Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szombathelyi Riderek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
12295 hozzászólás a témában

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
Ez a semmeringi pálya hol van?

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Pityu!

Majd egyszer gyere ki velünk semmeringre, aztán szerintem a merevbicajoddal utána átértékeled ezt a rázás dolgot ;)

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Hát én ezt a rázás dolgot nem nagyon erõltetném. Nem olyan jó az, ha a nap végére már nem érzed a kezedet annak ellenére, hogy hosszúutas telód van.

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
OK, fogok nekik szólni majd ha 100% lessz hogy lehet építeni.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Barna akkor szóljál nekik mer jó lenne tudni hogy hányan lennénk,mer gondolom öten nem fogunk neki állni...mi lenne akkor ,ha megkérnénk a környvédõket h vmi hosszabb,mélyebb vízmossát jelölnének ki nekünk,és akkor csak ott fogunk ögyködni...abba nem kell anyyi döbtött kanyart építteni mert már készen vannak..és szerintem a vízmossában is lehetne élvezetes dh-t csinálni...mongyuk egykét helyre hozunk köveket,hogy rázzon vagy vami ilyemi...(múltkor láttam egy bringás filmben, hogy ezt úgy oldották meg h teraszokat csináltak a teaszok végén kisletöréseel,és úgy töltötték fel a teraszokat,hogy beleszórtak kisebb-nagyobb köveket.

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás

egyébként ha vmelyik kõszegit (rajtad kívül) érdekelné a dolog akko tuti h õ is kérdezgetne itt...mer ha kennénk 20-30an akkor télleg érdemes lenne nekiállni a pályának...(az evil eye-t 3 hét alatt készítették el ami 1,5 km ns)

azért nincs itt 20-30 kõszegi mert még nem tud szinte senki a dologról

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
McClane, ha lehet 7 elõtt hívj lécci )

edit: vá, megszakad a vélan elindult a vonat :D

Maul

Maul

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.462 hozzászólás
Azt hittem véleménynyílvánítési szabadság van! Na mindegy...

Én nem negatívoskodom, csupán mindenkinek egy picit reálisabban kellene gondolkodnia.

McClane! T is jól tudod, hogy ha nem lehet feszegezni a fára a dolgokat, és nem fenyõerdõ a dolog, akkor kb ötször annyi pénzbe kerül bele a dolog, és kb ötször annyi idõ is megépíteni...

Nem hiszem, hogy bármelyikõtöknek is lenne erre ideje.

Meg azt sem értem, hogy miért kell építeni egy új és nagyobb NS Pályát Kõszegre... Miért nem jó a Darkwood! Azt is lehetne nagyon szépen fejelszteni, és az egy örök darab.

Na és ugye akkor megint itt milliós nagyságokról beszégletünk (földhozás, tereprendezés, faanyag)

Honnan lesz erre keret?

És én most nem lehurrogok, hanem akkor légyszíves ezekt a számomra visszahúzó indokokat magyarázzátok meg, hogy hogyan gondoltátok, és ha tudtok rá megoldást, akkor mindjárt nem is fogunk vitatkozni, és jobb lesz a hozzáállás. Csak nekem ezek az alapkérdések tisztázatlanok...

És nem kell senkinek itt megsértõdnie, az semmire sem vezet!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Miért nem fogsz irogatni? Mi van, abbahagyod a bicajozást? Vagy csak a fórumozást? Vagy most mi van?

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás
hi, én sem értek egyet...na de mivel is...? egy bizti-nem lehet fának szegezni semmi.. ez bizti,ásni sem, és rombolni...

viszont egy komolyabb bringa pályára szükség van, és meg lehet csinállni..meg lehet terveztetni-és hogy mi kerül bele az már részletkérdés-ezt abból feltételezem hogy írtátok mennyi is a gond, ésa szükséglet,és a feltétel.. ---->#>ð>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>na de neki kellene állni, és nem állandóan azt nézni,hogy hogyan nem lehet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Érdekes eddig nem igen mondta senki mit hogy-hogyan lehetne-mindenki csak azt miértnemm és hogy nem fog menni......EZ MILYEN HOZZÁÁLLÁS??????

ÉN MEGKÉREM AZOKAT, AKIK NEGATÍV VÉLEMÉNNYEL VANNAK, AZOK INKÁBB NE ÍRJANAK, MERT ELVESZUIK ANNAK IS A KEDVÉT AKINEK VOLT...! RÉSZEMRÕL ENNYI... nem fogok már amúgysem nagyon irogatni..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Kérdezted a véleményemet, és én elmondtam, ami történetesen nem egyezett a tiéddel. Ez miért baszogatás? A föld hozatásáról már úgyis tudod a véleményemet, nem mondom el még egyszer. Azt hiszem, hogy már az alapkoncepcióban gyökeres eltérések vannak az elképzeléseink között. Továbbra is azt mondom, hogy NS-re meg dj-ra ott van Dozmat. Azért teljesen felesleges Kõszegre menni. Dozmatra sem igazán járunk ki, hát Kõszegre aztán végképp nem mennénk. Szerintem akkor érdemes Kõszegen valamit kezdeni, ha DH és freeride-ban gondolkozunk.

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.710 hozzászólás
ezeket a hozzászólásokat olvasva kicsit át kellene gondolni...

mondjuk azt azért reméltem, hogy annyira intelligensnek és tapasztaltnak tartatok, hogy nem akarok dj-ot meredek hegyoldalba építeni.....

a hegyoldal elõtt általában van egy sík terület is, amit mondjuk nevezhetnénk a páyla aljának - végének, és oda gondoltam a dj-ot

felvonó téma:
nem megvalósítható, mivel ahhoz fõállású alkalmazottak is kellenének, karbantartás, üzemeltetés, .....

értéstek már meg, egy parkot szeretnék, ahol nem kell sokat visszatolni, lehet gyakorolni ns-en és dj-on...jelen pilkllanatban miénk az ország legnagyobb ns pályája (DarkWood)

én viszont Kõszeget nagyobbra szeretném építeni....pénzt csak úgy fogunk tudni szerezni, ha azt mondjuk, megépítjük az ország legnagyobb ns pályáját

indulna egy kis dh-val a meredek hegyoldalon, beszúrva ns elemeket, aztán a lejtõs alján több ns elem, mint leogangban, meg egy kis dj, ugratók, döntött kanyarok

ásni nem kell, mert nem is lehet, ez is szerepel az ajánlásban, amit majd elmondok....nem fogunk ásni, földet hozatni fogunk (most persze jöhet a lehurrogás)

jó lenne, ha a sok "ez így nem jó, ez úgy nem jó helyett" valaki elõállna normális, használható ötlettel

megint csak a sok baszogatás megy...
végén elmegy a kedvem, aztán hagyom a picsába az egészet

Matt a sípályás felvonót nem használhatjuk, mivel nem alkalmas bringák szállítására...majd talán évek múlva átalakítják

Maul miért csak fenyõerdõbe lehet építeni ns-t?
szerintem a természetvédelem nem fog belemenni abba, hogy fára szegeljük a pályát
meg fogom próbálni, de szerintem nem fog összejönni

így sokkal többe fog kerülni

Matt majd hívlak estefelé dumálni
Come on! It's on

Korn

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Ennek az egész pályás dolognak én úgy látnám értelmét, hogy valaki befektetne rá, építene felvonót, meg csinálnának egy profi pályát, és akkor senki f@szkalap nem használná, ha fizetõs lenne, és meg is lenne becsülve, és karban is lenne tartva.

szerintem itt mondtad el a lényeget. pénz kell rá elég sok. vagy befektetõt kell találni, vagy pályázaton pénzt nyerni rá.
a város csõdbe van, szal szerintem az felejtõs ilyen szempontból. az meg nyilvánvaló h mi nem tudunk ennyi pénzt összeszedni.

felvonó alap. sípálya mellettit nagyon át kéne alakítani h az használható legyen bringás szempontból. másrészt nem tom mennyire van szerencsés helyen. maga a sípálya teteje nincs valami magasan, és alatta meg magánterületek vannak. szóval oda nagyon hosszú pályát nem naon lehet csinálni. max valahogy keresztbe, de akkor meg nem lejtene annyira..

tán ha az óház alatti lépcsõig felmenne.. csak nem tom az alatta lévõ területen az írtás helyére most telepítettek valamit vagy csak ugy vadon nõnek azok a fák. hogy megkapnánk e. ha azt a domboldalt megkapnánk és folyatódna tovább lefele a sípályánál akkor viszonylag hosszabb pályát össze lehetne hozni. csak ehhez ugye az utat keresztezni kell. mondjuk egy híddal :)
jó tudom, nagyon kreatív vagyok csak ez kurva sokba kerülne..
de ha mondjuk Novákot (Velem:Novákfalva, Kõszeg:Strand, Panoráma Szálló) meg tudnánk gyõzni hogy a strandnál vagy a hotelnél sokkal jobb lenne ha ebbe ölné a pénzt....
nyílván a bringásokból nem térülne meg, de mondjuk ha országlátványosság lenne hogy gyaloglás nélkül felmehet az Óházra (ahol elvileg büfé is lesz) a csipszet zabáló túrista akkor tán megérné.
valakivel le kell paktálni (kapcsolatai esetleg vkinek? :) ) vagy pályázat.

persze mindezek elõtt engedély kell az egészre meg támogatók a természetvédelem részérõl szal szorítunk MCClane! ;)

sok a "de" meg a "ha" meg a "talán" tudom :\

amugy szerintem is inkább FR, DH dologban kéne gondolkodni. DJ max az alján sík terepen jó.

edit: visszaolvasva az egészet eléggé álmodozósnak tûnök ) de ha tényleg összejönne az engedély és pénz is lenne rá szerintem megvalósítható.

hulp01

hulp01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.667 hozzászólás
Ja, viszont ott volt rá pénz, alapanyag, idõ. Hát nekünk ebbõl max idõnk van, de elnézve azt, hogy most is mennyire nehéz összeszervezni egy olyan megmozdulást, ahol 2-nél többen vagyunk. Pedig nem is építeni kell, hanem mondjuk bringázni. Mindenesetre kíváncsian várom, hogyan alakulnak a dolgok. Az itt megfogalmazott érvek ellenére nagyon szívesen segítek bármiben, ahogy gondolom a Maul is.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
egyébként ha vmelyik kõszegit (rajtad kívül) érdekelné a dolog akko tuti h õ is kérdezgetne itt...mer ha kennénk 20-30an akkor télleg érdemes lenne nekiállni a pályának...mer annyian,ha van elég szerszám,alapanyag akkor hamar meglennénk.(az evil eye-t 3 hét alatt készítették el ami 1,5 km ns)

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
OK, nah megyek mert dolgom van tuvábbi jó forumozást!

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
azért vannak ott kövek mer letipoják az ív szélét...de lécci ne arra gondolj h veled van bajom,mer aki bringázik azzal túlnagy baj nem lehet.

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 hozzászólás
De mostanába a pája eléggé el van hanyagolva pl.: a kanyarok tele vannak akkora kövekkel mint az öklöm.
Én elgerebjézném de Kõszegrõl nem fogok bevinni gerebjét.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
de azért ne vágjál föl rá ennyire h elmentél hozzá..tom h enélkül még eddig sem jutottunk volna el,de azért ez télleg nem nagy dolog...

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Jó ennek örülök h szólsz nekeik h ne romboljanak mert rombolni csak azt szabad am már senkinek sem kell és már nem lehet használni...hát a gencsi pálya nem ilyen..