Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19039 replies to this topic

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

A kitámasztót és a prizmát már 12 éves korban kukázzák egy hegyibringáról. Azok trekking gépekre valók. Tegyél rá csomagtartót is! :D

Úgylátom kénytelen leszek levenni mert nagyon savaznak miatta :miotacz: .

Csomagtartó, küllõprizma, rugósüllés, sárhányó van még ötlet :rocketman

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A kitámasztót és a prizmát már 12 éves korban kukázzák egy hegyibringáról. Azok trekking gépekre valók. Tegyél rá csomagtartót is! :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

1. prizma: felesleges, egy jól beállított villogó+elsõlámpa, neadj' kukásmellény többet ér. meg ugye a prizma az csak az oldalról érkezõ fénysugarakat veri vissza...

2. kitámasztó: eddig nem zavart, aztán majd ha egyszer jól beleakad egy faág és amiatt buksz, akkor majd rájössz, hogy tök felesleges. én nem vallom magam profi bringásnak, de eddig a legelsõ -teszós bringa volt- bringám kivételével mindegyikrõl leszedtem, egyiken sem volt. az pedig, hogy a bringát csak úgy ide oda ledöntögetni, az butaság.

erdõben szinte mindig találsz egy fát, erdészházikót, pihenõpadot, nagyobb követ, kilátófalat, amihez neki tudod támasztani a bringádat. igazi erdei talajon pedig szerintem még borulásveszélyesebb az, amikor az egyenetlen, buckás, süppedõs, poros talajra letámasztod a bringád. mert így a kitámasztón van a súly nagy része, ami pedig egy elég kis felületen támaszkodik, és ráadásul az a felület nem is tükörsima...szemre is biztosabban áll az erdõben egy fának nekidöntött/megtámasztott bringa, mint egy kitámasztón álló.

3. SPD: ki kell próbálni, sokkal biztonságosabban fogsz vele menni, és a megfelelõ rugóerõ és egy kis elõre gondolkodás (ha úgy érzed, eldõlös szitu lesz, kicsatolod a lábad) mellett gyaorlatilag kevés az olyan szitu, amikor ne oldana ki (kivéve a teljesen szabályos, párhuzamos lábbal végzette lõreszaltó:D). nekem a 7végén volt egy esésem, fejjel elõre borultam, szaltónak is hívhatnánk. a cipõ azonnal kioldott, amint a bokám elkezdet kifordulni. mire földet ért a kezem, a lába már szabad volt, a bringa pedig méterekre volt tõlem. megszokás kérdése. meredek emelkedõn én is néha elpörgök, de olyan még nem fordult elõ 1,5 év alatt velem soha, hogy nulla lendület mellett alsó pedálállásból ne sikerült volna kiakasztani a lábam és letenni a földre azelõtt, mielõtt átesek azon a ponton, ahonnan már mindenképp dõlök. ergo még sosem dõltem el így. nyugodtnak kell maradni, és nem rángatni kell, hanem bokából ki/befele forgatni (kis lábam van, nekem befele is kiold, ha jobban odanyomom neki). lefelé pedig meg kell tanulni kicsit jobb technikával menni, súlypontot áthelyezni, és máris nem kell félned atól, hogy hirtelen le kell tenni lábad. az emelkedõ elpörgéssel is így van, meg kell tanulni nyeregben mászni. a hátsó kerék elpörgése azt jelenti, hogy túlságosan elöl van a súlypontod és a hátsó keréknek nulla a tapadása. persze ez a nagyon durva mászásoknál nem mindig kivitlezhetõ, de egy jól beállított, megfelelõ geometriájú XC-bringával szinte minden emelkedõt meg lehet mászni nyeregben.

az pedig, hogy hegyen völgyön sziklás lejtõkön mész, de nem bejáratott ösvényeken, az azt jelenti, hogy dzsungelharcolsz?:D

1. Kukásmellényt hordj te ha gondolod :) . A prizma lehet tényleg nem ér semmit, de szerintem nem csunya.

2. Sajna estem már sokat. Az AUTHOR kitámasztómnak sosem volt köze hozzá, egyszerüen nem nagyon tud beleakadni semmibe. A hajtómû, hátsóváltó sokkal inkább lejebb van, azok szoktak elöször akadni. Meg mikor a küllõk közé berepül egy faág az király (24 küllõ közé mégkönnyben bemegy, de a kardküllõ kettévágja :niespodzi ).

3. Volt SPD-m, de lehet hogy az volt a baj hogy 1 oldalas volt és keretes és a cipõm is ilyen túra MTB SPD. A keret miatt lehet hogy nehezebb volt kikapcsolni és emiatt estem sokat. A legdurvább az volt mikor a fõúton elfelejtettem kikapcsolni és kidöltem az útra a kocsi alig birt megállni mákom volt. Régóta tervezem hogy a Pilisbe sok bringást látok pihenõ közbe elkérem valakinek a gépét és kiprobálom mégegyszer.

Dzsungelharcolsz : :rocketman Geocachingelek és a ládák néha extrém helyeken vannak. Most hétvégén például a Rám szakadékot másztam meg a bringával a hátamon. Sok puhányvároslakók alig birták felcipelni a s*ggüket, én meg bringával a kezembe simán felmásztam a létrákon (már ha tudod mi az a Rám szakadék)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
1. prizma: felesleges, egy jól beállított villogó+elsõlámpa, neadj' kukásmellény többet ér. meg ugye a prizma az csak az oldalról érkezõ fénysugarakat veri vissza...

2. kitámasztó: eddig nem zavart, aztán majd ha egyszer jól beleakad egy faág és amiatt buksz, akkor majd rájössz, hogy tök felesleges. én nem vallom magam profi bringásnak, de eddig a legelsõ -teszós bringa volt- bringám kivételével mindegyikrõl leszedtem, egyiken sem volt. az pedig, hogy a bringát csak úgy ide oda ledöntögetni, az butaság.

erdõben szinte mindig találsz egy fát, erdészházikót, pihenõpadot, nagyobb követ, kilátófalat, amihez neki tudod támasztani a bringádat. igazi erdei talajon pedig szerintem még borulásveszélyesebb az, amikor az egyenetlen, buckás, süppedõs, poros talajra letámasztod a bringád. mert így a kitámasztón van a súly nagy része, ami pedig egy elég kis felületen támaszkodik, és ráadásul az a felület nem is tükörsima...szemre is biztosabban áll az erdõben egy fának nekidöntött/megtámasztott bringa, mint egy kitámasztón álló.

3. SPD: ki kell próbálni, sokkal biztonságosabban fogsz vele menni, és a megfelelõ rugóerõ és egy kis elõre gondolkodás (ha úgy érzed, eldõlös szitu lesz, kicsatolod a lábad) mellett gyaorlatilag kevés az olyan szitu, amikor ne oldana ki (kivéve a teljesen szabályos, párhuzamos lábbal végzette lõreszaltó:D). nekem a 7végén volt egy esésem, fejjel elõre borultam, szaltónak is hívhatnánk. a cipõ azonnal kioldott, amint a bokám elkezdet kifordulni. mire földet ért a kezem, a lába már szabad volt, a bringa pedig méterekre volt tõlem. megszokás kérdése. meredek emelkedõn én is néha elpörgök, de olyan még nem fordult elõ 1,5 év alatt velem soha, hogy nulla lendület mellett alsó pedálállásból ne sikerült volna kiakasztani a lábam és letenni a földre azelõtt, mielõtt átesek azon a ponton, ahonnan már mindenképp dõlök. ergo még sosem dõltem el így. nyugodtnak kell maradni, és nem rángatni kell, hanem bokából ki/befele forgatni (kis lábam van, nekem befele is kiold, ha jobban odanyomom neki). lefelé pedig meg kell tanulni kicsit jobb technikával menni, súlypontot áthelyezni, és máris nem kell félned atól, hogy hirtelen le kell tenni lábad. az emelkedõ elpörgéssel is így van, meg kell tanulni nyeregben mászni. a hátsó kerék elpörgése azt jelenti, hogy túlságosan elöl van a súlypontod és a hátsó keréknek nulla a tapadása. persze ez a nagyon durva mászásoknál nem mindig kivitlezhetõ, de egy jól beállított, megfelelõ geometriájú XC-bringával szinte minden emelkedõt meg lehet mászni nyeregben.

az pedig, hogy hegyen völgyön sziklás lejtõkön mész, de nem bejáratott ösvényeken, az azt jelenti, hogy dzsungelharcolsz?:D

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

ejszaka lampa kell, a prizma magaban nem eleg. de ha meg lampad [villogod] mar van, akkor a prizma mar felesleges.

a kitamaszto meg lehet hogy hasznos, de komolyabb terepre jaro bringara nem valo.

attol felsz, hogy nem birsz kilepni az spd-bol, de attol nem, hogy a razkodastol ide-oda csapodik a kitamaszto, es egyszer beleakad a labad?

amugy en is elvoltam spd nelkul evekig, de miota hasznalom azota azon tunodok vajon hogy birtam? :chin: :)

A lámpa-prizmában igazad van, de szerintem ha fent van ha nincs nem szebb-csunyább töle a bringa (valamit talán ér is).

Kitámasztót profibb kerékpárosok nem használnak. Nekem volt az összes elérhetõ kitámasztó tipus a bringámon, és szinte a most fent levõ Author kitámasztón kivül mindegyik problémás volt. Ez a tipus azonban esztétikus és probláma mentes sohasem mozdult el, nyilt ki stb... csak ajánlani tudom. Nekem sajnos kell mert sokszor van GPS is a kormányon nem szeretem ide oda ledönteni a gépet.

SPD : mind a prizma, mind a kitámasztó, mind a GPS túrás stilusra utal, de én ha az idõjárás engedi mindig terepen megyek és nem bejáratott ösvényeken hanem hegyen völgyön sziklás leejtõkön. Egyszerüen félek az SPD-tõl lefelé attól hogy hirtelen le kell tenni a lábam, eldobni a bringát stb... nagy emelkedõn meg nem vagyok elég erõs és ha kicsi a pedálfordulatom és megpörög a hátsókerék már el is esek. Idén talán megyek egy két versenyre és megnézem mit tudnak a profik. Talán SPD is lehet még.

Köszi a multkori infót végülis nem BB7-et hanem Lx hidraulikus féket vettem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ejszaka lampa kell, a prizma magaban nem eleg. de ha meg lampad [villogod] mar van, akkor a prizma mar felesleges.

a kitamaszto meg lehet hogy hasznos, de komolyabb terepre jaro bringara nem valo.

attol felsz, hogy nem birsz kilepni az spd-bol, de attol nem, hogy a razkodastol ide-oda csapodik a kitamaszto, es egyszer beleakad a labad?

amugy en is elvoltam spd nelkul evekig, de miota hasznalom azota azon tunodok vajon hogy birtam? :chin: :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Mostmár kezd jobb lenni a bringám. A ferrarinak drukolok, de bicajban csak a Mercedes ezüstnyil jöhet szóba .....

Egy Spd sokat dobna.

A kitámasztó kell mert eldõl a bringa, a macskaszem prizmák kellenek mert elütnek éjszaka. :clap:
SPD volt,de nem hiányzik nagyon feszélyezett bringázás közben állandóan arra gondoltam keresztezõdésben, emelkedõn, leejtõn mikor kell kilépjek, estem is egy csomót. Azért lehet hogy egyszer kiprobálom még....

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Pénteken Én is birtokba vettem új drótszamaram.

http://pix.bikemag.h...199526&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199527&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199528&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199529&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199530&cat=2950

Üdv.
Grande

nem veled találkoztam múlt hétvégén Pécsen ugye? :)
szép. az is szép volt. kb tök ugyan így szerelve.

Coiler után a mozgása az kb egy kalap... :)
de nem egy célre épült a két gép ugye.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Tényleg nagyon jó gép, de a kormány és a szarv valahogy nem igazán összeegyeztetezõ. Ezt most mászós gép? Mert a nyereg nagyon alacsonyan van.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Grande,ez igen :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Szép lett, csak a telóból szed ki azokat a ronda féktüskéket. Lehet rakni a helyére ilyen müanyag csavart. Meg sporolsz is vagy 3-4grammot ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
szép lett, gratu.......és igen pl én is teszek a hajlított kormányra szarvat, mielõtt valaki...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Pénteken Én is birtokba vettem új drótszamaram.

http://pix.bikemag.h...199526&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199527&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199528&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199529&cat=2950
http://pix.bikemag.h...199530&cat=2950

Üdv.
Grande

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

balint92: a te új géped volt a múlt héten a Gyurinál? (fehér scamp fully váz, meg shwalbe space, ennyi maradt meg:D)

igen de a váz feka

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 posts

Mostmár kezd jobb lenni a bringám. A ferrarinak drukolok, de bicajban csak a Mercedes ezüstnyil jöhet szóba :

Kerékpár 1. kép
Kerékpár 2. kép

Author Solution 7005 váz
Mavic crossride (24 kardküllõs)
Schwable SmartSam gumi
LX M580 integrált hajtómû + Kona iparu csapágyas pedál
SRAM 9.0 láncsor + Sram 971 lánc
LX váltó hátul XT váltó elõl
LX tárcsafék elõl+ Avid SD5 hátsófék LX fékkarral
LX2007 váltókarok
WTB pure üllés + Pazzaz ülléscsõ
Truvariv stucni + kormány
RockShox Pilot teló

Kb.: 13,5 Kg (Velem pont 100 Kg)

Egy Spd sokat dobna.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Nekem meg ez lett!
http://pix.bikemag.h...=186603&cat=500

Gratula! Ehhez már fegyvertartási engedély kell! ;)

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
WOW, gyönyörû bringa, de komolyan! Nagyon baró! Érdekelne majd a vélemény a Firefly-ról...de nagyon! :D
Meseszép, uhhh, tiszta nyál lett a billentyûzet is...:clap:

dirtbike

dirtbike

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
Hello! megérkezett az új vázam és gondoltam megmutatom nektek:P

képek: http://pix.bikemag.h.../pentek_022.jpg
http://pix.bikemag.h.../pentek_020.jpg

váz: '07 NS suburban
teló: sherman firefly 90mm
hajtókar: saint (38T)
kerekek: elöl: funn big bertha agy,single track felni,dmr motot digger külsõ
hátul: dmr revolver agy(16T),dmr dv felni, dmr moto rt külsõ
fék: avid cps ,160 tárcsával
fékker: odyssey monolover trigger
kormány,stucni: hussefelt
ülés: the shadow conspiracy
üléscsõ: b+
markolat: shadow
pedál: odyssey jc
lánc: ybn félláncszemes bmx lánc

Azthiszem ennyi!
A súlya pedig ojan 13kg lett kb.
Jah és annyi h a képen nem az én elsõ kerekem van.:S

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Egész szép ez a merida.

Grat

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nalam kicsit nem passzol a mavic kerekszett meg a prizmak, meg a kitamaszto... :wtf:

amugy szep
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F