Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Debreceniek ide! #2

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
34283 replies to this topic

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts

Hát volt, csak te nem hallottál róla. Az a jó energia aminél nem keletkezik hulladék és akkor sem okoz katasztrófát ha egyik pillanatról a másikra otthagyja a személyzet. Egy napkollektor nem tud megölni senkit, a szélerõmû is maximum csak agyonüthet.

Ilyen energia nincs.A napenergiához való napelemek is károsítják a környezetet miután már nem kellenek.

A tapasztalat az az iskola, ahol megtanuljuk, hogy milyen hülyék vagyunk .
A monti
A városi

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts

Az atomerõmûvek már teljesen hülyebiztosak, ha a személyzet egyik percrõl a másikra otthagyná, akkor se történne semmi. A mai atomreaktorokban olyan önleállító rendszer van, ami mindennemû balesetet kizár, ha egy porszem rossz helyre esik, már akkor leáll a reaktor. Teljesen biztonságos, sok energia termelhetõ vele, van Magyarországon uránunk is hozzá. Ja igen, azonkívül hogy a hulladék tárolása drága, azonkívül gyakorlatilag nincs hátránya, nem véletlenül egyre népszerûbb energiaforma. Akinek van rá lehetõsége, az agyra fõre építi az atomerõmûveket. Nekünk is elkelne mégegy, és a hõforrásainkat sem ártana kihasználni fûtésre, meg gyógyfürdõk építésére.

Oké, felébredtem, Magyarországon vagyok.

Naja nekem is ez a véleményem.De hát itt ilyen nem lesz mert akkor mennyi befektetõ esne el a pénzétõl aki a hõerõmûveket pénzelik?

A monti
A városi

Jenessanyi

Jenessanyi

vendég

• fórumtag
  • 178 posts
Az atomerõmûvek már teljesen hülyebiztosak, ha a személyzet egyik percrõl a másikra otthagyná, akkor se történne semmi. A mai atomreaktorokban olyan önleállító rendszer van, ami mindennemû balesetet kizár, ha egy porszem rossz helyre esik, már akkor leáll a reaktor. Teljesen biztonságos, sok energia termelhetõ vele, van Magyarországon uránunk is hozzá. Ja igen, azonkívül hogy a hulladék tárolása drága, azonkívül gyakorlatilag nincs hátránya, nem véletlenül egyre népszerûbb energiaforma. Akinek van rá lehetõsége, az agyra fõre építi az atomerõmûveket. Nekünk is elkelne mégegy, és a hõforrásainkat sem ártana kihasználni fûtésre, meg gyógyfürdõk építésére.

Oké, felébredtem, Magyarországon vagyok.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

...de a világon nem nagyon volt több ilyen katasztrófa.
Igazából az lesz majd a jó, ha tudják szabályozni a maghasadás folyamatát, onnantól kezdve már ezerszer biztonságosabb lesz.

Hát volt, csak te nem hallottál róla. Az a jó energia aminél nem keletkezik hulladék és akkor sem okoz katasztrófát ha egyik pillanatról a másikra otthagyja a személyzet. Egy napkollektor nem tud megölni senkit, a szélerõmû is maximum csak agyonüthet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts

Ez egy nagyon lényeges kulcsmondat. Amíg nincs baj, addig nincs baj (egyszerû ember nyelvén megfogalmazva:)), de ha egy atomerõmûben baj lehet, akkor ott nem csak a katasztrófa pillanatában, hanem utána nagyon sok ideig is igen nagy baj van. Én a magam részérõl totálisan ellene vagyok az atomenergia babrálásának. Maga az erõmû, mint szerkezet, lehet hogy iszonyatosan jól van kitalálva, de amíg emberek irányítják, addig történhet baj. Lásd a csernobili katasztrófát. Oké, hogy emberi mulasztásból robbant be a kettes blokk, de gyakorlatilag szószerint egy hajszálon múlt, hogy a rektorok alatt lévõ víztározóba nem szivárgott át az izzó fém és nem következett be egy második robbanás, ami vitte volna magával a maradék 3 blokkot és ezzel Európa lakosságának jelentõs részét. Túl sok koordinálhatatlan láncreakció szabadul el egy atomerõmû katasztrófánál.
Szerintem az atommal nem szabad játszani :)

Csernobil azért robbant fel mert az ott dolgozó, rendkívül okos emberek
meg akarták próbálni hogy meddig bírja, és hát mindenki tudja mi lett belõle, de a világon nem nagyon volt több ilyen katasztrófa.
Igazából az lesz majd a jó, ha tudják szabályozni a maghasadás folyamatát, onnantól kezdve már ezerszer biztonságosabb lesz.

A monti
A városi

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

myilen az a 960as?

Az egy XTR váltó. A legjobb és legszebb váltó.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,538 posts

Valakinek 960 as fordított, középkanalas hátsóváltó 8ért?
(Pap Robi 70 257 60 44)

myilen az a 960as?

tittyman

tittyman

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,950 posts
Valakinek 960 as fordított, középkanalas hátsóváltó 8ért?
(Pap Robi 70 257 60 44)
:) Tittyman kongashow!! :bananadan:cheers:

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

...és amíg nincs baj az atomerõmûben...

Ez egy nagyon lényeges kulcsmondat. Amíg nincs baj, addig nincs baj (egyszerû ember nyelvén megfogalmazva:)), de ha egy atomerõmûben baj lehet, akkor ott nem csak a katasztrófa pillanatában, hanem utána nagyon sok ideig is igen nagy baj van. Én a magam részérõl totálisan ellene vagyok az atomenergia babrálásának. Maga az erõmû, mint szerkezet, lehet hogy iszonyatosan jól van kitalálva, de amíg emberek irányítják, addig történhet baj. Lásd a csernobili katasztrófát. Oké, hogy emberi mulasztásból robbant be a kettes blokk, de gyakorlatilag szószerint egy hajszálon múlt, hogy a rektorok alatt lévõ víztározóba nem szivárgott át az izzó fém és nem következett be egy második robbanás, ami vitte volna magával a maradék 3 blokkot és ezzel Európa lakosságának jelentõs részét. Túl sok koordinálhatatlan láncreakció szabadul el egy atomerõmû katasztrófánál.
Szerintem az atommal nem szabad játszani :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

nefraz

nefraz

törzsvendég

• fórumtag
  • 821 posts
Igazából nem a szélerõmûvel kellene kezdeni, mert amíg itt ebben az országban az emberek fele nem fizeti be az adóját, és az újságban lehet olyat olvasni hogy a kerékpárosokat sokkal súlyosabban büntetném, ha nem veszi fel a láthatósági mellényt a városban... Addig itt nem lehet kezdeni semmit.Majd ha az emberek rájönnek hogy fényévekkel vagyunk lemaradva talán lesz valami. Igazából a szélerõmûnek is van káros hatása, mert azok a hatalmas motorok akár 1-2 fokkal is megemelhetik a környezete hõmérsékletét, és teljesen megváltoztatja a környékének mikroklímáját, arról nem is beszélve, hogy az állítok sem élnek meg mellette, ennek ellenére még mindig környezett kímélõbb mint a jó magyar lignit-tel fûtött hõerõmûveink.Ha a Dunára építenének még egy Pasknál egy picit nagyobb Atomerõmûvet akkor az országban a teljes áramellátás meg lenne oldva, nem kéne egyéb erõforrás, és amíg nincs baj az atomerõmûben addig az az egyik leg környezetkímélõbb, mert minimális tüzelõanyag felhasználással, hatamas mennyiségõ áramot képes elõállítani.

A monti
A városi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

...és egy fél tubus technokol!

Ennyire látszik rajtam a drogos múltam?:D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Az a bringa már a Világörökség része, nem adom el:D Azt nem mondom, hogy nincs az a pénz, de 31e-nél több:D

31500Ft és egy fél tubus technokol!

Más: érdekes módon a gyógyszergyártókat nem érinti a válság... nagy lehúzás ez a gyógyszeripar!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Azért mert az ilyen drágán fenntartható lakásokat nagyon nehéz eladni. Kinek kell 3,5 méter belmagasságú belvárosi lakás, vagy egy ésszerûtlen elrendezésû omladozó vályogház? Aki teheti nem vesz ilyet, az árak alacsonyak, abból meg egyszobás lyukon kívül nem lehet más venni. Abban meg nem lehet élni, mintha szállodában laknál. Ráadásul 60-70 évesen már nem költözik könnyen az ember, mint Amerikában ahol a fabódé is háznak számít, a lakókocsitelepekrõl nem is beszélve.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Enté!

Én nem ellenük vagyok! Az én nagyszüleim is annyiból élnek, láttam a beteg nagymamámat csak a gyógyszerekre spórolni, tehát tudom mirõl beszélsz!

De! Azért mindennek van határa! A kisöregeknek miért kell ésszerûtlenül nagy lakásokban, házakban élni, amit fenn se tudnak tartani? Tehát én ez ellen vagyok, meg az idióta görcsösség ellen, ami ezt a témát körüllengi!

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Csak ezt magyarázd el a sok 13havi nyögdíját sirató 3szobás lakásban egyedül élõ maminak, meg papinak! :(

Nem kívánom neked, hogy 50-60e Ft-ból kelljen megélned egy olyan házban amit értelmes összegért nem tudsz eladni, hogy jobbra cseréld. A rezsi legalább 20-25e, a gyógyszer minimum 10e, a maradékból meg egyél, Ilyen körülmények között nem gondolkodsz napkollektorban... Inkább örülsz, hogy a víz nem fagy meg a csapban.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

mártongabi

mártongabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts

Panel:múlt héten volt egy riport a Kossuth rádión panelprogramban felújított házakról,akik itt nem álltak meg,hanem (nagy)harcok árán leváltak a távhõtõl,napkollektorok a tetõn,egyedi kazánfûtés,stb és láss csodát a fûtés/melegvíz kombó igen-igen nagyott estett a kifizetéskor :) ,és ez tízemeletes tömegpanel... :D

Csak ezt magyarázd el a sok 13havi nyögdíját sirató 3szobás lakásban egyedül élõ maminak, meg papinak! :(

nagybub

nagybub

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,615 posts

De lehet, hogy egy évig sem látsz ennyiért ilyen gépet.

Halihó

Nem is olyan rég láttam jobb gépet ennél! :D

Fecó új váza:
http://piacter.bikem...=178033&cat=all

Panel:múlt héten volt egy riport a Kossuth rádión panelprogramban felújított házakról,akik itt nem álltak meg,hanem (nagy)harcok árán leváltak a távhõtõl,napkollektorok a tetõn,egyedi kazánfûtés,stb és láss csodát a fûtés/melegvíz kombó igen-igen nagyott estett a kifizetéskor :) ,és ez tízemeletes tömegpanel...

Reggel a Jerikó utca közepén egy vadkacsa sétált velünk szembe...
A természet teret hódit! :D

Fél kézzel megállítom a vonatot!!! :)
Pókmalac
Fixi

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

31Eft.... szeretem ahogy felsrófolod az árat:-D

Az a bringa már a Világörökség része, nem adom el:D Azt nem mondom, hogy nincs az a pénz, de 31e-nél több:D

korcs

korcs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,246 posts

Nem eladó :) Még hátha fogom használni valamire :)

(csak még azt nem tudom mire:D)

31Eft.... szeretem ahogy felsrófolod az árat:-D

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Visszatértél öcsisajt?:-D Nem adod el az outidat 30ért nekem?:-D

Nem eladó :) Még hátha fogom használni valamire :)

(csak még azt nem tudom mire:D)