Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

A sportolói jogosultság meg persze szép és jó lenne, csak ki mondja meg valakirõl, hogy hová tartozik. Számos aktívan sportoló kerékpárosnak nincs se klubja, se licence, se semmi, ami miatt õ elvileg sportoló ugye, innentõl kezdve jogilag ugyanolyan kerékpáros, mint Julinéni, meg Jóskabácsi,

Na ja :-)
Egyébként alap probléma az országban, hogy mindenki utálja a kerékpárosokat, ha bringán ülsz már a kreszt sem ismerheted, azért ülsz "csak" biciklin.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
ellopták..
https://www.facebook...200170769728065
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Nini, Levi tényleg ott vigyorog! :D

Csipisz meg megmondta az igazi frankót mindenkinek a kerékpárutas témáról! Ezaz öcsém neked van igazad!

Végre jó idõ és végre Kassa! Szombaton bográcsozás, vagy grillezés?! Na majd meglátjuk!

István74

István74

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Gratula Levinek!

Kivlsgok, akik egyszerre szereznek dicssget Debrecennek s az egyetemnek

Csak így tovább!

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás

Van ebben az országban már annyi kerékpáros szervezet, de mégsem tudják kiharcolni, mert szerintem nem is foglalkoznak vele, hogy aki sportolási céllal használja a kerékpárját, az kaphasson valamilyen jogosítványt arra, hogy bringaút mellett a közúton tekerhessen.

Ezzel kb annyi gond van, hogy azok a szervezetek, amik bármilyen szinten is beleszólhatnak ezekbe a fejlesztésekbe, (pl MK) bár rendelkeznek olyan tagokkal, akiknek az ismeretei alapján akár jól is meg lehetne építeni egy kerékpárutat, jellemzõen csak akkor tudnak egy projekt létrejöttérõl, amikor az már szépen meg van "tervezve" egy hozzá nem értõ, ám de bennfentes muksó által. (pl a debreceni utak nagy része) A kerékpárút kivitelezés még mindig nem a kerékpárosról, hanem a kerékpárosra hivatkozva felvehetõ nagy lóvéról szól, amibõl egy kicsi jut ide is, oda is, meg a végén némi térkõre, egy két ickára az autóút két oldala között csak úgy, (nem is csak úgy, az is plusz kilométer a szép számokhoz) kis sárga festékre a járdán ha már minden elfogyott, aztán egy kerékpárút vége táblára, onnan mész ahogy tudsz.
A sportolói jogosultság meg persze szép és jó lenne, csak ki mondja meg valakirõl, hogy hová tartozik. Számos aktívan sportoló kerékpárosnak nincs se klubja, se licence, se semmi, ami miatt õ elvileg sportoló ugye, innentõl kezdve jogilag ugyanolyan kerékpáros, mint Julinéni, meg Jóskabácsi, akik ugye miért mennének a "járdán" ha a másiknak lehet az úton. Aki az autóból kinéz, csak egy biciglis huligánt lát maga elõtt, aki bár kicsit gyorsabb mint a taták a párhuzamos kerékpárúton, de azért nem annyira, mint a falun csõgázon áthajtó román rendszámos x5. A kerékpárút se igazán a sportolónak szól, a fentebb vázoltak, és az esetleg csak úgy biciklizõk, gyerekkel közlekedõk miatt sem pl. És azért még mindig õk vannak 100x többen, nem a "sportolók"(akik ugye nem is azok, mer nem fociznak pl). Bonyolult ez, ezért nem is mûködne itthon szerintem rendesen.

http://skidmark.blog.hu/
"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás

Utálni fogom.

Én nem fogom utálni, mert úgy sem járok majd rajta. Nekem itt van a Gúti erdõ helyben, rengeteg tüköraszfaltos út van a környéken minimális forgalommal, na meg az erdei magánutak, szintén tüköraszfaltosak és csak az õzek járnak rajta keresztbe, hosszában meg csak a villámlóbotos simabõrû ........ hülye lennék bringaútra fanyalodni.
Van ebben az országban már annyi kerékpáros szervezet, de mégsem tudják kiharcolni, mert szerintem nem is foglalkoznak vele, hogy aki sportolási céllal használja a kerékpárját, az kaphasson valamilyen jogosítványt arra, hogy bringaút mellett a közúton tekerhessen. Vannak bringautak, ahol jól lehet haladni, többek között olyan ez a szóban lévõ is. De mikor beérsz a faluba, jó lenne kimenni a fõútra, mert a bringaút a kapuk tövében halad tovább, állnak ki rajta autóval, "ideiglenesen" parkolnak rajta, mert nem a sárba szállnak ki. De ez még semmi ahhoz, ami a tamásipusztai szakaszon van! Ott is "kapuk" tövében halad, a cigányputrik elõtt, a pulyák azon játszanok, hordák lõdörögnek rajta. De ezen falu elõtt ott a jellegzetes magyar csoda, egy kis párirubé, azaz az õs kerékpárút! Súlyos milliókért összekötik Nyíradonyt és Hajdúsámsont, de azt az agyongyûrõdött, a természet által már visszavett párszáz métert azt képesek úgy hagyni, mert az már kész van Krisztus óta ...... ez szégyen!

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás

Kopott tányér van csak... :(

megnézzük! :D

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Áve!
nosza.info | Szabad az út a lovasok és a hegyikerékpárosok elõtt

"Ostobákkal ne bocsátkozz konfliktusba,mert lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal."

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Akkor már azt is tudom mikor adják át :-) Egyébként már csak 2x100m hiányzik a teljes csíkból, ott ahol a gépek forgolódnak, lényegében végig járható.

Utálni fogom.
Én ha belövök magamnak végre egy normális kört, ahol vmivel jobb a burkolat, mint az átlagos, mindjárt építenek mellé egy kerékpárutat.:mad: De a 4-es mentén Szoboszló v. Ny.háza irányába már nem. Bocskaikert és Monostordûlõ közt is csak arra való az a 2 km-es csík, h a hótt-halálos részeg hobbykertészt ne vasalják ki a 4-esen.
Twelve times ironman

Coldi

Coldi

törzsvendég

• fórumtag
  • 795 hozzászólás
Akkor már azt is tudom mikor adják át :-) Egyébként már csak 2x100m hiányzik a teljes csíkból, ott ahol a gépek forgolódnak, lényegében végig járható.

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.615 hozzászólás
Halihó

Kopott tányér van csak... :(

Június 29.én adják át a Nyíradony-Pusztaradvány közötti új kerékpárútszakaszt.
Átadás kezdete az aradványi Kemencés csárdánál egy kis megvendégeléssel,majd kerekezés Nyíradonyba,további eszem-iszom,ingyenes uszodahasználat,kerózás a Gúti erdõben...stb..
Ha valakit érdekel szóljon.

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Valakinek nincs elfekvõben iparis hátsóagya? Nem kell feltétlen tárcsafékes de nem hátrány. Ja és 36h.
Ja és saját részre keresek ötágú monti hajtókarhoz középsõ lánctányért.

hapek

hapek

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Egyet elfelejtettél: Mi ez a lihegés?

Gondolom "élvezte" a menetet...
Red Bull4ever

Csipisz_

Csipisz_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.517 hozzászólás
Egyet elfelejtettél: Mi ez a lihegés?

Mackófelsõ

Mackófelsõ

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Ezt most tanáltam! :D

Igen, tudom mi várható:

- kamu:D (fel van gyorsítva)
- de gyenge, én legalább 80-nal mentem vón!
- a sisakkamerás ember motorral ment?
- minek a kanyarokban satura fékezni? Kezdõ a gyerek!:D

:D
Twelve times ironman

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Dina, törölnél a privát üzeneteidbõl?, fullon van a ládád. ;)

ok.

Dina

Alexander the Great

Alexander the Great

vendég

• fórumtag
  • 152 hozzászólás
Dina, törölnél a privát üzeneteidbõl?, fullon van a ládád. ;)
Alex

zozoba

zozoba

törzsvendég

• fórumtag
  • 575 hozzászólás
Szerintem Zsoci a Tornyost ajánlom Somáékkal, mert az komfortosabb, mint amit mi foglaltunk!

Dina azért a Giro látom megtette hatást, már cikinek tartod tripla tányéros rendszert, , jó ez a 2 tányéros Ultegra! Keményebb is lettél, mert ahogy elnézem 52/39 kiosztásssal van ! :D

Dina-mit

Dina-mit

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Titty: köszönöm a soron kívüli gyors,precíz szerelést,na meg a megosztott képet... :) a ""bájos"" szót cserélem bénán vigyorgó büszkére.
Szuper jó minden,most már tényleg csak tekerni kell...
A szürke bandázs túl mûanyag és csúszkált rajta a kezem.

Dina

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Mikivel bejelentkeznénk szállásra. Hol tudnánk megkucorodni péntek estére. Mi szombat este jövünk haza.