Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Dave, fogadjunk nem tudod miért írtam a 407et ugye?
(Hajtás és kormányzás függetenítve vannak; ez az elsõ ilyen elsõkerekes.)
Maga a 407 nem rossz... de jónak sem nevezném, házon belül is van ami leveri mint vak a poharat.

Plusz ha megengedsz egy kis belepofázást:
Ha van kess, az 1,4 HDi disznón húz, keveset eszik, igénytelen - de ritka és nem mindig olcsó. Ill az 1,4 90LE benyásokat is érdemes vadászni, nem ritkák sport-ban; nem uccsó sorban az ülés/kormány miatt is megéri.
206osból ajánlott az SW meg az SW. Simának nem lehet síkba dönteni a háttámlákat, így van 40 centi egyenes felület. SWben eldönthetõ, plusz 20 centivel hosszabb a kocsi így már méter fölött járunk.
Posted Image
Posted Image

Faceliftesnél nem csak erõsítették hanem keményítették is a futót...
Embere válogatja de szerintem sokkal autószerûbb és sokkal használhatóbb...

Ha játszol gázzal, kisebb körön is megfordul ;)

Jogos :D

Daverider: Magyarok vagyunk; ennyi :( Nem lehet a telefon és a benzin olyan drága hogy visszafogjunk fogyasztási szokásainkon... mozgás és környezettudatosság szempontjából nem is boncolom inkább :).
Igen, az is egy ismerkedés a motorral, de pár ezek km utánmikor megvna asjaát tempód, haladnál, cucokkal/emberekkel is hihetetlen hogy még indig hogy húz az a kis traktor :). Enyémmel pariban van 100ig egyenesen...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Az E60as 520 11,45 méteren. 4,84 méteres.

Ha játszol gázzal, kisebb körön is megfordul ;)

Örömautónak Ladát vennék.
Járkálósnak fogalmam sincs, de szinte biztos h elsõkerekest. Nagy csomagtartóval.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a 407-est nem fikázni, apu most kapott egy SW-t, mint céges autó, és szerintem tök jó...igaz, kicsit nagy, de kényelmes, és egész jól megy.:)

ezt a hajtásosdit meg lóerõsösdit lassan érdemes lenne befejezni, nyilván mindegyiknek van elõnye, hátránya...mindenki olyat, akkorát és olyan színût vesz, amilyenre van pénze és amilyen szempontok neki a fontosak, az alapján...;)

én most egy használt (50-60e km), manuális klímás, akármilyen színû 1.4es, benzin 206ost szeretnék...így elsõ autónak az is jó lenne...:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Én pl. jól szórakozok ;)

Amúgy a BMW azt szokta egyik példaként felhozni a hátsó hajtás elõnyének, hogy kisebb lesz a fordulókör. Ugyebár nem kavar be a hajtás a kormányszerkezetbe :)
Ha ez nem elõny a hétköznapi forgalomban, akkor nem tudom mi...

Ugyanezen elindulva 4kerekessel meg bacott nagy lesz a fordulókör. Akkor most rosszak az awd-k? :)
Ha lassan fordulsz(parkolás,stb) akkor tökmindegy, ha nem lassan (10km/h+) akkor ott igen, számít kicsikét.

Az új céöt 11,5 méteren fordul, 4,78méter az autó.
A6 11,7méteren; 4,79 méter a kasztni.
Az E60as 520 11,45 méteren. 4,84 méteres.
Wow...

És mi van akkor a 407essel? :lol1:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3,201 posts

Darázsiék kamionja haldoklik!:(

Nagy valószínûséggel kiestek
Így nem tennék sok pénzt a Szalayra, hogy célbe ér...:)sajnos

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Hát bizonyos helyeken ez a leggyorsabb :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Zsír:) Detroit Diesel:D

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
ez melyik kategória?:D
Posted Image

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a kombájn elsõ, a traktorok meg általában hátsó - aztán mindegyik lassú, de legalább van mivel megtermelni a gabonaféléket és a többi ennivalót...;)

edit: jocek, szép ez a ratrak...sógoréknál csak piros van, sárga sose:(:D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
én meg láttam a boltba egy öszkerekes subi bicót, na én nyertem?:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
a targonca meg elsõ... :D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
a bringák is hátsó kerék meghajtásúak és pont :D

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Én pl. jól szórakozok ;)

Amúgy a BMW azt szokta egyik példaként felhozni a hátsó hajtás elõnyének, hogy kisebb lesz a fordulókör. Ugyebár nem kavar be a hajtás a kormányszerkezetbe :)
Ha ez nem elõny a hétköznapi forgalomban, akkor nem tudom mi...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
nem unjatok még? :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
es szerinted en a csaladdal a hatso ulesen akarok minden kanyart kilincs elore bevenni?

hanyszor irjam meg le hogy palyazasrol van szo?

hattal a monitornak...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Elsõ kerékre miért jó ráengedni ekkora fajlagos teljesítményt?

gyorsan egyenesen menni lehet elsokerekes verdaval, de kanyarban akkoris sokkal-sokkal jobban fogja kifele tolni az orrat. ergo el kell venni gazbol. ezt lehet akarhogy magyarazni. a forma1-ben melyik kereket hajtjak? porschekban ferrarikban stb?

tudod, mi a különbség a lada meg a clio között? igen, a clio játékautó elsõkerékhajtással, a lada meg autó hátsókerékhajtással ;)

ez mind jo, meg haverom 265loeros Mazda3 MPS-e is. egyenesen menni vele. kanyarodni azt ne akarjal...

Ültess le valakit a monitor elé és kérdezd meg hogy hogy foglalná a fentebbi idéztek össze ;)

peace...
Pályázásról lemaradtunk, de mindegy is, nem akarok lovagolni ezen.
A végére egy békítõvideó :D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
az oszkerek az isten, es minden mas a szuksegszar.

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
senki se kezdte el ezt reklamozni, csak te magyaraztad bele...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts

Najo, de atlag hetkoznapokra minek jobbat / dragabbat venni mondjuk egy Fabia -nal, ha csak a te szempontjaid szerint nezzuk a dolgot?

Megsem Fabiaval jar az emberek nagy tobbsege...

Nézd, ha olyan marha jó a hátóskeekes autó miért nem olyan az összes? Vagy miért nem azt vesz boldog-boldogtalan?

Akármit veszünk kompromisszumjokra kényszerülünk, mindenkinek az egyéni preferenciája dönti el hogy melyik szempontok fontosabbak.

Fábiából 1,4 100le kombit fullosban még elfogadnék. Régit.

Van akinek az szempont hogy bringáakt és embereket szállítson, van akinek az hogy kilinccsel elõre csapasson - ez így jó.

(Azért pofáztam csak bele mert azt kezdtük rekláámozni hogy a faros autó az isten, az 1, minden más csak egy szükségszar...)
:prosze:

spinny, értelek; ha tehetném -szerintem mindnyájan- lenne egy rendes meg egy hobbiautóm. Na, a hobbiautónál nem érdekelne hogy rossz útviszonyknál meg ha más vezeti meg hogy hova mikkel tudok eljutni. Persze ilyenre csakis valami valami olyat amit a vegytiszta vezetési élményért tartanék fenn. De addig amíg az autó nekem nem hobbira kell és csak egyet tudok fenntartani addig evvan.
Életbe nem voltam skodás, de ahogy pár hete egy rapid roncsot láttam a kertek alatt hirtelen megszületett fejemben az egyedi félmillás autó gondolata. Húgomnak is és Kedvesemnek is érik fél év múlva az autó, ami lehetne 'hobbiautó'; és inkább építek egy rapidot egyéni lökösökkel, lámpákkal, festéssel, üléssel, kerekekkel, kis küszöb és spoilertoldatok... nem hivalkodó, szolíd, de egyedi/izléses. Mások vennének egy szutyukit. Na; azt biztos nem fogok/fogunk.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
Darázsiék kamionja haldoklik!:(