Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Egy kis off: aki nem látta volna még, most elérhetõ:
uristen@menny.hu
Nézzed, mert jó!

Jut eszembe outisok, olyan hogy bandázsvég-leszorító-gyûrû, röviden BaLGY vagy mi a tök, létezik, kapható?! Vagy marad a szigetelõszalag?

Szigszalag. Ha lehet a zõd-sárga, az a mesterember munkájának a kezenyoma! Általában a bandázs dobozához szoktak adni egy kis diszkrétet.

Korcs ha úgy alakulna, neten tudsz majd anyagokat mutatni a debreceni/megyei/regionális munkaerõpiacról és ennek fejlesztésérõl? Péntekre kellene HR-menedzsment házidogához.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás
Egy kis off: aki nem látta volna még, most elérhetõ:
uristen@menny.hu
Nézzed, mert jó!

Jut eszembe outisok, olyan hogy bandázsvég-leszorító-gyûrû, röviden BaLGY vagy mi a tök, létezik, kapható?! Vagy marad a szigetelõszalag?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Nem mindig van rajtam a Superman ruhám.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Azt ne tedd Epyc! Mi lenne velünk nélküled? Te legalább próbálsz vigyázni ránk! ;)

Superman-re vigyázni? :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Azt ne tedd Epyc! Mi lenne velünk nélküled? Te legalább próbálsz vigyázni ránk! ;)

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Rendben, legyen így. Megkövetem magam és bizony igazatok van. Nagyszerû, hogy végre ilyen szuper lesz a KRESZ! :) Bocsáss meg hapek, hogy megkérdõjeleztem a tapasztalataidat a közlekedéssel kapcsolatban, valszeg tényleg Te vagy a tapasztaltabb :)

És akkor ennyivel lépjünk is túl a dolgon.

Ma nem vittem magammal elsõlámpát. Szégyelltem magam, de csak addig amíg kivilágítatlanul szembe jött velem az egyirányú utcában, 30-as táblánál vagy 60-nal egy kocsi (Keresztesi utca), utána már helyette is szégyelltem magam. De jövõre remélhetõleg reggel se lesz lelkiismeretfurdalásom, amiért munkába menet én is szembe megyek az egyirányú utcában (szintén Keresztesi utca). Büntess meg!!!!!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Eddig gyakoroltam hogy kell majd csinálni.

Kicsit gyakorlom már majd bringával, hogy milyen átmenni a piroson, hátha egyszer majd ezt is megengedik :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
De! Viszont januártól hivatalosan is megtehetem! ;) Eddig gyakoroltam hogy kell majd csinálni.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
...meg még millió minden, mégse tartja be a bringás sem pl. (Te sem, hiszen nem elõzhetnél jobbról. Ezt nem tanította az oktatód?:)) Én csupán arra akartam kitérni, hogy nem muszáj, akkor felesleges hülye helyeken közlekedni. De akkor ti majd a jövõben is elõztök jobbról és ennyi ;)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

mert csakazértis ránk húzza a kormányt, akkor miért

Én ilyennel nem találkoztam még. Pedig szoktam jobbról elõzni. Ha autóban ûlök akkor mind a két tükröt szoktam nézni. Ez nekem nem újdonság. Sõt még a fejem is hátrafordítom olykor. Nekem így tanította az oktatóm. Az csak egy választási lehetõség, hogy bringával vagy kocsival mész. Ha félsz, menj autóval. Nyilván hozzáértõbb emberek találták ki az új szabályokat. Ha az autós is tudja, hogy jobbról elõzheti bringás, akkor számíthat is rá. A KRESZ ezen része rá is vonatkozik.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Rendben, legyen így. Megkövetem magam és bizony igazatok van. Nagyszerû, hogy végre ilyen szuper lesz a KRESZ! :) Bocsáss meg hapek, hogy megkérdõjeleztem a tapasztalataidat a közlekedéssel kapcsolatban, valszeg tényleg Te vagy a tapasztaltabb :)

És akkor ennyivel lépjünk is túl a dolgon.

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Köszönöm, hogy minõsítesz. Másról beszéltem, de lehet elkerülte messzemenõkig figyelmes tekinteted, s átugrotta az "üzenet" lényegét.
A képzavar adott lehet, bár én elképzelhetõ, hogy többet jártam közúton biciklivel, mint te.
Az általam tapasztalt dolgokról hiába szólok, mert mást értesz alatta.
Általános figyelmetlenségrõl szóltam, s nem az okozatról.
Szerintem most (sem) érdemes ebbe belemenni, mert az egész januártól érvényes KRESZ nem ér annyit.

hapek: neked van némi zavarod. Tudod, ha egy koccanásos baleset történik, akkor kiszállunk, jajjmivan, jajjbehorpadt és jobb esetben egy kölcsönös elnézéssel odébb állunk, nem történik személyi sérülés. Nos, ha egy autós és egy kerékpáros szenved koccanásos balesetet, akkor annak általában személyi sérülése is van, rosszabb esetben nem is kicsi. Magyarázhatod ezt bármerrõl, Ti vagytok a kisebbek és sajnos a kerékpárosok nagy zöme alkalmatlan bármilyen közúti közlekedésre (KRESZ, láthatóság, hogy csak két dolgot említsek) és veszélyezteti önmagát és bajba hozza a körülötte közlekedõket is. De semmi gond, engedjük még be õket az autók közé jobbról (holott az autós megszokta, hogy balról elõzik meg és õ is balról elõz mindig, emiatt nem is számít jobbról elõzésre. úgy látom ezt külön le kell még írni...) és akkor majd biztosan jó lesz minden. Hajrá.

Red Bull4ever

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Fõleg ha az autós egy baszott nagy terepjáróval közlekedik...

Vagy egy téglával megrakott, nyerges IFA-val.

Epyc, te félsz közlekedni bringával az úton?

Itt nem arról van szó, hogy ki a tökös gyerek, hanem arról, hogy ha tudjuk, hogy ott nem vagyunk biztonságban, mert az autós nem figyeli a jobb tükröt, mert millió ott a holttér és nem látnak minket, mert csakazértis ránk húzza a kormányt, akkor miért kell mindenáron ott menni (innentõl meg egyenesen szabad is... röhej)? Senkit nem várnak haza, vagy senkinek nincs jobb dolga, mint biztosítóhoz rohangálni? :)

(Eredeti kérdésedre válaszolva pedig: amikor a Panorámán az üres úton a buszos annyira rám húzza a kormányt, hogy az oldala súrolja a könyökömet és emiatt lemegyek a földpadkára, miközben lepereg elõttem az életem; amikor a kerékpárút átvezet egy útcsatlakozáson és ott rendszeresen nem kapom meg az elsõbbséget és ha pont a közepén vagyok, akkor satuval áll meg a jobb lábamtól 3 centire; amikor a szembejövõ simán kielõz, miközben tekerek az úton vele szembe, beláthatod, van okom az aggódásra ;) És ez csak pár momentum volt, de "van még ahonnan ez jött" :))

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Mackó:ki volt az a másik õrült ebben a szép idõben?
Belsõdet a hét valamelyik estéjén visszavinném.

Egy gyõri triatlonista csaj.
Épp errefelé volt dolga, mentünk egy kanyart. Az idõjárással amúgy semmi baj nem volt, csakhogy a román utakon nem foglakoznak holmi sárfelhordással. Úgy is néznek ki az utak.:scared:

Nem köll visszahozni a belsõt, inkább én vinném el a bringát egy telópumpálásra, majd hívlak.:)
Twelve times ironman

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Epyc, te félsz közlekedni bringával az úton?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

hapek: neked van némi zavarod. Tudod, ha egy koccanásos baleset történik, akkor kiszállunk, jajjmivan, jajjbehorpadt és jobb esetben egy kölcsönös elnézéssel odébb állunk, nem történik személyi sérülés. Nos, ha egy autós és egy kerékpáros szenved koccanásos balesetet, akkor annak általában személyi sérülése is van, rosszabb esetben nem is kicsi.

Fõleg ha az autós egy baszott nagy terepjáróval közlekedik...

Korcs: Bicska lett! ;)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
hapek: neked van némi zavarod. Tudod, ha egy koccanásos baleset történik, akkor kiszállunk, jajjmivan, jajjbehorpadt és jobb esetben egy kölcsönös elnézéssel odébb állunk, nem történik személyi sérülés. Nos, ha egy autós és egy kerékpáros szenved koccanásos balesetet, akkor annak általában személyi sérülése is van, rosszabb esetben nem is kicsi. Magyarázhatod ezt bármerrõl, Ti vagytok a kisebbek és sajnos a kerékpárosok nagy zöme alkalmatlan bármilyen közúti közlekedésre (KRESZ, láthatóság, hogy csak két dolgot említsek) és veszélyezteti önmagát és bajba hozza a körülötte közlekedõket is. De semmi gond, engedjük még be õket az autók közé jobbról (holott az autós megszokta, hogy balról elõzik meg és õ is balról elõz mindig, emiatt nem is számít jobbról elõzésre. úgy látom ezt külön le kell még írni...) és akkor majd biztosan jó lesz minden. Hajrá.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Én ritkán közlekedek teljesen szabályosan, de akkor általában elb*sznak.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Na így szoktam én, határozottan, agresszívan, szabálytalanul (egyébként nem sorolhatnék be kanyarodáskor pl...), életveszélyesen:-D

Röfi, izom: a "szponzorálásotok" eredménye!

egybe... bekanyarodás

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
S bénázó van autósban is. Lásd koccanásos, ráfutásos balesetek.
Nem vagyunk egyformák, ezért akik tudják kezelni a bringát az is összeakadhat bénázó, vagy figyelmetlen autóssal, s viszont is elõfordul.
Hol az igazság? Odaát??
Tudni kell azt is, hogy még olyan szabályt nem hoztak, ami mindenkinek jó volna.
Figyelj az utakon, s szedj nyugtatót, ha ideges vagy :P
(Akár biciklis, akár autós a közlekedésben részt vevõ...)
Red Bull4ever