Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Altrix

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
172 hozzászólás a témában

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Yo lett! Te festetted? Milyen festékkel?

nem, dehogy, homokfúvás+szinterezés.

itt megcsinálják (kb 10 nap) 4000Ft körül az egész cuccot
és iszonyat jól dolgoznak!!!
http://hercehurca.hu/node/90

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Yo lett! Te festetted? Milyen festékkel?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
Nah elkészült az upgrade-elt Altrix-om
(lejjebb megtaláljátok milyen volt :D)

Több kép + alkatrészlista
http://forum.bikemag...4203#post464203

és ilyen lett:

Feltöltött kép

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
hehe naponta le kell smirglizni :D egy év alatt elfogy a cucc :D

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Nem hinném, hogy egy megfelelõen felületkezelt amúgy baromi drága cr-mo hajtómû rozsdásodni kezdene.

Akkor az elégedetlen userek feldugnák az Altrix fõnökének seggébe a hajtásoldalt. :D

Szaki Jani

Szaki Jani

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Én nem mondtam h hülyeséget mondtál, de mindenki "ipari" csapágynak mondja a sima, szét nem szedhetõ csapágyakat, legalábbis itt a "bicajos szlengben". :)
Amúgy a kónuszos sztem egy rakás .... .
Nekem eddig egy kónuszos agy sem bírta normálisan.

Az a cro-mo altrix hajtómû pedig erõsebb lehet mint a hussefelt már csak az anyagából kifolyólag is sztem és a 800g-ja.... hát egy a baj h rozsdásodik.

A mostani bikemagba egy vega fr-ba építették be..biztos nem véletlen. :D

Igen, a rozsda mondjuk valóban elég kritikus... Nem baj, rommá kell zsírozni:D

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Én nem mondtam h hülyeséget mondtál, de mindenki "ipari" csapágynak mondja a sima, szét nem szedhetõ csapágyakat, legalábbis itt a "bicajos szlengben". :)
Amúgy a kónuszos sztem egy rakás .... .
Nekem eddig egy kónuszos agy sem bírta normálisan.

Az a cro-mo altrix hajtómû pedig erõsebb lehet mint a hussefelt már csak az anyagából kifolyólag is sztem és a 800g-ja.... hát egy a baj h rozsdásodik.

A mostani bikemagba egy vega fr-ba építették be..biztos nem véletlen. :D

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Akkor máshogy. Az "ipari" szó, a "szabvány" csapágy szó kerékpáros szlengje. A "szabvány" szó amúgy sem lenne ide megfelelõ, hisz a kerékpáralkatrészekbe épített gördülõcsapágyak sok esetben nem szerezhetõk be a nagy csapágycégek (SKF, FAG, stb) amúgy mindent kielégítõ katalógusaiból, kizárólag a gyártó cégtõl, onnan is csak jobb esetben.

Néhány nyelvész kollega nemtudom már melyik témában kis vitát indított errõl. A gépiparban a csapágy szó a zárt gördülõ, illetve a siklócsapágyakat jelenti. Bicajokban elõbbieket alkalmazzák többségben, és, hogy az amúgy szerintem tök jól mûködõ kónuszos rendszerû agyakat és az ezektõl eltérõ zárt (official :D) gördülõcsapágyasokat könnyen meg tudjuk különböztetni, nevezzük ipari csapágynak. Ezzel semmi gáz. Ezek nem bontható, ellenben cserélhetõ rendszerek. A csere legtöbbször körülményes. A kormánycsapágyakban alkalmazott "cartridge"nek becézett csapágyegységek szintén a "szabvány" kategóriába tartoznak, hiszen döntött zárt gördülõcsapágyról van szó.

Remélem segíthettem.

Sejtettem. Akkor nem mondtam hüleséget. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
hogyha már 25000 akor veygen inkább hussefeltet gigapipeal(hussefelt=16.500 gigapipe=9000)én is ilyeneket használok(ja és hamár hussefelt akkor csak 2005öset

Szaki Jani

Szaki Jani

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Impozáns....mennyibe van pontosan?

Hát, tököm tudja... Thez-t kérdezd, de asszem a neuzer árlistájában a kar+a középcsapi 25000. Nem tom milyen lánckerék kell hozzá.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Akkor máshogy. Az "ipari" szó, a "szabvány" csapágy szó kerékpáros szlengje. A "szabvány" szó amúgy sem lenne ide megfelelõ, hisz a kerékpáralkatrészekbe épített gördülõcsapágyak sok esetben nem szerezhetõk be a nagy csapágycégek (SKF, FAG, stb) amúgy mindent kielégítõ katalógusaiból, kizárólag a gyártó cégtõl, onnan is csak jobb esetben.

Néhány nyelvész kollega nemtudom már melyik témában kis vitát indított errõl. A gépiparban a csapágy szó a zárt gördülõ, illetve a siklócsapágyakat jelenti. Bicajokban elõbbieket alkalmazzák többségben, és, hogy az amúgy szerintem tök jól mûködõ kónuszos rendszerû agyakat és az ezektõl eltérõ zárt (official :D) gördülõcsapágyasokat könnyen meg tudjuk különböztetni, nevezzük ipari csapágynak. Ezzel semmi gáz. Ezek nem bontható, ellenben cserélhetõ rendszerek. A csere legtöbbször körülményes. A kormánycsapágyakban alkalmazott "cartridge"nek becézett csapágyegységek szintén a "szabvány" kategóriába tartoznak, hiszen döntött zárt gördülõcsapágyról van szó.

Remélem segíthettem.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Ok. Mostmár ezt is tudom.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Az "iparis"-nak nem az a másik neve, hogy "szabvány"? ;)

Nem. Az iparisban zárt csapágyak vannak amiket nem lehet (nem ajánlatos:)) szétszedni. Az ipari csapágyak két gyûrû közt futnak nincs csapágykosár, kontraanya stb.
Sokkal pontosabb erõsebb és megbízhatóbb mint a sima csapágyak. ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az "iparis"-nak nem az a másik neve, hogy "szabvány"? ;)

Mellesleg nekem is van egy Altrix Airborne-om, és mit mondjak, a váz nagyon meggyõzõ.
White Horse

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
nem cécézem, de úgy adta el a csávó, h. ilyent még nem javított soha, majd nálam :D
köszi a gyors választ... :)
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

helló!
altrix iparis monoblockom van, négyszöges, 2500 ftért adták..
vélemények, megérte???

Nekem ugyan ilyen volt. Hát elõször is valójában nem iparis csak jól álcázzák, sima görgõkosaras viszont állítani nem lehet.
Mindez akkor derült ki mikor fél év után kettétört a tengely...de gondolom neked nem ugrálni kell .... vagy mégis ? :D neee!

Kosina Szilárd

Kosina Szilárd

bentlakó

• fórumtag
  • 7.603 hozzászólás
helló!
altrix iparis monoblockom van, négyszöges, 2500 ftért adták..
vélemények, megérte???
"...nem kurva Õ, csak megadatott neki minden pasi...":)

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

Ha olcsó és jó hajtókart akarsz, akkor valaki ajánlotta az altrix acél hajtókar-középcsapi kombóját. asszem Thez. Valszeg olcsóbb a saintnál, és szerintem nem lehet rossz.
Jobb kar
Bal kar
Középcsapi
Kicsit BMX-es fiiiiling, de valszeg erõs.

Impozáns....mennyibe van pontosan?

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
A 2006-os az egyenes csövû a 2005-ös meg az enyém. A 2004-es is hajlított volt már, 2003-ban pedig még matrix airborne néven futott egy egyenes csövû váz.
És a durót már tavaly kiadták,nem idén jelent meg!

Az anyagkérdésekre vonatkozó kérdésem berekesztem...ez egy ilyen neuzer-mítosz, vagyhogy.

Ja a fejcsõ meg nem az ugrálástól lett ovális. Legalábbis nálam már a vadi új vázban is kissé ovális volt...vsz a hegesztés húzta meg.
Megoldás:
-vizet felforralni,vázat fõzni 3 percig (+só bors egyéb :D )
-kormánycsapi csészéket a mélyhûtõbe rakni
-mikor kellõen puhára fõtt és tágult a váz és a kormánycsapi feltét is kellõen összement simán bele megy :D

Én megoldok mindent.... nyugalom :D

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Hát kölez-s-távol eddig a 2006-os szerintem a legjobban sikerült airborn... A 2005-ös volt a hajlított üléscsöves? Az se volt rossz, csak nagyon ki kellett fogni, mert egyes szériák fejcsöve olyan oválissá vált az ugrálástól, hogy nagykalapáccsal sem tudtam beleverni a kormánycsapit...:lol1:
A 2002-2004-es sokban hasonlított, de az meg egy kicsit nehézre sikerült, nembaj, legalább nem tört :)
Ennek szerintem most pont jó az anyaga, a falvastagsága, a geoja, elég igénytelen ahhoz, hogy lehessen adni neki az ívet dirtön.
Ha olcsó és jó hajtókart akarsz, akkor valaki ajánlotta az altrix acél hajtókar-középcsapi kombóját. asszem Thez. Valszeg olcsóbb a saintnál, és szerintem nem lehet rossz.
Jobb kar
Bal kar
Középcsapi
Kicsit BMX-es fiiiiling, de valszeg erõs.

a 2005 ös az ami nekem van(egyenes csövû) a 2004 es a hajlitott.Tényleg azt mondják egy az egyenes csövû a legjobb én is csak azért vettem mert ilyet még nagykerbõl hozták nekem,amúgy ha hajlitott lett volna nem vettem volna(sry Facs)Tényleg neketek mennyibe került?mert nekem nagykerbe volt 27000