Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Szombathelyi Riderek
Indította
Lord_Leslie
, 2006. január 10. 23:15
Írta 2010. április 28. - 17:13
Miért nem írsz nekik mailt, vagy hívod fel õket?
Biczó, késõbb nekem is eszembe jutott, hogy mire gondoltál, csak gondoltam egy nappal késõbb már nem írok.
Kisfiadról küldhetnél néhány képet. Én már elkezdtem az unokaöcsém nevelését, megkapta élete elsõ bicaját, igaz még csak háromkerekû, de az is bicaj, és nagyon szereti.
Biczó, késõbb nekem is eszembe jutott, hogy mire gondoltál, csak gondoltam egy nappal késõbb már nem írok.
Kisfiadról küldhetnél néhány képet. Én már elkezdtem az unokaöcsém nevelését, megkapta élete elsõ bicaját, igaz még csak háromkerekû, de az is bicaj, és nagyon szereti.
Írta 2010. április 28. - 13:37
Ez tényleg így van, és pont azon kevesek közé tartozunk (Bizcó, Kranked, Hulp, remélem Maul is) aki nem csak divatból bringázik, nem gyerekfejjel kezdtük el (akkor még nem is volt ilyen ugye) és remélem el is kisér sokáig, mint sport, kikapcsolódás.
én ha elmegyek inkább a tekerésnek, a természetnek, a friss levegõnek örülök, és annak hogy van rá idõm, hogy egyáltalán elmehessek.
b
én ha elmegyek inkább a tekerésnek, a természetnek, a friss levegõnek örülök, és annak hogy van rá idõm, hogy egyáltalán elmehessek.
b
"ezek ám a gondok, nem a faláb!"
Írta 2010. április 28. - 10:59
Peti a görgõs csapágyat azért írtam, mert a kormánycsapágyam nem egy nagyméretû csapágy kb 6mm es tûgörgökkel, és 10éve már gyártották.Ezzel arra céloztam hogy létezik görgõs csapágy, és hogy pont az ösztelós gépeknél nem használják-az csak valami lustaság..és ahogy mondtad -már megcsinálhatták volna. Amúgy meg valaminek kell lennie ami tönkremehet-de agyártó hírét ne rombolja-és ez a váz azon részei-melyek ,,leszerelhetõek,, -nincsenek egymáshoz hegesztve..
Punk-Létezek a magam nevében-még tekergetek is az udvaron, meg a faluban..-> a példát meg megmutattuk lehetett volna valaki aki követi-vagy viszi tovább..De biztosíthatlak hogy egszer a Te életedben is lesz olyan korszak mikor nem marad idõ, vagy nem a legfontosabb a bicikli lesz! Boci már kifelé lábal ebbõl, én meg, és talán Maul is benne van a közepén, de mint a példa is mutatja már tervezem a visszatérést -az asszony bicaját, meg a bicajos utánfutót a gyereknek,persze csak cc üzemmódban..
Punk-Létezek a magam nevében-még tekergetek is az udvaron, meg a faluban..-> a példát meg megmutattuk lehetett volna valaki aki követi-vagy viszi tovább..De biztosíthatlak hogy egszer a Te életedben is lesz olyan korszak mikor nem marad idõ, vagy nem a legfontosabb a bicikli lesz! Boci már kifelé lábal ebbõl, én meg, és talán Maul is benne van a közepén, de mint a példa is mutatja már tervezem a visszatérést -az asszony bicaját, meg a bicajos utánfutót a gyereknek,persze csak cc üzemmódban..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!
Írta 2010. április 27. - 14:37
Ma néztem meg a régi Krankedzone oldalt.
Fura látni hogy változtak a dolgok azóta....sokan abbahagyták..változtak a pályák is.....pláne a Darkwood-i pályáról jutott eszembe sok emlék.....
Na de külön tisztelet Hulpnak aki még mindig,azóta is ugyanolyan intenzívem teker mint anno!
Csákó!
Bár nem most írtad, de én csak most olvastam, ezért válaszolok.
Csak az oldal nem lett fejlesztve, frissítve.
A Kraned is teker még, de most egyetemre jár, így kevés az ideje, fõleg Backcountry témában, de eljárunk kb. kéthetente.
Maul meg pesten van, azért õ is még hébe-hóba teker. Biczó meg nemrég szûlt, meg sokat is kell dolgoznia, ráadásul falusi gyerek lett belõle ))
Én tekerek, meg tekertem is mindig, persze ilyen-olyan intenzitással, szal nem tudom mire gondolsz, ki az aki abbahagyta, vagy eltûnt volna!
üdv
bocika
(tamás)
Írta 2010. április 27. - 13:58
Megoldás lenne a hengergörgõs, azt viszont kis méretben még nem gyártják. Ha lesz olyan, akkor a probléma megoldódik, mert azok sokkal többet kibírnak.
b
Elvileg gyártanak kis méretben is, mivel már láttam , hogy rugóstagban bronzpersely helyett ilyen csapágyazás került, a srác sima csapágyboltban vette.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.
Írta 2010. április 27. - 13:32
Hi,, a görgõs csapágyat cáfolom: FSA kormánycapágyam -(tû)gõrgõs már 10 éve is volt-mai napig mûködik..elpusztíthatatlan..
Ezt most nem nagyon értem hogy kapcsolódik ide. A kormánycsapágy más tészta, mi a középsõ forgáspont csapágyáról beszélünk elsõsorban. Oda eleve jobb lenne a görgõs, mert ugye 4-5 centi széles amit csak 4 golyóscsapággyal lehet kiváltani, és eleve a két külsõt nagyobb terhelés éri mint a két belsõt. Ez mondjuk fura, hogy miért nem csinálnak ilyen kicsiben. Azért most már elég sok ilyen bicaj fogy évente, csak megérné.
Írta 2010. április 27. - 11:34
Hi,, a görgõs csapágyat cáfolom: FSA kormánycapágyam -(tû)gõrgõs már 10 éve is volt-mai napig mûködik..elpusztíthatatlan..
De okultam a ti eseteteken: a bicajos hátizsakba éppúgy beleteszem a 138,34 g.-os imbuszkészletet, meg a kilóskalapácsot...
Dani neked ajánlom a fûvel kitömött belsõt-Kõszeg-Szombathely közt BIO módon mûködik->tesztelve..
Peti a mostani skareb -em levágott nyakkal 1300g-és bírja egy pár éve alattam! Az asszony alatt örök életû lenne az ilyen súlyú darab is.. márka mindegy lenne-csak fehér legyen és jól mûködjön..
De okultam a ti eseteteken: a bicajos hátizsakba éppúgy beleteszem a 138,34 g.-os imbuszkészletet, meg a kilóskalapácsot...
Dani neked ajánlom a fûvel kitömött belsõt-Kõszeg-Szombathely közt BIO módon mûködik->tesztelve..
Peti a mostani skareb -em levágott nyakkal 1300g-és bírja egy pár éve alattam! Az asszony alatt örök életû lenne az ilyen súlyú darab is.. márka mindegy lenne-csak fehér legyen és jól mûködjön..
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!
Írta 2010. április 27. - 10:54
Jah, nem eccerû, nekem asszem 6 van felül, hátul 1-1 meg középen 2-2.
elõször vettem bele SKF-et!! 4 db volt 20 rugó.
Most másodszor meg vettem kínait, az 500 Ft volt /db
De a csapágyboltossal beszélgettem, és õ mondta, hogy bringába nem érdemes, mert az SKF se bír többet, nem erre van kitalálva.
Alulra meg ugyanolyat tudtam venni, mint ami benne volt, valami japán, 1200 Ft/db.
Majd ha ki kell szedned legközelebb eljössz, aztán a kihúzóval szépen kitekerjük.
üdv
b
elõször vettem bele SKF-et!! 4 db volt 20 rugó.
Most másodszor meg vettem kínait, az 500 Ft volt /db
De a csapágyboltossal beszélgettem, és õ mondta, hogy bringába nem érdemes, mert az SKF se bír többet, nem erre van kitalálva.
Alulra meg ugyanolyat tudtam venni, mint ami benne volt, valami japán, 1200 Ft/db.
Majd ha ki kell szedned legközelebb eljössz, aztán a kihúzóval szépen kitekerjük.
üdv
b
Írta 2010. április 27. - 09:57
Ja, hát én is sajnáltam közben szegény bicajt. nekem 4 golyóscsapágy van a vázban, és ugye csak úgy lehetett, hogy egy irányban elkezdeni, aztán sorban estek ki a csapágyak. Mondjuk már nagyon ráfért, mert már alig mozogtak, csak nem tudtam, hogy ez a baj. Talán terhelés szempontjából a siklócsapágy még jobb lenne. Én elõcsör féltem is, hogy az van benne, és akkor nem tudom cserélni. Ugye a hengergörgõsnél meg az ár lesz nagyon durva. Még golyóscsapágyban is nagyon durva árkülönbségek voltak. Mondták, hogy van olyan, amelyiknek darabja 5e Ft, csak sajna nekem 10 db kellett akkor, és az már nagyon húzós lett volna. Szóval inkább majd cserélem gyakrabban.
Írta 2010. április 27. - 09:25
hali!
a felsõ forgáspontoknál kisebb csapágyak vannak, az ment kiütõvel nekem is még anno, ezek lent viszont egész nagy csapágyak (tovább is bírták, 7 év után kellett cserélni), nemigen lehet kiütni õket. De a kihúzó nagyon fasza volt.
Beszéltem több hozzáértõvel, és azt mondták, hogy az össztelós montiknál mindig jelentkzik ez a probléma, a golyós csapágyak nem ilyen célra, hanem nagy fordulatszámra vannak tervezve, itt pedig nagy nyomást kapnak, ráadásul jellemzõen csak egy-egy bizonyos fokban.
Megoldás lenne a hengergörgõs, azt viszont kis méretben még nem gyártják. Ha lesz olyan, akkor a probléma megoldódik, mert azok sokkal többet kibírnak.
b
a felsõ forgáspontoknál kisebb csapágyak vannak, az ment kiütõvel nekem is még anno, ezek lent viszont egész nagy csapágyak (tovább is bírták, 7 év után kellett cserélni), nemigen lehet kiütni õket. De a kihúzó nagyon fasza volt.
Beszéltem több hozzáértõvel, és azt mondták, hogy az össztelós montiknál mindig jelentkzik ez a probléma, a golyós csapágyak nem ilyen célra, hanem nagy fordulatszámra vannak tervezve, itt pedig nagy nyomást kapnak, ráadásul jellemzõen csak egy-egy bizonyos fokban.
b
Írta 2010. április 27. - 07:20
Ezt a csapágyas mókát én is végigjártam tavaly a Konával. Mondjuk én kalapáccsal intéztem a dolgot, és így is sikerült.
Hétköznap olyan fél 7-tõl érek rá általában. Mindenképpen írok, ha már olyan állapotban vagyok, hogy tudok menni bicajozni.
Hétköznap olyan fél 7-tõl érek rá általában. Mindenképpen írok, ha már olyan állapotban vagyok, hogy tudok menni bicajozni.
Írta 2010. április 26. - 20:39
Mi még a szombati után Kranked haverommal is elmentünk tekerni egyet, múlt héten 5* voltam tekerni, lassan már országutiban kéne gondolkodnom )))
Páran olvasták innen ezért leírom, 3 órát szereltem ma a biciklit, de végül csak sikerült megcsinálni.
Az alsó forgáspont csapágyai voltak elhasználódva, de csak minimális szinten, emiatt mégis kattogott a cucc.
Belsõ csapágykiszedõt kellett rendelnem hozzá egy erõs 10-esért, hogy ki tudjam venni.... kész....
A Jennyrõl van szó. (csak miattad írom Matt )
HULP!
Gyógyulj meg, aztán most megint jó idõ lesz, és emegyünk tekerni.
Mi szerdára meg hétvégére tervezzük, esténként hétköznap mikortól érsz rá?
üdv
b
Páran olvasták innen ezért leírom, 3 órát szereltem ma a biciklit, de végül csak sikerült megcsinálni.
Az alsó forgáspont csapágyai voltak elhasználódva, de csak minimális szinten, emiatt mégis kattogott a cucc.
Belsõ csapágykiszedõt kellett rendelnem hozzá egy erõs 10-esért, hogy ki tudjam venni.... kész....
A Jennyrõl van szó. (csak miattad írom Matt )
HULP!
Gyógyulj meg, aztán most megint jó idõ lesz, és emegyünk tekerni.
Mi szerdára meg hétvégére tervezzük, esténként hétköznap mikortól érsz rá?
üdv
b
Írta 2010. április 26. - 19:55
Ezt fotóztam még a zuhé elõtt:
Eisenbergi hotel el
(Kép alatt nagyítóra katt ha nem látszana)
Kész, Deore szint alatt nem volt egysem:D
Eisenbergi hotel el
(Kép alatt nagyítóra katt ha nem látszana)
Kész, Deore szint alatt nem volt egysem:D
Írta 2010. április 26. - 19:10
Zsír Köszi Dani!
Nincsmit:)
Baszki nekem mostanában nagyon nem akar összejönni a bringázás:S Tegnap este beraktam utolsó belsõmet(ez is már ragasztott), ma mondom kap egy utolsó esélyt... Mentünk haverommal 29-30km-t szép napos idõben, erre nem kezd el szakadni utolsó 8km-re az a rohadt esõ!? Pont olyan helyen voltunk ahol be sem lehetett állni vmi buszmegállóba vagy hasonlóba:S Rég áztam meg ennyire:S Talán tavaly május környékén:)
Írta 2010. április 26. - 18:22
Zsír Köszi Dani!
Biczó! Demókat akár most is hozhattok ide eltemetni. Csak majd szóljatok, hogy hová tettétek:D
Biczó! Demókat akár most is hozhattok ide eltemetni. Csak majd szóljatok, hogy hová tettétek:D
The quick brown fox jumps over the lazy dog.
Írta 2010. április 26. - 15:56
Dani ha tényleg eladod 2ért a pár gumit akkor engemet érdekelne. A többit majd privibe.
Bocs, ideges voltam:D De ha mondjuk két hét alatt kapok még 1 defektet ingyen a tiéd;)
Írta 2010. április 26. - 15:28
Biczó, vegyél merevvillát. 2,5 kiló alatt nincs is igazi teló.
De jó, hogy így felpezsdült az élet. Nagyon mérges vagyok, hogy szombaton nem tudtam menni tekerni. Itthon rohadtam egész hétvégén, vasárnap már a redõnyt se volt kedvem felhúzni, mert így legalább nem csábított a szép idõ. És ennek ellenére még mindig folyik az orrom, és köhögök, mint az állat. Plusz van mellé egy kis hõemelkedés is. Nagyon örülnék, ha már elmúlna ez a szar.
De jó, hogy így felpezsdült az élet. Nagyon mérges vagyok, hogy szombaton nem tudtam menni tekerni. Itthon rohadtam egész hétvégén, vasárnap már a redõnyt se volt kedvem felhúzni, mert így legalább nem csábított a szép idõ. És ennek ellenére még mindig folyik az orrom, és köhögök, mint az állat. Plusz van mellé egy kis hõemelkedés is. Nagyon örülnék, ha már elmúlna ez a szar.
Írta 2010. április 26. - 13:21
Szeva!
szerintem is zsír volt, még összehozunk valamit feltétlenül!
Telóban körülnéztem, mert kíváncsi voltam:
Rock Shoxból a legkönnyebb amit találtam a SID volt, 1400 gramm
Manitou: R7 RMD : 1355 gramm
Marzo: nem találtam ilyen súlyban, biztos van
Magura MD 100 SL: 1370 gramm
Fox: 1500 gramm
Régi Skareb: 1435 gramm
Ezek csak tájékoztató jellegû információk, a régen is meglévõ 1300 gramm alá nemigen mentek be a gyártók ahogy én látom, cserébe nagyobb becsúszókat és rugóutat, jobb technológiát és merevebb villát adnak.
üdv
t
szerintem is zsír volt, még összehozunk valamit feltétlenül!
Telóban körülnéztem, mert kíváncsi voltam:
Rock Shoxból a legkönnyebb amit találtam a SID volt, 1400 gramm
Manitou: R7 RMD : 1355 gramm
Marzo: nem találtam ilyen súlyban, biztos van
Magura MD 100 SL: 1370 gramm
Fox: 1500 gramm
Régi Skareb: 1435 gramm
Ezek csak tájékoztató jellegû információk, a régen is meglévõ 1300 gramm alá nemigen mentek be a gyártók ahogy én látom, cserébe nagyobb becsúszókat és rugóutat, jobb technológiát és merevebb villát adnak.
üdv
t