néha a lámpánál elindulási problémáim vannak. Mi lehet az oka?

válasz A: Nem áll mögötted egy Viper, járó hûtõventillátorral? Várd meg amíg a ventillátor kikapcsol. Akkor elindul a Smart.

válasz B: Egy rágógumi ragadt az útra? Sperhaknit fogni és felvakarni. Akkor elindul a Smart.

válasz C: Egész elölre álltál a lámpánál? A fehér záróvonal túl magas. Tolasd át magad egy Viper-rel a vonalon,aztán már megy a Smart.
"Minden hülyeség" by Tomidny

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

3B: nem kell mindent komolyan venni, de én is Tig álláspontján vagyok, ahhoz meg azért köthetõ ez a megjegyzés. autó meg nem olyan érték általában, mint bringa vagy pda, hogy évente cseréld. legalábbis a többségnek nem.

Dehogy vettem komolyan :) Mi sem cserélgetjük évente, csak most már érik egy csere lassan... Inni nem iszok, nem cigizek, biciklire nem költök, mire költsek akkor?:D
Magoo: Van saját fóruma fókáknak, olvasgass egy kicsit ott ;)
Valakinek esetleg? (tegnap ültem benne)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hja... Pedig ha nem lenne a hely/zajszigetelés/összerakás/praktikum olyan fontosságú amilyen beneveznék rá, sima fókánál jobb: http://www.hasznalta...ford_focus_2004
//Igaz, 2007ben még (azért is) kiestek a képbõl mert drágák voltak

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Tudtommal úgy van, hogy 90 ig lehúzott ablakkal kevesebbet fogyaszt az autó, mintha klimáznál, afölöt pedig, ha klimázol, akkor fogyaszt kevesebbet

Nekünk 307sw, ha nem figyelsz a fogyasztásra, akkor vegyesbe eszik 7,5 nyáron. Télen meg 7,9et.
De ha odafigyelek rá, motorfékkel lassítok és nem megyek többet 65nél városban, országúton 110 nél, no meg persze emelkedõn nem gyorsítunk, akkor 5,5 (tesomnál) nálam meg 5,8.

Clionál olyan 4,8-5 körül eszik, ha ugyanigy odafigyelünk. Egybéként meg vegyesbe 6,3 körül, de abba elég sok kigyorsitás van.
Én mindkét auto fogyasztásával meg vagyok elégedve. :)

Nekem 9 perc alatt lejön a gép szerint. :) 1,3 MB/mp

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
1.6 semmikép, apám múltkor ment is olyannal, azt mondta elég sovánka. elõször 4-5 éveset akartunk kettes fókából, de aztán többe kerül a tetõcsere mint számoltuk, úgyhogy inkább vmi 8-9 éves lesz. akkor meg ugye c-max még nem volt, de focusból van jó pár 1.8as, 2 literesekkel meg az a baj, hogy szinte mind automata, úgyhogy 1.8 a legesélyesebb (ha csak nem találunk egy szép 2literest kézi váltóval)

erre meg kíváncsi vagyok, még 1 óra van hátra a letöltésbõl :-/

http://totalcar.hu/m...9.05.27.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
tettyék: http://www.vezess.hu...kondival/14901/

1,8benyás jó, megbízhatóságban picit rosszabb, de az 1,6 101 le az 1 embernek még, ha szoktatok cucocckal emberekkel messze -hegyes helyekre pláne - menni akkor agyvérzés fog kerülgetni vele, így inkább az 1,8ast (C-Maxot, abból nem is ritka, és érzésre is korrekt) venném. szerk: 2000esrõl viszont semmit nem hallottam, lehet azt jobban megéri.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Klíma plusz, de lehúzott ablakkal közlekedni is... (asszem vezess.hu-n méricskélték minél mennyi töblet, de kis köbcentisnél volt 1 liter körüli csak a többlet)

mythbusters-be is csináltak egy ilyen összehasonlítást, persze nem emlékszem mi lett az eredménye, youtube-on meg nem leltem :)

Dave, szerintem nálad a súly meg a 16 szelep és nyilván a klíma is közre játszik, de nem rossz az a fogyasztás ezeket figyelembe véve.

épp 2literes fókát keresünk, egy volt munkatársamnak olyanja van, kérdezgettem 8,5-9 a vegyes nála.

télleg 1.8as benzines focus milyen? jó az a motor? mert vhol azt olvastam, h elég iszákos és nem is olyan megbízható mint az 1.6 vagy a 2.0

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sztem korrekt. Azaz F astra kombi 7 literrel városban kizárt hgy megelégedjen, hasonlóan eszik mint az 1,4 8V. 160nál meg az ember haját is megezsi, 180al meg hagyjuk ki megy 1,6os astrával folymatosan :D.

Nekem is kicsit gyári alatt eszik, de nem annyival hogy hihetetlen legyen, plusz ahogy tigrincs is írta van szórás is (hogy járatták be, milyen gumik, milyen nyomáson, mmilyen üzemanyag, hol-hogy tankolsz, stb,stb).
Plusz benne van ki mennyit motorfékezik, menynire igyekszik tartania sebességet, stb. Általában tartom lakotton is az 55-60at hogy 5be guruljak síkon; nagyvárosokban meg annyit nem mentem hogy mérvadó fogyasztásadatom legyen, csak annyi hogy mászik felfe az átlag:D.

Tempomatost nem vágom; miért, annélkül is dombra fel-le állandó sebességet tartok... van akit zavar, de kiderült eme 2 utasomról hogy ezres és 1,2es (lendület) autóhoz vannak szokva. De érdekes is lenne ha a dombokat mindneki kedve és köbcenti szerinti lendületezéssel venné ahelyett hogy ott is tartanánk a sebességet.
Dave, sokan sokévesen is így nyomják...

Klíma plusz, de lehúzott ablakkal közlekedni is... (asszem vezess.hu-n méricskélték minél mennyi töblet, de kis köbcentisnél volt 1 liter körüli csak a többlet)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

nálam viszont 2 liter 8 szelep, 1130kg, se klíma se tempomat nincs, így már szerintem semmi meglepõ nincs benne ;) 16 szeleppel + 1-1,5l lenne a vegyes

városban 60-70, kívül 110körül, pálya 150. fogyasztásmérõ sincs, csak osztok szorzok és annyi amennyit írtam.

2liter 16 szelep 1350kg. város 50-70, kívül 90-110, autópálya 130-140. fogyasztást a kocsi átlagolja, de olyan 600-650kmnél többet nem megy el egy tankkal. (65l talán?) klíma lehet a bûnös, meg a súly...a kétszer annyi szelep miatt miért fogyaszt többet? nem értem...

Berki: talán vezess.hu-n olvastam, hogy van két elmélet. az egyik szerint a lejtõn szinte alapjáraton motorfékkel gurulsz lefele, hogy ne fogyasszon, felfele meg muszáj menni, a másik szerint meg a lejtõn nyomod neki, hogy lendületet gyûjts a következõ emelkedõre. :)

felfele muszáj nyomni, lefele viszont nyomja az ember megszokott pedálállásban, csak közben gurul magától is a kocsi a gravitáció miatt...legalábbis nálam így van. mondjuk én béna vagyok, még sokat kell vezetnem, nagyon.:D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

jó, hát nem dombos vidékre értettem én, ott jobban szeretem én eldönteni, hogy megy a kocsi. amúgy meg a tempomat lefele is tartja, és addig se fogyaszt a motor, mert lejtõn meg kb motorfékkel gurul....simán meg azért a lejtõn nyomja neki az ember, legalábbis ezt figyeltem meg.

de pl. síkon, kis dombokkal nekem sose sikerült két tizeden belül tartani a fogyasztást 30-40 km-en, a tempomat meg simán tartja.

Én meg azt figyeltem meg itt errefelé, h emelkedõn nyomják neki... :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

nálam viszont 2 liter 8 szelep, 1130kg, se klíma se tempomat nincs, így már szerintem semmi meglepõ nincs benne ;) 16 szeleppel + 1-1,5l lenne a vegyes

városban 60-70, kívül 110körül, pálya 150. fogyasztásmérõ sincs, csak osztok szorzok és annyi amennyit írtam.

az abszolút korrekt. nekem klímával, még tempomat nélkül ennyi, hasonló sebességekkel, bár városon kívül inkább 120-140 szokott lenni, ha sietek, akkor fõleg. én is osztok szorzok, a gép mindig csal. és ehhez kb 1400 kiló, 1,9tdi 8szelep 110ló.

3B: nem kell mindent komolyan venni, de én is Tig álláspontján vagyok, ahhoz meg azért köthetõ ez a megjegyzés. autó meg nem olyan érték általában, mint bringa vagy pda, hogy évente cseréld. legalábbis a többségnek nem.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
jó, hát nem dombos vidékre értettem én, ott jobban szeretem én eldönteni, hogy megy a kocsi. amúgy meg a tempomat lefele is tartja, és addig se fogyaszt a motor, mert lejtõn meg kb motorfékkel gurul....simán meg azért a lejtõn nyomja neki az ember, legalábbis ezt figyeltem meg.

de pl. síkon, kis dombokkal nekem sose sikerült két tizeden belül tartani a fogyasztást 30-40 km-en, a tempomat meg simán tartja.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Magoo: akkor még van mit tanulnom...:) 2 liter benzin, semmi felesleges nincs használva (tompított, rádió+klíma nem agyondolgoztatva 24 fokon) és így jön ki 10-10.5re csak városban. télen 11 körül...autópályán ami eddig kijött, az ilyen 6-7 liter tempomattal - ha valami, akkor az sokat segít a fogyasztásban hosszú távon, azt gondolom.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

megunja, hogy szar és szabadulni akar tõle:D

A biciklijeim és a pda-im nem voltak szarok, csak egy idõ után meguntam õket :) kocsim még nincsen

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Tempomattal többet fogyaszt. Mert belövöd 110re akkor azt dombon fölfelé is tartja... remélem érted.

ha nem lövöd be, akkor is tartja, tapasztalat:D

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

Magoo: akkor még van mit tanulnom...:) 2 liter benzin, semmi felesleges nincs használva (tompított, rádió+klíma nem agyondolgoztatva 24 fokon) és így jön ki 10-10.5re csak városban. télen 11 körül...autópályán ami eddig kijött, az ilyen 6-7 liter tempomattal - ha valami, akkor az sokat segít a fogyasztásban hosszú távon, azt gondolom.

Tempomattal többet fogyaszt. Mert belövöd 110re akkor azt dombon fölfelé is tartja... remélem érted.

Nekem clio 6körül eszik benzibõl. 1,4 100ló 16V. És van mikor nagyon nyomom neki, van amikor meg annyira nem, h szerintem viszzatölt :D Peugeottal tudok ugy menni, h 5,8 as fogyasztása legyen. Város és országut. Pedig az 1,6 110ló.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

egeszen pontosan megmondom neked, mert felirtam, hogy 337merfoldet ment ugy hogy kozben ~39liter benzin fogyott el a tankbol. osszal-szorozzal ;)

tig, a nyertes, de csak kötözködtem:D nekünk 1,2 16v van, az városban 9-10l/100km. küzd szegény.
mondjuk ahogy én vezetek, egy benzinessel nem úsznám meg 12-14 alatt.
szóval nekem ez a 6,5 úgy jön ki, hogy város 40%, o.út+pálya 50%, játszósdi 10%. 70 literes tankkal szoktam 930-1080km között futni. 930 volt az omv-s tankolásom. 1080 meg még télen. nyárigumi miatt feljött 1-2deci,az tuti. pirelli pzero nem spórolni van, de legalább tapad.
egyébként meg nem csinálok belõle nagy kérdést. nem zabálja le a gatyámat, majd ha járok szerelõnél, belenzünk oszt csókolom. 13 éves autó. örülök, hogy megy:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

egeszen pontosan megmondom neked, mert felirtam, hogy 337merfoldet ment ugy hogy kozben ~39liter benzin fogyott el a tankbol. Osszal-szorozzal ;)

7,099816
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nos az érdekes képekben láthattuk a képeket.
akkor itt egy kis adalék hozzá: (aki nem látta annak sztem érdemes elolvasnia!)
http://vastagbor.blo...akatol_az_m6_os