Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19503 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Sorry, jogos! :)
Megérdemelni viszont csak a törést érdemelte meg, maximum :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Imádom, hogy mire válaszolna az ember, már teljesen megváltozik a hsz-ed.:)
Ez a 3-ik verzió! Megérdemelte és kész.:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Röviden annyi, hogy annyira nem tudom elhinni a kmb tömör fogalmazását.
:)

De mindegy is.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Thez, most ezen mit rugózol?
Ha a közforgalom számára meg van nyitva, tehát áthaladhatok rajta akár én is, akkor a kresz az érvényes minden esetben.
Ha zárt a pálya, tehát kerítéssel fizikailag akadályozva vagyok, hogy betévedjek a "versenyzõk" közé, esetleg beengedés van, vagy jegyszedés, akkor nincs kresz a kerítésen belül, viszont gondolom az üzemeltetõnek egy csomó dolgot biztosítani kellene. Ilyen egyszerû az egész.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

sarkítva igen

mert akkor a motor mûszaki állapota megfelelõ a közlekedésre - plusz a krosszmotor elvileg ott nyujt többet/ott van tulbiztosítva ahol az szükséges és a biztosítása is rendben van. (feltételezem, mint keresõ polgár) a határokat nem lépi tul, és még az is lehet, hogy a motorra van érvényes vezetõi engedélye.

egyébként arra gondoltam, hogy szar motorja volt a komának. tul nagy mágus nem lehet ha 25ezren vitázik. ez elvileg pár napi szorakozás kellene hogy legyen - legalábbis motoron ülve.

- ezen pályákon meg pont azért kellene pl féklámpa meg tokom tudja még mi, mert a mazsoláktol kezdve a versenyzõkig mindeki egyszerre lehet fent. közforgalom, köz számára elérhetõ -> egyértelmû jelek, jelzések kellenek lásd index hogy elmehetsz mellettem stb

Közforgalom azaz...? :)

Én a sóskúti krossz pályából indulok ki. Közforgalom rámehet, azaz én is rámehetek a motorommal? (korábban rá is mentem egy arra alkalmassal).
De mivel nem közút, hanem egy gondozott motoros pálya, aminek van tulajdonosa, vagy kezelõje, így nem kell rendszám, se megfelelõ felszerelés a motoron, hogy használni lehessen. Ha esek, teljesen mindegy, hogy van-e rendszám, az az embert nem biztosítja, és mivel kárt nem okozok azzal, hogy összetöröm magamat, és a motoromat, így jelentõsége sincs a biztosításnak, a rendszámnak, a felismerhetõségnek, a bizonyíthatóságnak. Alvázszám van, és mivel forgalomba nem volt helyezve a motor, így elég az adásvételi, olyan mint egy kert traktor.
Tehát ha összetöri magát, akkor a saját biztosítása fedezi a kárt, illetve a befizetett TB-je. Akkor nem mindegy, hogy rendszámos, vagy rendszám nélküli gépen ült?
Szóval ha hasonló az eset - és annak kell lennie, hiszen közterületi krosszpálya nincs nagyon, hiszen melyik az a hülye önkormányzat, aki azt mondja hogy tessék, motorozz nyugodtan bárhol a határban..

Az ilyen kezdeményezésnek mindig van gazdája, felügyelõje, aki irányítja a dolgokat - építi a pályát. Ha meg már épített krosszpálya, akkor lehet rendszám nélküli motorokkal is menni rajta, hiszen a közforgalomtól elzárva van, nem megnyitva neki! Tehát a kmb által írt szóösszetételbe lazán bele lehet kötni.

A motorok 99%-a pedig autóval jut ki a pályákra ;)

És mikor összetöröd magad, a motorodat, akkor igenis pont felesleges kiadás egy kisebbségi komplexusos rendõrbérenc felesleges "most megmutatom ki az úr a szemétdombon" hozzáállása miatt kapott csekk befizetése.

Így a valós körülmények ismerete nélkül az egész egy nevetséges intézkedésnek tûnik, a motoros pedig látszólag semmi szabálysértést nem követett el.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Gumiégetés nem úgy sikerül ahogy szeretné.
http://gazmegfek.blo...s_kuplungegetes

mit lõtt át a motorházon?:o

Amúgy már egész jól megy a vezetés, ahhoz képest hogy a forgalmi után 2-3x vezettem úgy, hogy mellettem ült valamelyik õs. Legalábbis ahogy észrevettem, nem dudáltak vagy villogtak még 1x se:) Najó egy szétmatrciázott swiftes emelgette a karját mögöttem amikor nem mentem ki a a fõútra úgy, hogy 30 méterre már jött egy kocsi...:D
Meg most kapott új gyertyákat is az Alfa, szóval megy is rendesen(mm és milyen hangja van:)):D Ahhoz képest, hogy a gyári több mint 10éves gyertyák voltak benne, egész sokáig bírta

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
17-es Nabimia egy porig ültetett járgánnyal? :)
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://www.waze.com/...s-in-the-world/

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Gumiégetés nem úgy sikerül ahogy szeretné.
http://gazmegfek.blo...s_kuplungegetes

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

es ha van muszaki meg rendszam a motoromon es ugy esek el es csinalok masfel millios szamlat a korhaznak akkor minden rendben?

sarkítva igen

mert akkor a motor mûszaki állapota megfelelõ a közlekedésre - plusz a krosszmotor elvileg ott nyujt többet/ott van tulbiztosítva ahol az szükséges és a biztosítása is rendben van. (feltételezem, mint keresõ polgár) a határokat nem lépi tul, és még az is lehet, hogy a motorra van érvényes vezetõi engedélye.

egyébként arra gondoltam, hogy szar motorja volt a komának. tul nagy mágus nem lehet ha 25ezren vitázik. ez elvileg pár napi szorakozás kellene hogy legyen - legalábbis motoron ülve.

- ezen pályákon meg pont azért kellene pl féklámpa meg tokom tudja még mi, mert a mazsoláktol kezdve a versenyzõkig mindeki egyszerre lehet fent. közforgalom, köz számára elérhetõ -> egyértelmû jelek, jelzések kellenek lásd index hogy elmehetsz mellettem stb

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nem közforgalom az, hanem nagyközönség számára megnyitott...

ezt beszéld meg az intézkedõ kmb-al....
idézem

"A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható volt, hogy H. G. az általa vezetett hatósági jelzés nélküli Yamaha típusú krosszmotorral úgy közlekedett Mélykút külterületén vezetõ 55-ös számú fõút mellett található, a közforgalom számára megnyitott hobbi motoros krosszpályán, hogy haladása során az ugratóról a leérkezést követõen jármûvével elesett."

ja, de milyen a kozforgalom szamara megnyitott krosszpalya?

kb ugyanolyan mint a teszkó parkoló, csak kevésbé aszfaltos :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

ha lett volna mûszakija a motorjának, akkor lehet hogy a leérkezést követõen nem csináltatott volna magának egy másfél milliós számlát a kórházzal. a másik, hogy az átlagosnál több kockázatot vállalt és balesetet okozott. még ha csak az övét is...

- motorversenyezni, meg huligánkodni költséges dolog. 25ezer meg nem pénz

es ha van muszaki meg rendszam a motoromon es ugy esek el es csinalok masfel millios szamlat a korhaznak akkor minden rendben?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nem közforgalom az, hanem nagyközönség számára megnyitott...

amúgy meg gondolom nem viselkedtek elõtte se túl jól a krosszmotorosok arrafele, aztán most meg a megbízott kapott az alkalmon...meg ugye valahogy el kell jutni a krosszpályára, amit gondolom közúton tettek meg, rendszám és mûszaki nélkül - ergo máris szabályt sértettek. (ha csak nincs nekik trélerük vagy pick upjuk - de akkor meg nem hinném, hogy ne fizették volna már le a megbízottat, vagy hogy írnának ilyen levelet 25 ezer forint miatt..)

hé én

hé én

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
ha lett volna mûszakija a motorjának, akkor lehet hogy a leérkezést követõen nem csináltatott volna magának egy másfél milliós számlát a kórházzal. a másik, hogy az átlagosnál több kockázatot vállalt és balesetet okozott. még ha csak az övét is...

- motorversenyezni, meg huligánkodni költséges dolog. 25ezer meg nem pénz

zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ja, de milyen a kozforgalom szamara megnyitott krosszpalya?

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

AZt írta hatósági jelzés (rendszám) és engedély (forgalmi) nem volt.
Egy krosszpálya legtöbbször magánterület, ahol viszont úgytudom lehet pöfögtetni forgalomba nem helyezett jármûvet is.
Mutasson valaki rendszámos versenymotort! (kevés ilyen azért van... :))

ja legtöbbször

de sztem onnan hogy " közforgalom számára megnyitott" onnan már kresz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
AZt írta hatósági jelzés (rendszám) és engedély (forgalmi) nem volt.
Egy krosszpálya legtöbbször magánterület, ahol viszont úgytudom lehet pöfögtetni forgalomba nem helyezett jármûvet is.
Mutasson valaki rendszámos versenymotort! (kevés ilyen azért van... :))

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

http://vastagbor.blo...dor_megbuntette

ha nem voltak papírjai a motornak akkor mit van kiakadva?

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.694 hozzászólás
egész más amit én csináltam :D
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
tanuljatok :):
http://videa.hu/vide...3PG7u50G8xdb1p3
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.