Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

korabban akartam kerdezni, hogy mi lehet az az allat amit latok miskolcon

sarga szinu ford focus kinezetu
de zx3 feliratu jarmu.
tegnap utolertem a sorban es macsibol szarmazo verda vmi oklahomai rendszammal.
szep sargaban!

Az amcsi fóka, kérlek szépen :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
na másnál sem egyértelmûen népszerû a led sor :)

Bár az elsõ lámpatestekbe rejtett LED-sorok értéknövelõ hatásával kapcsolatban vannak fenntartásaim.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
korabban akartam kerdezni, hogy mi lehet az az allat amit latok miskolcon

sarga szinu ford focus kinezetu
de zx3 feliratu jarmu.
tegnap utolertem a sorban es macsibol szarmazo verda vmi oklahomai rendszammal.
szep sargaban!

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
PAS :D
Mindegy, nekem messze ez tetszik a legjobban, pláne hogy itt is lehet 4kerékkormányzást kérni...
http://totalcar.hu/t...ek/bmw5gtsbem!1

Posted Image

Hátsó lámpákon picit dolgozhattak volna, de valamit tartalékolni kell a faceliftre is :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

amugy meg az alapbeallitassal van a baj. hogy a citroen az mindennel jobb.

Már ugyan hogy ne lenne jobb?! :D
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kinek a pap, kinek a papné... szerintem q jó. Imádom a bõrt, alut, a szíynek és formák játékát, meg mikor bátor valaki. Árnyékoló külön brutál, de a mûszerek is bejövõsek.
Külseje a prémium minik között sztem ott van, citroenesen sok részlet, de elsõre is kis izomgolyó...
Szerencsére nem ugyanaz mindenki izlése :prosze:
http://www.autoblog....de-citroen-ds3/

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
ez kivûl belûl baszott csúnya
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Csak külsõket látok...

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Erre vazzolj! ;)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

DS3 belseje? Mutizz még :)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Vazz...

Erre vazzolj! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Tiger: 18 váltó fel le. Kuplung pedig - egy ilyen korú autónál is megvan 50 ezer.... Minimum. De ezt a unix/bárdi/láng megmondja pontosabban. Szal nem olyan sok a'.
(persze, normál fogyasztói áron, hirtelen ötlettõl vezérelten felkeresett szervízben.)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Vazz... http://www.vezess.hu...aval/18990/?o=1

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kérdés? Opel (autotr***) igen, skoda(styev***) igen, VW(styev***) igen, Ford(autp****) igen, Pug(ger****) igen, Suzuki(ger***,jodob****) igen Egom-Tbánya viszonylatban. Normálisak a fiatnál, kiánál, renaultnál. Többi a környéken passz.

De ha felnézel adott típusok fórumaira, népitéletre szinte minden márkánál vannak panaszok bizonyos bizonyos szervizekre - pl citroeból is egész bp-n csak (p***,õ***)2rõl nem hallottam rosszat, többit joggal húzzák le. Sajnos még nem tartunk ott hogy ezekre is figyeljenek a márkák.
Amíg letagadjuk a tipushibákat(nyugatra visszahívás is volt pár miatt), kiszámlázunk kamu cuccokat, vackot építünk/töltünk be drágáért, mindennek fõdarabcserés megoldása van, visszatérõ bibit userre kenik, stb addig nem is fog sokat javulni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Kötelezõ. Ha akarod a garit. Pesze szopatnak annyi márkánál annyira hogy ez az akarás nem mindenkiben él (erõsen).
.

több márka tapasztalata alapján mondtam ezt :

ha meg a második/3. évben jön ki valam ikomoly basz (aminek azért nem nagy az esélye) még mindig ott vagy pénzben , mert a márkaszerviz/korrekt szerviz árkülönbezete kb másdfél év alatt kiad egy komplett motor/befecskendezõ, komputer csere árat.

ennyit a gariról.

Dave 85-ért a kuplungcsere ölég drága volt, baráti alapon is

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Kötelezõ. Ha akarod a garit. Pesze szopatnak annyi márkánál annyira hogy ez az akarás nem mindenkiben él (erõsen).
Sajnos te arról beszélsz hogy mi lenne a szép meg jó, nem arról ami valóságban van. Tízezreket gombolnak le a semmiért. Sokszor szó szerint a semmiért. Amit belraknak az általában *** (olaj pl), stb. Manapság sokaknál már hátrány márkaszervizbe hordott autó, nem elõny (mint ahogy a nõi/nyugdíjas tulajtól szöveg is megosztja az autóvásárlókat).

Tudod mit néznek át gyakorlatban? Keress cikkeket és kiderül; hogy ne csak városi legendákat hallj.

Stiftes kuplungos sztorit nem vágom, az volt a lényeg hogy olcsóbb? Rakj mellé egy polot is :D.

Kormolás: Fél tankhoz egy injektortisztító, majd 2-3 km-t nyugodtan mehetsz 100-110el hármasban, kicsit felmelegszik legalább a kipuff rendszer is; meg intenzívebb gyorsítások/kihuzatások is mehetnek idõnként. Szal nem csak pályán/hegyen felfele lehet megoldani... EGR szelep is igényli, kipufogó is szereti.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

nekem most kell majd vinnem a 105ezres kötelezõre (az 7 év alatt elég sovány futásteljesítmény, nem? mondjuk szinte csak városban ment...),

A miénk 8éves és 85 ezer van benne.Az utóbbi 3 évben 25 ezret mentem vele :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Pite: az a kötelezõ szervíz, nem? ott meg átvizsgálják, amit a gyártó megadott a lapon, hogy milyen szervízintervallumban kell átvizsgálni, aztán amirõl úgy gondolják, hogy megér egy cserét (nem nekem éri meg, hanem nekik.;), azt lecserélik. de nyilván ha korrekt szervízben cserélsz vezérmûszíjat, görgõket meg ékszíjakat, stb, és odamész szinte új dolgokkal, akkor nem fogják lecserélni. vagy ha igen, akkor én legalábbis pofozkodnék egyet...:D

pont néztem a 406-ost, ott úgy van, hogy 15ezer a szervízintervallum, de az csak olajcsere meg általános ellenõrzés, minden másodiknál (30ezrenként) átnézik a vezérlést, a menetbiztonság szempontjából fontos dolgokat (fék,kuplung,kormány, ilyesmi..), plusz az alapdolgok, és minden negyediknél (60ezrenként) meg klíma meg egyéb kényelmi berendezések átnézése.

nekem most kell majd vinnem a 105ezres kötelezõre (az 7 év alatt elég sovány futásteljesítmény, nem? mondjuk szinte csak városban ment...), de ott csak olajcsere lesz, meg az önindító kábelét megnézetem, mert vadi újan feltöltött, tökéletes exide excell akkuval is nehezen indul (melegben is), meg a motor is nehezen robban be, szóval szerintem gyertyacsere is lesz - gondolom a városban nem lehet a folyamatos megállások miatt kiégetni a "mocskot" a gyertyákról...új kuplung is kéne, de az sok $$...

Stift: amikor tanultam, haverom alatt mondta be az újabbik stift kuplungja az unalmast (100ezer km körül, ugye tanulóautó...), rá egy hétre meg a 206os-é 110ezer körül. az oktató (Fejszés Zoli, mazsoltatanoda vezetõ) szervizeltette mindegyiket. a swift kuplung szervízdíjjal és a kötelezõ átvizsgálással együtt megállt 60ezer alatt, a 206osban csak a kuplung 85ezer volt. ja, és ezek baráti alapon mentek, nem márkaszervízben, ugyanolyan gyártmányú kuplungok.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Ugrik a gari ha nem viszed x-kilométerenként szervizre; de jah, ez is egy taktika :)

Öregségre annyit hogy samarától nem is vársz el többet, míg a stift még 2essel kezdõdõ évben is került eladásra, és mondjuk egy kufferos stiftet egy 1,4 16V (klímás abses gyári cd-s) tháliával(és társai) ha összemérsz érzõdik a korkülönbség, de ezt az árcédula általában- nem tükrözte! (Biztonság, ergonómia, futómû, fék, helykihasználás, extrák/alapfelszerektség, minõségérzet, zajszigetelés/gyárizene, stb.)
De vágom azt is hogy olcsó, megbízható, userfriendlibb mint a samara, elvisz a-ból b-be még kevesebb naftával is ráadásul. Ezért van választék hogy válogathassunk :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Igaz, ha az új autót viszem 3 évig kötelezõen a márkaszervízbe azért az is kellemetlen tud lenni olykor...

vinné a hóhér

-mondjuk ha keveset mész (évente egy szervizintervallumnyit vagy kevesebbet) akkor mondjuk mindegy - bár én akkor is elvinném olyanhoz aki ért is hozzá meg korrekt-

amúgy én elsõ 2 alkalom márkaszerviz, aztán keresni egy szervizt aki nagzjából csak azzal a márkával foglalkozik. mindent tudnak a tipusról, meg értenek is hozzá. ha meg a második/3. évben jön ki valam ikomoly basz (aminek azért nem nagy az esélye) még mindig ott vagy pénzben , mert a márkaszerviz/korrekt szerviz árkülönbezete kb másdfél év alatt kiad egy komplett motor/befecskendezõ, komputer csere árat. plusz nyugodt lehetsz hogy amit meg kell csinálni az megvan csinálva, nem csak leszámlázva.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts
Stift annyi van mint a szemét, így nem nehéz olyat taláni amiben jó a kettes. Hidd el, lehet hogy drágább az alkatrész (muhaha, még így is filléres), de valószínû kevesebb kell. Meg 15-20 éves technika? Mert a Lada vacsiúj fejlesztés volt?
Amúgy értem.
Stiftben jobb a motor, a belsõ tér, ergonómia. Olyan kevés anyagból meg ennyit lehet kihozni. Nekem, használni jobb.

Nekem a Lada a Kockát jelenti, nem ezt. AZ a maxiriszpekt.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!