Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2010. február 08. - 15:43
Nyomok neki batman hivo jelet varjal
Pikacsuuu
Nubira
A2.hu
Bicikli keresztben
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. február 08. - 15:16
Egyetértek. Szeretem, amikor emberek hosszan sorolják az érveket, hogy miért kombit, dobozost meg 7-9 személyes buszt vettek ("idén már 5-ször használtam úgy, tavaly meg vagy tízszer...").Mit pakoljon bele? Költözni nem költözik hetente, akkor max szerez egy kombit, nem szakmájában dolgozik, szóval ekét sem kell vinnie, se traktort, az airsoft puska elfér, bringa tetõn, vagy belül kerék nélkül...
Jó autó lehet
Én azért vettem kombit, mert alapvetõen mániám a szép kombi forma (roppant kevés ilyen van, szerintem), másrészt bõ fél év autóvadászat után ez volt az elsõ befutó (értsd: nyugodt szívvel megvásárolható) darab.
Írta 2010. február 08. - 15:07
Majd kérek képet
Írta 2010. február 08. - 14:45
na most visszakerestem és rosszul emlékeztem.De miért feltûnõ egy 6 éves Tdi Leon?
Ha rosszul tippeltem és Cupra vagy FR, R akkor se tûnik ki szerintem túlságosan, csak a hozzáértõknek.
azt hittem a 180 pacist veszi végül mert nem volt 150-es, de a sima 1.6 lesz már látom.
úgyhogy minden visszaszívok, az semmi extra
de hogy fog bele pakolni? najó befejezem
Írta 2010. február 08. - 13:24
amugy en is kicsit igy vagyok ezzel a horpadassal ami a verdamon van, hogy megcsinaltathatnam, de minek? hogy aztan meg idegeskedjek ha valaki ujra osszebarmolja? folosleges. ez egy 10 eves lom, es valaki megis vegighuzta kulccsal az oldalat.
nem is ertem itt sok szomszedot. van 1.8T kabrio A4, TT roadster, ML merc, feher E46 325i kabrio, saab 9-3 kabrio, mazda RX-8, mind kint all ejszaka a kozos parkoloban. ami nem zart, nem elkeritett, es gyalogosforgalom megy at rajta.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. február 08. - 12:48
Ha rosszul tippeltem és Cupra vagy FR, R akkor se tûnik ki szerintem túlságosan, csak a hozzáértõknek.
Ja, az én Skodám most ennyire törött, hála egy E-mercis bácsikának, aki 6 autót zúzott le egy parkolóban, úgy hogy ehhez keresztül kellett ugratnia egy 20 centis padkán.
http://img3.tar.hu/b.../72044605.jpg#3
Ezt azért már megcsináltatom...
Írta 2010. február 08. - 10:26
Ugyanez a helyzet nálam, 17 éves astra, azt hittem igénytelen a világból is kimegyek vele. 6 évig így is volt, most viszem mûszakira és úgy terveztem utána eladom. Augusztusban 4-szer ált meg alattam, amit cseréltem: AC, injektor vezérlés, hûtõnél valamilyen gomba, termosztát, szelepfedél tömités, középsõ ill hátsó dob, közben hengerfejes is lett. Mivel majdnem új autóm lett és a kasznival sincs semmi gond igy marad. De engem is idegesít ha egy új karcot vagy ajtórányitás nyomát találom rajtaKözben aludtam rá egyet.
Rob! Bocs nem akartam ünneprontó lenni. Csak már régen van autónk, ami nem ér semmit, de kezd pénzbe kerülni, sokba (nekünk) úgy is, hogy szándékosan full fapad, hogy ne menjen rajta semmi tönkre. Roppant megbízható is, csak használjuk.
Úgyhogy használd egészséggel!
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. február 08. - 10:14
Hajrá Rob!
Ne tégy rá drága papucsokat, se R, Cupra optikát, akkor nagy gondod nem lesz, kezd kifutni abból a korból, hogy kapós legyen.
Ja, és jeltelenítsd a farát, ha (és úgy rémlik az) TDi!
(Bár az órából le lehet vágni, de hátha)
Írta 2010. február 08. - 10:14
Közben aludtam rá egyet.Hagyd. Ezen - szerintem - az emberek jelentõs része átesik.
(...és ezzel most nem bántani akarlak Robi!)
Rob! Bocs nem akartam ünneprontó lenni. Csak már régen van autónk, ami nem ér semmit, de kezd pénzbe kerülni, sokba (nekünk) úgy is, hogy szándékosan full fapad, hogy ne menjen rajta semmi tönkre. Roppant megbízható is, csak használjuk.
Úgyhogy használd egészséggel!
Írta 2010. február 08. - 10:12
Ha megteheted mindenképp a 2 garnitúra felnit javasolnám. Nekem a nyári alufenin feszül, télre pedig egy szép fekete acélfelni játszik. Egyrészt: tényleg otthon szerelhetõ - bár nekem szinte mindig kellett centríroztatni is -, másrészt én úgy gondolom, hogy nem a legjobb, ha le- és felpattintják a gumikat a felnin évente kétszer.Köszi a gumis tippeket. Még egy kérdés ebben a támában: Érdemes 2 garnitúra felnit beszerezni? Egy a nyárinak egy a télinek. Elõnye h. nem kell átgumizni minden évben 2X, Othhon is megcsinálhatom a kerékcseréket, ha egy felnit kinyírok van tartalék Alufelnit nem akarok, így relatív olcsón meglehet úszni a 4 lemezt, van rá jó dísztárcsám és nem kell aggódni h lekapják a papucsokat.
Rob Tolnál képet a verdáról?
Írta 2010. február 08. - 10:00
Rob Tolnál képet a verdáról?
Írta 2010. február 08. - 09:35
Hagyd. Ezen - szerintem - az emberek jelentõs része átesik.rázogatod a pofonfát azzal az autóval rob.
szívbõl kívánom, hogy a szopás oszlop sose legyen hosszabb, mint az öröm oszlop és nem mûszakilag értem, hanem a lopásra, irigységbõl károkozásra, stb gondolok.
ebben a beteg országban nem kifizetõdõ "feltûnõsködni" (jó tudom ez normális helyeken nem az), itt ez már annak számít.
milyen környéken laksz? van / lesz garázsod legalább? cascora és váltózárra szavazok, hamár...
de inged gatyád rá fog menni, vagy így vagy úgy.
(...és ezzel most nem bántani akarlak Robi!)
Rob!
Mint új autótulaj nyilván pokoli nehéz lesz elfogadnod, de: nem ellopni fogják az autód.
Csak megkarcolni, meghúzni, behorpasztani itt-ott, kicsit letörni a tükröt, antennát, ablaktörlõ karját, leszedni a szelepsapkákat.
És bármi, amit veszel, ezek ellen nem véd.
(Nekem az egyik legdurvább horpadást - kerékjárati ív közepén-tetején - valami teszkónyuszkó parkolóban nyomták. Nem csináltattam meg, mert: nem tört meg a gyári festés és tényleg jobb egy nem makulátlan autót a csillaggarázsban altatni; meg nem ér annyit számomra hogy a cascom terhére javíttassam.)
Írta 2010. február 08. - 01:59
hát azért nem hiszem, hogy a kosz megoldaná a problémát
Esetleg a lehetséges opciók mellett én megnézném a GPS nyomkövetõ rendszereket. Nyilván ez sem 100-as megoldás (árnyékolható stb), de azért egy Seat-ban szerintem nem sokan sejtenek nyomkövetõ rendszert, és itt (http://www.nav-x.hu/) nem tûnik húzósnak.
Én talán egy fokkal jobban aludnék.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Írta 2010. február 08. - 01:11
szívbõl kívánom, hogy a szopás oszlop sose legyen hosszabb, mint az öröm oszlop és nem mûszakilag értem, hanem a lopásra, irigységbõl károkozásra, stb gondolok.
ebben a beteg országban nem kifizetõdõ "feltûnõsködni" (jó tudom ez normális helyeken nem az), itt ez már annak számít.
milyen környéken laksz? van / lesz garázsod legalább? cascora és váltózárra szavazok, hamár...
de inged gatyád rá fog menni, vagy így vagy úgy.
Írta 2010. február 08. - 01:00
hát azért nem hiszem, hogy a kosz megoldaná a problémátrob: ne mosd le a kocsit. nekem mióta tél van, nem volt lemosva, csak ha esõ vagy hó áztatta napközben, ocsmányul is néz ki, azt mégse bántja senki.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. február 08. - 00:57
cimborám faterja szalonból vett kombi passatot, egy hétig a vállalkozásuk zárt telephelyén tartotta. nyolcadik napon hazavitte, reggelre meg valaki jó messze.. tükörben benne a kulcs, forgalmi, meg minden pittyentõ, kiiktató, meg akármi. ezt meg onnan, h. szintén zsírúj audival ismerõs nõci tolat garázsból, bal tükörnek gyilok, és kiesett belõle minden..
én a trabimat be sem zártam. vele mágneskapcsolós trükk nélkül is mutatvány volt az indítás:)
munkatársamnál dettó ugyanez.
Írta 2010. február 08. - 00:13
olcsó-jó megoldásként én is a kapcsoló/mágneses relé dolog felé hajlok.
gumikérdésben: automaxról vettem pirellit, nem volt vele semmi gond.
illetve most vettem négy használt(6mm-es) téli dunlopot, tökéletesen mûködnek eddig.
Írta 2010. február 07. - 15:21
Írta 2010. február 07. - 14:43
ha netrõl rendelsz, a dot számról tudsz érdeklõdni elõtte mail-ben. ha meg nem az amit írt, nem veszed át.
sajnos az olcsó gumik általában éveket álltak.