Jelentkezz be Regisztrálj
Autók - hírek, vágyak és a többi
Írta 2010. február 06. - 15:02
Írta 2010. február 06. - 14:56
Ez a 3-ik verzió! Megérdemelte és kész.
Írta 2010. február 06. - 14:30
De mindegy is.
Írta 2010. február 06. - 13:50
Ha a közforgalom számára meg van nyitva, tehát áthaladhatok rajta akár én is, akkor a kresz az érvényes minden esetben.
Ha zárt a pálya, tehát kerítéssel fizikailag akadályozva vagyok, hogy betévedjek a "versenyzõk" közé, esetleg beengedés van, vagy jegyszedés, akkor nincs kresz a kerítésen belül, viszont gondolom az üzemeltetõnek egy csomó dolgot biztosítani kellene. Ilyen egyszerû az egész.
Írta 2010. február 06. - 13:32
sarkítva igen
mert akkor a motor mûszaki állapota megfelelõ a közlekedésre - plusz a krosszmotor elvileg ott nyujt többet/ott van tulbiztosítva ahol az szükséges és a biztosítása is rendben van. (feltételezem, mint keresõ polgár) a határokat nem lépi tul, és még az is lehet, hogy a motorra van érvényes vezetõi engedélye.
egyébként arra gondoltam, hogy szar motorja volt a komának. tul nagy mágus nem lehet ha 25ezren vitázik. ez elvileg pár napi szorakozás kellene hogy legyen - legalábbis motoron ülve.
- ezen pályákon meg pont azért kellene pl féklámpa meg tokom tudja még mi, mert a mazsoláktol kezdve a versenyzõkig mindeki egyszerre lehet fent. közforgalom, köz számára elérhetõ -> egyértelmû jelek, jelzések kellenek lásd index hogy elmehetsz mellettem stb
Közforgalom azaz...?
Én a sóskúti krossz pályából indulok ki. Közforgalom rámehet, azaz én is rámehetek a motorommal? (korábban rá is mentem egy arra alkalmassal).
De mivel nem közút, hanem egy gondozott motoros pálya, aminek van tulajdonosa, vagy kezelõje, így nem kell rendszám, se megfelelõ felszerelés a motoron, hogy használni lehessen. Ha esek, teljesen mindegy, hogy van-e rendszám, az az embert nem biztosítja, és mivel kárt nem okozok azzal, hogy összetöröm magamat, és a motoromat, így jelentõsége sincs a biztosításnak, a rendszámnak, a felismerhetõségnek, a bizonyíthatóságnak. Alvázszám van, és mivel forgalomba nem volt helyezve a motor, így elég az adásvételi, olyan mint egy kert traktor.
Tehát ha összetöri magát, akkor a saját biztosítása fedezi a kárt, illetve a befizetett TB-je. Akkor nem mindegy, hogy rendszámos, vagy rendszám nélküli gépen ült?
Szóval ha hasonló az eset - és annak kell lennie, hiszen közterületi krosszpálya nincs nagyon, hiszen melyik az a hülye önkormányzat, aki azt mondja hogy tessék, motorozz nyugodtan bárhol a határban..
Az ilyen kezdeményezésnek mindig van gazdája, felügyelõje, aki irányítja a dolgokat - építi a pályát. Ha meg már épített krosszpálya, akkor lehet rendszám nélküli motorokkal is menni rajta, hiszen a közforgalomtól elzárva van, nem megnyitva neki! Tehát a kmb által írt szóösszetételbe lazán bele lehet kötni.
A motorok 99%-a pedig autóval jut ki a pályákra
És mikor összetöröd magad, a motorodat, akkor igenis pont felesleges kiadás egy kisebbségi komplexusos rendõrbérenc felesleges "most megmutatom ki az úr a szemétdombon" hozzáállása miatt kapott csekk befizetése.
Így a valós körülmények ismerete nélkül az egész egy nevetséges intézkedésnek tûnik, a motoros pedig látszólag semmi szabálysértést nem követett el.
Írta 2010. február 06. - 12:49
Gumiégetés nem úgy sikerül ahogy szeretné.
http://gazmegfek.blo...s_kuplungegetes
mit lõtt át a motorházon?
Amúgy már egész jól megy a vezetés, ahhoz képest hogy a forgalmi után 2-3x vezettem úgy, hogy mellettem ült valamelyik õs. Legalábbis ahogy észrevettem, nem dudáltak vagy villogtak még 1x se:) Najó egy szétmatrciázott swiftes emelgette a karját mögöttem amikor nem mentem ki a a fõútra úgy, hogy 30 méterre már jött egy kocsi...
Meg most kapott új gyertyákat is az Alfa, szóval megy is rendesen(mm és milyen hangja van:)) Ahhoz képest, hogy a gyári több mint 10éves gyertyák voltak benne, egész sokáig bírta
Írta 2010. február 05. - 23:29
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. február 05. - 23:16
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. február 05. - 21:39
Írta 2010. február 02. - 14:44
es ha van muszaki meg rendszam a motoromon es ugy esek el es csinalok masfel millios szamlat a korhaznak akkor minden rendben?
sarkítva igen
mert akkor a motor mûszaki állapota megfelelõ a közlekedésre - plusz a krosszmotor elvileg ott nyujt többet/ott van tulbiztosítva ahol az szükséges és a biztosítása is rendben van. (feltételezem, mint keresõ polgár) a határokat nem lépi tul, és még az is lehet, hogy a motorra van érvényes vezetõi engedélye.
egyébként arra gondoltam, hogy szar motorja volt a komának. tul nagy mágus nem lehet ha 25ezren vitázik. ez elvileg pár napi szorakozás kellene hogy legyen - legalábbis motoron ülve.
- ezen pályákon meg pont azért kellene pl féklámpa meg tokom tudja még mi, mert a mazsoláktol kezdve a versenyzõkig mindeki egyszerre lehet fent. közforgalom, köz számára elérhetõ -> egyértelmû jelek, jelzések kellenek lásd index hogy elmehetsz mellettem stb
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2010. február 02. - 14:28
nem közforgalom az, hanem nagyközönség számára megnyitott...
ezt beszéld meg az intézkedõ kmb-al....
idézem
"A rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható volt, hogy H. G. az általa vezetett hatósági jelzés nélküli Yamaha típusú krosszmotorral úgy közlekedett Mélykút külterületén vezetõ 55-ös számú fõút mellett található, a közforgalom számára megnyitott hobbi motoros krosszpályán, hogy haladása során az ugratóról a leérkezést követõen jármûvével elesett."
ja, de milyen a kozforgalom szamara megnyitott krosszpalya?
kb ugyanolyan mint a teszkó parkoló, csak kevésbé aszfaltos
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. február 02. - 14:22
ha lett volna mûszakija a motorjának, akkor lehet hogy a leérkezést követõen nem csináltatott volna magának egy másfél milliós számlát a kórházzal. a másik, hogy az átlagosnál több kockázatot vállalt és balesetet okozott. még ha csak az övét is...
- motorversenyezni, meg huligánkodni költséges dolog. 25ezer meg nem pénz
es ha van muszaki meg rendszam a motoromon es ugy esek el es csinalok masfel millios szamlat a korhaznak akkor minden rendben?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. február 02. - 14:08
amúgy meg gondolom nem viselkedtek elõtte se túl jól a krosszmotorosok arrafele, aztán most meg a megbízott kapott az alkalmon...meg ugye valahogy el kell jutni a krosszpályára, amit gondolom közúton tettek meg, rendszám és mûszaki nélkül - ergo máris szabályt sértettek. (ha csak nincs nekik trélerük vagy pick upjuk - de akkor meg nem hinném, hogy ne fizették volna már le a megbízottat, vagy hogy írnának ilyen levelet 25 ezer forint miatt..)
Írta 2010. február 02. - 13:57
- motorversenyezni, meg huligánkodni költséges dolog. 25ezer meg nem pénz
zokogva borulnék a motorjára, remegve érinteném meg alumínium bõrét, és emlékének szûzlányt áldoznék, akit méregdrága motorolajjal lobbantanék lángra - Rolls Royce Phantom ____>>____Wroom…__>__[FONT="]B&O[/FONT]
Írta 2010. február 02. - 07:38
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Írta 2010. február 02. - 00:15
ja legtöbbszörAZt írta hatósági jelzés (rendszám) és engedély (forgalmi) nem volt.
Egy krosszpálya legtöbbször magánterület, ahol viszont úgytudom lehet pöfögtetni forgalomba nem helyezett jármûvet is.
Mutasson valaki rendszámos versenymotort! (kevés ilyen azért van... )
de sztem onnan hogy " közforgalom számára megnyitott" onnan már kresz
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. február 01. - 23:47
Egy krosszpálya legtöbbször magánterület, ahol viszont úgytudom lehet pöfögtetni forgalomba nem helyezett jármûvet is.
Mutasson valaki rendszámos versenymotort! (kevés ilyen azért van... )
Írta 2010. február 01. - 23:41
Írta 2010. február 01. - 23:33
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra
Írta 2010. február 01. - 21:35
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.