Pite: az a kötelezõ szervíz, nem? ott meg átvizsgálják, amit a gyártó megadott a lapon, hogy milyen szervízintervallumban kell átvizsgálni, aztán amirõl úgy gondolják, hogy megér egy cserét (nem nekem éri meg, hanem nekik.

, azt lecserélik. de nyilván ha korrekt szervízben cserélsz vezérmûszíjat, görgõket meg ékszíjakat, stb, és odamész szinte új dolgokkal, akkor nem fogják lecserélni. vagy ha igen, akkor én legalábbis pofozkodnék egyet...
pont néztem a 406-ost, ott úgy van, hogy 15ezer a szervízintervallum, de az csak olajcsere meg általános ellenõrzés, minden másodiknál (30ezrenként) átnézik a vezérlést, a menetbiztonság szempontjából fontos dolgokat (fék,kuplung,kormány, ilyesmi..), plusz az alapdolgok, és minden negyediknél (60ezrenként) meg klíma meg egyéb kényelmi berendezések átnézése.
nekem most kell majd vinnem a 105ezres kötelezõre (az 7 év alatt elég sovány futásteljesítmény, nem? mondjuk szinte csak városban ment...), de ott csak olajcsere lesz, meg az önindító kábelét megnézetem, mert vadi újan feltöltött, tökéletes exide excell akkuval is nehezen indul (melegben is), meg a motor is nehezen robban be, szóval szerintem gyertyacsere is lesz - gondolom a városban nem lehet a folyamatos megállások miatt kiégetni a "mocskot" a gyertyákról...új kuplung is kéne, de az sok $$...
Stift: amikor tanultam, haverom alatt mondta be az újabbik stift kuplungja az unalmast (100ezer km körül, ugye tanulóautó...), rá egy hétre meg a 206os-é 110ezer körül. az oktató (Fejszés Zoli, mazsoltatanoda vezetõ) szervizeltette mindegyiket. a swift kuplung szervízdíjjal és a kötelezõ átvizsgálással együtt megállt 60ezer alatt, a 206osban csak a kuplung 85ezer volt. ja, és ezek baráti alapon mentek, nem márkaszervízben, ugyanolyan gyártmányú kuplungok.