Én meg arra gondoltam, hogy a Péterfia-Simonyin a kifelé menõ oldalon kéne felszámolni a parkolót (a városnak úgyis csak a Bem térig éri meg, onnantól ingyenes), a sugárúton meg a vissza-irányt. Ezt megfelelõen kitáblázva fasza bringasztrádát kapnánk a belváros és a Nagyerdõ között. Szerintem egybõl nyitnék egy kerókölcsönzõt is

Na jó, bilibe lóg...
A sugárutas sávos megoldáshoz: hogy úgy mondjam, ez a trendi Európában és nem a járdán vezetett út, mivel itt folyamatosan az autósok szeme elõtt vagy, és nincs minden becsatlakozó útnál közvetlen veszélyhelyzet (elõttem szóló is említette, az autós nem számít ott rád, meg a parkoló autók miatt nem is lát).
Konkrétan én hoztam fel még anno ezt ötletként, valamikor kimegyek és leveszem az út keresztmetszeti méreteit, mert addig kár veszekedni. (de ha valaki ide tudja adni a pontos tervrajzokat ami alapján építették az utat, még elõrébb vagyunk). Tippem, hogy a legtöbb helyen el fog férni, ahol nem, ott a "javasolt kerékpársáv" piktogrammok fogják jelezni, hogy ott biza' elõfordulhat kétkerekû.
A nagycsaládos erdõrebiciklizõk ezután is járdázni fognak, leginkább mert 12 év alatt tilos úton kerózni.
Szemléletváltásra van szükség, amiben ez az átalakítás segíthet.
Na de az MK ülésen találkozunk és megvitatjuk!
Minden út bringaút!