Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Csinálj motorjogsit. Amilyet engednek (a rendszer)

Mutasd fel, müszakiztasd, majd add el 3/4-ed áron. Végy belõle egy 50est.. :) Jobb csere :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Ehhez a motorhoz(stílus, nem ccm) fiatal vagy... Inkább mókásan mutatnál rajta, mint. Inkább vegyél egy jó 50es robit, az használható is városban, bp környékén.

igen, ezt gondoltam én is, hogy ez nem ilyen kis pöcsöseknek való.:D csak nagyapám már nem tudja kihasználni az egészségi állapota miatt, és csak áll a garázsban, és mondta, hogy ha felmutatja valamelyikünk (az öcsém vagy én) a jogsit meg elviszi mûszakizni a motort, akkor viheti. amúgy meg hirdeti, de nem igazán van komoly érdeklõdõ...

robogó kellene, igen, csak azt venni kellene. azt meg most nem tudok jelenleg, nincs hozzá "kedvem"...:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Ez a motor eléggé... Hogy is mondjam, LOL. 125 ccm. Ha van pénzed, vegyél egy rendszámos 150es robit, nagyon sokáig ki fog szolgálni, nagyobb testü, jobban véd, jobban is megy. Ha kevesebb, akkor végy egy - egyelõre - rendszám nélküli 50est, azzal még bringaúton is nyomhatod városon kívül, igaz fõúton zavaró lesz a tempója.

Ezen a valamin meg inkább mókásan mutatnál rajta, mint...
Ahhoz fel kéne szedned kb 60 kilót, hogy értelmesen mutass rajta, a motornak meg vagy 500 ccm-et (minimum! de inkább 1500at)

http://sportgeza.hu/...e_versenyelsot/

http://sportgeza.hu/...cai_f1-futaman/

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Honnan tudjuk hgoy neked érdemes-e? Honnan tudjuk mire használnád? Boltba sörért nem, 15km alatt nem ülnék fel rá - én. Ha ingázol települések közt szvsz arra jó leginkább.

Nekem nem megy a parkolós link... szerk: már igen

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
http://www.suzuki.hu...k/chopper/gz125

egy ilyenhez tudnék hozzájutni nagyapámtól...érdemes lenne megcsinálni a jogsit (egyáltalán mi kell erre?), és menni vele, vagy városba már nagy, országútra még lassú...?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Tessék, csak tessék!
minden eladó...?
http://parkolas.atw....84ee4905cb8256d

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Még 1 szavazat fejlõvésre.

Kedvesem/húgom is igyexem okítani ABS/nem ABS-re, iylen/olyan autót is kell vezetniük. Õszre elvileg megyünk egy vezetéstechnikaira is.

Más: http://totalcar.hu/t...s/magentis_200/
Érdekes, bömbitõl jobabt vártam. Nagyjából honna tudhatom meg hogy ami 2001ben 4 csillagot kapott az a mostaniakhoz hogy viszonyulhat?! (27pont felnõtt,12 gyalogos... ezexerint új ötös bömös a csipogás miatt kapna +2 pontot amúgy azt tudná mint az enyém? Gyalogostesztben meg 10ponttal rosszabb? :chin: Pontozás vagy csak a csilalgok módosultak?)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
úgy értettem, hogy odarúgsz neki és nyomod erõbõl - ugye az ABS miatt, mint írtátok. lehet, hogy nem kell olyan erõsen nyomni a féket, de ha nyomni kell, akkor nyomni kell. és azért az ABS-t eléggé kell nyomni, ha aktív, legalábbis én azt tapasztaltam, amikor kipróbáltam a teszkó parkolóban este.:D

márpedig az biztos, hogy egy normális talpú cipõvel, ami tartja a lábad és van felülete is, jóval nagyobb eséllyel és nagyobb biztonsággal tudod nyomni meg eltalálni a pedált, mint egy vékony talpú papuccsal, ami csúszkál rajtad jobbra balra. igaz, a másik véglet meg a komolyabb bakancsok, vagy egy acélbetétes...:D

azért filózom ezen, mert a fiatalabb hölgyismerõseim rendszeresen megmagyarázzák, hogy tangapapucsban jobban lehet vezetni, mert nem sül bele a lábad meg a légkondi tudja fújni a lábad, és különben is, jobban néz ki nyáron, meg nekik megy...volt szerencsém múltkor hazahozatni magam egy ilyennel - láttam, hogy gyakran a fékpedált se találta meg elsõre, annyira kis felületû az a papucs, meg folyton elmozdul meg akármi...kíváncsi vagyok, egy ilyen mit tenne, amikor 50-60ról kellene hirtelen megállnia.

na mindegy, amíg nem engem vagy a kocsinkat töri össze, addig éntõlem síbakancsban is vezethet...

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,323 posts

a fekezesre: amiota ilyen sok autoban van ABS, mar sok helyen eleve ugy tanitjak, h. taposd a feket amennyire csak birod, az elektronika tobbnnyire jobban megoldja a szitut, mint te.

Csak sokan nem ABS-es kocsin tanulnak, aztán bekerülnek a forgalomba a családi verdával és fékezni kell... Amint visszarúg az ABS azt hiszi gond van és nem nyomja tovább tövig. Ismerõst így törték össze.
"Ha nem lehetsz a legjobb, légy a legrosszabb!"

bptitans.hu

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
mondjuk pont a cseh autopalyan alapbol keves a normalis... ugyanazokkal a skodakkal vagy 75-80-at megy a kulsoben, vagy 160-180-at a belsoben, es mar-mar neked is jon, ha nem "takarodsz el" szerinte is eleg gyorsan "pocsolos 140-el" a belso savbol...
jartam mar par orszagban, az autopalyas tapasztalataim messze a cseheknel a legrosszabbak.

a fekezesre: amiota ilyen sok autoban van ABS, mar sok helyen eleve ugy tanitjak, h. taposd a feket amennyire csak birod, az elektronika tobbnnyire jobban megoldja a szitut, mint te.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jo feknek nem is kell combosat odarugni :)
max egy IFA-nak :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

volt már, az elsõ legalábbis biztosan. :)

amúgy most lehet én vagyok a hülye, de szerintem azt kéne fõbelõni, aki tangapapucsban vagy akármilyen papucsban vezet...lehet, hogy jobban érzi a gázpedált meg a kuplungot:D, de hogy nem fog tudni egy combosat odarúgni a féknek, ha kell, az tuti.

én szoktam mezitláb vezetni...gond nélkül tudok fékezni..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
volt már, az elsõ legalábbis biztosan. :)

amúgy most lehet én vagyok a hülye, de szerintem azt kéne fõbelõni, aki tangapapucsban vagy akármilyen papucsban vezet...lehet, hogy jobban érzi a gázpedált meg a kuplungot:D, de hogy nem fog tudni egy combosat odarúgni a féknek, ha kell, az tuti.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Kérdés nélkül fõbelõni..
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

stiften pont az ellenkezõje: puha kuplung, kemény fék. az valahogy inkább bejövõs.

Mondjuk egy Pilisjászfalu-Tinnye szakaszon? Nemrég új aszfalt került fel. :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

este 8tól normál tarifás, 3 menet 5 ezer.
Majd mehetünk...! :)

jaja, mi is így mentünk, meg fizettünk még egy kört a végén. az is úgy fél11 körül volt, öcsém is meg én is csúszkáltunk össze-vissza, pedig "meleg gumis" gépek voltak, a boxba se álltak be vele, csak a pálya szélére...

persze, majd menjünk, csak elõbb kicsit spórolnom kell...:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
11 órás futással a baj az volt, hogy kezdett lecsapódni valami pára féleség, hiába meleg gumis géppel kerültem a pályára (akkor jött be a boxba) nem volt kanyar, ahol ne pördültem volna meg majdnem. Szal korábban :) De este 8tól normál tarifás, 3 menet 5 ezer.
Majd mehetünk...! :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

VOltam tegnap budaringen, zárásig. Egész jó, de nekem is 45.xx a legjobb idõm. Igaz én driftelni járok ilyen helyekre, nem volt egy kanyar, ahova ne ajtóval elõre érkeztem volna meg :rofl:

Ismerõs a dolog, nekünk is volt egy kör, ahol egy normális kanyarvétel nem volt.:D nekem 47nél kicsivel jobb a legjobb köröm, de jónéhány kanyar van, ahol így utólag belegondolva mehettem volna kicsit más íven és jóval több gázzal.

45 az már korrekt, nekem is az a cél jelenleg.;) csakhát $$$...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Mosd ki a szád de rögtön!!! :D

Vissza KELL térnie - ha nem, ott baj van - lehet csak beállítás, de lehet több is.

Dave: jaja, már gyilkolom... Félek is a kameráktól, és trafiktól :rofl:

VOltam tegnap budaringen, zárásig. Egész jó, de nekem is 45.xx a legjobb idõm. Igaz én driftelni járok ilyen helyekre, nem volt egy kanyar, ahova ne ajtóval elõre érkeztem volna meg :rofl:

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

thez: szóval megcsináltad a motorod, vagy valami?

csak mert tudok egy eladó, jó állapotú 600-as Hondát, ha érdekelne...;)

illetve ha egy narancs Piaggio Liberty érdekel valakit 5.5k kilométerrel, nõi tulajtól, néhol törött mûanyag részekkel, de pöccre indul, akkor az is szóljon már. csajnak városban tökéletes, és nagyon megy.:D

kerékpár csere?:D csak az a gond, hogy már nem fér be a passat mellé/elé a garázsba.

corollán tanultam, meg új swiften. corolla nem volt rám jó benyomással. k.kemény kuplung, agyonszervózott fék, nem visszatérõ kormány. stiften pont az ellenkezõje: puha kuplung, kemény fék. az valahogy inkább bejövõs.