Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Ha majd kell segítség az építésbe akkor szóljatok.
Én egyedül nem tudnám karban tartani, de kõszegi vok.
Jó lenne elkeríteni mert az ovodások is majd oda akarnak menni (ha megtudják hogy van pája).

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 hozzászólás

a pálya helyét az erdészek és a természetvédõk jelölik ki számunkra, mi max csak javaslatot tehetünk (betonút közelében legyen, hosszú és vékony legyen a nyomvonal, legyen lejtése a pályának, ....)
kb milyen hosszú legyen a páyla nyomvonala?
mondjuk több nyomvonalat szeretnék, vagy az ns-en több elágazást
kezdõ, haladó és ultra pályarész
ami mondjuk mehet egy nyomvonalon, csak bizonyos szakaszokon lehet választani a keresztezõdésekben, hogy merre mész

ha ezt jóváhagyják, és kapunk olyan helyet, ami megfelelõ, és elfogadható feltételeket támasztanak, úgy jöhet a konkrét terv kidolgozása, amiben nagyban számítok Maulra, Hulpra, Biczóra, Mattra, Cornelra, na és persze mindenkire, akinek normális, megvalósítható ötlete van

Kõszeg egy nagyon jó alapanyag, már évek óta foglalkoztat a gondolat, szerintem komoly üzleti lehetõség van benne!
Amiben tudok segítek természetesen! Autóm is van mostmár általában, persze apránként restaurálgatom és olyankor 1-2 napig nincs. Meg utánfutkosó ha köll.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Hát akkor már most nem értünk egyet. NS-t teljesen felesleges elvinni Kõszegre, arra ott van Dozmat. Kõszegnek pont a DH-zási lehetõség a nagy elõnye, mert viszonylag hosszabb lejtõs szakasz áll rendelkezésre. Arra a részre pl. teljesen felesleges dj-t tervezni, mert nem lehet sehova rakni. Ahhoz teljesen felesleges akkora lejtésû terep. Dj-t sík terepen is simán lehet csinálni, ha van egy kicsit magasabb indító rész. Szerintem kifejezetten a DH-ra, vagy freeridera kéne helyezni a hangsúlyt, és arra építeni az akadályokat.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
paraméterek kellenek

kb. milyen széles és kb milyen hosszú
ja és jó lenne elkeríteni

túl hosszú sem jó, mert azt nehéz karbantartani, lásd dh pálya nyomvonala

nem is oylan hosszú, még is totálkár az állapot, senki nem foglalkozik vele

ezért lenne jó egy oylan park, ami átláthatóbb és könnyebben karban lehet tartani

ok, hogy építésben segíteni fignak a többiek

de ki fogja karbantartani?

asszem a dh rész nem kell, ns park kellene, meg ugratók (dj)
kiegészítve döntött kanyarokkal
Come on! It's on

Korn

Trueman

Trueman

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.302 hozzászólás
Cornel! Ha bringás cucc is szóbajöhet, akkor lehet hogy kérnék szívességet.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Szerintem mindenképpen legalább kettõ teljesen különálló nyomvonal legyen. Aztán ezeken belül lehet elágazásokat csinálni, hogy legyen könnyebb és nehezebb rész is. A pálya hosszáról fingom sincs mennyi, a Pintér tetõrõl egészen a Gyöngyösig tartó szakasz. Ott az a teljes völgy kéne nekünk. De pl. a katlantól is el lehet menni úgy, hogy nem mész le a letörésen a katlanba, hanem maradsz fönn, és onnan mész a domb oldalán. Ott is lehet jó kis nyomvonalakat kialakítani.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
a pálya helyét az erdészek és a természetvédõk jelölik ki számunkra, mi max csak javaslatot tehetünk (betonút közelében legyen, hosszú és vékony legyen a nyomvonal, legyen lejtése a pályának, ....)
kb milyen hosszú legyen a páyla nyomvonala?
mondjuk több nyomvonalat szeretnék, vagy az ns-en több elágazást
kezdõ, haladó és ultra pályarész
ami mondjuk mehet egy nyomvonalon, csak bizonyos szakaszokon lehet választani a keresztezõdésekben, hogy merre mész

ha ezt jóváhagyják, és kapunk olyan helyet, ami megfelelõ, és elfogadható feltételeket támasztanak, úgy jöhet a konkrét terv kidolgozása, amiben nagyban számítok Maulra, Hulpra, Biczóra, Mattra, Cornelra, na és persze mindenkire, akinek normális, megvalósítható ötlete van
Come on! It's on

Korn

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Szerintem a pálya úgy lenne jó, hogy a Pintér-tetõrõl indul, aztán közben meg elágazik, hogy ne csak egy nyomvonal legyen. Ha már csinálunk valamit, akkor azt csináljuk rendesen. Döntött kanyarok mindenképpen kellenek. Az a baj, hogy a pálya nyomvonalán kívül nem jártam még ott azon a részen. Jó lenne azt is megnézni, hogy mik a lehetõségek. Mindjárt a rajt után bele lehetne rakni 2-3 döntött kanyart, mert ott már van elég nagy sebesség is. Persze ehhez ott azt a részt ki kéne szélesíteni. Bár mondjuk ott olyan nagyon nincs mit természetvédeni, hiszen az egész Pintér-tetõ egy bazi nagy irtás, ahol csak a gaz nõ, szinte egy bazi nagy õserdõ lett.
Egyetértek Maullal, a kicsi széles pálya nem jó, mert arra simán meg lehet csinálni a dozmati pályát is.

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 hozzászólás

A speckókat én is lestem,de csak ebay-en keresztül tudnék beszerzni,mer ott sokkal olcsóbb...de sajna anyámnak csak visa electronic kártyája van és egy váz miatt nem akar új bankkártyát igényelni...vki tudna kezességet vállalni esetleg ha van valami jócucc???(term. kifizetném az iletõt)

Csak EU-n belül rendelj, oda nem kell Visa, de jövõ héten már lesz nekem is dombornyomott...

Amúgy ha valakinek kell valami szóljon! Most hétvégén, vagy a következõn megyek ki Németországba, útvonalat még nem tudom majd megírom késõbb. Anyám Opel Omegájának a csomagtartójában lesz hely úgy lehet kalkulálni. (kombi)

Cornel

Cornel

törzsvendég

• fórumtag
  • 645 hozzászólás

Pityu!
Az e-bay-el meg vigyázz nagyon!

Jah! Nem árt az óvatosság! :)

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
akkor inkáûbb viszonylag vékony, de hosszú szakasz legyen?

mondjátok már a véleményeket bakker

most még lehet

aztán ha elfogadják, utána már nincs módosításra lehetõség

Maul hívj fel ha tudsz, dumáljunk
Come on! It's on

Korn

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Hát szerintem annak semmi értelme sincsen, hogy egy széesebbpályát építeni, emrt azt lehet bárhol, akár 20 méteres szintkülönbségen is.

Kõszeg meleltt az az egyetlen dolog szól, hogy magas, és lehet hosszú pályát építeni.
Rövid, és tömzsi szarokat lehet akár sében is, vagy Dozmaton, és az nekünk közelebb is van...

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
Maul oks, várom majd a képeket, köszi :)

srácok kellene pár ötlet a pályát illetõen (Kõszeg)

a park felépítését illetõen, illetve kiépítését

felmerült olyan lehetõség is, hogy olyasmi legyen, hogy elindulunk a tetejérõl, dh, aztán közbeszúrva ns és ugratók (erre szerintem kevesebb az esély, mivel ehhez hosszú pályanyomvonal kellene)

vagy egy park-szerû, ahol egy helyen van az ns, több ággal, ugratók, szal minden egy nagyobb, inkább szélesebb helyre zsúfolva...
ennek hátránya, hogy sûrûn leszenk a cuccok, elõny, hogy talán átláthatóbb, könnyebb elkeríteni, meg nem kell annyit tolni

szerintetek melyik lenne jobb?
Come on! It's on

Korn

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Pityu! A 24-es kerék terepre is rohadt jó!
Az e-bay-el meg vigyázz nagyon!

Hát igen hulp, úgy lenne a jó, ha jönnének még mások is, és akkor lennen nagy banzáj!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
OK Maul, ha jó idõ lesz még akkor majd valamikor kimehetünk, de jó lenne úgy, hogy a többiek is tudjanak jönni.
Meg akkor úgy kéne, hogy fényképezni, meg esetleg kamerázni is tudjunk.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
de a speckók(p serise) nem csak 24-es kereket fogad ????mer nekem az nem jó mer azé erdõbe is elnéznék ahol nem nagyon elõnyös mer minden szar gödörbe belemgy és csak letörésugrásnál tudnám(erdõben)élvezni a 24 elõnyét...

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
A speckókat én is lestem,de csak ebay-en keresztül tudnék beszerzni,mer ott sokkal olcsóbb...de sajna anyámnak csak visa electronic kártyája van és egy váz miatt nem akar új bankkártyát igényelni...vki tudna kezességet vállalni esetleg ha van valami jócucc???(term. kifizetném az iletõt)

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Pityu! még a speckók felé is kacsingass egy kicsit! ;)

Hulp! Én szívesen megyek máskor is! Csak a bicajomat fel ekll javítanom.

McClane, majd nézek én is képeket!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Biztos jók. McClane Balstja alapján a Kona elpusztíthatatlan. Persze erre nem szeretnék rácáfolni. Biczó Coilere is rendkívül sokat kibírt. Szerintem nem nagyon lesz vele gondod, ha veszel.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
A konákról véleméyn(scrap,shred)???