Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
népítélet nem szentírás, inkább kérdezgess szerelõket.

leon és négyes golf gyakorlatilag ugyan az, más köntösben.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
:) legyen

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

azért ez így nagyon nem igaz.

olvasok népitéletet, köszi ;) inkább seat leon mint a négyes golf.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én is gondolkoztam a mondeon, mert szintén nagykocsi párti vagyok. de az nem olyan megbízható mint a focus, és abba nem lett volna elég az 1.8 benzin, legalább a kétezres kell neki, viszont közel másfél tonna, szal tutira nem járnék el vele 7-8 literrel. tehát inkább dízel kéne neki, azt meg nem veszek használtan.

nekem is van pár négyes golfos ismerõsöm, és nem igen van gond velük, az ötössel viszont több a baj

Pite, nálam nem jó a link: A kért oldal nem létezik a szerveren.

Apám akar venni téli gumit, és az egyik szomszéd mondta, hogy van neki egy garnitúra zsír új, még az elõzõ kocsijára vette, de lecserélte a kocsit mielõtt fölrakta volna. át is hozta tegnap, tényleg 0km-es, dayton, ami még nem is lenne baj (talán) de 2003.31.-heti gyártású, ráadásul /70-es, faternak meg /65 kell, így a váltóméret se stimmel. amúgy 10 rugót kér darabjáért, amikor az új 12-13 között van. remélem sikerült apámat lebeszélnem róla.

én meg úgy néz ki hankook-ot veszek a fókára

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

mert ezen a szinten összecsúsznak az árak.
ugyanannyit futott (khmm.. óra szerint ;)) kb ugyanolyan évjáratú és állapotú focust és mondeo-t egy árban kapsz.
akkor minek a kisebbet? plusz tetszik is, a mondeo is, meg a mazda is (fõleg a kombi nagyon szekszi) a négyes golf is jól néz ki, de annyi hibát, mint amit az produkál, szerintem csak a franciák tudnak csinálni.

azért ez így nagyon nem igaz.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
[off] Ha egy ritka színû autó (mint a tied) karambolozik és azt írják hogy olyan településen lakó ember vezette (és halt meg) mint te a környéken furcsa érzés felvenni a telefont mikor többen csak belesóhajtanak 'Pff, akkor nem te voltál...'
Feltöltött kép
link

[/off]

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nagyobb elõnye ismert, hátránya hogy minden kicsit drágább hozzá. A pár éves hatosokban szvsz még a ford féle dízel lehet. :chin: A 120as szinte biztos, vagy a premacyban teljesítõ erõsebb tesója, a 136lovas esetleg lehet hdi...
Mazda6 ból szvsz jóval kisebb az esély taxisautóra, fordhoz olcsóbb a cucc és igénytelneb a belsõ, taxinak ezért jobb.

rocsipeti, nekem nem kéne taxis. Futómû, váltó, kipufogó, motor/váltótartó bakok gatyán vannak általában.

Yeti végre megtörte hogy egy 'szabadidõautó' (nem) lehet praktikusan bõvíthetõ, jééé. Jó mocik, jó futómû; cirkusz is lett belõle hogy jobbnak ítélik mint a Tiguant :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amugy szeretnem kerdezni hogy miert is kell ekkora auto? also kozepes otajtos biztos hogy nem taxizva volt, es ugysincs 3 gyereked hogy kelljen a boszme nagy valami.

4es golf oszt csa. ul, kromperemes BBS, per30 gumi, kilincs, emblema es utkozocsik nelkul. soha szebbet :D

mert ezen a szinten összecsúsznak az árak.
ugyanannyit futott (khmm.. óra szerint ;)) kb ugyanolyan évjáratú és állapotú focust és mondeo-t egy árban kapsz.
akkor minek a kisebbet? plusz tetszik is, a mondeo is, meg a mazda is (fõleg a kombi nagyon szekszi) a négyes golf is jól néz ki, de annyi hibát, mint amit az produkál, szerintem csak a franciák tudnak csinálni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

4es golf oszt csa. ul, kromperemes BBS, per30 gumi, kilincs, emblema es utkozocsik nelkul. soha szebbet :D

jól beszélsz, de én maradok a passat méretnél. az a külsõ plusz 30centi nem akkora szívás városban/parkolásnál, mint amennyi plusz a kényelemben. elõl is, nem csak hátul

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy szeretnem kerdezni hogy miert is kell ekkora auto? also kozepes otajtos biztos hogy nem taxizva volt, es ugysincs 3 gyereked hogy kelljen a boszme nagy valami.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
A kétliteres...
Fordra tippelek.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szerinted milyen motor van a Mazdában? A Mondeo nekem tetszik, igaz csak rövid utakon megyek egy-egy fiatal darabbal. Mazdát nem ismerem, de a modellfrissítés fõ szlogenje, hogy minél kevesebb Ford alkatrész van benne....

PSA dizel van benne, nem? az 1.6 az biztos, hogy HDi

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

és ha külföldrõl behozott?

lehet az is.
de a tulaj azt nem titkolná annyira mintha pl. taxi lenne. szvsz.

amikor én kerestem kocsit nálam kizáró tényezõ volt a nem "korhû" rendszám.
ismerek olyat aki ha kocsit vesz új rendszámot kér rá, mert ez a heppje.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

két autóra szûkültem, mióta a focus-t elvetettem:
- mondeo 2.0 tdci
- mazda 6 dízel

Szerinted milyen motor van a Mazdában? A Mondeo nekem tetszik, igaz csak rövid utakon megyek egy-egy fiatal darabbal. Mazdát nem ismerem, de a modellfrissítés fõ szlogenje, hogy minél kevesebb Ford alkatrész van benne....
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

vannak tuti tippek annak megállapítására, hogy egy autó volt-e taxi?

zöldkártyát sokszor nem csinálják újra, abból ki tud derülni. utastérben a jh hely a leglehasználtabb

az autó életkorával megegyezõ rendszám.

és ha külföldrõl behozott?

ez biztos olyan nagy baj? mert a taxik állandóan patyolat tiszták, és valószínûleg motorikusan is nagyon karban vannak tartva. ok, hogy sok km, de inkább egy sok kmes karbantartott, mint egy lerúgott kevéskmes.
pl múltkor egy húsz éves merci hozott haza. olyan szép volt belülrõl, hogy nem sok olyanban ültem. 700.000 km volt benne, az eredeti motorral.

a merci az más kategória. fõleg, ha 20 éves vagy még régebbi. egyébként taxisa válogatja a karbantartást. meg a szerelõk ugye.

viszont szerintem mindkettõ erõteljesen alkalmazott taxis autó
a sárga rendszám miatt kérdeztem, mert ha emberünk megveszi, majd kap rá sárgát, akkor az eredeti elvész?

eredeti elvész. mazda 6ból nem találkoztam még olyan hûdesok taxival.

A matrica nyoma azért meglátszik a fényezésen, nem?

meglátszhat. de a taxilámpáé az tuti meglátszik.

én bevállaltam egy taxit, nem bántam meg. motor patika, a gányolást azt meg a "becsületes" szerelõkne köszönheti. utastérben is van egy két árulkodó nyom, de abszolút együtt lehet vele élni.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

koromszûrõs sztori új, a porlasztócsúcs csere meg minden modern dizelnél megvan, ezzel már nem riogattok. ha csere után megint elmegy 100.000-et, akkor nekem belefér.

Hû, ezt is megértük, hogy valaki azt mondja nem baj, hogy 100.000-nként kidob az ablakon 3 kilót. Én inkább szarok az ilyen dieselekre:) Inkább fogyasszon 2 literrel többet a benzines, mert akkor pont ennyi a különbség, de nem hagy ott, és nem egyszerre fáj az összeg.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

..... és valószínûleg motorikusan is nagyon karban vannak tartva. .....l.

Ezt biztos így van.:D
Látom, nap mint nap.
Úúúúú, annyi gányolást el sem lehet képzelni, amire néhány taxis képes...

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mazda hat van itt az egyik haveromnak. 100-150.000 km között az összes porlasztócsúcsot cserélni kellett. az pedig több százezres tétel. ja, és van neki valami koromszûrõje, amit elég sûrûn kell cserélgetni. amikor eltömõdik, akkor automatikusan visszavesz a fordulatszámból. jött már haza így párszor elég messzirõl.

koromszûrõs sztori új, a porlasztócsúcs csere meg minden modern dizelnél megvan, ezzel már nem riogattok. ha csere után megint elmegy 100.000-et, akkor nekem belefér.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Ha nézed a forgalmit, abból is kiderül, mikor helyezték forgalomba, milyen betûvel kezdõdik a rendszám, mikor készült maga a forgalmi.
Ha ezek nem hasonló dátumozással rendelkeznek, akkor sokadik tulaj, új rendszámot kapott, emiatt új forgalmit is. Még ez sem jelenti hogy taxi, lehet hogy csak elhagyta a rendszámot, de ha az eladás dátumától alig korábbi a forgalmi, akkor ennek vajmi kevés esélye van. (az eladás miatt készült az új forgalmi, és a rendszám)

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás

vannak tuti tippek annak megállapítására, hogy egy autó volt-e taxi?

A matrica nyoma azért meglátszik a fényezésen, nem? Gondolom én, aztán lehet, hogy tévedek. Ha meg újrafényezi, akkor nekem mind1 lenne, hogy taxi volt-e vagy sem, otthagynám. Pár éve a használtauto.hu-n kerestem autót, és akkor nem egy halványan látszódó Kóka-Kólás Corsával találkoztam.

[highlight] The bike way of life [/highlight]