Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19039 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.104 hozzászólás

Hali mindenkinek!
Két napja vettem egy MERIDA TFS-500 D-t (gyöngyház színben). Szeretném, ha leírnátok a véleményeteket róla, legyen az jó vagy rossz kritika.
Halál gyári a gép, ezért jó lenne ha azt is megírnátok, mit cseréljek le azonnal (ha lesz kess :( ) és mi az, ami maradhat.
Többnyire városban használom, de azért szeretném kivinni rázósabb helyekre is, ha lesz lehetõségem.
Szóval kérem az alázásokat!!!
Ja és azt is megírhatnátok, hogy a picsába kell képet belõni!!
A kép beillesztésére vmi szkript parancssort kér.

hello

a bringa nem tûnik rossznak, így leírás alapján. egyelõre használd, aztán majd látod, mi harcolódik le, mit kell cserélni.

indokolatlanul nem káromkodunk. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

SHEP

SHEP

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Hali mindenkinek!
Két napja vettem egy MERIDA TFS-500 D-t (gyöngyház színben). Szeretném, ha leírnátok a véleményeteket róla, legyen az jó vagy rossz kritika.
Halál gyári a gép, ezért jó lenne ha azt is megírnátok, mit cseréljek le azonnal (ha lesz kess :( ) és mi az, ami maradhat.
Többnyire városban használom, de azért szeretném kivinni rázósabb helyekre is, ha lesz lehetõségem.
Szóval kérem az alázásokat!!!
Ja és azt is megírhatnátok, hogy a xxx kell képet belõni!!
A kép beillesztésére vmi szkript parancssort kér.

Agy elsõ / hátsó Shimano M495 centerlock
Fék elsõ/hátsó Shimano M485 180/160 Hydraulikus
Felni Alex DP17 Disc Fekete
Fogaskoszorú Shimano CS-HG50-9 11-32
Hajtómû Shimano M442 octa 44A-32-22
Küllõk MERIDA RACE 2.1
Kormány X-Mission Comp 31.8 Egyenes 600
Kormányszár X-Mission Comp OS 7
Kormányvég X-Mission Speed
Lánc Shimano CN-HG53
Méretek 16-18-20-22
Markolat X-Mission Speed
Monoblokk Shimano ES25 Octalink
Nyereg TFS mat
Nyeregszár X-Mission Speed SB20 31.6
Pedál XC Alu
Váltó elsõ Shimano Deore 34.9 T-Swing
Váltó hátsó Shimano XT Top Normal
Váltókarok Shimano Deore rapidfire
Váz MATTS TFS6061-Comp-Disc
Villa SR XCM-H-D-LO 80 Lockout

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Ááá, 2 nem elég :)
Kell egy országúti, egy edzõmonti, egy versenymonti /eddig meg is van :D/ de kellene még egy össztelós 160 körüli úttal, egy trial bike, meg egy SS dirtbringa...Meg talán 1 versenyes országuti...

ha gyûjtöd, valóban.
de ha használnád, max az elsõ 3at;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
köszi mindenkinek

most hogy megvan a merev vázam, újra a bighit-et akarom és dh-zni akarok, ez már csak így megy :P:D
na jó, ugrálni is akarok, két gép kéne :)

hát, csak ott nálatok tudtommal nem naon lehet dhzni, ugrálni meg jó a merev váz is, de én valahogy most már annyira hozzászoktam a fullyhoz, hogy bátrabban ugrok meg mindent a bighittel, de sztem ha kicsit visszaszokok a merevhez akkor azzal sem lesz para, sõt streetelni azzal sokkal jobb, most kicsit rajtavagyok hogy legyen vmi stílusa is a bringázásomnak, mert az eddig hiányzott sztem.
amúgy nekem bõven elég ez a 2 bringa, inkább ezeket akarom könnyíteni majd, bár a polar x gyakorlatilag így jó ahogy van, max egy új pedál, meg egy rendes láncfeszítõ kéne rá, meg ha nem bírja ez a hátsókerék, elképzelhetõ hogy a bighit hátsó kereke lesz a helyén, amúgy meg majd ha lenne sok fölös pénzem vennék világoszöld spank felniket a bighitre, azok rohadtul bejönnek most.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ááá, 2 nem elég :)
Kell egy országúti, egy edzõmonti, egy versenymonti /eddig meg is van :D/ de kellene még egy össztelós 160 körüli úttal, egy trial bike, meg egy SS dirtbringa...Meg talán 1 versenyes országuti...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
most hogy megvan a merev vázam, újra a bighit-et akarom és dh-zni akarok, ez már csak így megy :P:D
na jó, ugrálni is akarok, két gép kéne :)

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
gratu a gépekhez szépek lettek ;)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
persze,teljes mértékben megértelek. Én is hasonló helyzetben vagyok illetve voltam,de én mondjuk akkor jó darabig hátsó fék nélkül voltam. Meg mellesleg pont a költség kímélés miatt lett bovdenes a fék.
hmm kedvet kaptam én is egy dirt géphez.:)
tagra meg mondjuk egy új van R-t eltudnék képzelni benne.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
milyen tagra gondolsz?
amúgy sztem erre nem vezsek komolyabb tagot, majd lehet az lesz eladom a vázat és veszek stinkyt (pl) mondjuk, ha összejönnek a dolgok.
hátulra meg tökéletes a hayes, az esztelen pénzköltésnek meg nem vok híve, ez így költséghatékony építés ahogy volt. mondjuk tudom esztétikailag sok hibája van a gépnek, mivel ehehz a avázhoz inkább szimplavállas teló illene, meg hülyén néz ki az elöl fehér hátul fekete felni elöl avid hátul hayes fék, de hát sajnos nincsenek fölösleges 10 ezreim így az ésszerûség dominál elsõsrban nem a dizájn:)
így is tartozom szüleimnek egy 20assal mert ezt a polar xet nem akartam kihagyni sehogy se, ennél 2x annyiért sincsenek jobbak.(80 ezer, csak a váz meg a teló meg az elsõfék többet érnek mint amenyiért vettem)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
tetszetõsek a paripák.Gratu mindenkinek.
Ha anyagilag úgy alakul akkor én is gondolkodom egy második bicó épitésén,mert a coiler-t errefelé nem nagyon tom kihasználni.Dirt pálya meg itt is van.:)
Daci! A bighitnek adhatnál egy komolyabb hátsó tagot. Szerintem.Meg kaphatna hátra is avid féket és naon ott lenne. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Nekem az városi paripám, most az idõfutam korány helyett beraktam egy egyeneset, és gyakorlatilag egy teljesen más bringa lett

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
jól néz ki grat!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
Feltöltött kép
az új kisbicóm
80ezerért sztem megérte kompletten :D igaz a lánc fogaskoszorú meg ezek gány volt, meg nemvolt hozzá váltótartó fül de most megcsináltam singelspeedre, láncfeszítõnek a régi sora váltót használva.
még max egy jobb pedál kéne, de lényegében így tökéletes nekem, könynne kezelhetõ, súlya okés sztem 14 kiló körül van de nem mértem
váz: 2005ös polar x
villa: dropoff comp
hajtás: husi
gumi: ritchey zmax (egy kalap fos)
többi nagyjából a gyári felszereltség

a bighit is átesett pár változáson új fékek, elõször vettem elöl hátul hayes hfx9et majd az elsõ hfxet lecseréltem tegnap juicy5re + deore váltó hátul
Feltöltött kép
Feltöltött kép
további képek
http://kep.tar.hu/daci/50557163#2

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
+ gyorsszorítót a nyeregcsöre keress a pincébe ;)

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*

vendég_Sugárfertõzött Oposszum_*
  • vendég
csinos-csinos :lick:

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
wow Endroo koma miket raksz össze suttyomba :D
szép lett

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 hozzászólás
Szép lett a gép, gratula. Ha jól tudom, akkor 2003-as évjárat. Volt egy hasonló vázam Enduro Expert ugyanebbõl az évbõl, polír+fekete matricákkal. eladtam sajnos, mert nem volt pénzem ööszeépíteni. Majd linkelek képet.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
szép lett Endroo grat. ;)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Endroo papa, nagyon szép lett a paripa. Kívánom, hogy legyen idõd tekerni is!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
csak el ne lopják a mókusok