Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
nirto!

voltál ma pallag fele az erdõn keresztül?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Itte:

e) „Kerékpárút” (26. ábra), a tábla azt jelzi, hogy a kétkerekû kerékpárok csak a kerékpárúton közlekedhetnek; a segédmotoros rokkantkocsi, gépi meghajtási kerekes szék, illetõleg a kétkerekû segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzõtábla nem tiltja. A kétkerekû segédmotoros kerékpár, segédmotoros rokkantkocsi a kerékpárúton legfeljebb 20 km/óra sebességgel közlekedhet. A kerékpárúton más jármû közlekedése tilos;

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Halihó

Ez a felfestés csak pénzkidobás,a város meg verheti a mellét,hogy milyen nagyszerû fiúk voltunk,újabb x km kerékpárút "épült".
Most is itt kerózom,ezzel nem változna semmi(a kresz meg mindenkire vonatkozik),aki meg eddig is a járdán ment egy csíkért nem viszi bele a kisgyerekét a városi forgalomba,de az öregnéni sem itt terheli a pedált majd.
Ma egy motoros meg akarta magyarázni a józsai keróúton hogy õ ott joggal tartózkodik és hasít,leginkább hétvégén kellene egy rendõrautó a keróút végére csekket osztani....

Én azt hiszem, hogy motorral lehet menni a kerékpárúton, de legfeljebb 20 km/h sebességgel (találkozok sokszor én is keróúton motorossal, de egyik se 20-szal megy. gondolom a mostani sem ennyivel ment:)). De lehet rosszul tudom, javítsatok ki, ha tévednék:)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Ez a felfestés csak pénzkidobás,a város meg verheti a mellét,hogy milyen nagyszerû fiúk voltunk,újabb x km kerékpárút "épült".
Most is itt kerózom,ezzel nem változna semmi(a kresz meg mindenkire vonatkozik),aki meg eddig is a járdán ment egy csíkért nem viszi bele a kisgyerekét a városi forgalomba,de az öregnéni sem itt terheli a pedált majd.
Ma egy motoros meg akarta magyarázni a józsai keróúton hogy õ ott joggal tartózkodik és hasít,leginkább hétvégén kellene egy rendõrautó a keróút végére csekket osztani....

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Hollandiában a városokban a legtöbb kerékpárút így van megoldva, parkoló autók mellett. nem az a lényeg, hogy több hely legyen, meg, hogy több kerékpáros, hanem hogy amikor mondjuk kiszáll a kocsiból az ember akkor látja, hogy ott kerékpáros is jöhet, tehát legközelebb már oda fog figyelni. elõször az autósok fejébe azt kell beültetni, hogy figyeljenek a kerékpárosokra. már ettõl is kevesebb baleset lehet. aztán lehet törni a buksikat hipper-szupper kerékpárúton, de balesetmegelõzésnek ez egy egyszerû és olcsó megoldása. sztem

Na Hollandia pont az az ország ahol rengeteg a bringás, viszont a bringaútnak nincs hely és ezért vannak ilyen szükségmegoldások. Olyan városokkal példálózz inkább ahol nem zsebkendõnyi területre építkeznek az utcák sem 5-10 méter szélesek. Ez a megoldás csal úgy mûködik, ha nincsenek parkoló autók a felfestés pedig legalább 2-3 méter széles, mert az elõzéshez is kell hely. Szerinted egyetlen egy útvonalra pingált két csík mennyire fogja megváltoztatni 200e ember felfogását? Semennyire sem, inkább csak konfliktust okoz. Még jobban egymásnak feszíti a feleket. Amíg a bringások 90 százaléka lámpa nélkül megy az úton addig semmi értelme bevinni õket este a nyíló ajtó vonalába. Budapesten van egy bringaút az Andrássy út elején, na az pont ilyen mint ez lenne, minden szempontból balesetveszélyes. Sokkal jobb az a megoldás ami az út Hõsök tere felõli végén van, önálló bringaút elválasztva az úttól és a járdától is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Erre a festéses logikára alapozva akár autópályán is közelekedhetne kerékpáros :-)

De szép is lenne országuti edzésnek! :D
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

mazsola

mazsola

törzsvendég

• fórumtag
  • 611 hozzászólás
Hollandiában a városokban a legtöbb kerékpárút így van megoldva, parkoló autók mellett. nem az a lényeg, hogy több hely legyen, meg, hogy több kerékpáros, hanem hogy amikor mondjuk kiszáll a kocsiból az ember akkor látja, hogy ott kerékpáros is jöhet, tehát legközelebb már oda fog figyelni. elõször az autósok fejébe azt kell beültetni, hogy figyeljenek a kerékpárosokra. már ettõl is kevesebb baleset lehet. aztán lehet törni a buksikat hipper-szupper kerékpárúton, de balesetmegelõzésnek ez egy egyszerû és olcsó megoldása. sztem

más:
mi volt tegnap az a bandázás, Sanyi? kicsit elbambultam és azért nem vettelek titeket elõször észre:D

más:
ma kitekertem ondódon keresztül a kráter-tóhoz, tényleg elég szép kis hely, megérte a rossz minõségû földút ellenére is.

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Erre a festéses logikára alapozva akár autópályán is közelekedhetne kerékpáros :-)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Arról nem is beszélve, hogy oké bevezeted a kerékpárost a keresztezõdébe és azután? Ott megszûnik a kerékpárút? Merre mehet a kerékpáros? Kinek van elsõbbsége? A kerékpáros csak balra kanyarodhat?
A keresztezõdés jellege olyan, hogy egy bazi nagy és beláthatatlan kanyar van elõtte (a Dóczy József felõl), én ha tehetem kerülöm bringával! Elég zûrös az a keresztezõdés így is, nem hiányzik még pár kerépkáros kisgyerek halála oda. Gondold csak el! Bemegy a keresztezõdésbe 2x2 sáv, azután még 1-1 sáv a Dóczy, illetve a Nagyerdei körútról, valamint ott van még a Bólyai keresztezõdése is 30 méterre (se). És ez megspilázva egy nem is tudom mennyi ágú csomóponttal. Talán az egyik legrosszabb keresztezõdés itt Debrecenben.
De tényleg, be kell látni, hogy nem csak annyi az egész, hogy összeül pár ember, kitalálnak valamit, ami szerintük jó és akkor hajrá. Itt vannak jogszabályok, amiket be kell tartani. Vannak a közlekedési tervezésben szabványok és elõírások, amit szintén be kell tartani. Nem lehet össze-vissza kijelölni bármit az utakon, mert annak nagyon könnyen baleset lehet a vége.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Szerintem semmi gond nincs ezzel a megoldással (az egyenesen haladó és a jobbra kanyarodó sáv között megy tovább egyenesen a kerékpárút) külföldön rengeteg ilyet találni, tök jól mûködik.
Ugyanígy sok helyen alkalmazzák az autós forgalmi sáv - bringaút - parkolóöböl/parkolósáv felosztást is. Szóval nem rosszak ezek a megoldások, viszont azt el kell ismerni, hogy a magyarországi közlekedési morált ismerve rejtenek magukban veszélyt.
Ha sikerülne végre megvalósítani egy ilyen jól felfestett, figyelmeztetõ jelzésekkel ellátott, szem elõtt lévõ bringaútat, akkor talán az lehetne az elsõ lépés valamiféle szemléletváltás felé. Úgyhogy én drukkolok, hogy összejöjjön:)

Ne csak arra gondolj, hogy olyan bringások használnák ezt, akik komolyabban nyomják és nem szarnak be, ha 2 busz közé "szorulnak". Márpedig ha itt megy egy turistabusz balra, egy meg jobbra és egyszerre érkeznek abba a keresztezõdésbe, amit fotón linkeltem, miközben papa-mama-gyerekek tekernek ki a nagyerdõre ezen a felfestett akármin, az igen veszélyes. Sõt, nagyon veszélyes. Én azt mondom, hogy ha nincs jobb megoldás ettõl, akkor inkább ezt se. Javítsák meg az út mellett lévõ széles járdát (ami egyébként szélesíthetõ a lakóházak felé), a járda és az út csatlakozásánál süllyesszék le a szegélyköveket, hogy bringával járható legyen és szabályozzák le, hogy a járdán áthaladónak van elsõbbsége. EZT már inkább tartom biztonságos megoldásnak, minthogy egy 4 sávos dzsumbi (mert a szélsõ az valójában egy forgalmi sáv, csak nem úgy van használva ugye) közé tereljék be a népet.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ilyen bringasávot nem szabad felfesteni, és nincs is semmi értelme. Több hely nem lesz tõle a bringásoknak, az autósok most is ugyanúgy kerülnek ki bárkit. Németországban egy ilyen megoldást sem láttam, pedig egy Debrecen méretû városban, ahol az utcák felén bringaút vitt, bõven megtehették volna. Minden bringaút az úttesttõl elkülönített szakaszon haladt, a széles járdán beton térkõbõl kirakott úton, vagy teljesen önállóan. Az álló és a mozgó autók közti megoldásnál a lehetõ legrosszabb megoldás, csak bebetonozza a jelenlegi helyzetet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

janner

janner

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Bevezetni 2 forgalmi sáv KÖZÉ a kerékpárost? Ráadásul keresztezõdésben? Viccnek is rossz. Ebbõl lenne igazán sok baleset. De hát mindegy végülis, ebben az országban a focihoz és az útépítéshez mindenki ért

Szerintem semmi gond nincs ezzel a megoldással (az egyenesen haladó és a jobbra kanyarodó sáv között megy tovább egyenesen a kerékpárút) külföldön rengeteg ilyet találni, tök jól mûködik.
Ugyanígy sok helyen alkalmazzák az autós forgalmi sáv - bringaút - parkolóöböl/parkolósáv felosztást is. Szóval nem rosszak ezek a megoldások, viszont azt el kell ismerni, hogy a magyarországi közlekedési morált ismerve rejtenek magukban veszélyt.
Ha sikerülne végre megvalósítani egy ilyen jól felfestett, figyelmeztetõ jelzésekkel ellátott, szem elõtt lévõ bringaútat, akkor talán az lehetne az elsõ lépés valamiféle szemléletváltás felé. Úgyhogy én drukkolok, hogy összejöjjön:)

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

ez a sugárutas bringaút elég rossz ötlet

vagyis az ötlet jó, csak a megvalósítás nem

Igazad van és Epycnek is. Épeszû ember ilyen "kerékpárutat" nem tervez.:wallbange :wallbange :wallbange

Senki sem jött ma a román körre, miért? Pedig jó idõ volt!:cool2:
Twelve times ironman

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ez az elgondolás megvalósíthatatlan és egyáltalán nem biztonságos. Kerékpárúton keresztül áll le parkolni az autó a leállósávba?! Ezt tényleg komolyan gondoltátok? Kb. mintha járdán keresztül kellene leállni a parkolósávba autóval. Ez sose fog menni így ebben a formában. Semmi garancia arra, hogy leálláskor nem üt el az autó, mert õ azt hiszi neki van elsõbbsége, valamint arra sincs garancia, hogy amikor te 50 cm-re kerekezel az autó mellett, akkor nem nyitja ki az ajtót. A közlekedési szabványoknak sem tesz eleget a dolog. Amúgy nem ti vagytok az elsõk, akik ezt megpengetik, mert már a város forgalmászai is megkerestek minket ennek a tervezési munkáival, csak épp megoldhatatlan.
Hát még ez a megoldás: http://napielet.hu/u...art/egysug6.jpg
Bevezetni 2 forgalmi sáv KÖZÉ a kerékpárost? Ráadásul keresztezõdésben? Viccnek is rossz. Ebbõl lenne igazán sok baleset. De hát mindegy végülis, ebben az országban a focihoz és az útépítéshez mindenki ért:)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

Bringaút a sugárútra - Mindenkinek Kerékpárt!

ez a sugárutas bringaút elég rossz ötlet

vagyis az ötlet jó, csak a megvalósítás nem

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

ezz komoly....
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.032 hozzászólás

Bringaút a sugárútra - Mindenkinek Kerékpárt!

:clap: :clap: :clap:
Just for fun.
Öregen szenilis és süket akarok lenni, hogy ezzel aztán mindenkinek az agyára menjek. (bár ez már most is sikerül) :) Ne szólj szád nem fáj fejed.

Icevandergreeg

Icevandergreeg

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sajnos az nekem korai. Akkor majd legközelebb :(
Az emberekbõl általában nem az erõ hiányzik, hanem az akarat.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
FIGYELEM!!!!

Duna Maraton középtávú nevezés eladó érdeklõdni priviben!

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Szia!

Mikorra tervezed a kört? Kora délután benne lennék.
Pisti

Menjünk inkább reggel. Fél 9-kor a KLTE fõépület elõtt.

Sanyi! Küldtem privit.
Twelve times ironman