Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Flash Across Maraton | Sopron

- - - - -

• Please log in to reply
1773 replies to this topic

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Gabi!

Sportszerû voltál! Részemrõl gartula! Bár más is így csinálná! Tavaly egy csinos lányt (szembetûnõen jó nõ volt, érdekes, figyelemkeltõ mezben) háromszor elõztem a DM-n Csobánkáig és egyszer sem elõzött vissza. Ráadásul elõttem ért be. Szerintem tudta az "utat". Ne bánkódj.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts

Gabi Te mit csináltál?

Amit az elit.
Az itató után eltévedtem.
Csak ennyit.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

XCracer

XCracer

vendég

• fórumtag
  • 99 posts
Huuuh!
Hááát ÜDV mindenkinek. Látom többen is beszálltak és "beszoltak"! Ezt mindet nagyon jo volt végig olvasni! Visszatérve erre az elit dologra, mivel ugyérzem talán én is annak érezhetem magam, még ha sereghajtónak is :) A kikerülések, tényleg rosz dolog lehet az amikor valakit leorditunk felfelé v lefelé, de hiddjétek el nagyon rosz dolog egy ilyen kis ici pici dolog miatt leakadni a másikról és hagyni elmenni, és ezzel lehet hogy a verseny végkimenetelét is kockáztatod. + amit még hozzá kell tenni az emberben ilynekor fent van az adrenalin és lehet hogy agresszívabb is, ez miatt nem figyel oda mit mond. Én személy szerint ha tehetem akkor megköszönöm, de nem is emlékszem az ilyen dolgokra, ezért nem kaarok hülyeségeket hadoválni.
Pálya vezetése: EGY sztem tutti dolog, simán kiönteni vmi festékkszóróvl, vagy valami meszes cuccal, és az tutti ott marad, mert egy rugással enm lehet szétrugni, ellneben utána gond nélkül ellehet tüntetni.
SZövetségi döntés: ?????????????? hogy? ott voltak, vagy mindenkit kihallgatnak? vagy mi lesz, érdekes.................mind1 majd meglássuk!!!! :)
ÉS ÉN AKKOR ÉLNÉK A LEHETÕSÉGGEL ÉS SZERETNÉM MINDENKINEK MEGKÖSZÖNNI AKI ELENGEDETT!!! => kööööööszi
gulyás ádám
VDT Forever!!! TÓÓÓDNEKI!!!

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Gabi Te mit csináltál?
1.9D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Szia SETI! Felébredtél?

Más: Szerintetek van más valaki is olyan hülye, hogy kizáratja magát?
Akivel eddíg beszéltem, megoszlottak a vélemények. Egyesek szerint hülye vagyok, mások szerint nem.
Viszont ha az elit megengedheti magának a helyezések megbeszélését, akkor ezek után tényleg hülye voltam.
Én is sokszor puszilom azt a leányzót, aki az elsõ saras fölfelén elszaladt mellettem és simán lökött rajtam egyet. (én tekertem)
Olyan mezte volt, mint Thommey-nak.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

MIHI

MIHI

vendég

• fórumtag
  • 119 posts
Eredetileg XC-Rider írta:

"Ilyen hozzáállással nem is lesz Mo-n profi montainbike! Az elit többek között pénzért is csinálja, mert az a kevés is jól jön a konyhára. A másik meg hogy amikor szponzort keres, akkor mit ír a portfóliójába?? Azt hogy eltévedtem és csak 8. lettem, vagy azt hogy mondjuk 3. helyezett a kupán. A szponzort nem az érdekli, hogy miért 8. Nem vagy a dobogón, nem támogatlak! A te szinteden ez persze nem számít ezért nem is érdekel.
Sajnos minden sportban benne van az hogy azt hiszik a kívülállók hogy a nagyágyúk beképzeltek. Beszélgettél már valamelyikükkel is? Odamentél valamikor is dumálni valamelyikõjükhöz és elkergettek, hogy te kis hobbista mit akarsz??? Ha neked is az elsõ helyed múlna ilyen dolgon te is bosszús lennél azt garantálom!"

Igen, valószínûleg a Te nézõpontodból igazad is van. De: ez egy közös verseny, ahol az induló kb. 500 fõböl az eredményorientáltság, a "szponzoréhség" érint talán 10-20 versenyzõt. A többiek csak saját magukat akarják legyõzni és ez sem kis dolog. Ne ránk haragudj ha ha nem külön pályán versenyzel, s ugyancsak nem a hobbisták tehetnek róla hogy MO-n a szponzoráció ebben a sportágban igen csekély. Sõt, azt hiszem, hogy minél nagyobb számban indulnának hobbisták, annál nagyobb lenne a merítési lehetõsége az elitnek és talán a nagy számra tekintettel a média és a szponzorok is felfigyelnének a sportágra és Rátok. Tehát valahol mi értetek is vagyunk! De megfordítom a kérdést: ki rendezne csak az elitnek ma Magyarországon a FA-hoz hasonló versenyt? Szerinted megérné a rendezõknek 20-30*5e pénzért? A korod miatt nem biztos hogy emlékszel, de 2000 körül még rendeztek ún. "buli - 1 körös" futamokat is az XC kupafutamokon (én is itt kezdtem már jóval negyven felett). Természetesen az elit versenyét követõen. Hol vannak ma már ezek a szintfelhozó, kedvcsináló lehetõségek a tömegek számára? Nézd meg csak az utolsó 4-5 évet milyen mértékben szûkült az ún elit mezõnye. Tehát nem mi - hobbisok - tehetünk a sportág élmezõnyének "elhalásáról" (és ezzel együtt a szponzorok eltûnésérõl). Más oldalról megközelítve szerinted megéri egy esetleges szponzori szerzõdés lehetõsége bármelyik hobbista veszélyeztetését? Bevállalod a korházi látogatását csak azért mert "letoltad" a pályáról a ""szerencsétlen bénázót""?
Gondold végig TE is egy kicsit a mi szempontunkat is.

Az én szintemrõl: szvsz a koromhoz képest profi. Két gyerek, család, munka, folyamatos tanulás, önképzés mellett amikor lehet edzek, indulok versenyeken. Bár tehetnék róla, de az idõ múlik, a reflexek kopnak, az erõnlét sem fejleszthetõ már sokkal tovább. A technikai tudásom sem fogja elérni a mostani tizenévesekét, akik ebbe nõttek már bele. De imádok bringázni, s hidd el más sorstársammal együtt nem szándékosan állunk az utadba és nem is bunkóságból. Most is csontra kihajtottam magam, sérült, cipóra dagadt bokával (BM-n buktam) is végighajtottam. Igaz az eredményem igen szerény és nem én tehetek róla hogy csak hárman indultunk az M11-ben de így is örülök a harmadik helynek.

A szerénységrõl: az évek óta látott arcoknak elõre köszönök a versenyek elõtt-után. Igazán örülök ha találkozom ismerõsökkel, ha csak pár rövid mondat erejéig is. De: ha elõre köszönök egy srácnak aki a fiam lehetne, talán elvárhatok egy halk "jó napotot, vagy hellót" viszonzásul nem? Szerinted? Egyébként nem általánosítottam, azt mondtam hogy az elit egyes tagjai kicsit fenn hordják az orrukat, lenézik a hobbisokat, s ezt a véleményemet most is fenntartom. A Szuromi Gyurit azért említettem, mert neki nehezen tudsz elõre köszönni, pedig Õ már igazán valaki nem csak ebben a sportágban.

Thommey:
Elhiszem hogy egy-két versenyzõnek a dobogós helyezés kenyérkérdés. Így 50 felé csak egy halk tanácsot tudok adni: sovány ez a kenyér, talán jobb lenne az energiát hosszabb távon jobban kamatozó tanulásba, vállalkozásba stb. fektetni. Ettõl még persze hajthattok ezerrel, de biztosak vagytok hogy az életetek hátralevõ részét az elitként eltöltött 5-7 max. 10 év fogja meghatározni? Ez ma sajnos MO-n ez nagyon keveseknek sikerül az élsportban.

Setike

Setike

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Hellóka

Az én véleményem mármint mert van mit hozá fûzni.
Elõszõr is köszönöm a szervezõknek a szurkolóknak és a Páromnak aki elkisért minket. Külön köszönet a Prajcer családnak a vendéglátásért+ A darazsaknak az éjszakáért. A verseny szerintem tök jó volta pálya nagyon bejött majdnem befogtam a Benec Para Ferit. de majd legközelebb :) A pálya kijelõlése nekem megfelelõ volt én nem tévedtem el. érdekes az "elit" mindig eltéved hát ez van. A hocsának üzenemha a mezõny 70-% ának tetszik akkor jó. akritikusoknak üzenem jövöre elmegyek az Õ általuk rendezet maratonra ha kell . Bizonyiték nem igéret mindenki megpróbálhatja. Nem csak kritizállni lehet hanem versenyt rendezni . Ha mindenki annyit tesz az MTB sportért mint a rendezõk akkor jó lesz mindenkinek össze kel fogni és nem szét húzni. Ez az én véleményem .

Setike
Setike kicsi tigger (Mérgesmókus l.)
Veres Ördögök S.E.
Csillebérc bike park

klaresz

klaresz

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Sziasztok!
Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy lesz-e a honlapon abszolút eredménylista. (vagy már van, csak én nem vettem észre...) :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sztem kár lenne pletykaszinten bármit is terjeszteni...én most beszéltem az egyik versenybíróval, aki szerint MMTBSZ döntés lesz majd a végleges sorrendrõl, és az ehhez kapcsolódó dolgokról... a pletykák ugyanúgy ártanak a versenyzõknek, mint a szervezõknek...PEACE

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 posts
Én jól éreztem magam a hétvégén, noha egy-két dolog nekem sem tetszett. Pl a rajtszámleadás, ezért inkább nem ettem tésztát. Lehet, hogy jövõre ki kellene hagyni az osztrákokat és kevesebb betont tenni. Az elit kérdéshez: én csak hobbi szinten bringázom, inkább a feszültség levezetés miatt. De a "kerékpárversenyzésbõlélõk"-nek üzenném, hogy azért nem kell minket leszólni mert mi csak kikapcsolódáskénk jövünk. Lehet, hogy a pénzkeresõ foglalkozásukban a hobbi maratonosok jobbak, mint az elit a kerékpározásban. Aki nem tud ebbõl megélni annak kell másik pénzkereseti forrást keresni. Megjegyzem én ha tolom a bringát felfelé mindig félreállok, ha kell lemegyek az útról is csakhogy más eltudjon menni mellettem leszállás nélkül, mert becsülöm azt, hogy õ fel tud menni. De egy lejtõn nem szállnék le csak azért, hogy õ 5 km/h-val gyorsabban mehessen le. A legjobb megoldás szerintem is a külön indítás lenne. Legalább 10 perc különbséggel.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Ahogy én tudom Zerge rúgta fel és kezdett kötöszködni, pedig õ volt az aki már akkor mikor az eleje eltévedt majd 3 kilcsivel le volt maradva az élbojtól. Dehát neki van "ismerõse" a szövetségben, majd ott eldöntik igazságosan a dolgot ugye...?

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,030 posts
nagybub

bocs lehetne ez bõvebben pletykaszinten?!! mert h aez igyvan hát az tényleg érdekes....
és ráadásul a sayátmaguk egyeztetését is felrugták?? háát..
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Ebben igazad, van. Tényleg így van, de Te mint rendezõ gondolj bele mennyivel kevesebben fognak egyáltalán eljönni így marathonokra. Minnél kevesebben vannak megint annyival emelni kell a nevezési díjat...
3 embernek pedig nem érdemes marathont rendezni.
Lehet, hogy sokan inkább morognak egy kicsit, hogy nem volt tökéletes a tészta, meg kevés volt az ember a pályán, de szívesebben fizetnek inkább kevesebbet.
1.9D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

A maraton nekem nagyon tetszett.Hosszún indultam,beértem,nekem ennyi elég.
A profivitához annyit csak,de ezt már Berger leírta hogy nagyon-nagyon csúnya dolog amikor"nagyjaink" megegyeznek hogy ki hanyadik lesz ezen a maratonon és utánna vitatkoznak az eredményhirdetés után hogy nem ebben egyeztek meg!!!!
Többen tanúi voltunk ennek a kis afférnak és elképedve hallgattuk...
Ennyit a profikról!

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Köszi...igen mi is kapunk kritikát...mint bárki...a kaja tényleg nem volt olcsó...de ez a vállalkozó volt a legolcsóbb aki kijött egyáltalán...ez a kajakérdés minden maratonon fájó pont...pl a gardán szar a pasta,de saalbachban isteni...és mindkettõn drága a nevezés...
A pénzügyben az a lényeg, hogy ha 5 rugó a nevezés, de több rossz dolog van,akkor kidobott pénznek tûnik, de ha 10, és minden 5 csillagos, akkor elégedetten távoznak az emberek...
Üdv:thy

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

EZ OX-en mûködik is, na de egy maratonon, verseny elõtti napon tekerni 100km-eket? Hát... Azelõtt meg egyedül végigtekerni teljesen reménytelen, mert csak a rendezõk ismerik a nyomvonalat. Még egy OX-en is nehéz megoldani a hivatalos pályabejárás elõtti ismerkedést a pályával...De arra pont elég a szombati 2-3 kör. De egy maratonon...!!!!!

Oks, értem. Azért is írtam, hogy csak egy felvetés. Hát akkor egyelõre nincs megoldás ha jól értem, mert a rendezõk szerint több pénz kellene a "szint" emeléséhez. És más alternatíva sem nagyon. :-(

Azért én szurkolok azoknak, akik 23-as átlagot tudnak menni! Nem semmi teljesítmény!

silverlui

silverlui

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
thommey

Én nem, csak Mo-ra járok versenyekre, hanem külföldre is! A ti pilisszántói versenyetek, igazán profi, tényleg nemzetközi szintû volt. Le a kalappal! A pálya és a szervezés is tök jó volt! Nagyob teccett!
Csak az eredmény hírdetés volt kicsit késõn, meg a kaja volt igen-igen drága, meg a tavalyi kulacs volt ajándékként kicsit gáz!
(most gonosz voltam, bocs, de látod a jónál is lehet jobban, meg mindenhol lehet hibát....)
Igaz nem tévedtem el!
Te is tudod, hogy más OX-et jelölni és más maratont jelölni!
Kár arra hívatkozni, hogy leszedték a táblákat? Jó akkor nem kell erre hivatkozni! De attól még így történt!!!!
Aki leszedte, lelke rajta! Remélem beledöglik a folyamatos élvezkedésbe!
thommey téged klónozni kellene. Te vagy a rendezõk álma zsé ügyileg. Ilyen versenyzõ kell akinek nem gond a 8-10 rugó nevezés meg a 10 rugós chip kaukció! Kár, hogy a többség nincs így eleresztve.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Üdv!

Csak finoman szeretnék egy megjegyzést ehhez az "elit, nem elit", "eltévedés, nem eltévedés" dolgohoz. Ugyan nem értek hozzá, mert csak naon amatõr vagyok, de úgy vélem, hogy ha "elit" lennék, vagyis olyan szinten akarnék versenyezni (és olyan lehetõségekkel), akkor esetleg megoldható lenne, hogy verseny elõtt bejárjam a pályát, legalább 1-szer. Mint ahogy mások is szokták, ahogy a fórumon olvasom. Nem azt mondom hogy meg kell jegyezni centirõl centire, de sztem akinek ennyire fontos a helyezés, az ennyit bevállalhatna. És akkor nem talán nem tévedne el...
Ettõl függetlenül persze a pályának jól kijelöltnek kell lennie, illetve a szervezés egyéb elõttem leírt hiányosságainak a javításával is egyetértek.

EZ OX-en mûködik is, na de egy maratonon, verseny elõtti napon tekerni 100km-eket? Hát... Azelõtt meg egyedül végigtekerni teljesen reménytelen, mert csak a rendezõk ismerik a nyomvonalat. Még egy OX-en is nehéz megoldani a hivatalos pályabejárás elõtti ismerkedést a pályával...De arra pont elég a szombati 2-3 kör. De egy maratonon...!!!!!

Tüzes Paripám

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

Sziasztok!

Az elitrõl: tényleg külön kellene indítani õket, kevesebb összeszólalkozás lenne. XCracer-el ellentétben szerintem ma hazánkban az elit mezõnybõl senki sem a montizásból él (legalábbis nem olyan szinten, ahogy egy átlagos fizetésbõl tellene). Meg kell kérdezni a Zergééket mit hoz a konyhára összesen az egész évben a díjazás (szvsz többet amortizálják alkatrészárban a gépet, mint ami bejön). A díj legjobb esetben is csak az elsõ három embert érinti versenyenként. A nyerõ versenyzõk mögötti elitesek mit szednek be a montizásból? Tudomásul kell venni, hogy ez a sport nem labdarúgás vagy tenisz, még magyar relációban sem! Itt szerintem az elit is magáért hajt, nem ebbõl él meg, pláne nem hosszútávon. Ez nem karrier. Ha hazánkban egyszer majd kimondottan pénzdíjas versenyeket szerveznek montiban, na akkor tényleg nem lehet összeereszteni az elitet a hobbisokkal. De addig óvatosan a pályáról leordítással, a rendezõknek szóló kioktatással. Szép dolog a versenyszellem, azonban az intelligens viselkedésnek is megvannak az általánosan elfogadott normái. Hozzá kell tennem, hogy részemrõl mindig elengedem õket ha utolérnek, ez természetes, de volt már (tavaly azt hiszem a BM-n), hogy a pályának olyan részén értek utol (egynyomos lefelé zúzás), hogy nem tudtam kitérni, leállni sem lehetett, én meg nem voltam hajlandó az Õ ütemükben lefelé menni (40 és 60 km/h között csak számszakilag 20 km/h a különbség, a technikai tudás és biztonságérzet, na meg várnak otthon a gyerekek szemszögébõl már jóval nagyobb). Volt is hátulról anyázás rendesen. Igaz nem vettem a szívemre, betudtam a gyerekszoba hiányának. És még egy adalék az intelligens viselkedéshez: kb. 7-8 éve járok versenyekre, láttam felnõni a mai elit nagy részét (Melts Andris, Gulyás Ádám, stb.). Tisztelet a kivételnek, a mai elit nagy része igen fenn hordja az orrát (tévedés elkerülése végett nem az említettekrõl van szó!).

Bocs ha hosszú voltam.

Ilyen hozzáállással nem is lesz Mo-n profi montainbike! Az elit többek között pénzért is csinálja, mert az a kevés is jól jön a konyhára. A másik meg hogy amikor szponzort keres, akkor mit ír a portfóliójába?? Azt hogy eltévedtem és csak 8. lettem, vagy azt hogy mondjuk 3. helyezett a kupán. A szponzort nem az érdekli, hogy miért 8. Nem vagy a dobogón, nem támogatlak! A te szinteden ez persze nem számít ezért nem is érdekel.
Sajnos minden sportban benne van az hogy azt hiszik a kívülállók hogy a nagyágyúk beképzeltek. Beszélgettél már valamelyikükkel is? Odamentél valamikor is dumálni valamelyikõjükhöz és elkergettek, hogy te kis hobbista mit akarsz??? Ha neked is az elsõ helyed múlna ilyen dolgon te is bosszús lennél azt garantálom!

Tüzes Paripám

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 posts
Üdv!

Csak finoman szeretnék egy megjegyzést ehhez az "elit, nem elit", "eltévedés, nem eltévedés" dolgohoz. Ugyan nem értek hozzá, mert csak naon amatõr vagyok, de úgy vélem, hogy ha "elit" lennék, vagyis olyan szinten akarnék versenyezni (és olyan lehetõségekkel), akkor esetleg megoldható lenne, hogy verseny elõtt bejárjam a pályát, legalább 1-szer. Mint ahogy mások is szokták, ahogy a fórumon olvasom. Nem azt mondom hogy meg kell jegyezni centirõl centire, de sztem akinek ennyire fontos a helyezés, az ennyit bevállalhatna. És akkor nem talán nem tévedne el...
Ettõl függetlenül persze a pályának jól kijelöltnek kell lennie, illetve a szervezés egyéb elõttem leírt hiányosságainak a javításával is egyetértek.

És végül annyit, hogy részemrõl oké volt minden a rövid távon, bár tképpen magányosan tekertem szinte végig. :-)) Szóval nem zavart meg senki a tájékozódásban.

Ja, viszont az igen, hogy egy full "meridába öltözött" srác, akit felfelé volt szerencsén lehagyni, az "itató" után egy ravasz DH-s letöréssel elém került. Nem mintha számítana, csak talán sportszerûtlen (és nyílván nem velem szemben.) Bár fene tudja, mindenki magáért teker, és hát nyílván õ sem az elsõ helyért kûzdött, hiszen ott volt ahol én...:-)))