Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19054 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Lehet hogy azért van mert prizma van a bicajomon (kettõ is), de most irta ki csak a mai napon kb.: ötvenegyére a fórum hogy "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva." Nem kéne a Bikemagnak összedobni egy kis pénzt újszerverre ? Én felajánlanék 2.000 Ft-ot plussz a két prizmámat, ha megszünne ez a túlterheltség probléma.

folyamatosan nojuk ki a szervereket, ez mar az X-edik. tobb tag, tobb szolgaltatas, nagyobb porges, stb.

viszont a nagy hullam a forumon mindig kb este fel het es kilenc kozott van kb. szoval ha ezekben az idokozokben inkabb valami mast csinalsz, es elotte/utanna lepsz fel, akkor nem fogod az arcodba kapni a hibauzit. ;)

amugy tegnap elmeletikerekparoztam este 8tol fel12ig.

jo hir, hogy a lampam vegig kibirta, volt nalam eleg kaja es viz, es hogy spd van a bringamon, mert sokat segitett.

rossz hir, hogy most mozdulni nem tudok :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

kosár nem rossz dolog cipekedni ha nem akarsz táskát, de rohadtul zavar az irányításban engem. 'nullakezezni' nem is lehet vele :)

akkor bukott a dolog.. :)
/pedig télleg elgondolkodtam rajta feeling.. /

thez: S-works-re én se raknék még tévedésbõl se.. :P
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
kosár nem rossz dolog cipekedni ha nem akarsz táskát, de rohadtul zavar az irányításban engem. 'nullakezezni' nem is lehet vele :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
épített mûkörmöt, meg magassarkút is keresel? :) utóbbival a pedálra sem kell figyelni, beakasztod a cipellõt...

kosár LOL.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
én erõsen gondolkodok egy sürü "szövésû" fekete kosárban a városira elõre... :D

még táska se kéne, csak abba beleszornám a motyót.. :)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

van még ötlet :rocketman

Persze: kosár (elõre az igazi :buhaha:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.274 hozzászólás

Köszi a bátoritást. (Te is lelki társ vagy a plüss tigris miatt kibúgtak az okosok ?)

nem csak a 7en már olvastam 8 ne tegyél szarvat a hajlított kormányra, meg 12 mindenkinek SPD-t, és a Te cuccodra jött reakciók idéztek elõ a "stack overflow"-t . :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
Ez egy furcsa helyzet: a kitámasztó gáz manapság, de a plüss-állatok a kormányon, meg a különbözõ szelepsapkák rohadt divatosak...ez van, ilyen világot élünk :D Mindig a divat...persze ezzel lehet szemben menni, csak akkor ne csodálkozz ha megszólnak/néznek...egyébként én sem látom lényegi értelmét a kitámasztónak, de ha te szereted, le ne vedd! Komolyan!

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

mért nem szarod le hogy kinek nem tetszik....ha Neked kell, tetszik használd, ne már 10 elméleti kerékpáros beugatása befolyásoljon...

Köszi a bátoritást. (Te is lelki társ vagy a plüss tigris miatt kibúgtak az okosok ?)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.274 hozzászólás

Úgylátom kénytelen leszek levenni mert nagyon savaznak miatta :miotacz: .

Csomagtartó, küllõprizma, rugósüllés, sárhányó van még ötlet :rocketman

mért nem szarod le hogy kinek nem tetszik....ha Neked kell, tetszik használd, ne már 10 elméleti kerékpáros beugatása befolyásoljon...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Nem kéne a Bikemagnak összedobni egy kis pénzt újszerverre ?

Ezt nem kellett volna mondanod.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás
Lehet hogy azért van mert prizma van a bicajomon (kettõ is), de most irta ki csak a mai napon kb.: ötvenegyére a fórum hogy "A szerver túlterhelt picit, próbáld egy perc múlva." Nem kéne a Bikemagnak összedobni egy kis pénzt újszerverre ? Én felajánlanék 2.000 Ft-ot plussz a két prizmámat, ha megszünne ez a túlterheltség probléma.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
katica rulz:D föleg ameiknek lehet nyitogatni a szárnyát de
a kedvencem a gummi elefánt duda:) amugy ha nagyon muszály megtarthatod a kitámasztót:) nekem is volt mig le nem törött és egész addig nagyon szerettem

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Viszont ha a csengõ katicás, akkor maradhat!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Csengõ mindenféleképpen. Meg katicás bukó.:D:D:D

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

A kitámasztót és a prizmát már 12 éves korban kukázzák egy hegyibringáról. Azok trekking gépekre valók. Tegyél rá csomagtartót is! :D

Úgylátom kénytelen leszek levenni mert nagyon savaznak miatta :miotacz: .

Csomagtartó, küllõprizma, rugósüllés, sárhányó van még ötlet :rocketman

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
A kitámasztót és a prizmát már 12 éves korban kukázzák egy hegyibringáról. Azok trekking gépekre valók. Tegyél rá csomagtartót is! :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

1. prizma: felesleges, egy jól beállított villogó+elsõlámpa, neadj' kukásmellény többet ér. meg ugye a prizma az csak az oldalról érkezõ fénysugarakat veri vissza...

2. kitámasztó: eddig nem zavart, aztán majd ha egyszer jól beleakad egy faág és amiatt buksz, akkor majd rájössz, hogy tök felesleges. én nem vallom magam profi bringásnak, de eddig a legelsõ -teszós bringa volt- bringám kivételével mindegyikrõl leszedtem, egyiken sem volt. az pedig, hogy a bringát csak úgy ide oda ledöntögetni, az butaság.

erdõben szinte mindig találsz egy fát, erdészházikót, pihenõpadot, nagyobb követ, kilátófalat, amihez neki tudod támasztani a bringádat. igazi erdei talajon pedig szerintem még borulásveszélyesebb az, amikor az egyenetlen, buckás, süppedõs, poros talajra letámasztod a bringád. mert így a kitámasztón van a súly nagy része, ami pedig egy elég kis felületen támaszkodik, és ráadásul az a felület nem is tükörsima...szemre is biztosabban áll az erdõben egy fának nekidöntött/megtámasztott bringa, mint egy kitámasztón álló.

3. SPD: ki kell próbálni, sokkal biztonságosabban fogsz vele menni, és a megfelelõ rugóerõ és egy kis elõre gondolkodás (ha úgy érzed, eldõlös szitu lesz, kicsatolod a lábad) mellett gyaorlatilag kevés az olyan szitu, amikor ne oldana ki (kivéve a teljesen szabályos, párhuzamos lábbal végzette lõreszaltó:D). nekem a 7végén volt egy esésem, fejjel elõre borultam, szaltónak is hívhatnánk. a cipõ azonnal kioldott, amint a bokám elkezdet kifordulni. mire földet ért a kezem, a lába már szabad volt, a bringa pedig méterekre volt tõlem. megszokás kérdése. meredek emelkedõn én is néha elpörgök, de olyan még nem fordult elõ 1,5 év alatt velem soha, hogy nulla lendület mellett alsó pedálállásból ne sikerült volna kiakasztani a lábam és letenni a földre azelõtt, mielõtt átesek azon a ponton, ahonnan már mindenképp dõlök. ergo még sosem dõltem el így. nyugodtnak kell maradni, és nem rángatni kell, hanem bokából ki/befele forgatni (kis lábam van, nekem befele is kiold, ha jobban odanyomom neki). lefelé pedig meg kell tanulni kicsit jobb technikával menni, súlypontot áthelyezni, és máris nem kell félned atól, hogy hirtelen le kell tenni lábad. az emelkedõ elpörgéssel is így van, meg kell tanulni nyeregben mászni. a hátsó kerék elpörgése azt jelenti, hogy túlságosan elöl van a súlypontod és a hátsó keréknek nulla a tapadása. persze ez a nagyon durva mászásoknál nem mindig kivitlezhetõ, de egy jól beállított, megfelelõ geometriájú XC-bringával szinte minden emelkedõt meg lehet mászni nyeregben.

az pedig, hogy hegyen völgyön sziklás lejtõkön mész, de nem bejáratott ösvényeken, az azt jelenti, hogy dzsungelharcolsz?:D

1. Kukásmellényt hordj te ha gondolod :) . A prizma lehet tényleg nem ér semmit, de szerintem nem csunya.

2. Sajna estem már sokat. Az AUTHOR kitámasztómnak sosem volt köze hozzá, egyszerüen nem nagyon tud beleakadni semmibe. A hajtómû, hátsóváltó sokkal inkább lejebb van, azok szoktak elöször akadni. Meg mikor a küllõk közé berepül egy faág az király (24 küllõ közé mégkönnyben bemegy, de a kardküllõ kettévágja :niespodzi ).

3. Volt SPD-m, de lehet hogy az volt a baj hogy 1 oldalas volt és keretes és a cipõm is ilyen túra MTB SPD. A keret miatt lehet hogy nehezebb volt kikapcsolni és emiatt estem sokat. A legdurvább az volt mikor a fõúton elfelejtettem kikapcsolni és kidöltem az útra a kocsi alig birt megállni mákom volt. Régóta tervezem hogy a Pilisbe sok bringást látok pihenõ közbe elkérem valakinek a gépét és kiprobálom mégegyszer.

Dzsungelharcolsz : :rocketman Geocachingelek és a ládák néha extrém helyeken vannak. Most hétvégén például a Rám szakadékot másztam meg a bringával a hátamon. Sok puhányvároslakók alig birták felcipelni a s*ggüket, én meg bringával a kezembe simán felmásztam a létrákon (már ha tudod mi az a Rám szakadék)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
1. prizma: felesleges, egy jól beállított villogó+elsõlámpa, neadj' kukásmellény többet ér. meg ugye a prizma az csak az oldalról érkezõ fénysugarakat veri vissza...

2. kitámasztó: eddig nem zavart, aztán majd ha egyszer jól beleakad egy faág és amiatt buksz, akkor majd rájössz, hogy tök felesleges. én nem vallom magam profi bringásnak, de eddig a legelsõ -teszós bringa volt- bringám kivételével mindegyikrõl leszedtem, egyiken sem volt. az pedig, hogy a bringát csak úgy ide oda ledöntögetni, az butaság.

erdõben szinte mindig találsz egy fát, erdészházikót, pihenõpadot, nagyobb követ, kilátófalat, amihez neki tudod támasztani a bringádat. igazi erdei talajon pedig szerintem még borulásveszélyesebb az, amikor az egyenetlen, buckás, süppedõs, poros talajra letámasztod a bringád. mert így a kitámasztón van a súly nagy része, ami pedig egy elég kis felületen támaszkodik, és ráadásul az a felület nem is tükörsima...szemre is biztosabban áll az erdõben egy fának nekidöntött/megtámasztott bringa, mint egy kitámasztón álló.

3. SPD: ki kell próbálni, sokkal biztonságosabban fogsz vele menni, és a megfelelõ rugóerõ és egy kis elõre gondolkodás (ha úgy érzed, eldõlös szitu lesz, kicsatolod a lábad) mellett gyaorlatilag kevés az olyan szitu, amikor ne oldana ki (kivéve a teljesen szabályos, párhuzamos lábbal végzette lõreszaltó:D). nekem a 7végén volt egy esésem, fejjel elõre borultam, szaltónak is hívhatnánk. a cipõ azonnal kioldott, amint a bokám elkezdet kifordulni. mire földet ért a kezem, a lába már szabad volt, a bringa pedig méterekre volt tõlem. megszokás kérdése. meredek emelkedõn én is néha elpörgök, de olyan még nem fordult elõ 1,5 év alatt velem soha, hogy nulla lendület mellett alsó pedálállásból ne sikerült volna kiakasztani a lábam és letenni a földre azelõtt, mielõtt átesek azon a ponton, ahonnan már mindenképp dõlök. ergo még sosem dõltem el így. nyugodtnak kell maradni, és nem rángatni kell, hanem bokából ki/befele forgatni (kis lábam van, nekem befele is kiold, ha jobban odanyomom neki). lefelé pedig meg kell tanulni kicsit jobb technikával menni, súlypontot áthelyezni, és máris nem kell félned atól, hogy hirtelen le kell tenni lábad. az emelkedõ elpörgéssel is így van, meg kell tanulni nyeregben mászni. a hátsó kerék elpörgése azt jelenti, hogy túlságosan elöl van a súlypontod és a hátsó keréknek nulla a tapadása. persze ez a nagyon durva mászásoknál nem mindig kivitlezhetõ, de egy jól beállított, megfelelõ geometriájú XC-bringával szinte minden emelkedõt meg lehet mászni nyeregben.

az pedig, hogy hegyen völgyön sziklás lejtõkön mész, de nem bejáratott ösvényeken, az azt jelenti, hogy dzsungelharcolsz?:D

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 hozzászólás

ejszaka lampa kell, a prizma magaban nem eleg. de ha meg lampad [villogod] mar van, akkor a prizma mar felesleges.

a kitamaszto meg lehet hogy hasznos, de komolyabb terepre jaro bringara nem valo.

attol felsz, hogy nem birsz kilepni az spd-bol, de attol nem, hogy a razkodastol ide-oda csapodik a kitamaszto, es egyszer beleakad a labad?

amugy en is elvoltam spd nelkul evekig, de miota hasznalom azota azon tunodok vajon hogy birtam? :chin: :)

A lámpa-prizmában igazad van, de szerintem ha fent van ha nincs nem szebb-csunyább töle a bringa (valamit talán ér is).

Kitámasztót profibb kerékpárosok nem használnak. Nekem volt az összes elérhetõ kitámasztó tipus a bringámon, és szinte a most fent levõ Author kitámasztón kivül mindegyik problémás volt. Ez a tipus azonban esztétikus és probláma mentes sohasem mozdult el, nyilt ki stb... csak ajánlani tudom. Nekem sajnos kell mert sokszor van GPS is a kormányon nem szeretem ide oda ledönteni a gépet.

SPD : mind a prizma, mind a kitámasztó, mind a GPS túrás stilusra utal, de én ha az idõjárás engedi mindig terepen megyek és nem bejáratott ösvényeken hanem hegyen völgyön sziklás leejtõkön. Egyszerüen félek az SPD-tõl lefelé attól hogy hirtelen le kell tenni a lábam, eldobni a bringát stb... nagy emelkedõn meg nem vagyok elég erõs és ha kicsi a pedálfordulatom és megpörög a hátsókerék már el is esek. Idén talán megyek egy két versenyre és megnézem mit tudnak a profik. Talán SPD is lehet még.

Köszi a multkori infót végülis nem BB7-et hanem Lx hidraulikus féket vettem.