Jelentkezz be Regisztrálj

Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2009. szeptember 29. - 13:56

Írta 2009. szeptember 29. - 13:38

- mondeo 2.0 tdci
- mazda 6 dízel
mindkettõ ötajtósban, bár a mazda kombiban is tetszik
viszont szerintem mindkettõ erõteljesen alkalmazott taxis autó
a sárga rendszám miatt kérdeztem, mert ha emberünk megveszi, majd kap rá sárgát, akkor az eredeti elvész? le kell adni? vagy ha megunta a taxizást, visszateszi az eredetit? meg visszaforgatja az órát 200.000-el?
azért para a nagy futásteljesitmény, mert nem pályán teszi bele, hanem belvárosban, ami sokkal jobban igénybeveszi az autót.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. szeptember 29. - 12:49

vannak tuti tippek annak megállapítására, hogy egy autó volt-e taxi?
ez biztos olyan nagy baj? mert a taxik állandóan patyolat tiszták, és valószínûleg motorikusan is nagyon karban vannak tartva. ok, hogy sok km, de inkább egy sok kmes karbantartott, mint egy lerúgott kevéskmes.
pl múltkor egy húsz éves merci hozott haza. olyan szép volt belülrõl, hogy nem sok olyanban ültem. 700.000 km volt benne, az eredeti motorral.
Írta 2009. szeptember 29. - 12:08

Írta 2009. szeptember 29. - 12:06

Alapvetés: ha felmerül a lehetõsége, már kerüld el.vannak tuti tippek annak megállapítására, hogy egy autó volt-e taxi?
Nehéz ügy, mivel a taxisok és taxistársaságok jó kuncsaftjai az adott márkaszervizeknek - így elég sok dolgot megoldanak "okosban".
(Székesfehérváron mindenképp...)
Írta 2009. szeptember 29. - 11:56

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2009. szeptember 29. - 09:02

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. szeptember 28. - 22:10

Tegye fel a kezét az a madár, akit megbüntettek már a kiégett izzók miatt!
(és nem az izzókészlet hiánya miatt)
kollegát MAN motoros IFA-jan nem volt rendszámtábla világítás
Lakott területen belül, fényes nappal
Látszott a szitun /szüreti idõszak, konténeres verda, épp üres, tuti nem túlrakott, rendben minden, menetlevél töltve stb.../
addig keringett, míg nem lett kilógó lóláb
biztosan csodálkozott, hogy egy ilyen roncsban sgy tetves rendszámtábla vilivel kell szórakozni
Írta 2009. szeptember 28. - 17:30

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a kis mûanyag pöcök tört el akkor csere vagy így hagyod.Tavaly nekem is ez volt. Volt casco szerencsére.
Szerintem qrvanehéz cserélni az izzót a fókuszban.A pözsóban egy-egy perc.
pont ma látta a kárszakértõ, és kiírta cserére az egész lámpát, mert kicsit megrepedt az alja, + a tartót is. lökhárító talán javítható lesz, meg van vmi légterelõ tartó a lökös mögött ami eltört mindkét oldalt és kicsit megnyomta a hûtõt, és a 2 ködlámpa közötti mûanyag ugrott még ki. a többi meg szétszerelésnél derül ki, azok pótkárosak lesznek. amúgy van nekem is cascom, de ezt a másik fél kötelezõje fizeti, és úgy néz ki nem lesz gond velük. meg is lepõdtem, mert ma reggel jelentettem a kárt és egy órája le is fotózta.
eddig egy bal elsõ helyzetjelzõt kellett csak cserélni, de azt baromi egyszerû volt

Írta 2009. szeptember 28. - 12:19

Próbálkozni próbálkozik a rendõr, ki van adva nekik nyilván, hogy sok büntit kell osztania. Aki madár hozzá, az kap is csekket.
De az iménti miatt szüntetik meg az izzókészlet kérdést is - egy modern autóban max márkaszervíz cserél, akkor minek?
Ettõl a döntéstõl nem lesz se több, se kevesebb kiégett izzó, ellenben kevesebb rendõri zaklatás várható.
Végre kicsit az autósok szemszögébõl figyelik a dolgokat.
Írta 2009. szeptember 28. - 11:23

a másik dolog, amit nem értek, hogy miért kell úgy járni, hogy helyzetjelzõ plusz ködlámpa. látni nem fog vele, az anyja meg csuklik, mert vakítja a szembejövõket. vagy ez ilyen raj dolog?
Írta 2009. szeptember 28. - 10:43

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 28. - 10:42

de ott kinn, ha az angol aszongya', hogy elmegy izzót venni, akkor vesz is.szal itt ha nem tetszik neki hogy ki van egve a lampad, akkor esetleg radszol, de ha a helyszinen kicsereled neki akkor egeszen biztosan nem buntiz meg. sot 99% hogy ha azt mondod neki hogy most rogton mesz izzot venni akkoris elenged.
csak otthon ennyire verszivok hogy azt nezik egybol hogy miert lehet elkerni a penzt...
itthon meg örül neki a paraszt, hogy megúszta és cseszik rá továbbra is...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2009. szeptember 28. - 10:38

velem próbálkoztak (egyébként a vázolt eset volt, elinduláskor még jó volt) csak mikor rájöttek hogy nem fogok fizetni, papírt írni már nem volt kedvük.Tegye fel a kezét az a madár, akit megbüntettek már a kiégett izzók miatt!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. szeptember 28. - 10:35

Írta 2009. szeptember 28. - 10:35

szal itt ha nem tetszik neki hogy ki van egve a lampad, akkor esetleg radszol, de ha a helyszinen kicsereled neki akkor egeszen biztosan nem buntiz meg. sot 99% hogy ha azt mondod neki hogy most rogton mesz izzot venni akkoris elenged.
csak otthon ennyire verszivok hogy azt nezik egybol hogy miert lehet elkerni a penzt...
ja es nekemis ki van egve a balos feklampam

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. szeptember 28. - 10:22

mûanyaghegesztõ se tudja megcsinálni?Nem akarlak elkeseríteni, de ha a kis mûanyag pöcök tört el akkor csere vagy így hagyod.Tavaly nekem is ez volt. Volt casco szerencsére.
Én mindenképpen hordok pótizzókat.Elvárom magamtól és mástól is, hogy világítson amikor kell.
enyémben a xenon miatt elég bajos izzót cserélni... ennek ellenére van benne 2 izzókészlet. volt vagy 300Ft darabja, ezen spórolni nálam a fillérbasás kategóriába esik.
azzal meg, hogy mennyit mész, összefügg. többet vezetsz, többet ég a lámpa, nagyobb eséllyel ég ki, nagyobb eséllyel találkozol rendõrrel, ergo jó eséllyel meganalizálnak a fakabátok.
Írta 2009. szeptember 28. - 09:30

Nem akarlak elkeseríteni, de ha a kis mûanyag pöcök tört el akkor csere vagy így hagyod.Tavaly nekem is ez volt. Volt casco szerencsére.enyémben most egy kicsit ficeg a bal elsõ lámpa, mer pénteken nekemkoccolt egy csóka, de úgy látom eltörve nincs,vmi tartó adhatta meg magát.
Én mindenképpen hordok pótizzókat.Elvárom magamtól és mástól is, hogy világítson amikor kell.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. szeptember 27. - 23:01

elaludt menet közben a fényed. az lehetett eddig is...
edit: ahogy az autok között egyre jobban elterjednek azok a tipusok amelyikben szgép van - akár több is - annál könnyebb dolga van az embernek. kiirja hogy mi nem jo. jobb modellek meg megprobálják helyettesíteni a fényerõt vagy a világítófelület nagyságát másik lámpákkal.
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2009. szeptember 27. - 22:31

szerencsére focusban és vectrában is rém egyszerû cserélni az égõket. enyémben most egy kicsit ficeg a bal elsõ lámpa, mer pénteken nekemkoccolt egy csóka, de úgy látom eltörve nincs,vmi tartó adhatta meg magát.