Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Ki milyen bringával nyomul?
Indította
Endroo
, 2006. január 10. 21:43
Írta 2006. február 23. - 11:10
Elkezdtem keresgélni új felnit, hogy majd jól lecserélem a mostaniakat. Olyat kerestem, ami erõs, és emellett könnyû is. Keresgéltem, keresgéltem, gondolkodtam, méricskéltem, számolgattam, és az lett az eredménye, hogy nekem pont ilyen felnim van. Nincs olyan, ami könnyebb, ugyanakkor erõsebb. Lol.
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. február 22. - 04:23
igen annak a konanak nagyon utos kinezete van...a 66 meg jol mutatna a weylessben is, bar most van jobb telom bele...csak erjek haza
pezse...valamiert a linkjeid nem mukodnek nekem :S
pezse...valamiert a linkjeid nem mukodnek nekem :S
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...
Írta 2006. február 22. - 02:10
Köszi mindenkinek Az oldal az én mûvem, a képeket én csináltam kiv amin rajta vagyok mert azokat öcsém készítette (õ is bringázgat bár csak egy átépített schwinn csepeles bringája van: összteló, sr xc60, olcsóbb shimano cuccok), az ugratós képre nagyon büszke és valóban jól sikerült kép
Én a bringámat belépõszintûnek nevezném a jobbfajta bringák között, durvulni ritkán szoktam vele inkább csak földút vagy úttalan utak, aszfalt... ma pl kinéztem a helybéli dirt pályára de alig tudtam tekerni a sártól a pályán utána pedig takaríthattam a bringát.
Villa: az is-is mert kicsit meg is volt hajolva de csak minimálisan szal alig lehet észrevenni ezért inkább optikai csalódás.
Én a bringámat belépõszintûnek nevezném a jobbfajta bringák között, durvulni ritkán szoktam vele inkább csak földút vagy úttalan utak, aszfalt... ma pl kinéztem a helybéli dirt pályára de alig tudtam tekerni a sártól a pályán utána pedig takaríthattam a bringát.
Villa: az is-is mert kicsit meg is volt hajolva de csak minimálisan szal alig lehet észrevenni ezért inkább optikai csalódás.
Írta 2006. február 21. - 20:32
seth!
nagyon jó a honlapod!
nagyon jó a honlapod!
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Írta 2006. február 21. - 15:34
teccik a kona a szine ellenere is 66 :spoko:
a malis tema igenyes honlapon van talalva, abban az a jo, a pezse kisverda meg telleg babas fotozas. meg ha a bicikli abszolut nem is kene
a malis tema igenyes honlapon van talalva, abban az a jo, a pezse kisverda meg telleg babas fotozas. meg ha a bicikli abszolut nem is kene
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. február 21. - 09:56
ki van hajolva a villa, vagy csak optikai csalódás?
optikailag hajtottam meg a nagyon durvulos idoszakomban, amikor meg 4 meteres letoreseket ugrottam a boaval lapra. nagyon hulye voltam akkoriban, kezdokent.
a villa és a kormány kivételével tök gizda.
koszi, de ez mar igy marad, tulajdonkeppen boltbajaros bringanak raktam ossze
ügyes fotós, szép bringa, de cserélj kormányt mert veszélyes konstrukció
A fotos a Marksmann baratom, eppen egy nappal elotte erkezett meg az uj optikaja valami 500 as akkora mint egy tavcso es van vagy 2 kilo... lestem mint a vettmalac. amolyan termeszetfotosnak valja magat, 100 meterrol lefenykepeyi a vereb szempillajat. Tobb kepe is van fennt a versenyekrol a peterdh-n.
A kormanyt meg a telot csak a szezon vegen csererelem le mert mostmar minden love a nagy versenygepre fog menni. ezzel a kicsivel meg folytatom az edzest.
optikailag hajtottam meg a nagyon durvulos idoszakomban, amikor meg 4 meteres letoreseket ugrottam a boaval lapra. nagyon hulye voltam akkoriban, kezdokent.
a villa és a kormány kivételével tök gizda.
koszi, de ez mar igy marad, tulajdonkeppen boltbajaros bringanak raktam ossze
A fotos a Marksmann baratom, eppen egy nappal elotte erkezett meg az uj optikaja valami 500 as akkora mint egy tavcso es van vagy 2 kilo... lestem mint a vettmalac. amolyan termeszetfotosnak valja magat, 100 meterrol lefenykepeyi a vereb szempillajat. Tobb kepe is van fennt a versenyekrol a peterdh-n.
A kormanyt meg a telot csak a szezon vegen csererelem le mert mostmar minden love a nagy versenygepre fog menni. ezzel a kicsivel meg folytatom az edzest.
Írta 2006. február 21. - 08:14
Írta 2006. február 20. - 23:26
Írta 2006. február 20. - 21:58
pézsé:
Írta 2006. február 20. - 19:13
egy gramm?
a villa és a kormány kivételével tök gizda:)
a villa és a kormány kivételével tök gizda:)
Írta 2006. február 20. - 16:54
hegeszteni csak 1 g
pzs:
szép a binyigli, de a kormány meg a teló nem való bele sztem
klafa kisbicó
pzs:
szép a binyigli, de a kormány meg a teló nem való bele sztem
klafa kisbicó
Írta 2006. február 20. - 16:16
Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudok cr-mo vázra tárcsszemeket
heggesztetni!Ha valaki tud ilyen lehetõséget az legyen szíves írjon, mert elég sürgõs!
akkor most keresd meg a neki való topikot. mondjuk ezt ITT. köszi
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudok cr-mo vázra tárcsszemeket
heggesztetni!Ha valaki tud ilyen lehetõséget az legyen szíves írjon, mert elég sürgõs!
akkor most keresd meg a neki való topikot. mondjuk ezt ITT. köszi
Szeretem az édesanyám által elõállított pörköltet tejföllel és nokedlivel!
Írta 2006. február 20. - 14:48
Elkészült a hétvégén a kicsike, a mi elhúzta a dolgot hogy nem lehetett Miskolcon fehér javár bowdent kapni!!
Marksmann barátom is megérkezett és lefényelte a drágaságot. Nagyon óckodtam ez ellen a gép ellen mert nem túl sok jót hallottam róla. együtt aludtunk egy hétig, esténként molyolgattam vele és mire apránként készenlett megszerettem.
Megörökölte a vega nem használt alkatrészeit.
A geometriája jobb mint a boámnak volt, felszedett pár kilót most 18-at veri. A villa útját levettem 120-ra, hogy ne terhelje meg annyira a homlokcsövet. meglepett a vátás jó minõsége és pontossága is.
jó nagy képek:
http://www.tsdfm.ext...MG_7939 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7940 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7947 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7962 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7966 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7968 (1).jpg
alaktrészlista:
Váz: Merida UMF DirtFun 16"
Villa: Zoom 1000 USD AIR 120mm nyíltolajfürdõ, 2 irányú sebességérzékeny csillapítás
Elsõ felni: Sun Rims Rínólájt 32 Black
Elsõ Agy: Bike+ átütõs 32
Elsõ küllõk: DT 2.0
Elsõ külsõ: Duro Wildlife Leopard 3.0
Elsõ belsõ: Continental 2,6
Hátsó Felni: Shunrins Doubletrack 36
Hátsó agy: Mars 9000 disc
Hátsó küllõk: DT 2.0
Hátsó Külsõ: Duro Wildlife Leopard 2,6
Hátsó belsõ: Maxxis DH 2mm
Fogaskoszorú: SRAM 5.0
Hajtókar: RPM 4szöges 3 tányér
Monoblokk: Zoggie 4szöges
Lánc: Shimano 8 seb
Elsõ Átdobó: Shimano Deore
Hátsó Átdobó: Shimano Deore
Váltókar h: Shimano Deore
Váltókar e: Shimano Deore
Fékkarok: Shimano Deore
Elsõfék: Shimano Alivio 160 tárcsa
Hátsófék: Shimano Deore 160 tárcsa
Kormánycsapágy: Integrált gyári
Stucni: Bike+ 6 csavaros kovácsolt
Kormány: bike+ hegesztett 70mm
Nyeregcsõ: IKE
Nyereg: Bike+ Selle San Marco
Markolat: Marikoo
Pedál: Trinity fix tüskés Wellgo klón
Bowden: Jagvár fehér fekete kupakokkal
továbbiakban kap majd jó könnyû gumikat és belsõket.
villát csak akkor cserélek ha végleg kinyírtam.
Marksmann barátom is megérkezett és lefényelte a drágaságot. Nagyon óckodtam ez ellen a gép ellen mert nem túl sok jót hallottam róla. együtt aludtunk egy hétig, esténként molyolgattam vele és mire apránként készenlett megszerettem.
Megörökölte a vega nem használt alkatrészeit.
A geometriája jobb mint a boámnak volt, felszedett pár kilót most 18-at veri. A villa útját levettem 120-ra, hogy ne terhelje meg annyira a homlokcsövet. meglepett a vátás jó minõsége és pontossága is.
jó nagy képek:
http://www.tsdfm.ext...MG_7939 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7940 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7947 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7962 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7966 (1).jpg
http://www.tsdfm.ext...MG_7968 (1).jpg
alaktrészlista:
Váz: Merida UMF DirtFun 16"
Villa: Zoom 1000 USD AIR 120mm nyíltolajfürdõ, 2 irányú sebességérzékeny csillapítás
Elsõ felni: Sun Rims Rínólájt 32 Black
Elsõ Agy: Bike+ átütõs 32
Elsõ küllõk: DT 2.0
Elsõ külsõ: Duro Wildlife Leopard 3.0
Elsõ belsõ: Continental 2,6
Hátsó Felni: Shunrins Doubletrack 36
Hátsó agy: Mars 9000 disc
Hátsó küllõk: DT 2.0
Hátsó Külsõ: Duro Wildlife Leopard 2,6
Hátsó belsõ: Maxxis DH 2mm
Fogaskoszorú: SRAM 5.0
Hajtókar: RPM 4szöges 3 tányér
Monoblokk: Zoggie 4szöges
Lánc: Shimano 8 seb
Elsõ Átdobó: Shimano Deore
Hátsó Átdobó: Shimano Deore
Váltókar h: Shimano Deore
Váltókar e: Shimano Deore
Fékkarok: Shimano Deore
Elsõfék: Shimano Alivio 160 tárcsa
Hátsófék: Shimano Deore 160 tárcsa
Kormánycsapágy: Integrált gyári
Stucni: Bike+ 6 csavaros kovácsolt
Kormány: bike+ hegesztett 70mm
Nyeregcsõ: IKE
Nyereg: Bike+ Selle San Marco
Markolat: Marikoo
Pedál: Trinity fix tüskés Wellgo klón
Bowden: Jagvár fehér fekete kupakokkal
továbbiakban kap majd jó könnyû gumikat és belsõket.
villát csak akkor cserélek ha végleg kinyírtam.
Írta 2006. február 20. - 09:29
na. elég sûrû volt a hétvégém. nagy döntések születtek:
vérzõ szívvel bár,de a dhi projekt ejtve lett, helyette egy csõtengelyes Gemini lesz az idei áldozat.
vérzõ szívvel bár,de a dhi projekt ejtve lett, helyette egy csõtengelyes Gemini lesz az idei áldozat.
Írta 2006. február 20. - 08:59
DeviatE: laza! :spoko:
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2006. február 19. - 21:16
ja igen, a presztizs:) ... azért majd fogok vele csapatni is rendesen remélem.
telóról véleményt szívesen adok, egyelõre még a sag sincs rendesen beállítva
a dt szép és a hátsó még nem elég hangos, mert sok benne a kenõanyag. majd az idõ megoldja... kidolgozása precíz, jó súlyban van, cimborám szerint jó volt fûzni, mert áll a küllõ a lyukban ha belerakja az ember. nem pedig lifeg.
tudom, kona népszerû errefelé.. nekem már az 5. és bevált.
kösz a jókivánságokat és az elismerõ szavakat mindegykinek...
telóról véleményt szívesen adok, egyelõre még a sag sincs rendesen beállítva
a dt szép és a hátsó még nem elég hangos, mert sok benne a kenõanyag. majd az idõ megoldja... kidolgozása precíz, jó súlyban van, cimborám szerint jó volt fûzni, mert áll a küllõ a lyukban ha belerakja az ember. nem pedig lifeg.
tudom, kona népszerû errefelé.. nekem már az 5. és bevált.
kösz a jókivánságokat és az elismerõ szavakat mindegykinek...
Írta 2006. február 19. - 21:00
hát igen, elég presztizsorientált bringa:D
Írta 2006. február 19. - 20:30
nagyon pöpec kecske igényesen összeválogatott alkatrészekkel. ha lenne egy rendes váz, tökéletes lenne viccen kívül, itthonra tökéletes még durvulni is. 66 lightról majd beszámolót kérek tartós teszt után a teló topikba
Írta 2006. február 19. - 20:17
vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
Írta 2006. február 19. - 20:11
A Mongoose-ról mi a véleményetek? Itthon nem túlságosan népszerû, pedig szerintem nem gyártanak rossz bringákat. A Lényeg az, hogy ugyebár a Mali forgalmazza, de nekik a honlapon még 2003-as dolgok az újdonságok, meg aztán elég szegényes is...szóval, szerintetek (ha valaki konkrét adatot tudna az lenne a legjobb) mennyibe kerül a 2006-os Ritual? Mit tudtok errõl a bringáról? A "hallotam egy emberrõl, akinek a testvérének,akinek a haverjának,akinek a régi lakótársának megrepedt a tárcsafékkonzola" stílusú hozzászólásokat mellõzzük!!! Engem a konkrét tapasztalatok érdekelnének...már ha van ilyen:)
Alapvetõen szerintem jó cuccokat gyárt a Mongoose reális áron, csak nem elég népszerû, de szóljatok ha tévedek!
ezt nem sikerült a megfelelõ topikban megkérdezned. ha jó helyen kérdezed majd válaszolnak. köszi
Alapvetõen szerintem jó cuccokat gyárt a Mongoose reális áron, csak nem elég népszerû, de szóljatok ha tévedek!
ezt nem sikerült a megfelelõ topikban megkérdezned. ha jó helyen kérdezed majd válaszolnak. köszi