Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Please log in to reply
1773 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Ne aggódj, ki lesz! De egyébként nem nehéz odatalálni.

Sopronból Bánfalván át kell eltekerni/autózni Brennbergig - ez kb. 10 km (jórészt emelkedõ) -, ahol az autót le kell rakni, mert a falu elején lévõ templomtól jobbra induló kis erdei út már nem bírná el a forgalmat. Ezen a kis úton kell feltekerni Hermesig, ahol már látjátok a határt, de Brennbergtõl végig táblázva lesz.

A határtól meg csak le kell gurulni a másfél kilométerre lévõ tóhoz.

Aki autóval akar menni a tóig, annak Deutschkreutzon át kell kerülnie egy közel 30 km-s körrel, mert Hermesnél csak bicajjal lehet átmenni.

köszi. szerintem az utóbbit kell, hogy válasszam, mert valószínûleg nem egyedül mennék, (szülõk vagy barátnõ) így nem hiszem, h az a 10 km jól esne nekik gyalog...
Ahogy nézegettem a ritzingi tófürdõnél található térképprogramot, az lenne a legegyszerûbb, ha Kópházánál mennénk ki (15 km és 18 percre van tõle Ritzing), akkor a tónál ott is lehetne hagyni a kocsit. Sztem ez lenne a legegyszerûbb.

ellenvéleményt is várok!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Ne aggódj, ki lesz! De egyébként nem nehéz odatalálni.

Sopronból Bánfalván át kell eltekerni/autózni Brennbergig - ez kb. 10 km (jórészt emelkedõ) -, ahol az autót le kell rakni, mert a falu elején lévõ templomtól jobbra induló kis erdei út már nem bírná el a forgalmat. Ezen a kis úton kell feltekerni Hermesig, ahol már látjátok a határt, de Brennbergtõl végig táblázva lesz.

A határtól meg csak le kell gurulni a másfél kilométerre lévõ tóhoz.

Aki autóval akar menni a tóig, annak Deutschkreutzon át kell kerülnie egy közel 30 km-s körrel, mert Hermesnél csak bicajjal lehet átmenni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
ahogy nézegettem most a távokat a térképen, a piros és kék vonal fedi egymást. melyik jelenti a rövidtávot?
másik dolog ami nem hagy nyugodni, hogy a határtól ki lesz már táblázva Ritzing vagy a maraton? mert ha nem, akkor azért kicsit oda kell figyelnünk...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

Sajnos én kihagytam, de vasárnap mentem egy részén, éppen ott ahol mondtam, csak azt nem tudom, hogy pontosan honnan mérték a résztávot. Ha a meredek aszfaltos rész végétööl, (ahol fel volt festve egy BW felirat) az itatóig (ahol meg volt egy Ende BW felirat) akkor sokallom azt a 8 percet amennyi alatt az elsöö végigment rajta, ha meg a meredek aszfalt elejétööl, akkor meg nagyon kevesellem (kb. Szupermen lenne rá képes)

Sajna,ennyire precízen nem figyeltem meg,néha annyira odakoncentráltam a terepre,hogy csak az éles sípolásra kaptam fel a fejem.Életemben elõször tekertem a bácsi hegyekben,igy egyáltalán nincs helyismeretem,de majd beszélek a többiekkel hátha valaki emlékszik pontosabban :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

Ha jól emlékszem 3 mérési pont volt a pályán ami nekem furcsa volt egy kissé...a harmadik az utolsó itató pont elött volt,kb.ott ahol mondod,meg is lepõdtem mert úgy tünt,hogy már nincs sok hátra,de meg kell mondjam szerintem a verseny legszivatósabb része volt az utolsó 10 kilcsi :(
mi 38 helyett 39.5 km-t mértünk.
Jó kis verseny volt,kár lett volna kihagyni :)

Sajnos én kihagytam, de vasárnap mentem egy részén, éppen ott ahol mondtam, csak azt nem tudom, hogy pontosan honnan mérték a résztávot. Ha a meredek aszfaltos rész végétööl, (ahol fel volt festve egy BW felirat) az itatóig (ahol meg volt egy Ende BW felirat) akkor sokallom azt a 8 percet amennyi alatt az elsöö végigment rajta, ha meg a meredek aszfalt elejétööl, akkor meg nagyon kevesellem (kb. Szupermen lenne rá képes)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
Ha jól emlékszem 3 mérési pont volt a pályán ami nekem furcsa volt egy kissé...a harmadik az utolsó itató pont elött volt,kb.ott ahol mondod,meg is lepõdtem mert úgy tünt,hogy már nincs sok hátra,de meg kell mondjam szerintem a verseny legszivatósabb része volt az utolsó 10 kilcsi :(
mi 38 helyett 39.5 km-t mértünk.
Jó kis verseny volt,kár lett volna kihagyni :)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
dit! Mettööl meddig tartottak a hegyi résztávok? A másodikon szoktam menni gyakran, (amire úgy érkezel, hogy elöötte szép kilátás a dunára, a temetöö mellett lefelé, aztán aszfalton lefelé, és hirtelen balra fordulva indul egy meredek aszfaltos mászás). De nem tudom pontosan honnan kezdték a mérést?

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

én most néztem a www.babenbergertrophy.at oldalon (ergebnisse menüpont)

köszi :)

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
én most néztem a www.babenbergertrophy.at oldalon (ergebnisse menüpont)

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts
Berger!
Eredmények,nem tudod hol vannak fent?

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Ja, és gratula Bogár Gábor 9. és Dobos Feri 3. helyéhez!!!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Tegnap rajtolt az Inter-Mountain-Series Bécsben.

Minden tekintetben feladták a leckét a többi rendezõnek, tökéletes verseny volt!

Képek a versenyrõl itt: http://nyx.at/bikebo...5900#post925900

Hihetetlenül sok, közel 400 induló regisztrálta magát a sorozatra!

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
A KTM bicó a Flash Across indulói között lesz kisorsolva!

Lui! Hegyek-völgyek között én is hajtanék egy nagymellû bringát!

togo

togo

vendég

• fórumtag
  • 109 posts
A Flash honlapján olvastam, hogy az indulók között egy LX-es KTM bringát sorsolnak ki. Ha jól értem, akkor ezt nem a sorozat résztvevõi, hanem a Flash Across indulói között sorsolják.

dit

dit

törzsvendég

• fórumtag
  • 441 posts

Vasárnap lesz a Babenberger Trophy, az Inter Mountain Series elsõ futama Bécsben, 650 elõnevezettel. Nem rossz!
www.babenbergertrophy.at

2 héttel késöbb mi jövünk a második fordulóval, majd Duna és Salzkammergut következik.

Több info a sorozatról: www.inter-mountain-series.net

Mi megyünk a bécsi versenyre :)
Majd mesélek!

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Az INTER MOUNTAIN SERIES futamok hogyan lesznek összesítve és mit lehet nyerni?

Mondjuk egy bizonyos bringára szívesen ráhajtanék, de azt lehet nem a hegyek, hanem a völgyek között kéne keresnem!?

vendég_Berger_*

vendég_Berger_*
  • vendég
Vasárnap lesz a Babenberger Trophy, az Inter Mountain Series elsõ futama Bécsben, 650 elõnevezettel. Nem rossz!
www.babenbergertrophy.at

2 héttel késöbb mi jövünk a második fordulóval, majd Duna és Salzkammergut következik.

Több info a sorozatról: www.inter-mountain-series.net

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Respector-nak

Igen! A bõrgatyások a sógorok, azaz az Osztrák bennszülöttek.

respector

respector

vendég

• fórumtag
  • 75 posts
Szép pályaismertetõt írtál SilverLui.
De a bõrgatyások azok kik? csak úgy szimplán az osztrákok?

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Bejártam magyar és az osztrák távot oda vissza.

Skacok!
Azt kell mondanom, hogy ilyen gyönyörû helyeket ritkán látni.
Szinte "bûn" versenyezni, itt inkább túrázni, sétálni kéne, élvezni a változatos dombokat, a csicsergõ madarakat, az ékszerszerû tóstrandot!

Na jó abbahagyom, ez nekem is kicsit csöpögõsen sokkk!

A Pálya:

Rajt aszfaltról a strandnál, majd egy húzós 1km-es emelkedõ a határig, ami már itt szortírozni fog.
A magyar oldalon egy tempós döngölt 1km-es földút a Magasbércig, majd zúzás lefele Brennberg felé. A falut körbekerekezve, két kisebb hullám után az elsõ komoly emelkedõ a Kánya szurdokban öklömnyi köveken és izgalmas vízmosásokon keresztül a "gumisig", majd még egy ugyan ilyen flickfalck a sífutó pályáig.
A Muck alatti igen gyorsan tekerhetõ régi nyomsávon lefelé hullámozva haladunk, majd egy izmos bal kanyar után a pálya leggiccsesebb részén egy völgyfaház mellett tekerünk fel a kisnyomsávra, ahol egy gyors de technikás, köves erdei szakaszon lezúzunk a harkai vikend házakhoz.
Itt kezdõdik a mászás a nagy határsávon, vissza a Muck-ig köves erdei úton! Majd tovább a határ mellett 1-2 méterre haladó földes, néhol szinte mindíg sárfoltos úton az Ilona aknánál (Rizing) lévõ határátkelõig.
Itt a rövid táv legurul aszfalton (max speed: 70km/h) a rizingi tófürdõhöz a célba.
A közép/hoszú az osztrák részen küzd a szépséges környezettel, de nem a tereppel. Ezen szakasz fele, cirka 15km nagyon gyors erdei dózer út. sok éles visszafordítóval és izgalmas lefelékkel.
Majd a helyi bánya mellett kezdõdik a visszamászás a szõlõk között elõször aszfalton (2km) , majd földúton a harkai vikend házakig, de persze nem megy át magyar oldalra, hanem az osztrák résznél a hátár elõtt halad tovább az osztrák határsávon, sok helyen párhuzamosan a magyar határsávval, azaz a magyar oldali pályával. Ez a szakasz is földes dózerút.
A Büdös kút után az erdei Mária kápolnát követõen vált földes, köves ösvénnyé az út kb 3 km-en át, majd nyírkos földút következik a rizingi határátkelõig.
Itt a közép lezúg a joggal agyon dícsért tófürdõig a célba!
A hosszú pedig megnyerte annak a lehetõségét, hogy a bõrgatyások és Gróf Eszterházy gyönyörû erdõjét mégegyszer megcsodálja, azaz mégegy kört megy.

Aki nem jön az csak magára vessen.
Ezt nem szabad kihagyni!

Hát ennyi.

Ja és a végén, strand, buli és trambulin!