Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19047 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
helyesen mondod, nem kell otthagyni felügyelet nélkül sehol :)

nekem pl lakatom sincs.

ahova a bringa nem mehet be, oda én se megyek :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
És szerinted ezek közül melyiket hagyja a gazdája felügyelet nélkül bárhol is?

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 posts
Srácok, lenne egy nem túl felemelõ kérdésem.

Ti nem féltitek mutogatni itt a bicótokat? Lassan már autó árban van egy-egy darab és ezt nem találja meg senki ha ellopják.
Lehet h én vagyok a túl paranoiás, de Budapesten azért para 1 mp is felügyelet nélkül hagyni a vasparipát, fõleg ha valami combosabb darabról van szó. Vagy tévedek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nagyon szép lett Tigger! Gumik honnan? Kollégám üldöz ilyen külsõt, de CRCn is pont elfogyott...

kösz. probike de ha jól emléxem nincs több.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

kész lett a melóbajárós bicó :)

http://img3.tar.hu/b...e2/34523736.jpg

http://img3.tar.hu/b...e2/34523737.jpg

http://img3.tar.hu/b...e2/34523738.jpg

Nagyon szép lett Tigger! Gumik honnan? Kollégám üldöz ilyen külsõt, de CRCn is pont elfogyott...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
kész lett a melóbajárós bicó :)

http://img3.tar.hu/b...e2/34523736.jpg

http://img3.tar.hu/b...e2/34523737.jpg

http://img3.tar.hu/b...e2/34523738.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de van valahol valami bringaepites topik, nem?

csak mert itt elvileg a kesz bringakkal kell buszkelkedni. azert van
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
nekem hone agy van hátul és teljesne jó akármilyen váltóval.
amúgy ajánlom a hone agyat viszont kalkuláljátok be h centerlockos tárcsa kell bele.
én inkább az apróból néznék jó kerekeket kompletten úgy sztem jobban megéri. és felninek nem singeltrackot ha választani lehet az kskeny meg nem is a legerõsebb, inkább ha olcsó akkor rodi dh disc felni, az szélesebb és jobb a singletracknál mivel szélesebb gumi is bele kerülhet ami jobban tart kanyarban vmint erõsebb, nekem ien felni van elöl és 1,5 év alatt egyáltalán nemkellett centírozni és 8as se naon van benne max picit pedig ugrottam pár csõrrel kiakadást. elsõ váltó meg nem kell mindenes bringára, 32 v 38as tányér, boxguide feszítõ teljesen jó és még olcsóbb is így.
telónak meg sztem érdemes még a torát is megnézni ha nem tulja olyan durván, jó árba van, esetleg a dropoff comp

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
hone váltóhoz kell a hone agy, fordítva megoldható.

viszont ez a téma mennyire offtopik itt ...

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
egy szimpla anyacsavar is megteszi egy idõre,de majd az menne rá,ha lesz rá zsé

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a hone agyhoz nem hone hatso valto kell? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Mint mondtam,amolyan mindenes gépet szeretne,amivel rámehet a dirt ugratókra is.
Néztük a B+ agyakat,de a keretbe nem fér bele! :( A Hone jobb árban van.
A féket meg õ szeretné elõre, pont azért mert nem csak dirt-ölni szeretne.A váltórendszer meg szintén ez okból kerül fel.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts

kérnék pár véleményt! Unokaöcsémnek most építünk bringát, ami az elsõ komolyabb "mindenes" bringája lesz. Még most kezd bicózni és a dirt felé is szeretne próbálkozni! Kapott egy wheeler buddy 2-es vázszettet a hozzátartozó sr suntour slammer villával.
Volt még tartalékba nekem egy avid bb7-es hátsó fék 160-as tárcsával, egy umf nyeregcsõ és egy acera hátsó váltó.
Amiket még hozzá gondoltunk:
2 db Sun Single Track felni 36 lukas Hone agyakkal és 2mm-es DT küllõkkel, ezekre valamilyen 2.25-ös gumik
sram pc870-es lánc 8as shimano fogsorral, alivio váltókarral
2008-as integrált tengelyes deore hajtómû 2 tányérral és rockringgel,valamint truva shiftguide-al
Avid FR-5 fékkar és egy bb7 185-ös pizzával elõre, aligátor centerlock adapterekkel
BikePositive Rising Bold kormány 30 mm,31,8
BikePositive Flame kormányszár 31,8mm
BikePositive Dirt nyereg
És itt merül ki az anyagi keret.
Majd a késõbbiekben még vmilyen elsõ váltó,váltókar és egy dirt jumper 3-as ami tervben van.
Vélemények?

ha tényleg Dirt felé huzza szíve,akkor a váltórendszer felejtõs!inkább SS,
Hone agyak helyett meg nézzetek valami iparis B+ -t! jobban jártok sztem!
fék meg nem muszály elölre!
gép is könnyebb lessz,viszont nem kell feleslegesen pénzt kiadni olyan alkatrészekre amik elõbb utóbb ugy is letörnek,pláne ha még csak most kezdi el!

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
kérnék pár véleményt! Unokaöcsémnek most építünk bringát, ami az elsõ komolyabb "mindenes" bringája lesz. Még most kezd bicózni és a dirt felé is szeretne próbálkozni! Kapott egy wheeler buddy 2-es vázszettet a hozzátartozó sr suntour slammer villával.
Volt még tartalékba nekem egy avid bb7-es hátsó fék 160-as tárcsával, egy umf nyeregcsõ és egy acera hátsó váltó.
Amiket még hozzá gondoltunk:
2 db Sun Single Track felni 36 lukas Hone agyakkal és 2mm-es DT küllõkkel, ezekre valamilyen 2.25-ös gumik
sram pc870-es lánc 8as shimano fogsorral, alivio váltókarral
2008-as integrált tengelyes deore hajtómû 2 tányérral és rockringgel,valamint truva shiftguide-al
Avid FR-5 fékkar és egy bb7 185-ös pizzával elõre, aligátor centerlock adapterekkel
BikePositive Rising Bold kormány 30 mm,31,8
BikePositive Flame kormányszár 31,8mm
BikePositive Dirt nyereg
És itt merül ki az anyagi keret.
Majd a késõbbiekben még vmilyen elsõ váltó,váltókar és egy dirt jumper 3-as ami tervben van.
Vélemények?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Neked hány biciklid van?

egyenlõre kettõ,aztán a fire mountaintõl el fogok búcsúzni. megkapja asszony egy kisebb vázzal. a wheeler-t meg hárman használjuk, "hivatalosan" nagybátyámé. egy idõ után a folyamatos upgrade-ekbõl kijött a wheeler, az csak azért van.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

de csak a láncvillán férne el. szétcseszi, vagy rakjam oda nyugodtan?

táska.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Neked hány biciklid van?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
ez se hagy el soha, csak:
1. a héten vettem lakatot, amit faszán nem lehet felszerelni a bicóra
2. ha már van lehetõség biztonságban tartani, akkor inkább nem kockáztatom meg, hogy ellopják
mellesleg a wheelerre menne egy u-lakat, de csak a láncvillán férne el. szétcseszi, vagy rakjam oda nyugodtan?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
az nem is igazi városi, amit nem mersz utcán hagyni
Ma obiba' kellett mennem-fehérnépre rátört a "pofozzuk a lakást" vírus-s lazán kinnhagytam a bicóm lezáratlan legalább egy fél órára...
Mondjuk, tényleg csúnya, és zörög. S kockásra van ütve mindkét kerék, puttó karcos müanyag sárvédõkkel,szarráfakult palackból vágott sárfogókkal, "baba habfürdõ" -a nagy mésfél?? literes-rágógumis,hellókitty-s, s egyéb matricákkal, felismerhetetlen alkatrészekkel a még késõ téli mocsoktól.Az egész marha gusztustalanul néz ki, de szeretem.
S nem hagy el, soha.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

egyébként ez igy tényleg ortopédül néz ki ezzel a toronymagas nycsövel, ellenben hangyányi stucnivel.

én 180 cm körül vagyok (szégyellem de pontosan nem tudom)

nekem a fire mountainbe 350 es nycsö van és 105 mm es stucni.
majd mutatok neked róla képet.

oké köszi. a másik bicóm is hasonlóan van megoldva, az össztelós kona, kicsit nagyobb (elvileg mind2 18as, de Tig szerint az össztelós eggyel nagyobbnak számít, hiszek neki), azon 350es nyeregcsõ(még hiányzik 2 centi kb) és 80-as stucni van. szóval biztos bennem van a hiba. a wheeleren 90-es stucni van és kényelmetlen hosszabb távon.