Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
emelem egy sörrel!

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
2000!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Mivel Izom még most sem jött a bringájáért, ezért elárverezem. Nincs kedvem kerülgetni többet. Kikiáltási ár:1000Ft.

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Hello!
Látam nagy az érdeklödés téli ruházatra:Aldiban lehet(ett?) kapni téli bringás nadrágot, kabátot stb, http://www.aldi-hung..._2008_09_11.htm én már beszereztem egy 'dszekit, jo lesz majd téli, esti guruláshoz! : ) (nem is volt drága) Ha még nem láttátok volna.. Üdv Zoli

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Én azért sajnálom, hogy eddig jutott a dolog. :( A kezdeményezés nagyon jó, csak amit Mackófelsõ is mondott, eléggé kötött ez a sport, ha törvényesen akarnánk ûzni. Mindenesetre, ha lesz ilyen, akkor engem érdekelni fog.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

zOrg

zOrg

exgépész

• fórumtag
  • 5.740 hozzászólás

mountainbikebiathlon kollega kapott 3 nap "szabadságot" addig van ideje eldönteni, hogy szeretne-e ennek a kerékpáros fórumnak a tagja lenni, vagy nem. a vele kapcsolatos minden további megjegyzés bárki részérõl megrovást vagy kitiltást von maga után.
a továbbiakban pedig kérem az újoncokkal szemben más hangnemet megütni!

No, én pedig kilistáztam a fent említett emberke eddigi megnyilvánulásait és úgy döntöttem, hogy jobb ha többet nem ír ide. Pont.
"In idem flumen bis non descendimus"

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Itthon csücsülök,bébicsõszködés....
De van sok rajzfilm és azt szeretem! :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

mazsola

mazsola

törzsvendég

• fórumtag
  • 611 hozzászólás
ma este 19:00 Kossuth tér III. Alleycat
holnap 20:00 Lovarda-Campus között Bringapóló (ütõ van elég, csak gyertek)
hétfõn 18:00 Békás tó Kritikus tömeg

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Halihó

Jó éjt mindenkinek máról.

Soma, ha reggel valami emberi idõ lesz, megyünk egy 2-3 órás hurkot? A számomat tudod.
Twelve times ironman

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Kemény vagy! :D

Pókmalac
Fixi

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Jó éjt mindenkinek máról.

Pókmalac
Fixi

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

az sem kizárt hogy letudom rendezni hogy kisöbû sportpuskával legyenek késõbb az edzések.aki az elsõ edzést megnyeri az lesz az elsõ magyar gyorsreagálású erõk parancsnoka!:lol1:
Majd a seregben is beindulok!nekik szakmába vág!
De innen sajnos egy komoly érdeklõdõ se volt aki
emailben tiszteletét tette volna!
tehát akitõl emailt kapok azt automatikusan értesíteni fogom az elsõ eseményrõl.akinek nincs meg az emailcíme úgy veszem majd hogy nem érdekli.

Tehát a részletek:
a pallagi vagy a monostor erdõben kijelölünk egy kb 2 km es kört melynek egyik pontján állunk majd 3 puskával meg egy papírral és írjuk ki mennyit hibázott és a végén az idejéhez hozzáadunk annyiszor fél percet.
Itt most nem lesz kiesõ.7 kör lesz a verseny.Azért izgalmas mert míg az utólsó be nem fut nem tudni hogy ki nyert.
A célok:3 db különbözõ alakú nagyságú és távolságban és magasságban levõ vastárgy lesz.
Azokon hallani hogy talált vagy sem.
Tehát 21 lövés fejenként de elõtte meg utánna amíg a muníció tart célbalövõ gyakorlat lesz.

Ha most összegyûlne 10 akkor akár a jövõ hétvégén is megcsinálhatjuk.

Na most szakdt el a cérna, volt itt már szó Pallagi erdõrõl (HNP természetvédelmi terület), Monostori erdõrõl, sõt tûzfegyverrõl:rocketman is (kisöbû sportpuska). Mi jöhet még?:wallbange

Tõlem úgy írogatsz, ahogy akarsz, de volna itt némi apróság, talán nem zavar, ha felhívom rá a figyelmedet, mielõtt egy zsák pénz kifizetsz különféle bírságokra, az erdei lövöldözés miatt. Nem szórakozásból írok ennyit, hidd el és ne sértõdj meg!
De mivel ez a sportág egy ésszerû biatlon „klón” – a magamfajtának még tetszik is - talán segíthetek Neked abban, hogy mi az ami – tudtodon kívül – szabálysértés, sõt bûncselekmény is!

Ha a Pallagi, vagy a Monostori erdõben tervezed ezt a biatlont (terepkerékpározás+légfegyveres lövészet) kérlek, ne hagyd figyelmen kívül, hogy alapvetõen a Hajdúhadházi Vadásztársaság területén, Debrecen közvetlen közelében pedig a Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi területén, a vad elejtésére alkalmas eszközzel (sûrített levegõvel mûködõ légfegyverrel, CO2 légfegyverrel) tartózkodsz.

Idézem a jogszabályt (1999. évi LXIX Tv. a szabálysértésekrõl), mindenféle kommentár nélkül: Jogosulatlan vadászat 149. § (1) Aki a) idegen vadászterületen, B) tiltott helyen vagy idõben jogosulatlanul, vad elejtésére használható és arra alkalmas állapotban lévõ eszközzel tartózkodik, százezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. (2) Aki vadászjegy nélkül vagy pedig úgy vadászik, hogy nem felel meg a vadászat gyakorlására megállapított feltételeknek, százötvenezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. (3) Az a vadász, aki tiltott helyen vagy idõben, továbbá tiltott vadra vagy tiltott módon vadászik, százötvenezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható. (4) Aki a vadászatról szóló jogszabályok megszegésével vadásztat, százötvenezer forintig terjedõ pénzbírsággal sújtható.”

A másik a „Természetvédelmi szabálysértés” (147. §)

Eddig elég világos, gondolom, mert „ Megvalósul a jogosulatlan vadászat „orvvadászat” akkor is, ha valaki a vad elejtésére alkalmas eszközzel idegen vadászterületen, tiltott helyen vagy idõben jogosulatlanul tartózkodik.” A természetvédelmi szabálysértést meg nem is magyarázom.

Az általad említett eszközzel (Co2 légfegyver) lõtéren kívül csak a saját területen (magánterület) a személy- és vagyonbiztonság szem elõtt tartásával gyakorolhattok, de ha ez nem egy rendszeres lõtérként üzemelõ terület, akkor ezzel kapcsolatosan bejelentési vagy engedélyeztetési kötelezettség nem terhel téged. Magánterületen, vagy lõtéren pedig sportlövészet céljából annyit lehet lövöldözni, amennyi lõszer csak van.

Ez itt nem Kanada és nem az USA, fõleg nem Szibéria, a magyar jogi szabályozás szerint (2004. évi XXIV. Törvény 2. § /16/ bekezdése) légfegyver 7,5 J csõtorkolati energia fölött lõfegyvernek minõsül, ezért engedélyköteles. Tehát, ha a légfegyver ezt a paramétert meghaladja és hatósági engedély nélkül ezt a lõfegyvert megszerzed, tartod, engedéllyel nem rendelkezõnek átadod, megvalósítod a Btk. 263/A /1/ és /2/ bekezdésébe ütközõ és aszerint minõsülõ „Visszaélés lõfegyverrel vagy lõszerrel” bûncselekményt, amelynek elkövetõjét a tv. 2 – 8 évig, illetve 5 – 10 évig terjedõ szabadságvesztéssel fenyegeti.

De vegyük csak a 7,5 J alatti légfegyvereket, akkor is minimum szabálysértés.

Javaslatom a következõ:
Megkeresed az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokát, Kovács József dandártábornokot – és engedélyt kérsz, hogy a Sámsoni úton, a gyakorlótéren, vagy a hajdúhadházi gyakorlótéren ezt a sportágat kipróbáljátok. (Megjegyzem, a lõtér egyes területei a Hajdúhadházi Vadásztársaság kezelésében vannak, de a bázis melletti/fölötti terep nem vadászterület, az a dandáré.)
MH. 5. Bocskai István Könnyû Lövészdandár Logisztikai Zászlóalj (zászlóalj, egyben bázisparancsnok: Révész Ferenc õrnagy)
Ez az engedélyezés – gondolom – nem probléma, a dhse (Debreceni Honvéd S.E.) az e-mail címedben erre utal, ha nem tévedek?

Röviden ennyi, elég érthetõ voltam?

Jobb ha rám hallgatsz!
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Twelve times ironman

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mountainbikebiathlon kollega kapott 3 nap "szabadságot" addig van ideje eldönteni, hogy szeretne-e ennek a kerékpáros fórumnak a tagja lenni, vagy nem. a vele kapcsolatos minden további megjegyzés bárki részérõl megrovást vagy kitiltást von maga után.
a továbbiakban pedig kérem az újoncokkal szemben más hangnemet megütni!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
"A MÁV-START Zrt. is aktív résztvevõje lesz az Európai Mobilitási Hétnek. A rendezvény keretein belül, a Személyszállító Vasúttársaság arra alkalmas járatain, 2008. szeptember 16-22. között díjmentesen szállíthatják kerékpárjukat az ország egész területén az érvényes menetjeggyel rendelkezõ utasok. A kedvezmény igénybevételének feltétele, hogy a pénztárban az utazás megkezdése elõtt díjmentes kerékpárjegyet szükséges kérni a mentjegy mellé. Amennyiben az állomáson nincs pénztári szolgáltatás, a kedvezményre jogosító díjmentes kerékpárjegyet a jegyvizsgálótól kell igényelni a vonaton. A kerékpárszállításra alkalmas kocsik a www.mav-start.hu menetrendkeresõjében b szimbólum megjelöléssel találhatóak meg. A kerékpárszállító kocsik nélkül közlekedõ személyszállító vonatok esetében csak olyan 2. osztályú kocsiban szállítható kerékpár, amely közvetlenül a vonat elején vagy végén található. Kerékpár1. osztályú kocsikban és kerékpárszállító kocsi nélkül közlekedõ pót- és/vagy helyjegyköteles vonatainkon (EC, EN, IC, IP) nem szállítható.

Szeptember 22-én, díjmentesen utazhatnak a forgalmi engedéllyel rendelkezõ utasok. A kedvezményt igénybe veheti a gépjármû tulajdonosa, vagy üzemben tartója, a nem magántulajdonban lévõ személygépkocsik forgalmi engedélyével azonban nem használható fel a díjmentes utazás.A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsiosztályon vehetõ igénybe. 1. kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. IP, IC vonat igénybevétele esetén a pót és helyjegy, pótjegy vagy a helyjegy díját meg kell fizetni. Forgalmi engedély hiányában vagy nem a saját nevére szóló forgalmi engedéllyel utazónak a jegyvizsgáló teljesárú menetjegyet ad, és felszámítja a MÁV-START Zrt. Üzletszabályzatában elõírt pótdíjat is."

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_mountainbikebiathlon_*

• vendég
enté!
tisztába vagyok vele sõt ûltem szabadonfutós egysebességes német biciklin ami 40 éve szolgálta a gazdáját!azt gondoltam ennyit kinéztek belõllem hogy ennyit azért olvastam meg néztem tv t én is.
csakhogy azok 28as vagy 29 es malaclopóbiciklik voltak és közel se
tudtak vele olyan gyorsan terepen mozogni vele fõleg meg olyan terepeken amire a mai csodák képesek.
tudod ha nincs váltó meg teleszkóp meg homokmászó 26 os gumi akkor esélyed sincs egy õskori 25 kilós biciklivel!

nagybub!
akkor te se irogass nekem!

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

azt nem említettem hogy a kanadai erdõbolyongó katonáknak 5 sebességes kardántengelyes agyváltós kerójuk volt melyel állóhelyzetben is lehet váltani.

Halihó

Megnéznék egy ilyen kerót,akár képen is,persze csak ha nem "Top secret"!
Létezik egyáltalán ilyen?
No meg ha ezen a fórumon így gyüjtögeted a "barátaid" nem sokáig kell ide írogatnod. ;)

Dina:mikor mész a boltba próbálni?Megtekintenénk innen egy páran :D

Röffencs ha esetleg lenne még hely a kocsidban számomra és nem melóznék,akkor én is mennék a föld alá veletek szivesen....

Pókmalac
Fixi

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Azért ez korántsem újdonság. Az I. és a II. Világháborúban nem egy hadseregben voltak bringás hadtestek, és a manapság is szolgálnak ilyen alakulatok.

Persze ennél komolyabbak! :D
http://images19.fotk...Hazen106-vi.jpg

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

• vendég
nitro!
rendben van !tudomásul vettem hogy itt ilyen a stílus.
félreteszem "ha megdobnak kõvel szúrd agyon vasvillával" alapelvemet és
a kerékpáros biathlonért hajlandó vagyok minden beszólást eltûrni.mondja aki akarja!birom én vazze!
rátérve a sportra:
azt nem említettem hogy a kanadai erdõbolyongó katonáknak 5 sebességes kardántengelyes agyváltós kerójuk volt melyel állóhelyzetben is lehet váltani.nem ültem ilyenen.nem tudom ennek mi hátránya a láncos keróval szemben de biztosan nem szedi fel a gazt meg nem kell annyit karbantartani meghát ennek a helybõl váltok dolognak meglehet a feelingje!
a kerójuk kis jeladóval van ellátva hogy ha kerékpárosból hirtelen bozótharcosba kell vedleni akkor késõbb összelehet szedni a bringákat.
azt mondták a gyalogságot forradalmasította a mountainbike!nemcsak a hatótávolságukat növeli meg hanem a tûzerejüket is mert a csomagtartón még plusz 5kg gránáttal vagy munícióval is többet ér egy katona ami gyalog már kivitelezhetetlen többlet lenne ahoz hogy a gyalogos néha futásnak tudjon eredni.A súlyt nem úgy mérik hogy mennyivel bír valaki vánszorogni hanem hogy mekkora súllyal tud egy adott sebességgel futni.ráadásul a kerékpár hangtalanabb közlekedést biztosít mint egy lábbal dobogó ember ami bizony néha számít!
most röhögni fogtok de az õsi földhalgató módszerrel ló vagy emberi láb dobogását x távolságból meghalják de kerékpárral sokkal sokkal közelebb lehet menni az ellenséghez akárhogy tapassza a fejét a földre!
szóval a terepkerékpárosok nagyobb területet és hatékonyabban tudnak uralni mint a gyalogosok.
ok tudom hogy ez most nem tartozik ide de hátha ennek még lesz gyakorlati haszna a magyar hadseregben is.
Szóval csak bátran minél többen íratkozzatok fel emailben.
nem kell szerzõdést aláírni !ha nem jön be nem haragszik meg senki!

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Bakker milyen jégeralsó az, hogy ennyien licitálnak rá??

Mindegy milyen, közeleg a tél, ez befektetést igényel (már aki bringázik ilyen idõben is...):pada::deszcz::snieg:
Twelve times ironman

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Bakker milyen jégeralsó az, hogy ennyien licitálnak rá??