Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Hi.. nem tudok sehol venni hátsó 203-as saint féktestet +fékkart, ha valaki esetleg tud boltot ahol kapni-az szóljon please! már hírdettem, meg próbáltam mindenhol, de nem lehet kapni..

féktestet nem tudom honnan de a fékkar az egy az egyben ugyanaz mint a deore, lx, xt.. szal ha nem fontos a felirat akkor ezek közül valamielyiket biztos találsz valahol.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Helló!
Olvasgattam h szeretnétek egy kis bringásparkot építeni Kõszegre...jó ötletnek tartom.Én is tudnék (meg még 2 bringásbarátom is) segíteni,de sajna csak tavasszal mer most megyek gimibe és ugye azz a qrwa elsõ benyomás...
Csak még annyi h múltkor voltama Koczkáéknál és azon sírtak h a helyi bringásokat senki sem fogja össze meg nincs is normális bringás hely a közelben...szerintem õk is tudnák támogatni az elkpzelést.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi.. nem tudok sehol venni hátsó 203-as saint féktestet +fékkart, ha valaki esetleg tud boltot ahol kapni-az szóljon please! már hírdettem, meg próbáltam mindenhol, de nem lehet kapni..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hi... végigolvastam, gondolom tudjátok engen nem kell meggyõzni..én képes vagyok csak ilyesminek élni, mmert más nem érdekel...!

Tehát, én nálam csak az a gond, hogy jelenleg nagyoon keveset vagyok otthon..de ez a közeljövõben változni fog amikor is visszaköltözünk valahova szhely mellé, ahol veszünk egy kajibát..

Tehát én benne vagyok teljesen, és segíteni is tudok ebben abban-lenne aki segítene, át kellene csak mennem a szomszédba....

Barna a velvonó-az a legfontosabb dolog egy DH pályánál... iszonyú vonzó az emberek számára....

Gigi-üdv itt!!!

Mcclannek és bari nõjének jó nyaralást! Amin ez az egész bukhat az az össszetartás, és pénz dolog... de háát nekem az a véleményem Maullal, és Hulpal ellentétben, hogy nem szabad már az elején pesszimistának lenni-az lehet valaki a vége felé is.... és az életben, fõleg Mo-n.-semmi nem megy könnyen!!!!!!!-mindenért meg kell szenvedni, el kell kezdeni, és valahogy mindig tovább csinállni..

én már felébredtem... és szerintem meg lehetne csinállni... el kell kezdeni és ha már minden kifújt akkor sem feladni.. máshogy ez nem menne... szerintem van pénz, csak meg kellene nyerni õket...

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
felvonó?!?! mi a...
na mind1

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Errõl a felvonótervrõl én is hallottam már, méghozzá a Tábor-hegytõl az osztrák határig lett volna, de aztán gondolom ez is elbukott a pénzen. A Tábor-hegy olyan szempontból lett volna jó, hogy turisták is használhatták volna, meg gondolom télen sípályát csináltak volna. Más kérdés, hogy kihasználva ugyanúgy nem lett volna, mert kb 50 km-re már vannak sokkal nagyobb hegyek régóta mûködõ, kiépített sípályákkal és felvonókkal.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hallottam pletykát hogy felmerült egy felvonó gondolata, de az okosak gyorsan le is szavazták.
tán ha uj polgármester lesz, õ majd..? :álmodozósszmájli:

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
OK meg fogom kérdezni!!!

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
Hulpnak maximálisan igaza van
(felvonó egyébként az elképzelésben nem szerepelt)

én most elmegyek nyaralni, addig lécci barna_umf kérdezd meg Feritõl, hogy hajlandó-e segíteni nekünk....

de még ne kezdeményezzetek semmit az erdészekkel és a természetvédelemmel, várjatok meg
nem szabad elkapkodni, rendesen ki kell dolgozni

az erdészekhez és a természetvédelemhez nem lehet tervek nélkül menni

elõször Ferit kell megnyerni
utána érdeklõdni, hogy hajlandóak-e meghallgatni minket az erdészek és a természetvédõk
utána rövid prezi kidolgozás
majd ezek után jöhet a megbeszélés

lécci tartsuk magunkat a sorrendhez

köszi :)
Come on! It's on

Korn

Gygy

Gygy

vendég

• fórumtag
  • 213 hozzászólás
Hello mindenkinek!
Igen, ennek is csak neki kellene állni és ehez pont olyan emberek kellenek mint ti, akik már nekiálltak és meg is csinálták mindezeket!
Kõszegen az a baj, hogyí mindennek csak neki van állva és semmi nincs befejezve (nincs összetartás) egy két ember van aki tényleg dolgozik a DH-n is de ez nem elég! Több ember kellene (van is) Legutóbbi példa Cross pályán való dj-pálya építés , megkapták a tulajtól azt a területet , hogy nyugodtan építsenek , erre építettek két buckát és abbmaradt.Én mindenbe benne lennék ha tudnám hogy lesz belõle valami. ( Az eggyesület csak a CC-vel foglalkozik:(
üdv

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Én is benne lennék és beszélnék is 1 pár emberrel itt Kõszegen.

+ a Ferinek kéne szólni hogy hozzon össze egy értekezletet az erdészekkel, környezetvédõkkel.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Sajnos Maulnak igaza van. Engem nem nagyon kell gyõzködni, hogy ez fontos, meg minden, én is nagyon szeretnék egy komolyabb pályát.
Ha már említetted a Red Bullt, õket csak egy komoly pályával lehet meggyõzni, amithez elengedhetetlen a fevonó. Az meg nem lesz. Max regionális vonzereje lehet a pályának, mert az ország legnyugatibb pontján van, Perstõl senki nem fog idejönni, mert vonattal lehetetlen idejutni, és kocsival is macerás. Pesttõl keletre meg aztán tényleg reménytelen. Egy ilyen regionális cucc az osztrákokkal közösen megoldható lett volna, de nemrég nyílt egy pálya a Semmeringen, amivel nem lehet versenyezni, mert ott már kiépített felvonó meg pálya van. Akkor már inkább oda megy mindenki.
Max. a kerékpáros egyesületet lehet megnyerni az ügynek, meg a várost, de pénze az egyiknek sincs. Saját pénzbõl meg ezt nem lehet megvalósítani. Sajnos az elvi támogatásuk csak szükséges, de sokra nem megyünk vele. És akkor most itt abbahagyom az ellenérvek felsorolását.
Ettõl függetlenül az anyagiakon kívül én mindenben támogatom a dolgot, és nagyon szívesen segítek is.
Bocs a pesszimista véleményért, de sajnos ez áll közelebb a realitáshoz.

Maul, ha jól sejtem akkor nem megyünk Leogangba.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
így van Maul
de ez nem meglepetés senki számára

de ha Te sem segítesz, meg a Hulp vagy Biczó sem, akkor télleg lõttek a dolognak

kõszegiekkel még nem dolgoztunk együtt, de már õk is soxor próbálkoztak ns építéssel, csak rossz módszerrel

lehet, ha segítünk nekik, belejönnének

mi már építettünk ns pályát, õk még nem
nem mi építjük....és nem õk....közös lenne
Come on! It's on

Korn

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Hopp!

És már fel is ébredtünk McClane, és rájöttünk, hogy Magyarországon vagyunk, ahol egy büdös kölyök sem fog neked segíteni a pálya megvalósításában...

Az e-bay regisztráció egyébként tök egyértelmû, ugyanúgy kell regisztrálni a kártyát, mint bárhol.
hol akadtál el Pityu?

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
na itt a folytatás

a költségek elõtt még valami...
fontos az is, hogy kihangsúlyozzuk: fát nem fogunk kivágni

szal költségek (nem teljes lista)

- a pályát el kell majd keríteni, szal kerítés (kapu meg zár nem kell)
- figyelmeztetõ jelzések a pályán (saját felelõsség, védõfelszerelés használata kötelezõ, veszélyes pályaszakasz, csak kerékpoárosoknak, ....)
- faanyag -> a természetvédelem nem fogja megengedni, hogy élõ fára szegezzük az ns-t, ezért minden anyagot meg kell venni
hosszú távra építjük a pályát, legalább pár évre, szal nem faágakból fogjuk megépíteni :D
- szegek
- motorfûrész
- szerszámok (ásó, fejsze, kalapács, gereblye, lapát, talicska, ....)
- ha akarunk dj-ot is, akkor valahogy meg kell oldani az ugratók építését...valamint az ns leérkezõket is...ugye :)
szal ott nem nagyon áshatunk, ez megint nem tetszene a természetvédelemnek, tutira nem mennének bele, ez ugyanolyan, mint hogy élõ fára nem szegelhetünk.....
- szal föld is kellene
- benzinre pénz (embereket kivinni, kaja, pia, ...) /itt most bringásokra gondolok, nem szakmunkásokra/
- ....

ebbõl a listából pár dolog beszerezhetõ saját zsebbõl, de az igazi költségek sajnos nem....
a rutin és az évek száma szerint sajnos azt kell mondanom, hogy elfelejthetjük az "összeszedjük rá a pénzt" módszert

másik megoldásként ott lenne az egyesület, de szerintem onnan sem számíthatunk az összes költség fedezésére

járható út lenne ha szereznénk egy szponzort
....
tudom, hogy ez szinte lehetetlen, de csak így tudnánk megoldani

a Darkwood jelenleg az ország legnagyobb North Shore pályája...amit áradásul saját pénzbõl építettünk
ezen érdemes kicsit elgondolkodni, és meg lehetne keresni pl a Red Bull-t, hogy megépítjük az ország legnagyobb parkját, HIVATALOSAN, ENGEDÉLYEKKEL, ahol lenne sok fincsi dolog
cserébe mit adnánk nekik?
névadást, valamint a pályán elhelyeznénk pár transzparenst (lásd Adidas pálya - Saalbach, Loegang, ....)
szal az õ nevükhöz kötõdne az ország legnagyobb freeride parkja
Come on! It's on

Korn

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
bakker

mire mennétek nélkülem

:D

szal
elsõ lépésként barna_umf beszélj a Stamp Ferivel, hogy számítanánk rá, szükségünk van rá a "tárgyalásokhoz az erdészekkel és természetvédõkkel" (is)...nem csak a személye miatt, hanem azért is, mert a Kõszegi Kerékpáros Egyesületnek kell lenni a kezdeményezõnek

én most elmegyek nyaralni egy hétre, de utána szervezni kell egy kis megbeszélést, amin ott lenne egyelõre a Stamp Feri, közülünk pár arc, meg akit komolyan érdekel a dolog

szal
addig értelme sincs terveket, rajzokat készíteni, amíg meg nem szerezzük az ügyhöz a Ferit

mihelyst a Feri benne van, akkor érdeklõdni kell a természetvédõknél, hogy azonnal nemet mondanak, vagy legalább meghallgatnak minket

ha hajlandóak meghallgatni minket, akkor ismét szervezünk egy megbeszélést, készítünk egy rövid kis prezentációt, pár rajzzal és fotóval az elképzelésünkrõl....fontos hogy példaként felhozzuk a külföldi régiókat, ahol kijelölt pályák vannak (Leogang, Pila, ...)

ezután õk átrágják a dolgokat, és ha tetszik nekik az ötlet, hajlandóak belemenni, valamint olyan feltételeket támasztanak, amiket teljesíteni is lehet, akkor érdemes részletes terveket készíteni, megtervezni a parkot, az elemeket

fontos, hogy olyat ne ígérjünk, amit nem tudunk teljesíteni
határidõt kell kitûzni és ragaszkodni kell hozzá, különben buktuk

ezen kívül meg kell nyerni az ügyhöz Mault és Hulpot is, a többiek asszem már benne vannak :)

az ügynek persze komoly költségei vannak

folyt. köv.
Come on! It's on

Korn

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Tibi köszöni a jókívánságokat és üdvözöl Titeket!

egy komoly kõszegi pályához meg valóban csak komolyság, céltudatosság, és kitartóság kellene, no meg egy kis felnöttség. hogy valaki kézbe vegye a dolgokat. tudom akár én is lehetnék de ugy érzem kevés vok hozzá, mármint felnöttileg. de tervbe van véve h felnövök. komoan.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Helló!
valaki regisztrált már az ebay-en???mer amikor a bankértyás-számos dolgokat éri akkkor mindíg elakadok mer nemtom h mit is kellene odaírni...vki tudna segíteni???esetleg ha már regisztrált megvehetné helyettem én meg kifizetném meg még kapna egy kis "hálapénzt" is.

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
A kerékpáros centrum kész van és lehet kerékpárokat kölcsönözni, meg ott vannak a (-zok a színvonalas) túrák, szal ennyi az amit az egyesület nyújthat(a bringásoknak). Beszéltem már a Ferivel de azt mondta hogy tervbe van (csak még nem láttam azokat a terveket) meg hogy nincs pénz(de a lõterre bezzeg van). Meg össze kéne fogni mert én egyedül nem tok semmit se alérni kéne még egy pár ember, leülni és tárgyalni vele ...hogy mi van... meg kéne neki vinni tervrajzokat is hogy mi az elképzelés.

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
Hulp ma kaptam meg a nyeregcsövet, és egy tárcsát, más semmit nem tudtrak nekem se---->esetleg a bikediscountnál van valami..