Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Ha nem elõzöd meg akármerrõl az álló kocsisort, három dolog történhet:
-ha beljebb állsz, hogy ne tudjanak melléd állni, kaphatsz egy masszív dudálást, vagy egy száztíz centis sofõrrel megáldott suv- ot a hátadra.plusz lehet hogy kétszer vált a lámpa, mert a böhömkék szarul gyorsulnak.
-ha nem állsz nagyon be, mellédállnak.ez esetben a 10 másodperc ácsorgás után a melletted álló elfelejti hogy létezel, és már jön is a holttér.ha indulásnál nem elõzöl jobbról, túl lassú vagy ahhoz hogy egy apróbb úthiba miatti cikázást korrigáld.ha meg elõzöl, duda, rákormányzás, stb
-ha lassan becsorogsz elõre, párhuzamosan gyorsulsz az elsõ két autóval kb 2-300 métert, és az indulásnál keletkezett hézagokban bõven észrevehet a többi is aki elõz.

Ha meg látod a hosszú kocsisort, lassan mögéjük gurulsz, 90% hogy mire odaérsz az utolsóhoz, zöldre vált.
Ezek azok amiket fixivel is lehet tolni,aránylag biztonságosabb.Keróúton vagy járdán ütöttek már el, de a kassain még nem.Persze ez még változhat.De aki a padkán lavírozik,azzal kevésbé számolnak, mint azzal, aki foglalja a sáv negyedét.
Be agressive.Softly....

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Ha a bringáson látom, hogy határozott, (agresszív) és még szabálytalankodva is, de tudja mit akar, az nem zavar. De ha bénázik elõttem, mögöttem vagy mellettem, azt nem bírom. Sokkal veszélyesebb ha nem tudja kezelni a bringát, vagy nem ismeri fel a közlekedési helyzetet.

Na így szoktam én, határozottan, agresszívan, szabálytalanul (egyébként nem sorolhatnék be kanyarodáskor pl...), életveszélyesen:-D

Röfi, izom: a "szponzorálásotok" eredménye!

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Ha a bringáson látom, hogy határozott, (agresszív) és még szabálytalankodva is, de tudja mit akar, az nem zavar. De ha bénázik elõttem, mögöttem vagy mellettem, azt nem bírom. Sokkal veszélyesebb ha nem tudja kezelni a bringát, vagy nem ismeri fel a közlekedési helyzetet.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Soma: igen, sajnos elég sokan gyakoroljátok ezt a KRESZ jelenlegi tiltása ellenére. Nem én vagyok a szabályosan közlekedõk mintapéldája, de nagyon ki tudja verni nálam a biztosítékot, amikor a szegély (nem, nem padka, az más. már mondtam) és az autó közötti területen bénázik és esik alá a kocsinak, veri le a visszapillantómat és fel van háborodva, ha rá mernek dudálni, vagy szólni, hogy jó lenne balról elõzni kollega és akkor talán látnának is.

hapek: 1. igen, általában akkor teszi és általában akkor van a baj, amikor váratlanul elindul a kocsisor.

2. Magyarázd meg a holttér fogalmát annak a kerósnak, aki életében nem ült kocsiban és életében nem volt olyan helyzetben, hogy véletlenül ráhúzta másra a kormányt, mert nem látta. (és persze hogy a kerósnak áll feljebb, én meg megyek a börtönbe egy fasz miatt. már elnézést.)

Azt meg fõleg gondoljátok át, hogy az autósok zöme nem szokta nézni a jobb oldali visszapillantót (a bal oldalit se) és én is kb. azóta nézek szét 12x mielõtt elindulok, mióta kerózok is. Ez a többi autós társaimról nem nagyon mondható el. Talán a saját érdeketekben is jobb lenne, ha nem adnátok meg annak az esélyét, hogy otthon apát hiába várják....

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 posts
1. Ezt általában álló kocsisornál teszi meg a motors, biciklis, szerintem... (Magamból kiindulva, mert én is így csinálom, s mint Soma)
2. Aztán nem a holtterében kell megállni, hanem elõtte, ahol látnak is. S mikor "hirtelen" megindul a kocsisor, elõre csak nézni fog...

"Szépen lassan jobbról meg lehet elõzni motorral,
biciklivel az álló kocsisort."

Ez nagyon buta szabály. Ilyet nem lenne szabad. Ne bénázzon a kocsik között, mert amikor meg hirtelen elindul a kocsisor, az autós mindenfelé fog nézni, csak a jobboldali visszapillantóba nem. Arról nem is beszélve, hogy a kerékpáros és a drága motoros is olyan érzékkel mászik be az autó holtterébe, hogy az valami gyönyörû.

Red Bull4ever

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

"Szépen lassan jobbról meg lehet elõzni motorral, biciklivel az álló kocsisort."

Halihó

Pedig elég sokan gyakoroljuk ezt a mûveletet nap mint nap...
Ha a külsõ sávban nem szoktam elférni,mert a kedves autós kollega ráhúzott a padkára(néha direkt is amikor látja,hogy jövök),akkor meg megyek én a belsõben is,ott akkor legalább látnak ;).Bár én az agresszív biciklis elméletet vallom.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
"Szépen lassan jobbról meg lehet elõzni motorral, biciklivel az álló kocsisort."

Ez nagyon buta szabály. Ilyet nem lenne szabad. Ne bénázzon a kocsik között, mert amikor meg hirtelen elindul a kocsisor, az autós mindenfelé fog nézni, csak a jobboldali visszapillantóba nem. Arról nem is beszélve, hogy a kerékpáros és a drága motoros is olyan érzékkel mászik be az autó holtterébe, hogy az valami gyönyörû.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Darts

Darts

törzsvendég

• fórumtag
  • 579 posts
Egy kis újdonság 2010-re:http://www.vezess.hu...uj_kresz/21661/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Túl a barátságon...

:D

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Mit is írjak erre... :D
Khmmm... köszi szivi :)

Pókmalac
Fixi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Krisz elég nagy....lehet ezért szereti a latex cuccokat ;) :D

De csak rajtad! ;)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

Aki elég nagy királyos, az már megengedheti magának a királylányosságot....Lásd: Freddy Mercury, Michael Jackson....vagy éppen Ratykó Mitics!

Halihó

Krisz elég nagy....lehet ezért szereti a latex cuccokat ;) :D

Mackó:ki volt az a másik õrült ebben a szép idõben?
Belsõdet a hét valamelyik estéjén visszavinném.

Pókmalac
Fixi

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts

Az avatart elnézve inkább királylány.:love:

Aki elég nagy királyos, az már megengedheti magának a királylányosságot....Lásd: Freddy Mercury, Michael Jackson....vagy éppen Ratykó Mitics!

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Képeket elnézve a szívem szakadt volna meg félúton...

Én meg azt mondtam: "szakadt volna meg aki felhordta!" :behead:
Twelve times ironman

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Román kört mostanában ne menjetek! Olyan vastag a sárfelhordás (a másodrendû fõútvonalon is!) hogy montival is húzós lenne.
Hát persze, h nem jött a vadak bandájából senki sem...:cry:

http://www.finishlin...dak bandaja.htm

Képeket elnézve a szívem szakadt volna meg félúton...

ynga

ynga

törzsvendég

• fórumtag
  • 541 posts

Nagyon jó, így mindenki tudja, hogy: Krisz a King :krol:

Az avatart elnézve inkább királylány.:love:
Ride 'n' roll

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
Román kört mostanában ne menjetek! Olyan vastag a sárfelhordás (a másodrendû fõútvonalon is!) hogy montival is húzós lenne.
Hát persze, h nem jött a vadak bandájából senki sem...:cry:

http://www.finishlin...dak bandaja.htm
Twelve times ironman

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

A Chiliben Chris King-es van, az oldalára fel van írva, hogy Chris King,

Nagyon jó, így mindenki tudja, hogy: Krisz a King :krol:

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

holnap akkor beugrok. :D
megajándékozom magam

A Chiliben Chris King-es van, az oldalára fel van írva, hogy Chris King, középen meg UCI csikozás van. Ilyen ni. Egyensapkánk lesz ;)

mcsontos

mcsontos

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
holnap akkor beugrok. :D
megajándékozom magam