Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
34283 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Namármost ezt ne úgy értsd, hogy ezekre a helyekre letettek volna 30-50 db. szélmalmot és kiírtják a vadvilágot, hanem csak 1-1 darabot. Szerintem a nagy pusztán van olyan hely, ahova simán le lehet tenni "büntetlenül" ezeket. De akkor felõlem ragaszkodjunk hozzá foggal-körömmel, csak akkor ne siránkozzunk, hogy itt miért nem lehet szélerõmûveket. Hát ezért.

Igazság szerint engem nagyon nem érdekel már, hogy mi megy ebben az országban, csak leírtam, hogy van ilyen is :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

Az is természetvédelem, ha szélerõmûveket építünk...

Visszatértél öcsisajt?:-D Nem adod el az outidat 30ért nekem?:-D

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Na ja! Csak mondjuk egy természetvédelmi parkba rakni a szélerõmûvet kb olyan, mintha azért lõnéd ki egy veszélyeztetett madár egyik példányát, hogy megóvd a kihalástól!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Tudod, ezzel nem értek egyet! A természetvédelmi területet, fõleg, ami európai szinten egyedülálló, azt igenis foggal-körömmel kell védeni mindennemû beavatkozástól! És még így is sajnos egyre kevesebb ilyen természeti csodánk van!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

A Világökörség...izé örökség része és emiatt ott ipar sose lesz.

(nekem 9e az ejon:))

Tudod, ezzel nem értek egyet! A természetvédelmi területet, fõleg, ami európai szinten egyedülálló, azt igenis foggal-körömmel kell védeni mindennemû beavatkozástól! És még így is sajnos egyre kevesebb ilyen természeti csodánk van!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
de máshova lehetne tenni, ha nemzeti parkba nem

na hátha pár év múlva az eu beszól majd, hogy az energia x %-a ilyen, vagy olyan kell hogy legyen

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Én nem konkrétan gondoltam ezekre a megujuló forrásokra, hanem általánosságban.
Egyébként az alföld a világon egyedülálló lenne hõszivattyúk telepítésére.
Szélerõmûveknek is lenne hely....
Szlovéniában teljesen általános volt a tanya tetején a napkollektor...
Nem kell felvenni a versenyt csak ki kellene használni az adottságokat.
Mert felháborít, hogy 22eftot fizetek fûtésre úgy hogy NEM fûtök!
7eft a villanyszámlám úgy,hogy MINDEN készülékem A kategóriás és csak kompakt fényforrásokat használok.
Áh megint felbasztam magam...
:)

Ne baszd fel magad, itt az alföldön soha nem fognak ilyeneket telepíteni.
Egy tanmesém nekem is van, hogy miért. Pár évvel ezelõtt jöttek ide okos mérnökbácsik, akik méréseket végeztek a mi csodás Hortobágyunkon és megállapították, hogy valami 17 hely van itt, ahol állandó szélmozgás van. Ki is gondolták az ötletet, hogy oda kellene letenni 1-1 szélmalmot és a környezõ falvakat vígan ellátná árammal. Itt jön képbe a mi csodás bürokráciánk, mikor is hõseink a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz fordultak ezzel megállapításukkal és ötletükkel. Õk a 17-bõl 15-öt kapásból kihúztak, hogy az nem fog menni, mert nemzeti park és oda semmit se, a maradék kettõre pedig a környezetvédelmisek mondták ki az "áldásukat", miszerint azt se oda, mert valami költözõmadár nekirepül a malom propellereinek. És ennyi. Nincs tovább.

Itt az alföldön bármit is csinálni esélytelen. Nem egy mezõgazdasági telep útjait terveztük már itt a Hortobágyi Nemzeti Parkban, iszonyat szigorú szabályok vannak és nagyon arra mennek ki, hogy ide semmit se. Baromi sokáig kell birkózni velük, hogy bármi eredményre is juss. A Világökörség...izé örökség része és emiatt ott ipar sose lesz.

(nekem 12e az e-on:))

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Egyébként akkor már inkább egy ilyen 650e-ért! :D

http://www.gtbicycle...uspension/#5744

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás
Na akkor erre egy kis tanmese!

Kb 4-5 éve egy ember azt gondolta, h. eladja benzinkútjait itt Magyarországon, vesz belõle pár szélturbinát, és majd ezzel keresi kenyerét(ez valahol Gyõr mellett volt)! Fel is építette eme kis olcsó dolgokat, és ment állam bácsihoz támogatásért, plusz ment volna eladni az áramot!

Igen ám, csakhogy nálunk van egy olyan törvény, h. az energiatermelés mellett meleg vizet is elõ kell állítani bizonyos százalékban! És mivel az gazdaságtalan lett volna, hisz rengeteg termelt áramot kellett volna feláldozni a kvóta miatt, nem vették meg az áramját!

Erre a csávó fogta átment sógorékhoz(Ausztria), és vígan eladta nekik!

Nos, ilyenek vagyunk mi, magyarok!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
értem én.

Ausztria fele menet itthion látni néhány szélerõmûvet, és ahogy átér az ember, szélerõmûvek tucatjai vannak telepítve. Lehetne nálunk is, mert ez mind 50 km-en belül van.

de nincs:S

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
"Leírás: garantált 400 km-rel, lakásban tartott gyönyörû szép megkímélt karcmentes gyári állapotában, biciklisznobtól eladó!!! Szinte csak aszfalton és kellemes idõben használt! Városi ugratásoktól és egyéb helytelen használattól mentes!"

miért vett egy misiért kerót aszfaltra??

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
Én nem konkrétan gondoltam ezekre a megujuló forrásokra, hanem általánosságban.
Egyébként az alföld a világon egyedülálló lenne hõszivattyúk telepítésére.
Szélerõmûveknek is lenne hely....
Szlovéniában teljesen általános volt a tanya tetején a napkollektor...
Nem kell felvenni a versenyt csak ki kellene használni az adottságokat.
Mert felháborít, hogy 22eftot fizetek fûtésre úgy hogy NEM fûtök!
7eft a villanyszámlám úgy,hogy MINDEN készülékem A kategóriás és csak kompakt fényforrásokat használok.
Áh megint felbasztam magam...
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
ynga! postafiokod fullon van!

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

"Annak ellenére, hogy Portugália az EU egyik szegényebb országa, szerény mértékben növekszik a gazdasága és másokhoz hasonlóan sújtja a hitelválság, a kormány masszív programot indított, hogy 2020-ra áramtermelése 60 százalékát megújuló forrásokból, így szél- nap,- és hullámenergiából fedezze."
Erre nálunk miért nem törekszenek?

"szél- nap,- és hullámenergia"

hullámenergia: Portugália kerületének 60%-a víz mellett fekszik, nálunk csak egy kicsike tó van.

napenergia:Portugalia: Turisták milliói keresik fel a déli partvidéket, amely a világ egyik legszebb tengerpartja, ahol a napsütéses órák száma 3000 évente.

Magyarországon az éves napsütéses órák száma több mint 2100, ami jónak mondható. (no akkor ezzel csak lehetne mit kezdeni)

szélenergia:Ma Magyarországon 6 jelentõsebb szélerõmû mûködik: a régebbi telepítésû inotai és kulcsi létesítmények mellett négy újabb szélerõmû található Mosonmagyaróváron.

Európa - és a világ - szélenergia-termelését Németország vezeti: tavaly 18.428 megawattot állított elõ belõle. Portugália 1022 megawatt...
Magyarországon 61 megawatt kapacitást tartottak számon. (de írják, hogy a keleti blokkban dinamikus fejlõdés várható, és ezek 2005ös adatok)

Portugáliával, -ha már ezt hozta a cikk, amit titty idézett- nem vehetjük fel a versenyt, mert félig óceáni, félig mediterrán az éghajlat, nálunk meg ööö még csak most alakul mediterránná:)

nagyjából a wikirõl vannak az adatok http://hu.wikipedia....egújuló_energia - innen lehet nézegetni erre-arra, érdekes téma.

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 hozzászólás

Egyébként ki a szar fogja ezt megvenni 750-ért?!

Hát igen, ezen a listát átnézve én is elgondolkoztam!

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.246 hozzászólás

http://iwiw.hu/pages...userID=10430610
Ismerkedés végett....
Apán nem teljesen egész a fiú.....
..azon kedvenceim közé tartozik aki zárás elõtt lép be, nem kérdez, vagy ha igen akkor inkább ne tette volna.Inkább nem szólok hozzá védekezés képp.

Hát nem kicsit egomán a srác...
Egyébként ki a szar fogja ezt megvenni 750-ért?!

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás

Építünk helyette lignit tüzelésû erõmûvet, az is megújul, csak kb 5 millió év múlva. Nálunk nem szokás gondolkodni, azt építünk ami mellett a pénz csörög.

Meg egyébként is, a gáz még mindig elég jó biznisz, hogy csak úgy
hipphopp leváltsák megújuló energiaforrásokra...

tomtomtom

tomtomtom

törzsvendég

• fórumtag
  • 559 hozzászólás

Oké [IMG]http://tbn3.google.com/images?q=tbn:pjJjVFFbPoSruM:http://myszunia2589.blox.pl/resource/Tom_Kaulitz.jpg[/IMG][IMG]http://tbn3.google.com/images?q=tbn:jKLzdSp2DX5Z3M:http://www.topnews.in/light/files/Tom-Cruise13.jpg[/IMG][IMG]http://tbn1.google.com/images?q=tbn:jlg1F-WFxDWb_M:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c4/MouseTroublebook.jpg[/IMG], hogy egy szovicc.blog.hu-s fordulattal éljek.

:D
Ez jó. A múltkor egy mail-ben a barackpálinkát láttam hasonló módon
levezetve. :)
Azt akartam én is kérdezni, hogy az elsõ az kis a hányás, de látom már
izom megérdeklõdte. Én kajakra aszittem csaj. Nem is értettem, hogy
õ miért Tom...

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

"Annak ellenére, hogy Portugália az EU egyik szegényebb országa, szerény mértékben növekszik a gazdasága és másokhoz hasonlóan sújtja a hitelválság, a kormány masszív programot indított, hogy 2020-ra áramtermelése 60 százalékát megújuló forrásokból, így szél- nap,- és hullámenergiából fedezze."

Építünk helyette lignit tüzelésû erõmûvet, az is megújul, csak kb 5 millió év múlva. Nálunk nem szokás gondolkodni, azt építünk ami mellett a pénz csörög.

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.950 hozzászólás
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers: