Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XVII. kerbõl van itt vki? #2

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1727 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

És mikorra legyek Fótnál a templomnál? Ha jól sejtem az úgy 9 körül lesz...de Hozé ki tudnátok oda értem jönni, ha nem nagy gond?

Jó, holnap kitaláljuk mivel menjünk.
Ha vonattal megyünk, akkor a vonat 9.45-kor van Dunakeszin, ahoz elég ha 9.15 kor vagy a templomnál.
Ha autóval megyünk, akkor meg elég ha 9.30-ra vagy ott.
Ez létszámfüggõ. Ha csak ketten megyünk, mehetünk autóval is.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás

meg a Patkóról Kerepes fele is 25 fölé nem bírtam menni. (igen, "kicsit" fújt a szél...) Szóval ha idõjárás betesz, akkor megyünk egy rövidebbet arrafelé?

Nemszeretem ezt. Nemkéne azzal felvágni hogy te Katrinában is 25-tel mész :D Jön egy nyugati passat már lehagyod a F1 autót, mi ?:D
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Szerintem az majd a helyszínen konstans módon eldõl. Akkor lesz csak biztos,hogy milyen idõ fog ránk várni
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
És mikorra legyek Fótnál a templomnál? Ha jól sejtem az úgy 9 körül lesz...de Hozé ki tudnátok oda értem jönni, ha nem nagy gond?

Még1 dolog - és mi a vészterv? Mert ma pl elég anti-bringás idõ van, reggel szétáztam, este meg belefutottam Mogyoródon egy akkora viharban (ami a derült égbõl 5 perc alattt képzõdött), hogy meg is áztam, meg a Patkóról Kerepes fele is 25 fölé nem bírtam menni. (igen, "kicsit" fújt a szél...) Szóval ha idõjárás betesz, akkor megyünk egy rövidebbet arrafelé?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

sunset

sunset

törzsvendég

• fórumtag
  • 858 hozzászólás
Nem baj ha kileszel nyúlva,mert akkor nem kell majd utánad loholnunk. Amúgy 10-kor lesz az indulás a vasútállomástól Vác-Alsótól.
A legfõbb cél, hogy mindig célba érj!!
A Gödöllöi Yeti www.rmkse.hu
:love: Betty :love:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
15-ös kulcs van, de nem vagyok csak este otthon, holnap meg egész nap nem leszek. De kikészítem, ha átjössz, odaadják. De szvsz az öreg a bótban biztosan segít, neki tutira van, s meg tudja oldani a problémát.

Na gyerkõcök, egyezzetek meg a vasárnapi témában, Én Fótra megyek, szóval Hozé, ha lehet, a templomhoz jó lenne, ha Ti is odajönnétek (mert kábé addig ismerem az utat). Onnan akkor gó Dunakeszi, majd Börzsönyözés, de javaslom azért szakadó esõben ne induljunk el. ;) Én Fóton egy 9-nél hamarabb nem szeretnék ott lenni (ha lehetséges), mivel feltehetõleg 3-4 körül (igen hajnalban) esek haza, s némi alvás azért kellene.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Dante: 15-ös kulcs? A CO2-t kipróbálom...

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Jujj Dante, Te olyan gyors vagy...
:rotfl:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Most mán a vasárnapon légyszi' ne variáljunk, vért izzadtam, hogy egyáltalán ne a hétvége mindkét napja menjen el. De persze, ha valaki duplázni akar, csak tegye meg, nyugi, én vasárnapra szét leszek esve, lassú leszek, igérem.

56-11...és megtekerni ki fogja, vagy talán tán egy motort is fel teccenek tenni? ;) Eszembe jut egy idõs bringás (profi oútis múlttal), õ mondogatta
mindig, hogy öregedik, már 55/11-re csökkentett...:)

Apropó szerelés - amatõõõrök vagytok pedálleszedés taposással MINDIG lejön - azaz ráteszed a kulcsot, s satufékkel ráterhelsz, mintha sprintelni akarnál (a kulcsra). Ha nincs, adok, szóljatok. (mármint normális kulcs) Van még egy trükk, ez pedig a CO2 - rá kell nyomni CO2 patront a tengelyre, az úgy lehûti, hogy csak na, s bizony ám, a cromo / acél / titán SOKKAL inkább tágul / zsugorodik, mint az alu (hajtókar), tehát fellazul. Na én ugyanezt szoktam alkalmazni, csak fordítva, azaz sok alkatrészt lefagyasztok beépítés elõtt...

Egyébként ma azért rájöttem, hogy a szokásos városi tempóm (40-45) totál rövidtávú sprintekre lett kihegyezve - 10 perce estem haza, s éjjel, mint kés a vajon, az elsõ zöld lámpára sprint után, még vagy 10-en átértem. Hát az utolsónál már nem mentem 45-el. :) A végén, már rimánkodtam, hogy "basszus, hagy kapjak már egy pirosat..."

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Ez van! Ember tervez... bringa végez...:)
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
És télen mi lesz, he? ;D

Kéne egy országúti tandem 56-11-es hajtással, aztán szevasz Dante. Terepre télre-nyárra meg az Ellsworth witness ultralight.

A bringák jelentik jelenleg úgy akarnak maradni, ahogy vannak. Õk vannak többen, a túlerõ legyõz.
A pedált nem fogom ütögetni kalapáccsal, mert van rajta egy mûanyag keret, ami prímán tompítja az ütéseket, majd egy halk "jaj" kiáltással elreped.
Szerzek kulcskészletet, meg egy nagy adag lelkierõt.

Tehát senkinek nincs kedve szombaton is letekerni a Börzsönyt?
Még szombat este megírjuk ide, hogy mire számítsatok vasárnap.

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente
Sõõt, szerintem kell egy nyári tereptandem, meg egy nyári aszfalttandem :D

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

...Alternatíva szombatra: Börzsöny kör 120?
...Nem tudom leszedni a slick külsõt a tandemrõl. :(

Akkor most mi van? Veszel egy nyári tandemet külön, vastag gumival? :)

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Charon! Fogj egy nagyobb kalapácsot. Ezzel ellentartasz a hajtókarnál.(Túloldalán.) Kissebb kalapáccsal pedig a pedál végét ütöd meg... Kb. úgy mintha összefele akarnád ütni. Ez meglazítja az összefeszült menetet.
Legvégsõ esetben hívj fel, átmegyek és megoldom.

Legközelebb ha pedált rakod fel, enyhén zsírozd meg a menetet és erõssen húzd le a pedált, így nem fog lelazulni, de nem rohad össze.
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás

és ha levágtad a pedált, mit csinálsz a pedáltengellyel?

Kifúrod?

A levágás után már több megoldás is lehetséges. Pl. ha sikerült utolsó atomját is eltávolítani akkor esetleg még alkatrésznek jó, vagy mehet a MÉHbe. DE EZT VÉGSÕ MEGOLDÁSNAK ÍRTAM, HA MÁR SEMMI SE HASZNÁL!
Csöndben megjegyzem, hogy Hugom bringájának bal pedálja is erre a sorsra fog jutni. Ráadásul ott ráillõ kulcsal próbálkozom napok óta, és már minden praktikát bevetettem.

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Kifúrod?

Szerintem is arra gondolt.
De túl friss és túl drága ez a pedál ahhoz, hogy szétvágjam.
Na megoldom...

PR

PR

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.651 hozzászólás
  • LocationRákosmente

a flex csodákra képes!

Kifúrod?

Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs

Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs

Lao-Ce

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
naná, hogy tudom, ezerszer szereltem szét és össze a három bringa között
erõkar megvolt - ritchey kormány :)
kalapács alap
lazító nem használt
talán majd megfelelõ kulccsal kicsit könnyebb lesz, de a nagy sem forgott el...

Hápi

Hápi

törzsvendég

• fórumtag
  • 952 hozzászólás
Jó irányba próbálod meg leszedni? Tudod! Ellentétesen kell mint a másikat!

Ha eddig igennel válaszoltál akkor:

1. Hozzávaló villáskulcs
2. az erõkar növelése (told meg a villáskulcsot egy csõvel)
3. csavarlazító spary (olaj stb)
3. ha így se megy kalapáccsal üss rá.

Ja és ülj fel a bringára mert ha leterheled könnyebb.

Végsõ megoldás:
1. hajtókar le és satuba vele
2. a flex csodákra képes!

"A kerékpáros nem az autós ellensége, hanem olyan autós, aki már megtette az elsõ lépést a jó irányba!"(Karlovitz K.)
Rákosmente KerekSE;

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Buenos aires Chicanos!

Alternatíva szombatra: Börzsöny kör 120?
...Nem tudom leszedni a slick külsõt a tandemrõl. :(

A hétvége mottója: Menjüüünk még egy kööört! :hehe:

A bal oldali spd pedig belerohadt dr. Ubulba, már harmadik napja próbálom kiszedni, de se az imbusszal, se a villáskulccsal nem jön ki. Erõkart is növeltem már brutálra, de nem segít. Mondjuk a villáskulcs 17-es és kisebb kellene, de olyan meg pont nincs. ÁÁÁÁááááá. :wallbange: