Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Épp most futottam át... kövezzetek meg de az opel kéne ezekbõl :) (Persze ha lehet kombi...)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Az elsõ az nem 8-as, hanem nulla! ;)

pont megelõztél...:)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Az elsõ az nem 8-as, hanem nulla! ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
a mai a4, insignia, mondeo összehasonlításból a mondeo km órája:

http://img.index.hu/...pelford_035.jpg

mi az a 801289km? :) még a 80128,9km is sok egy tesztautóban nem? de nem látok tizedes vesszõt...

ehe: szar már ez a puttonyos monitor, megnéztem a másikon (tft), így már látom, h az elsõ számjegy 0 nem 8, csak van ott vmi piszok :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
jaj :(
Szal olcsó strapaverdának én inkább samra mint swift mert:
Alkatrészek (2-400ezres öreg autónál nem mindegy) jóval olcsóbak, kisebb jóval az esély hogy városba szébaxták a kettest benne(sok swiftben igen), elmereészkedhetek vele aszfalton kívûlre, mint most is lakásfelújítás/építkezésnél egyszerre nem csak 40-50 kg cuccot vághatok a csomagtartóba a tornyok behajlása nélkül :), nagyobb a csomagtartó, nem baxxa a tudatom hogy mikor adtak még el ilyeneket mennyiért 15-20éves konstrukciót, van tompított visszejelzõ :), a suzukinál biztonságosabb, futómûve is normálisabb. többet eszik 1-2 literrel, huhh. [Van egy olyan paraméter még amit akkor értenél meg ha itt laknál, így azt nem ecsetelem...]
1,5 Boss; mert tetszik :)
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Samarát is használtam ideig, régi swift most is van a háznál.
Ja, meg a maxiriszpekt miatt :D

szerk: Bringásoknál a tetõ gyakorlati terhelhetõsége sem mindegy... Jó, fel csak nem tépi a swiftnek a csomagtartó a tetjét mint ignisnek a fényhíd :D, de +1 bringa az plusz 1 bringa.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

pl sokkal hamarabb kéne egy samara mint egy régi swift/marbea/etc.

Nocsak! Miben jobb egy Samara a régi Swiftnél? (Csomagtartót kivéve.)
Motor? Váltó? Futómû? Belsõ anyagok? Ergonómia? Fenntartási költségek? Riszpekt? :D

Tényleg kíváncsi vagyok a véleményedre.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hajjaj, nekem mondod? Fater ugye meg úgy van vele hogy ha már valaminek a 'környékén vagyunk' akkor jól cseréljünk másokat is, így most a két kopó hátsó fékpofából lesz így 2 hátsó dob, munkahengerek, önbeállító rugó és egyéb cuccai és kézifékbowden csere is - fékfolyadékot már én mondtam hogy dobjuk le 8évesen. Ha törlesztõhöz ezeket hozzáveszem és elosztom évi szinten azért egy pár ezrest dobnak a fenntartási költségen... Jövõre kinyomó - de akkor már kuplungszett+bowden, hátsó rugók; hátsó lengéscsillapítók is valamikor utána - de még elötte egy garnitúra gumi; plusz a felniket is valamikor javíttani akarom.
Igaz, ha az új autót viszem 3 évig kötelezõen a márkaszervízbe azért az is kellemetlen tud lenni olykor...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Pite, én simán leírtam a múltkor, hogy fapad, de erre tellett, nincs mit ezen szégyellni szerintem. Új autót megint nem fogunk venni véleményem szerint, bár nincs is igényem az "elsõ belefingás" jogára :D Csak minden szirszar szíjat, görgõt le kell cserélni, ha jót akar az ember :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Kár a Scout áráért... (Itthon többen keresnek 4×4es autót x-ért mint direktbe 4×4es kombit; ill Outback/Forester is közel van.)
RS viszont partiképes; (de egyedül metálkékben nálam :D)!
http://www.vezess.hu...et_lelek/18971/

Feltöltött kép

Feltöltött kép
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
no igen tudtuk hogy ha kijon a FQ400 abban nem lesz koszonet. 3.5mp 100-as tempo [csak birja ki a kovetkezo benzinkutig ami arul 99-es benzint :D]

pite legyszives ne irjal 1es betuvel szurke szinben mert kifolyik a szemem. ertem hogy azt akarod sugalmazni hogy ez off de akkoris.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
bazzeg, 403ló és 525Nm egy kétezresbõl, állatok ezek a japánok :)

http://totalcar.hu/m...9.05.27.

Autóvásárlásnál nálam csak német vagy japán jöhet szóba. francia és olasz kocsikról ismerõs tulajoktól és szerelõktõl már annyi rosszat hallottam, hogy meg se nézem õket. (ennek ellenére biztos van pár eltalált modelljük is)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
mi meg úgy vagyunk vele, hogy ha kell (vagy kitaláljuk, hogy kell:D) valami komolyabb mûszaki dolog, akkor elõször jól utánanézek a dolgoknak, elmagyarázom szüleimnek, apu még utánanéz, meghatározunk egy körülbelüli nagyságrendet, elmegyünk pár helyre megnézni, megnézzük neten is, elmegyünk élõben is megnézni, tanácskozunk, kinézünk pár típust. aztán ha jobb annyival, mint amennyivel kicsit drágább, vagy ha abszolút best buy az összeghatáron belül _és_ anyunak is tetszik, akkor megvesszük.:D (kivéve fûnyíró meg ilyesmi...de pl. öcsémnek a nem túl komoly mikrohifijét is alapos gonddal választottuk ki, pedig nagyon egyformák a középsõ árkategóriában, de azért mégis..:D)

Pite: engem néha meg tudnál gyõzni;), hogy a citroen jó. (a puggal nincs bajom, apunak jó régóta az a céges autója meg én is azzal járok ugye. régi clio-nk is volt pár évig, az is kellemes volt, bár nagyon kopogósnak hatott, amennyire emlékszem.) viszont nagyapám hosszú évekig toyotával meg mitsubishi kisbusszal járt, aztán vett egy 3ajtós citroen xsarat - nem a legsz*rabbat, nem a leggyengébbet, de így is annyira nem érezte magát jól benne -és mi se öcsémmel, ha nála voltunk-, hogy alig használtan azonnak eladta, és vett egy kereklámpás corollát jópár éve. azóta azzal jár, jól érzi magát benne, és tényleg kényelmes, jó benne ülni.

de anyut se tudnád meggyõzni, hogy a "fapados" 1.6-os Kinetic C30 nem a legjobb vétel, mert sovány a motor az autó tömegéhez képest, meg mert autópályán 140nél már szenved 2fõ+csomaggal, meg mert a tesztautóként/volvo-s belsõ autóként használt 11ezer kilométer alatt valószínûleg nem kímélték.

használtan sokkal jobban felszerelt, nagyobb autót is kap. de nem akart, mert minek? minket már nem kell fuvaroznia, arra ott van a 407SW, ha olyan van..cuccot nem visz, ellenben szereti a különleges dolgokat, és régóta szeretne egy Volvot, mert az kényelmes meg biztonságos meg minden. nincs se színre fújva a tükör, se semmi extra, de tényleg irtózatosan kényelmes a kocsi, és nagyon egyben van. öcsém is rendszeresen mondja, hogy menjünk inkább azzal és anyu vezessen, mint hogy én, mert a 406os plüssülései hátul kényelmetlenek a C30hoz képest, pedig nagyobb kocsi és jobban felszerelt.

de tényleg kényelmesebb, úgyhogy akinek van felesben egy C30as elsõ ülése, az légyszíves szóljon. tökéletes az az ülés szerintem.:)

szóval munkaeszköznek csak olyan autót vennék, ami mûszakilag a legjobb, meg egy kicsit komfortos. de családi vagy személyes használatra már nem a józan ész dönt, hanem a tetszés/komfort index. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Jogos, tetszési index sokszor többet nyom a latba.
Ok, sokszor logikusan próbálom megindokolni magamnak az olyat is amit (tök) fölösleges. Azért a citro über és a hülyézés azért erõsen sarkított. Ha 12 milláig tárgyalnánk akkor 4×4es Saab kombikról pofáznék :D.
Legközelebb a hülyézéshez az áll nálam aki 10évig fizet valamiért és nem vesz fél órát se hogy utánanézzen mit vesz, ami a szomszédnak van az neki is tök jó lesz (fábia-swift-ignis-sx4 a környéken rengeteg van ilyan alapon!). És nem azok/azért mert vki skodafan és az kellett neki (és méretre/telejsítményre is elég neki), hanem mert nem is néznek sokan körbe! Mint barátom apja; 2 márka fogant meg benne mint esélyes, elment a suzukig és el is dõlt az ignis sorsa. Fél évvel késöbb a másik esélyesbe is beleült és keserûen állapította meg hogy az végülis jobban tetszik neki és méretben is sokkal nekivalóbb(206SW). Hja, Tatabánya már messze volt Esztergom után. És mennyi ilyet ismerek még...

Tudom, megint bennem motoszkál ha egy tizenezres vackot is veszek annak is utánajárok hogy a kínálatból a nekem legmegfelelõbbet találjam meg; és lehet az autóra is úgy tekinteni mint egy fogkefére; csak ezt nehezen emésztem meg általában. Senki nem fog pokolra jutni ha nem néz vminek utána, ha nem a szükségleteinek megfelelõt keres az anyagi keretein bellül; de ezek közül kerül ki sok olyan aki akármit vett utána ajnározza (független attól hogy milyen) az a fasza, minden más szar. Aki utánanéz annak hogy neki mi kell, azt veszi ami neki kell és dícséri az más kategória.
[Kevés az aki megmondja hogy bizony gyenge a vas, kicsi is, sokat is eszik ahhoz képest, meg hiányzik pár extra de neki erre tellet. OK, egyéni preferencia hogy a méret/kényelem/teljesítmény vagy az autó kora a fontosabb. Ha tehetné mindneki új&fullos autót venne.]

Volt melóhelyemen sok huszon és ötven éves között kaptam meg hogy mekkora hülye vagyok, kicsit hozzáteszek a kocsim árához és új autót kapok. Igen, fullfapad 1,2-1,3as pici valamit ami nekem egyáltalán nem jó arra amire használom. Általában nekik sem, pláne 1-2 gyerek mellé, mégis azaz isten, a sérthetetlen, a hibátlan; és szánalmas hülye mindenki más aki mást vesz. Nekem az autónál kevésbé az számít hogy én fingjak bele elõször meg hogy milyen szám szerepel a forgalmiba -ha 20éves kostrukció is!-; hanem egyéb paramétrei - így pl sokkal hamarabb kéne egy samara mint egy régi swift/marbea/etc.
Szal fasza az új szandál, de ha északon lakok egy öreg csizmának én jobban örülök; és nem dicsõítem a fasza új szandálom miközben didergek benne...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

OK; máshogy kérdezem. 4 milláért miért venné meg bárki ezt, mikor a hasonló jellegû autókra bukók ennyiért már igényesebb és/vagy tágasabb autók között válogathatnak a kategóriájában?!

Nemo-B.First-B-C3P egy istállóban van azért hasonlítottam ezeket, árképzésük hasonló.
Csak úgy random felhoztam egy autót - és?! Miért, nem lehet itt? Aktuális cikk A5ön, azért. Látom kötözködés ON :clap:

az venné meg , aki vezethetõ kis dizelt akar

met a c3pic ugye 1,6-nál kezdõdik a nemo/bipper 1.4 hdi meg egy fos
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
azert furcsa ez, mert amikor ezt olvastam epp azelott lattam a tesco parkoloban egy olyan fiat-ot, es meg meg is allapitottam hogy ahoz kepest hogy altalaban nem vagyok odaig ertuk, ez tetszik.

amugy meg az alapbeallitassal van a baj. hogy a citroen az mindennel jobb.

es kulonben is. az auto egy nagy beruhazas sokunk eleteben. nagy dontes, azzal kell elni jopar evig. csomo ember nem ugy dont, hogy osszehasonlitja a katalogus adatokat es matrixban pontozza oket. szemelyes tenyezok sokkal fontosabbak lehetnek, marka, forma, imazs egyebek.

es ezek egyenenkent valtoznak, nem lehet oket megindokolni es nem lehet altalanositani, vagy egy auto magazinos cikkbol kiolvasni. szoval ne akard mindenaron megerteni.

apam vett egy audit azert mert audit akart venni. biztos lett volna azert a penzert [jo draga volt ahoz kepest hogy a3] nagyobb, kenyelmesebb, jobban felszerelt, biztonsagosabb, gazdasagosabb auto. csak ot az nem erdekelte. ha ugy gondolod hulyeseg volt az a te bajod, en total meg tudom erteni. vehetett volna olcsobban egy dizel citroent fullextraval borrel mittudomen, de meg sem fordult a fejeben. mas meg mindenaron bmw-t akart volna venni. vagy fordot. vagy kiskutyafulet. o penze, dontse el o hogy mire kolti. es senki ne hulyezze le erte.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
ez a volvos játék jobb mint amire számítottam. 240essel nehezen boldogulok :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

OK; máshogy kérdezem. 4 milláért miért venné meg bárki ezt, mikor a hasonló jellegû autókra bukók ennyiért már igényesebb és/vagy tágasabb autók között válogathatnak a kategóriájában?!

Nemo-B.First-B-C3P egy istállóban van azért hasonlítottam ezeket, árképzésük hasonló.
Csak úgy random felhoztam egy autót - és?! Miért, nem lehet itt? Aktuális cikk A5ön, azért. Látom kötözködés ON :clap:

én pl a fiatot venném meg ezek közül. az tetszik és kész. nem mintha vennék autót, fõleg nem ilyet. de ha ez a felhozatal, az kéne.

edit: ha már mindenképp kommentálnod kell a cikket, íd azt, hogy szerinted tudásához képest drága és te inkább a citroen-t vennéd, ne pedig lehülyézz másokat, amiért ezt vennék. teccikérteni? és akkor rögtön nem lennél leoltva.
egyebetnemtudokmondanikéremkapcsojjaki.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csak ugy random felhoztal egy autot majd kifejtetted hogy senki sem fogja venni mert tudsz 3 olyan autot ami jobb nala. ja es veletlenul mind3 amit felhoztal az citroen

es meg mindig meglepodsz ha aztan emberek meg hulyenek neznek/beszologatnak

nincs tobb kerdesem biro ur.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
http://www.a5.hu/cikkek/3/33271.shtml
Nem rossz, nem rossz; de aki hasonlóan gondolkodik (divatos jól bõvíthetõ kis doboz)ennél olcsóbban egy C3 Picet hazavihet; akkor meg ki fogja ezt megvenni?!
(Max aki asztalos és bútorokat szállít, de az Berlingo Firstre szavaz (3,8 1,6HDi), vagy az újra, 4m 110le 1,6 bencin; 4,4 a HDi. Xsara Picassot nem is számolom, Ceed SW meg már mondjuk hosszú meg túl személyautós.)

Na mindegy, legyen, egy SX4nek még alternatívája lehet :D