A géped jól láthatóan CCgép.
Ergó elõre három tányér kell+elsõváltó, és a láncleesés probléma megoldódik.
Én ezt értem, de ez egyben egy megszokás is.. mármint a három tányér.
megvan a másik két tányér is a dobozban, szóval van visszaút is.
de egyrészt sokan itt single speeddel nyomják... namost én nem vagyok ilyen stramm gyerek, ezért hátra kell váltó, de tök jónak találom, hogy nincs annyi bizgentyû a kormányon, egy lépés az egyszerûség fele.. az elsõ váltót sose szerettem, a hátsóból meg egy alapabb is jól mûködik.
aztán a régi montimon is a legtöbbet a középsõ tányért használtam. annak a kiosztásait megszoktam, és ennek a 8 fokozata nagyobbat fog át, mint a réginek az elsõ 12. (most: 32/11..32/32 - régen: 38/14..38/14)
sõt, a régin 1-2 fokozat volt csak, ami nagyobb volt ennél, ha kiszámolom. nekem megéri.
kísérletezem.
edit:
"Azért esik le, mert kiállva erõbõl taposva akkorát csavarodik a vázad, hogy levezeti a tányérról a láncot. Ha fent lenne az összes tányér + elsõ váltó, akkor azt tapasztalnád, hogy kiállva hozzáér a lánc a váltóhoz."
kösz, erre nem gondoltam. de látjátok, ezt se szerettem az elsõ váltóban: vagy állogathattam, vagy kerregett. vagy nem használtam minden fokozatot. kompromisszum mindenben van.. szóval ez tök zsír nekem. eddig pár km-t mentem csak, direkt próbálgatva a nehezebb terepeket, meg a teló tulajdonságait (vazz, RST trekking telójához képest ezerszer jobb még ez a legolcsóbb Axel is!!) , és nem éreztem hiányát semminek. csak kéne másik gumi...