Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

+ fényezés, és ott vagy, mintha leakasztanál bontóban egy komplett ugyanilyen karcmentesebbet. Fõleg ha gyári szín :)

valóban..

öö mire gondolsz Tigris? rosszul fogalmaztam? "amióta megvettem tele van karcokkal és egyre csak "sokasodik""
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Az enyém is "tele" volt horpival, karccal, amikor vettem, azóta sikeresen okoztak neki még..
.

azt hogy csinálod ?

nekem az összes autómon ilyen jellgûek csak általam gyártottak voltak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tipikus... :wallbange
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
+ fényezés, és ott vagy, mintha leakasztanál bontóban egy komplett ugyanilyen karcmentesebbet. Fõleg ha gyári szín :)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Hüppp.
Ez nem csak gitt lesz...

Tavasszal nekem is kell elsõ lökhárítót fújatnom.
De én is várok még vele kicsit, mert tuti akkor kap kavicsot megint, amikor kész lesz.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Hát, ez képrõl lakatos munkának is tûnik...
Bár megcsinálják gittel is, gányolva.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szeretnem ha szep allapotban lenne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
látni kéne...

ha pici horpi, akkor lehet csak gitt, ha nagyobb akkor lakatos.
Az hogy hogy fényezik, kb rajtad múlik, Mondjuk ajtónál csak öv vonal fölött vagy alatt (nem tudom hol van a sérülésed).

De ha rám hallgatsz, annyira nem kapkodsz ezzel.

Az enyém is "tele" volt horpival, karccal, amikor vettem, azóta sikeresen okoztak neki még..
Így "csak legyintek" egy új fényezésnél cseppet ideges lennék.

Szal ha anynira nem gáz, én hagynám egyelõre a helyedben.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha meg van huzva az ajto de ugy hogy nem csak a festek jott le hanem az anyag is be van picit nyomodva, azt hogy javitjak? meg a teton is van egy hasonlo, bar az inkabb csak mely karc.

ujrafestik az egesz elemet vagy csak ott ahol serulve volt? ha utobbi, akkor hogyan oldjak meg hogy ne latszodjon?

[az elozo tulaj volt nyugi]

RAUH-Welt
B E G R I F F

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Értem én a logikát, csak nem nagyon tudom elhinni...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
nem a légellenállása, hanem a légellenállási együtthatója..;) azért a légellenállás még elég sok mindentõl függ, sebesség négyzeten, légsûrûség, illetve a homlokfelület...

"Az elsõ generációs Omega szedán 0,28-as légellenállási együtthatója a mai napig kiemelkedõen jónak számít az autóiparban. "

az Insignia Sedan ecoFLEX-é 0,26, ennél az autóiparban jelenleg szériában nem tudnak sokkal jobbat, csak ugyanekkorát, pl. Honda Accord. tanulmány- (fõleg a zöld hajtású hidrogén, villany, hibrid-) autókban persze rajzolták már jobbat....

kokk: azokban az autóknál, amiket te leírsz, alapvetõen azért erõs motor van, ami ha nyomjuk neki, ha nem: sokat fogyaszt. mert gyorsan akarnak vele menni, mert státusszimbólum, stb...szóval a tulaját valószínûleg a legkevésbé sem izgatja, hogy mennyit eszik százon, ahogy a gyártót se, hogy most az 19 liter vagy csak 18.2..

de mondjuk így belegondolva a képletbe, az a pár század nem hiszem, hogy nagy spórolás - van, ahol meg jobb és gazdaságosabb és környezetkímélõbb motorokat terveznek, és sokkal többet spórolnak a fogyasztáson...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Nem tudom, csak éppen belenéztem.
Ha azt mondják, hogy a traktornak a legjobb, én azt is elhiszem.:)

Lehet, hogy arra a kategóriára értették? Vagy márkán belül ennek volna a legjobb légellenállása?
Majd meg kell nézni azt a részt, és kiderül.
...esetleg az, hogy nem is azt hallottam, hanem a minimaxon ment valami bugyuta rajzfilm és félrehallottam.:D

Izomtéridõninja-geológus!

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
cw értéke egy opelnek kisebb mint egy ferrarinak. leszorítõerõ miatt. illetve a szárnyak miatt, +lökhárító, széles gumi

edit: egyébként a calibráé kiemelkedõen jo

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Eléggé agymosott lehetett az illetõ, Zoomstag.

A probléma ugyanaz, mint a corradoval, az hogy nincs egy nem totálkáros belõle. Ezért óvatosan a vásárlással! :)

Szal nézesd nagyon át!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Az mennyire reális, hogy a legjobb légellenállása egy opelnek van és nem egy ferrarinak, lambonak, mclarennek, akárminek, és még sok-sok akárminek...? :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
Ma láttam/hallottam tévében, hogy a légellenállása elég jó.
Valami 0.26-ot vagy mennyit, meg hogy még senkinek nem sikerült ezt elérni szöveget nyomtak.
AutóMánia asszem...és az új Opel kapcsán került szóba.
Egyik ismerõsnek volt is egy. Csak eladta, mert valami behalt benne, és inkább vett Prelude-ot.:)Meg mászkál is egy-két darab a városban, de azok nagyon lepukkant valamik.
Majd ha képet lehetne...:)

Izomtéridõninja-geológus!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
Nekem sem a márkával (van Opelem), hanem inkább a típussal van bajom.

Akkor miért nem Vectra?
Ugyan arra az alvázra épül, van belõle 2 littyós is, de sztem kategóriákkal használhatóbb, jobb, normálisabb...

;)

Edit: végiggondolva, nem meggyõzés, csak vélemény.
Ha neked az kell, akkor hajrá, grat!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Húú... :) Olcsón, vagy ingyen? Nem a márka ellenesség miatt, csak jól mérjétek meg a tengelytávot mind2 oldalt, meg a festékvastagságot is rajta :-)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Ha minden igaz,akkor néhány napon belül tulajdonosa leszek egy 91es opel calibrának 2lityós benyás motorral:D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Okostojasoknak valo cikk :)

http://karpark.blog....it_meg_is_adnak
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!