No akkor 1 demoralizáló hozzászólás. ;D
Nekem elöl 2.1-es panaracer van hátul meg 2.1-es KENDA 1400 forintos gumi ;D ;D. Ezzel a kombinációval végignyomtam tavaly a Duna, a Bükk, a Mátra maratont, és persze hosszútávon, + a 24 óráson is mentem kb 60 km-t. A gumikkal semmi problémám nem volt. Jobb helyezést a lefeléken tudnék összehozni komolyabb technikai tudással. Sajna Kecskeméten lakom és az borzalmasan lapos ilyen fajta edzéshez.
Ezek a gumik 1 dolgot nem szeretnek, a sarat. De ez a méretükbõl adódik. Ez a 2001-es Bükk maratonon derült ki (ha jól emlékszem akkor dagonyáztunk), de azt is be tudtam fejezni.
Defektem az általam eddig teljesített maratonok közül (összesen 10) 1-szer volt, a legelsõn.
Véleményem szerint a gumiválasztásnak az elsõ 50 helyezettnél lehet jelentõsége. A sok száz többi embernél szerintem nem sok van.
Kíváncsi vagyok ezzel kapcsolatos véleményetekre.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron
Indította
vendég_Berger_*
, 2003. december 11. 21:53
Írta 2004. január 28. - 19:05

Írta 2004. január 28. - 18:22

Írta 2004. január 28. - 18:16

Írta 2004. január 28. - 17:56

Szerintem a készletemben lévõ Conti Traction gumik mintázata más túl nagy, ráadásul nagyon súlyosak is.A slick meg ugye nem ide való. Viszont csak ezért nem veszek mást. A Mithos jó lesz, aztán majd meglátom.
Természetesen ez csak a saját álláspontom.
Természetesen ez csak a saját álláspontom.
Írta 2004. január 28. - 17:39

Írta 2004. január 28. - 16:43

PR!
Látom nem érted.
A csipkebokor is sérülést okoz. A csalán meg csak egészségügyi kezelést.
Nem akarok sérülést okozni, csak a reuma elleni kezelést kell felújítani, mert egy alkalom ugye nem elég!!!
;D ;D
maratonmenõ!
Te gyanús vagy nekem!
szép óvatosan kiszeded az emberekbõl az okosságot, aztán versenyen meg csak a keréknyomodat látjuk.
;D
Egyébként meg én valószínûleg a 2.1-es Mithos-II XC-ket teszem föl.
Látom nem érted.
A csipkebokor is sérülést okoz. A csalán meg csak egészségügyi kezelést.
Nem akarok sérülést okozni, csak a reuma elleni kezelést kell felújítani, mert egy alkalom ugye nem elég!!!

maratonmenõ!
Te gyanús vagy nekem!
szép óvatosan kiszeded az emberekbõl az okosságot, aztán versenyen meg csak a keréknyomodat látjuk.

Egyébként meg én valószínûleg a 2.1-es Mithos-II XC-ket teszem föl.
Írta 2004. január 28. - 16:06

Írta 2004. január 28. - 16:04

Említették a rendezõk, hogy elsõsorban murvás, enyhén köves talajra kell számítani.
Milyen gumit ajánlotok? Ti milyet használtok?
Milyen gumit ajánlotok? Ti milyet használtok?
Írta 2004. január 28. - 11:57

Írta 2004. január 28. - 11:22

Azért a szakadék már durva lenne, én zárnám ki magamat a versenybõl, ha ilyet tennék. A csalán az jó, nem leszel reumás!!! 
PR!
Lásd Bringás lányok topic!
Leírtam az alapigazságot a tárcsafék téli használatáról.

PR!
Lásd Bringás lányok topic!
Leírtam az alapigazságot a tárcsafék téli használatáról.
Írta 2004. január 28. - 10:20

Írta 2004. január 28. - 08:14

15 cm, én nyertem!
Én is elindulnék egy ilyen havas maratonon, de félek, hogy nem lesz aki megrendezze.
Gyakran járunk mostanában is bringázni, de a v-fék pofái kb. fél órát bírják ebben az idõben, a váltó még csak-csak.
Gabi, nem emlékszem konkrétan, hogy lenne csalános, de a rajtnál kiosztunk pár szálat és mindenkinek a hátára csaphatsz aki mellett elmész. ;D
Én is elindulnék egy ilyen havas maratonon, de félek, hogy nem lesz aki megrendezze.
Gyakran járunk mostanában is bringázni, de a v-fék pofái kb. fél órát bírják ebben az idõben, a váltó még csak-csak.
Gabi, nem emlékszem konkrétan, hogy lenne csalános, de a rajtnál kiosztunk pár szálat és mindenkinek a hátára csaphatsz aki mellett elmész. ;D
Írta 2004. január 28. - 07:50

Basszus itt király kb 10cm hó esett, szal hétvégén megyek is ki tekerni. Kipróbáljuk az új Orkan Twin hótûrõképességét... ;D ;D
Írta 2004. január 27. - 22:29

Berger!
Téli havas maratont nem akartok szervezni?
Felétek is megvan minden adottság hozzá.
Lenne pár biztos induló! Úgy 10-15 fõröl tudom, hogy biztos ott lenne!!!
;D ;D
Többekközt én is!
Egyébként a Bükk maratonnak egyetlen nagy hibája volt, az az idõmérés. a többi szerintem példaértékû volt.
Még egy kérdés:
Csalános nem lesz véletlenül a pálya mentén?
Csak hogy tudjam, hová kell belökni valakit.
;D
Téli havas maratont nem akartok szervezni?
Felétek is megvan minden adottság hozzá.
Lenne pár biztos induló! Úgy 10-15 fõröl tudom, hogy biztos ott lenne!!!

Többekközt én is!
Egyébként a Bükk maratonnak egyetlen nagy hibája volt, az az idõmérés. a többi szerintem példaértékû volt.
Még egy kérdés:
Csalános nem lesz véletlenül a pálya mentén?
Csak hogy tudjam, hová kell belökni valakit.

Írta 2004. január 27. - 21:29

Írta 2004. január 27. - 21:26

Hú, ez nagyon szép volt!
Luki, tök igazad van, csak egy kicsit elragadtattam magam.
Luki, tök igazad van, csak egy kicsit elragadtattam magam.
vendég_Berger_*
Írta 2004. január 27. - 18:49

Álljmegállj!
A Bükk Maraton minden versenyrendezõ számára etalon! Nekünk is!
Próbáljuk az évek során összeszedett hazai- és külföldi tapasztalatokat a Flash Across-ban öszpontosítani, a rossz és hibás kiiktatásával és a pozitívumok, jó ötletek beépítésével.
A külföldi versenyzõket nem azért hozzuk, hogy bárki is jól érezze magát, hanem azért, mert meggyõzõdésünk, hogy ez a Magyar mountain bike sport fejlõdéséhez vezet. A hazai hegyikerekesek 95%-a még nem szerepelt külföldi versenyen. Biztosak vagyunk benne, hogy azoktól a nemzetközileg is jegyzett mtb-versenyzõktõl akiket Sopronba csábítunk nagyon sok tanulságos és a késõbbiekben bárki számára hasznos trükköket leshettek el. Mi is így teszünk külföldön.
Nekünk nem az a dolgunk, hogy bármelyik hazai maratonnal felvegyük a versenyt. Viszont minden versenyrendezõnek kötelessége a tökéletesre törekedni.
Ja, és én is el fogok indulni Egerben!
A Bükk Maraton minden versenyrendezõ számára etalon! Nekünk is!
Próbáljuk az évek során összeszedett hazai- és külföldi tapasztalatokat a Flash Across-ban öszpontosítani, a rossz és hibás kiiktatásával és a pozitívumok, jó ötletek beépítésével.
A külföldi versenyzõket nem azért hozzuk, hogy bárki is jól érezze magát, hanem azért, mert meggyõzõdésünk, hogy ez a Magyar mountain bike sport fejlõdéséhez vezet. A hazai hegyikerekesek 95%-a még nem szerepelt külföldi versenyen. Biztosak vagyunk benne, hogy azoktól a nemzetközileg is jegyzett mtb-versenyzõktõl akiket Sopronba csábítunk nagyon sok tanulságos és a késõbbiekben bárki számára hasznos trükköket leshettek el. Mi is így teszünk külföldön.
Nekünk nem az a dolgunk, hogy bármelyik hazai maratonnal felvegyük a versenyt. Viszont minden versenyrendezõnek kötelessége a tökéletesre törekedni.
Ja, és én is el fogok indulni Egerben!
Írta 2004. január 27. - 17:35

!nJoy: szerintem egyikünk sem tudja elõre, hogy milyen lesz a Bükk m., és hogy milyen lesz a Flash, úgyhogy addig ne hasonlítgassuk össze!
Írta 2004. január 27. - 17:18

ezért kellene olyan bikemag talikat összehozni, ahol minnél több ember ott lehetne!!!!!
Írta 2004. január 27. - 16:39

Tavagy a Mátrával az (is) volt a gáz, hogy csak az elején tartották velünk a kontaktust via BikemagFórum, és a helyszínen sem igazán lehetett érezni a "törõdést". Ha itt is képviseltetik magukat a szervezõk, és nem csak kérdeznek, hogy mi minek örülnénk, hanem el is gondolkodnak a válaszokon, akkor felejthetetlen versenyekben lehet részünk.