Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

A CK kormánycsapágy szerintem sokak számára olyan, mint másoknak egy ritka sportkocsi. Must have kategória. És bár nem is használják ki a teljesítményét (én sem :D), de örömmel tölt el minket a tudat, hogy van. Egyszerûen jól esik ránézni a váz elejére, hogy egy szépen polírozott kék CK csillog benne.

Szép, jó a ck. Az, hogy ki mit miért, mennyiért vesz meg, mennyit ér neki egy csecsebecse, nem vitatéma, "kihasználni" senki se fogja, mire meghalna a csapágy, negyvenszer meg lenne unva. A birtoklási vágy sem lenézendõ motiváció, bár a megszerzett cucc viszonylag rövid ideig okoz boldogságot, utána csak a jól felépített magyarázatokból összeálló mítoszt harsogja a felhasználó, hogy leplezze elsõ gondolatát a mámor után: "bazmeg, ez kurva drága volt....".

Errõl van szó.

Egyébiránt egy titán vázat én is szívesen bevállalnék, még ha nem is tudnék mondani mögé semmi észérvet, hogy miért ért meg (az én esetemben) kiadni ennyit érte. De tetszik és szívesen elnézegetném naphosszat :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Mindenkinek vérmérséklete szerint. Én Just for fun ha csak tehetem.
Mindent le lehet harcolni, és tuti, hogy mindenki látott már példát egy-smásra, hogy mi miért jó és miért nem.
Ha rám is rám szakadna egyszer az OTP egész éves bevétele, nekem is lenne karbon vázam 45 gr-os fejcsapággyal, és cserélgetném havonta...

Jut eszembe.
Az új Cro-mo Magellánról, amit Enté linkelt be a 2011-es bringaexpó kapcsán. Tud róla valaki bõvebb infót? Mondjuk súly, ár, csövek fajtája, geometria... és fõleg, hogy mikor jönne ki.
Õ volna az: Bringaexpo 2011 - bringaexpo2011.entepix.fotoalbum.hu
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,517 posts
Szép, jó a ck. Az, hogy ki mit miért, mennyiért vesz meg, mennyit ér neki egy csecsebecse, nem vitatéma, "kihasználni" senki se fogja, mire meghalna a csapágy, negyvenszer meg lenne unva. A birtoklási vágy sem lenézendõ motiváció, bár a megszerzett cucc viszonylag rövid ideig okoz boldogságot, utána csak a jól felépített magyarázatokból összeálló mítoszt harsogja a felhasználó, hogy leplezze elsõ gondolatát a mámor után: "bazmeg, ez kurva drága volt....".
Jelenlegi anyagi helyzetemben nem adnék egy 90 fokot mozgó jelentéktelen alkatrészért 5 ezernél többet. Akárhogy forog. Ha sarazok, vagy unatkozok, úgyis robbantom szét a bicajt, az a plusz 5 perc, amit a csapágyak kiganézásával töltök, nem oszt, nem szoroz. agyat nem kérnék, egyrészt a hangja, másrészt az ellenállása miatt.
Persze ha rám szakadna egy mázsa ötvennyolcezer forintos bankó, akkor megoldanám azt is, meg begyapálnék egy egy sima fejcsapágyat az Ellsworth id-be, meg a Turner Flux- ba, meg a Merlin fiximbe, de ez a veszély-szerencsére- egy darabig nem fenyeget.

Amit ma kaptam, 20 fejcsapágyért sem adnám oda, mert leégne a pofámról a bõr....:D Kösz mindenkinek, aki ott volt, vagy épp nem tudott, több kaja jutott Daginak...:D

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Azért megjegyezném, hogy nagyon nem mindegy, ki mennyit és hol teker azzal a bicajjal...
Városban tuti kibír 100 esztendõt is, de láttam én már törött "CK"-t is. ;)

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Mr 4 oktáv élõben is nagyon brutális.

Mivel én indítottam el a CK mizériát, ezért elnézést. Tényleg mosolyogtató ahogy reagáltok rá.
Nekem is van. 2 is. Az egyiket újonnan vettem (tényleg 30 volt), a másikat használtan (8-9-ért a fene sem emlékszik már). A használt is tökéletes, mert egy átzsírzás után isteni finoman forog. Ha nincs kívülrõl szarrá ütve nem monja meg róla senki, hogy 2 hete, vagy 6 éve használod.
Nem igaz, hogy soha többet nem kell vele foglalkozni, mert kell. 2-3 évente ezt is át kell kenni, de ha hozzá sem nyúl senki sem csak 10 évente akkor is tenné a dolgát. Nem minden jó, egyébként, amire rá van írva, hogy CK. Alu kazettás hátsó agyat mondjuk nem használnék még tõlük sem. (A kötekedõknek: van alu kazettás hátsó agyam. Tisztában vagyok vele, így nem kell emlegetni.)
A CK kormánycsapágy szerintem sokak számára olyan, mint másoknak egy ritka sportkocsi. Must have kategória. És bár nem is használják ki a teljesítményét (én sem :D), de örömmel tölt el minket a tudat, hogy van. Egyszerûen jól esik ránézni a váz elejére, hogy egy szépen polírozott kék CK csillog benne. A különbség a két párt közt csak annyi, hogy van aki kiadja érte ezt a pénz, más meg nem. De fontossági sorrendekrõl szerintem felesleges vitázni.
Én mondjuk egy integrált csapágyas vázért fabatkát sem adnék (a félintegrált más tészta! Azért igen.). Karbon vázcsodám se lesz szerintem még nagyon nagyon sokáig, mert szerintem azt a plusz pénzt nem éri meg.
Viszont egy szépen kidolgozott alu (vagy cro-mo lásd Yasec, esetleg titán) vázért, aminek az elejére tudok rakni egy hagyományos kormánycsapit, azért igen.

Következõ vitaindító téma: A legjobb csaj... Kinek milyen tetszik és mennyit ér meg neki? Hajrá srácok! ;) :D
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Azaz! Súlyos egy arc :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
valami megasztáros gyerek

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Nem ez a srác (Mr. 4 Oktáv) szokott járni a Chilibe?:D

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
hát erre a fishre reagálnom kell: nagyon gagyi az énekes benne, nem tudom ki írja neki a szöveget

ez sokkal jobb! (mármint a szöveg, más nem :DDDD)
YouTube - Dolly Rambo & Mr.4 Oktáv - O sole Mio, énekel a lefolyó

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Azért ezt beszéld meg Itózzsal is! ;)

Az iróniát az I betûnél keresd :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Zárjuk le inkább annyival (mert úgyis csak ez a lényeg), hogy IGAZAD VAN, a Chris King mindenben jobb :D

Azért ezt beszéld meg Itózzsal is! ;)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

A Nigger 50 centes is öltözteti a sleppet :)

Ahahahahahaha :D Itt is hasonló a helyzet, csak kicsiben :D

Kutya.7

Kutya.7

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Nem volt rendes ruhád, hogy nekik kellett adni? (állát vakaró smile)

A Nigger 50 centes is öltözteti a sleppet :)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Én nem veszek drága bicikliket fél évente. A póló nem tudom hogy jön ide. De azóta kaptam méregdrága szemüveget és cipõt is... nem én kértem.

Nem volt rendes ruhád, hogy nekik kellett adni? (állát vakaró smile)

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts
Halihó

Imádom a fórumot,mindig megmosolyogtat! :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Én nem veszek drága bicikliket fél évente. A póló nem tudom hogy jön ide. De azóta kaptam méregdrága szemüveget és cipõt is... nem én kértem.
Az edzõteremben is találkoztunk érdekes módon, pedig te fikáztad a "vasnyomogatást".
Epyc te semmit nem változtál. Maradtál olyan okos, mindenhez értõ ember.
ÉÉés mivel van CK fejcsapágyam, össze tudom hasonlítani más csapágyakkal.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Akkor miért veszel egyre drágább vázakat, bringákat,stb...? Hisz nem is az számít! Gyorsabb, erõsebb úgy sem leszel velük. :P

Tudod az, hogy megveszek valamit, mert tetszik és mert van rá keret, az nem jelenti azt, hogy ettõl erõsebb leszek (szerintem nem is mondtam ilyet, nem is értem, hogy jön ez ide, de te biztosan tudod). Pláne nem próbálom túl misztifikálni és belemagyarázni, hogy húúú, ez sokkal jobb, mint bármi más. Mert nem így van. Ez csak szerinted van így, mert mindenáron meg akarod magyarázni azt, hogy a drága az istencsászár (lásd a legutóbbi tankcsapdás pólódat, amit az együttestõl kaptál munkaruha gyanánt. elõadtad itt a fórumon, hogy mennyire meg vagy becsülve, mert drága pólót kapsz, ami tuti, hogy csak a legjobb lehet). Ez azért eléggé nevetséges.

Úgy érzem kezdünk lesüllyedni az óvoda szintre, de én inkább kihagynám azt, hogy a játszópajtásod legyek :) Zárjuk le inkább annyival (mert úgyis csak ez a lényeg), hogy IGAZAD VAN, a Chris King mindenben jobb :D

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Meg fogsz lepõdni, mióta megvan a Cane Creek, azóta egyszer sem kellett még foglalkoznom vele. Lenyûgözõ ez a zárt csapágyas tudomány pláne, ha mindkettõben az van :) Aki ennyiért vesz fejcsapágyat, meg is érdemli.

Akkor miért veszel egyre drágább vázakat, bringákat,stb...? Hisz nem is az számít! Gyorsabb, erõsebb úgy sem leszel velük. :P

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

epyc, gondolom nem 5000ft-os van most a tiedben

Valóban nem, de nem is 16e (vagy eredeti áron 30e).

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts
epyc, gondolom nem 5000ft-os van most a tiedben