Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van pár online gumis oldal (legolcsobbgumi.eu, automax.hu, gumioutlet.hu) ahonnan ingyen házhozszállítással szerzel gumit kettõ forintért. érdemes csekkolni rendesen amugy, mert van eltérés bõven.
igy persze a DOT számot nem tudod megnézni, emiatt új típusokra kell ugrani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

Alain Prost Daciaja megvolt?

Feltöltött kép

http://www.autoevolu...dros-13355.html

itt meg verseny közben:

Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Szezonkezdetkor és annak sem a legelején.
Hogy a régi készletet vásárolják meg mások. Nem árt figyelni a DOT számot az oldalfalon.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

Kell majd vennem nyárigumit, amikor már a téli nem lesz aktuális.
Az egyik helyi gumis azt hirdeti, h. nagyker áron ad el minden készleten lévõ papucsot. A gond az h már a vezrmûszíjcsere van soron, az fontosabb, a kettõ együtt meg nem megy.
Azt szeretném kérdezni tapasztaltabb gumivásárlóktól: Mikor érdemes nyári gumit venni? A gumipiacon van olyan mint a ruhapiacon, h holtszezonban fillérekért meglehet venni az árút? Vagy szezonkezdeti akciókban?

Van ilyen, csak a nagyon akciózott készletek jelentõs részével lehet 2 probléma:
- eleve több éve áll a raktárban (és nem tuti, hogy helyesen tárolva)
- mivel kifutott modell, az életben nem kapsz még egyszer olyan gumit (felütés, defekt vagy csak simán pótkeréknek)
"In idem flumen bis non descendimus"

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
Kell majd vennem nyárigumit, amikor már a téli nem lesz aktuális.
Az egyik helyi gumis azt hirdeti, h. nagyker áron ad el minden készleten lévõ papucsot. A gond az h már a vezrmûszíjcsere van soron, az fontosabb, a kettõ együtt meg nem megy.
Azt szeretném kérdezni tapasztaltabb gumivásárlóktól: Mikor érdemes nyári gumit venni? A gumipiacon van olyan mint a ruhapiacon, h holtszezonban fillérekért meglehet venni az árút? Vagy szezonkezdeti akciókban?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ez a tukorben kulcs tema mar jo kis urban legend

mindenkinek a mindenkijevel megtortent mar

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Alain Prost Daciaja megvolt?

Feltöltött kép

http://www.autoevolu...dros-13355.html
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
cimborám faterja szalonból vett kombi passatot, egy hétig a vállalkozásuk zárt telephelyén tartotta. nyolcadik napon hazavitte, reggelre meg valaki jó messze.. tükörben benne a kulcs, forgalmi, meg minden pittyentõ, kiiktató, meg akármi. ezt meg onnan, h. szintén zsírúj audival ismerõs nõci tolat garázsból, bal tükörnek gyilok, és kiesett belõle minden..
én a trabimat be sem zártam. vele mágneskapcsolós trükk nélkül is mutatvány volt az indítás:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
motortérzárból sokféle van
én ezt néztem kompletten: http://www.blue16.hu...oducts/m100.htm
a pajzsot ismerem, de nekem drága (egy casco olcsóbb)

superbowl pedig alap, én is nézem :) utána majd beszélünk

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

azt mesélik motortérzár nélkül a váltózár semmit nem ér mert motortérben is sebességbe lehet tenni az autót (na ehhez én már tök láma vagyok)
titkos kapcsolóból van valami egyszerû? láttam olyat két pontot kell letestelni a kezeddel és csak utána lehet indítózni. ilyesmit el tudnék viselni
révi veled beszélnék a héten, szerintem kiszaladok az ótóval valamikor :)

azok az autók, amit én láttam, egyikben sem volt pajzs, mégis megmaradtak. És igaz, tipusismerettel, kb 30 másodperc alatt kettesbe lehet rakni a kocsit a motortérben, és uccu. A motortérzáras cucc a Pajzs.
Valahogy élõben olyan gagyi, és kisipari, persze én elhiszem, hogy über, na de akkor is.

A testelõs cucc a Tatu relé, már évek óta nem gyártják, még néhol lehet kapni ilyet. De most, hogy goggle a barátom nézd mit találtam.

Egyébként én mostanság ilyen kapcsolókat szerelek be, jól elrejthetõk bármilyen zsebben, vagy mûszerfal környékén.

Hétfõn nem vagyok, hajnalban SuperBowl, ne is hívj délelõtt, de délután már hívhatsz.

Egyik barátomnak elvitték a Bmw-jét, volt benne minden riasztó, autolock2000, meg kisf@sz....
Visszavásárolta 4 kilóért, megkérdezte mit tegyen, hogy ne vigyék el, azt mondták a srácok, ne legyen tökéletes kívülrõl. horpadt törött autót nem visznek, nem javítani keresnek kocsit.

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekünk sztem az indító elektronikát blokkolja, de nem vagyok benne biztos.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
felénk meg csak sima vinnyogós riasztó van, de 10 éve senki nem nyúlt a pug-hoz, pedig sok ember keze alatt sokfelé járt már. lehet azért, mert "csúnya" liláskék?:D

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
a motortérzár az olyan, h kulccsal nyílik a géptetõ? mer akkor nekem az van. slusszkulccsal nyílik.

meg gyári riasztóm van még. és teljes körû cascom. utóbbiban bízok jobban.

mikor megvettem a kocsit, én is sokat agyaltam ezen, de aztán annyi fele mondanak annyi félét, h végül hagytam az egészet. legtöbbször a garázsban áll, vagy az udvarban. nap közben meg egész nap benne vagyok, így talán a rizikó faktor is kisebb.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
nekünk talán a motort blokkolja, és egy kapcsoló elfordítása után indul csak el. sztem elég jó helyen van a kapcsoló, de ne derüljön ki soha, hogy mûködik-e!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt mesélik motortérzár nélkül a váltózár semmit nem ér mert motortérben is sebességbe lehet tenni az autót (na ehhez én már tök láma vagyok)
titkos kapcsolóból van valami egyszerû? láttam olyat két pontot kell letestelni a kezeddel és csak utána lehet indítózni. ilyesmit el tudnék viselni
révi veled beszélnék a héten, szerintem kiszaladok az ótóval valamikor :)

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás

autóvédelem:
- 6 féle váltózárat találtam eddig, defendlock, mul-t-lock, bearlock, diamondlock, titan dypol, construct. mindegy melyiket választom? (nem stiftes, hanem az ujabb verziót keresem)
- kormányra autolok2000 kell? légzsákot megvédi, de hogy kormányt ne lehessen forgatni annak van értelme?
- motortérzár kell? van riasztó amiben benne van ez is, csináltassak olyat? (gyári központi zárat is vezérli)
- uv fényezés alvázszámra, üveg gravir - kell?
- egyéb megszakítók, titkos mágneskapcsolók, stb: van értelme?

Defendlock-ot construck-ot szereltem már, bármelyik jó lehet

Autolock2000, kb 2 másodperc ne költs rá.

ha távirányítós gyárilag, tegyél bele egy villogó ledet, akit elriaszt az elmegy aki vinné viszi ígyis úgyis.
titkos kapcsoló alap.

Egyébként elég sok már beindított autót láttam, amit a váltózár miatt hagytak ott, mind a fiatnál és itt a toyotánál is

Az autóvillamosság tök egyszerü:

-ha valami nem szikrázik pedig kellene, akkor kontaktspray

-ha valami szikrázik, pedig nem kellene, akkor szigetelõszalag

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Váltózár se rossz, ha benzint sem kap, és sebességbõl sem tudják kivenni, akkor húzni sem fogják tudni.

Ha húzzák, akkor általában ül benne valaki kormányozni.
Ha meg már egyszer úgyis benne ül, akkor lehet, hogy le tudja nyomni a bal szélsõ pedált is, nem?:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Bármit veszel, kulcsosat vegyél! Azaz mechanikusan ki lehessen iktatni a risztót. Egy AC megszakítós riasztó meghibásodása elég bosszús tud lenni, mondjuk nyaraláskor. ;)

Révi biztos tud tippeket adni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

valaki keresse mán elõ rob elsõ "na most autót veszek" hozzászólását

úgy 2003-2004 körül lehetett? :D ;)

a miénk azóta szétrohadt :)

2007 október szerintem

Lépcsõs, vagy csapott lett végül?

AC pumpa megszakítást neki, így ha be is jutnak, max húzni tudják.
Váltózár se rossz, ha benzint sem kap, és sebességbõl sem tudják kivenni, akkor húzni sem fogják tudni.

csapott
és kösz a tippet

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
De akkor most legalább jót vett :-)

Lépcsõs, vagy csapott lett végül?

AC pumpa megszakítást neki, így ha be is jutnak, max húzni tudják.

Tréleren meg A8-akat visznek fõleg... :)