Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
A kipuff vasból van, megközelítõleg 3 ezerbõl megcsinálja egy jó szakember, akármi baja is van. Ne izgulj, a legnagyobb baj a karcos (törött?) lökösöd.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Önköltség. És mivel "apró'" sérülés, így még a normál biztosítással sem éri meg játszani, betétlapokkal, ilyenekkel. Emiatt félek telifényt adni az autónak.

A fényezéssel nincs gáz, 15 ezerbõl megvan a bontott, ugyanilyen színû lökhárító, más karosszériaelem nem sérült. Viszont a kipufogó miatt még nem tudok nyugodtan aludni, lehet, hogy csak hátsó dobot kell cserélni (régebben is volt rajta egy nagyon apró pont a végnél, ahol nem illeszkedett, lehet az tört be), de benne van a pakliban, hogy többe kerül, mint gondolom. Kedden megyek haverhoz, neki van emelõje, aztán kiderül.
Azért kösz, hogy megbizonyosítottál.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Önköltség. És mivel "apró'" sérülés, így még a normál biztosítással sem éri meg játszani, betétlapokkal, ilyenekkel. Emiatt félek telifényt adni az autónak.

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás
Egy "kedves" illetõ belémtolatott parkolás közben (frissen políroztam bazz..), persze telefonszámot, semmit nem hagyott ott. Kamera természetesen nincs a közelben. Jól sejtem, hogy ez most önköltséges lesz, ha nincs casco?
A színrefújt hátsó lökös 15 k lenne, az még nem is para, de a kipufogó is kapott egyet, és most igazi hülyegyerekautó hangja van :/

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
DC SHOES: KEN BLOCK'S GYMKHANA FOUR; THE HOLLYWOOD MEGAMERCIAL - YouTube

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
AM | Skoda S110: beach party | Tuning | automotor.hu AUTÓMOTOR

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
RAUH-Welt BEGRIFF Teaser on Vimeo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Hát nem tudom konkrétan mire gondolt még, estleg a szelepszárszimeringek cseréje lehet. Ha a motor minimálisan is de fogyasztja az olajat, akkor megfontolandó azokat is kicserélni, és akkor már a szelepek tisztítása, becsiszolása is elvégzendõ. Ez anyagköltségben valamelyest több, de nem sokkal.
Viszont munkában jelentõs pluszt jelent. Ha semmi olajfogyasztásod sincs két olajcsere közt, akkor ez elhagyható.
Szerelõk nem nagyon szeretik a hozott anyagot, ezt elõre egyeztesd... És ha magad veszed a cuccot, akkor keress valakit (haver, autósboltos ismerõs, márkaklub, stb.) akinek van valamennyi kedvezménye, mert ha teljes áron szerzed be az alkatrészeket, akkor a hozott anyag miatti esetlegesen magasabb munkadíjal rosszabbul is jöhetsz ki. Érdeklõdj több helyen szerintem..

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Ez így már egy fokkal barátságosabban hangzik, még egyébként említett valamit, amit a hidrotõkékkel együtt kell cserélni és így jönne ki kétszáz(200!)-ra , és ez elvileg csak anyagköltség. :confused:
Mellesleg ez az UNIX itt van a szomszéd utcában, lehet hogy az lesz, hogy megveszem én, és körbekérdezek egy jó szerviz után, ahol hozott anyaggal is dolgoznak...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás
Ilyen jellegû motoralkatrészekel nincs tapasztalatom, de ugyanennek a gyártónak (ajusa) a tömítéseit használtam, nincs semmi gond velük.
Ha nagyon hosszú távra tervezed a kocsit, akkor esetleg gondolkozhatsz a drágábban, de szerintem az olcsóbb is simán jó.
Az ismerõs szerelõvel meg értékeld át a kapcsolatod, hacsak nem munkadíjal mondta a 8x15 ezret. Lefogadom hogy õ is innen szerzi be az anyagot, és az éves forgalma függvényében még komoly kedvezményt is kap (akár40%), amit persze te teljes áron fizetsz ki-ez álltalában igy mûködik- de így is, a drágább árán számolva is csak 8x11,5 ezres... (;
Én úgy gondolom, hogy egy korrekt ajánlat kb igy nézne ki: 16db olcsóbbik hidrotõke: 60000,- Tömités: 5000.- Munkadíj: ? talán 15-20 körül (nem ismerem a pesti árakat)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Megkérdeztem egy ismerõs szerelõt, 15ezer/ pár-at mondott, és ugye 8pár kell, az úgy kicsit húzós. Mennyire számít itt, hogy a drágábbat vagy a kevésbé drágát teszik bele?

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

Ar676010547423

Úgy gondoltam, hogy a blokk szériaszáma, nem a gyári kód, de ha egyszerûbb blokk, akkor szerintem 1300 és 2600 forint között tuti megvan. Ha van ismerõs szerelõd, szerintem inkább vele csináltasd, láttam már olyan cégautót, amin úgy oldották meg márkaszervízben, hogy sûrûbb olajat raktak bele...

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Ar676010547423

Én ezeket az árakat találtam : hidrotõke

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Ar676010547423

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 hozzászólás

egy 16 szelepes motornál sacc/kb mennyibe fáj a hidrotõkék cseréje?

Újonnan 1300-1600 Ft/db - csillagos ég x 16 db, kb. 20.000-25.000 + munkadíj. Munkadíjat nem tudok, mindenki más árakkal dolgozik.

szerk: motorkódot tudsz mondani?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mi cinkes mar
Rendõrt fogtunk sárgával - Belsõség

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
egy 16 szelepes motornál sacc/kb mennyibe fáj a hidrotõkék cseréje?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
csinos

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
Kóbor macskák beköltöztek a motortérbe, és látok pár kábelköteget ami mintha nem lett volna ott azért kellett volna kép, de majd próbálkozok az Opel fórumon is. Köszi.
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Van itt valakinek elsõ generációs (93-95) F astrája? Kellene egy jobb oldali kép a motorblokkról.

Itt segítõkészek szoktak lenni bármilyen mûszaki kérdés megoldásában.
Opel Frum- Tartalom -> Astra F