Ez egy nagyon lényeges kulcsmondat. Amíg nincs baj, addig nincs baj (egyszerû ember nyelvén megfogalmazva:)), de ha egy atomerõmûben baj lehet, akkor ott nem csak a katasztrófa pillanatában, hanem utána nagyon sok ideig is igen nagy baj van. Én a magam részérõl totálisan ellene vagyok az atomenergia babrálásának. Maga az erõmû, mint szerkezet, lehet hogy iszonyatosan jól van kitalálva, de amíg emberek irányítják, addig történhet baj. Lásd a csernobili katasztrófát. Oké, hogy emberi mulasztásból robbant be a kettes blokk, de gyakorlatilag szószerint egy hajszálon múlt, hogy a rektorok alatt lévõ víztározóba nem szivárgott át az izzó fém és nem következett be egy második robbanás, ami vitte volna magával a maradék 3 blokkot és ezzel Európa lakosságának jelentõs részét. Túl sok koordinálhatatlan láncreakció szabadul el egy atomerõmû katasztrófánál.
Szerintem az atommal nem szabad játszani 
Csernobil azért robbant fel mert az ott dolgozó, rendkívül okos emberek
meg akarták próbálni hogy meddig bírja, és hát mindenki tudja mi lett belõle, de a világon nem nagyon volt több ilyen katasztrófa.
Igazából az lesz majd a jó, ha tudják szabályozni a maghasadás folyamatát, onnantól kezdve már ezerszer biztonságosabb lesz.