Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Autók - hírek, vágyak és a többi

- - - - -

• Please log in to reply
19503 replies to this topic

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

mindent meg lehet magyarázni.

de pl baleset is volt már belõle...nem csak amcsi hisztéria ez

egyébként más nagy gyártó is csinált már visszahívásokat. ettõl még a toyota nem lesz szarabb. csináltak vmit ami nem jó, beismerik, javítják. na bumm.

Szerintem félreértettél.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

A fóka a saját kocsid volt? Na ugye.

aki össze akarta volna karcolni irigységbõl az megtehette volna eddig is, tökmindegy ki a valós gazdája
ráadásul az egy négymillás verda, arra akár lehet is irigy
vagy lehet félreértettem valamit, de nekem ez jön le irigységbõl

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
mindent meg lehet magyarázni.

de pl baleset is volt már belõle...nem csak amcsi hisztéria ez

egyébként más nagy gyártó is csinált már visszahívásokat. ettõl még a toyota nem lesz szarabb. csináltak vmit ami nem jó, beismerik, javítják. na bumm.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Egyébként a visszahívásokat fõleg amcsi vizsgálatok után teszik. Valszeg nagyon rá vannak állva a Toyotára a szakemberek. Elég nagy bajban van az USA autópiac és valahogy el kéne adni a hazait. Szerintem lejáratókampány.
Nálunk is szar a szlovák tej nem?

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

es ne keverjetek az FSI, T FSI es TSI motorokat mert nem ugyanaz

Így van, ezt én is akartam írni!

FSI stands for Fuel Stratified Injection, this is a petrol direct injection system.
TSI stands for Turbocharger Supercharger Injection, this is the latest system of turbo and supercharged engines.
and it should follow that tFsi is a combination of both

"In idem flumen bis non descendimus"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en kozepso dobot mar csereltem az astran, most a hatso kovetkezik. egyelore meg csak "hamlik" le rola a legfelso reteg, de ahogy neztem a csonknal mar kezd lukadni is. 67ezer futott merfold. benzines.

de anno az 1.4 benzines astrankon is kellett cserelni, legalabb egyszer, de nem emlekszem pontosan lehet ketszer is. abban 210e km volt mikor eladtuk.

es ne keverjetek az FSI, T FSI es TSI motorokat mert nem ugyanaz
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,014 posts
nekem tfsi-ben az 1.8 kéne, az lehet az aranyközépút. megy mint a barom és még a fogyasztás is normál. akár egy superb-ben is elfogadnám.

140 lovas touran 1.4tfsi-tõl meg kész voltam milyen jól ment!

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
Az.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Zorg, az a Passat, amirõl a múltkor beszéltünk?

Tig, igen, 1.9-es szívódízel.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ez ha jól számolom, akkor alig 5 hónap teljesítménye.
Szerintem ~40 %-a autópályán.

ja tavalyra az az átlag kb nekem is kijött :)
igaz nem olyan autókkal, nem is 0 kmesekkel meg volt is gond némelyikkel ....

A partneren már 90k-nál kellett cserélni a hátsó dobot. .

de az is dízel ,jól emléxem ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

60 k után azért nem is kéne legyen bármi

Ez ha jól számolom, akkor alig 5 hónap teljesítménye.
Szerintem ~40 %-a autópályán.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
A partneren már 90k-nál kellett cserélni a hátsó dobot. Most egyébként 160ezret kellett költeni a kocsira, mert az egyik dugattyúra ráégtek a gyûrûk.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
60 k után azért nem is kéne legyen bármi

más. dízelek jobban "eszik" a kipufogókat mint a benzines ?
nekem tartósan csak benyások voltak eddig de legutóbb a faros skodán kellett kipugódobdt cserélni. töbin se francián, se spanyolon, se fritzen soha nem kellett hozzányúlni 250-300 K után sem . és most a fusionnak (1,4-es olalykájha) olyn 80K után kezd erõsen hangja lenni. meg faternak az l200-ason is félévente kellett foltozni a kipuffot, pedig abba se volt összsen 200K. vagy nem üzemanyagfüggö csak sikerült szarabbul belenyúlnunk a dizeleknél?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts
VW 2.0 TFSi 200 LE (Passat a hosszútávú, Golf az egy napos ismeretség):

Alapjárat környékén, finom és zökkenõmentes indulásoknál könnyen lefullad, fõleg ha régebbi feltöltõs motorhoz, nagyobb lökettérfogatú benzineshez vagy szokva - ha dízelhez, akkor pláne. ;) Ám ez könnyen és gyorsan megszokható...
1.500 RPM környékén már "megjön a kedve", 3.000 RPM felett pedig a ccm/LE arányához képest bitang nagyot tud "lépni"; onnantól húz mint állat, agresszíven. 6. sebességfokozatban országúti közlekedésben 80-90 km/óráról váltás nélkül kibújhatsz elõzni, ha normálisan van hely - ha nincs, akkor vissza 3-4-be és egy kisebb konvoj letudható biztonságosan.

Kulturált járású, hangja nem sok, nagyobb fordulaton is kellemes - nyilván a family-friendly hangolású kipufogó rendszernek hála...

Ha tolod neki, akkor zabál; városban is inkább 12 liter felett. Vegyes használatban is nehéz ez alatt autózni, fõleg mert a 200 paci csiklandozza a talpad. Nálam 8.5-9 liter körüli átlaggal üzemelt, a tulajdonosánál 12-14 literes átlagokat produkál (jó: én nem vagyok mérvadó...). Ráadásul a jó benzint szereti, nem 95-ösre belõtt, mint a már nem gyártott ledzsöndari 1.8T/20VT.

60.000 kilométer használat után még semmi hiba.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
seat-okban tsi-nek hívják ;) mer ez egy altea xl

ez meg a cikkbõl:
A Rav4, a Corolla, a Matrix, az Avalon, a Highlander, a Tundra, a Sequoia és Camry modelleket érintette a probléma. Tavaly 4,3 millió autót hívott vissza a gyár, akkor is a szõnyeg alá ragadó gázpedállal volt a gond.

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5,740 posts

de bassz, nekem is beakadt néha a pedál a renyóban a szõnyeg alá. kivágtam a francba, vettem nem gyárit. lehet inkább perelnem kellett volna?

tsi ügyben senki?

csak tfsi tapasztalat van.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nade a tojotakban a tomites b@szodik el, nem a szonyeg van rossz helyen :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
de bassz, nekem is beakadt néha a pedál a renyóban a szõnyeg alá. kivágtam a francba, vettem nem gyárit. lehet inkább perelnem kellett volna?

tsi ügyben senki?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ma hallottam a hirekben hogy ujabb 4 modellt mondtak meg amivel baj van. pl a prius is.

nem hianyzott ez most az autoiparnak

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Utolsó egy két mondat fõleg érdekesen hangzik
http://index.hu/gazd...ota_vesztesege/
(tudom, a téma volt már)