Jelentkezz be Regisztrálj

Ki milyen bringával nyomul?
Posted 2008. May 05. - 21:23

Posted 2008. May 05. - 18:47

Múltkor hazafelé nagyon sárosan - én is alig találtam meg a bicajom a trutyi alatt -, fáradtan; begördült mellém egy idõsebb úr egy csodaszép retro országútin és leszólított. Bár nem emlékszem pontosan a bevezetõre a lényeg, hogy ilyen állapotában is egybõl kiszúrta, h mi az amin ülök. Utána kellemesen csevegve jöttünk együtt vagy 10km-t. Csak késõbb gondolkodtam el rajta, hogy ez azért baromi jól esett, és vajon megtörtént volna-e, ha történetesen - és nekem is pont ez ugrott be - egy Meridán ülök.
Én elhiszem és biztos igaz is, hogy jó bicajokat készítenek - általánosságban a nem nevesebb v. különösen elismert gyártók összességében -, de mivel nincsenek igazán tradicionális, hosszú éveken át fennálló modelljeik, illetve olyan széles a paletta, hogy az ember teljesen elveszik a betûk és számok kombinációjának tengerében, nehéz õket "egyéniséggel" ellátni.
Persze lényeg az egészben az, hogy az ember végtelenül egoista, magamutogató és vágyik embertársai elismerésére.
Posted 2008. May 05. - 14:41

Kiábrándítalak, sok profi bringalopásra specializálódott banda komolyan bringázik, sõt, komoly bringásoknak adják el a lopott cuccost, s még s lekalapácslakkozott XT-agyat is formájáról felismerik. A kinézetre építve nem lehet lopásálló(bb) gépet ma már készíteni.
ezt szomorúan hallom, illetve én is azon gondolkodom már egy ideje, hogy mióta újra sokan használnak országuti-városi-futár stílusú gépeket, azóta az eladhatóságuk is megnõt az ilyen paripáknak, vagyis vonzóbbak a tolvajoknak

on
Posted 2008. May 05. - 14:36

offoff
elbandi: egyetértek McGywerrel, ez is közrejátszhat, de mára eléggé kiküböszölték a kezdeti hibákat, és jó vázakat, illetve kerékpárokat gyártanak. meg az, hogy egy kicsit talán "kommersz", és nem olyan egyedi...
[/SIZE]
Ja kb én is igy gondoltam, Mert mostanában mind a versenyeredményekben, mind a fejlesztéseikben egész jó úton haladnak szerintem, az meg hogy egy felsõkategóriás vázuk, mint pl. Tiger-é, kommersz lenne, szerintem "erõs":chin:
Bár az igaz hogy mindennél van különlegesebb (drágább)...
on
Posted 2008. May 05. - 14:25

J(mondjuk annak akinek erõvágója ugyan van, lopásból él, de sosem ûzte a bringázást, annyit tud róla, hogy ha szép a színe, fõleg ha teló, és még tárcsafék is, akkor az már egészen biztosan drága és értékes dolog).
Kiábrándítalak, sok profi bringalopásra specializálódott banda komolyan bringázik, sõt, komoly bringásoknak adják el a lopott cuccost, s még s lekalapácslakkozott XT-agyat is formájáról felismerik. A kinézetre építve nem lehet lopásálló(bb) gépet ma már készíteni.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2008. May 05. - 14:24

hmisi: szerintem azt a 20-30ezret tedd most el, és spórolj még, és akkor építs majd egy tényleg jó biciklit. addig pedig tekerj ezzel, elsõ bringának tökéletes.

elbandi: egyetértek McGywerrel, ez is közrejátszhat, de mára eléggé kiküböszölték a kezdeti hibákat, és jó vázakat, illetve kerékpárokat gyártanak. meg az, hogy egy kicsit talán "kommersz", és nem olyan egyedi...
Posted 2008. May 05. - 14:15

Tiger, nagyszerû gépet sikerült alkotnod :clap: a melóbajárós besorolás meg :lol1: mégha arra is lesz használva. Grat!
Ellenben az utóbbi két oldal olvasása közben újra felötlött bennem a kérdés, hogy a merida mint márka miért van enyire lenézve? Van ennek valami történeti oka(korábbi kirívó rossz minõség), vagy csak szimpátia kérdése, vagy csak a tömegtermelés az oka? Ezt nem azért kérdem mert én is meridát hajtok, hanem csak a puszta kiváncsiság okán érdekel.:chin:
Ha ez itt off akkor akkor mehet máshova is.
Off, de szerintem ezért nem "menõ" sokaknak a merida, mert leragadtak ott, hogy a elsõ szériás agyonkönnyített vázak közül sok eltört.
Posted 2008. May 05. - 14:06

Ellenben az utóbbi két oldal olvasása közben újra felötlött bennem a kérdés, hogy a merida mint márka miért van enyire lenézve? Van ennek valami történeti oka(korábbi kirívó rossz minõség), vagy csak szimpátia kérdése, vagy csak a tömegtermelés az oka? Ezt nem azért kérdem mert én is meridát hajtok, hanem csak a puszta kiváncsiság okán érdekel.:chin:
Ha ez itt off akkor akkor mehet máshova is.
Posted 2008. May 05. - 13:44

Posted 2008. May 05. - 12:05

És még a viszonylag olcsóbb bringát is félteni kell, mert ha nem látványosan lepukadt, akkor már nem is nagyon lehet megkülönböztetni a 4X-5X drágább bringáktól (mondjuk annak akinek erõvágója ugyan van, lopásból él, de sosem ûzte a bringázást, annyit tud róla, hogy ha szép a színe, fõleg ha teló, és még tárcsafék is, akkor az már egészen biztosan drága és értékes dolog).
Mindezt a sok szarházi miatt.

Posted 2008. May 05. - 11:13

Srácok, lenne egy nem túl felemelõ kérdésem.
Ti nem féltitek mutogatni itt a bicótokat? Lassan már autó árban van egy-egy darab és ezt nem találja meg senki ha ellopják.
Lehet h én vagyok a túl paranoiás, de Budapesten azért para 1 mp is felügyelet nélkül hagyni a vasparipát, fõleg ha valami combosabb darabról van szó. Vagy tévedek?
Hát, én nem sajnálom azt akitõl el tudják lopni mert megérdemli.
Azonban amikor egy barátomnak egy tök zárt helyrõl önhibáján kívül lopták el a bringáját egy umf-et pike-al, hát meglett a pali.
Nem volt õszinte a mosolya az irodámban, megtörtem lelkileg egy kicsit.
Bringa vissza tulajának, a paliért meg jöttek s vitték bilincsben. Úgy köszöntötte a nyomozókat õszinte feltáró jellegû beismerõ vallomást kívánok tenni :-)
Posted 2008. May 04. - 23:39

Titec Pluto Carbonegyelore csak annyit tudok, hogy konnyu, es szep. terepen meg nem voltam vele. majd kedden megyek najtrajdolni, vagy ha nem, akkor szerdan egy felnapos tekerges [megnezem magamnak Epping Forest-et] plusz vasarnap. ezek utan talan mar tudok mondani valamit.
mi az alternativa? Next?
Posted 2008. May 04. - 23:37

Kíváncsi lennék majd a véleményedre/tapasztalatodra a Yeti kormányával kapcsolatosan. Két alternatíva között vacillálok - az egyik az lenne.
egyelore csak annyit tudok, hogy konnyu, es szep. terepen meg nem voltam vele. majd kedden megyek najtrajdolni, vagy ha nem, akkor szerdan egy felnapos tekerges [megnezem magamnak Epping Forest-et] plusz vasarnap. ezek utan talan mar tudok mondani valamit.
mi az alternativa? Next?
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 04. - 23:19

ucsó offNem is baj az. Így legalább az alsó fogást is szívesen fogod használni.
Ha már Üröm felé kerülsz, akár Solymár felõl is bejöhetsz majd a városba.
ja tényleg
hazafelé útra gondolkodtam rajta már tegnap is -csak erõsen esteledett és nem volt még világitó eszköz- odafelé eszembe se jutott....lassulok agyilag is na...kalászig mindenképp be kell menni a sztendre békás bringaút kb használhatatlan virsligumival
on
igazából valami 25/ 28-as gumi volt a terv, de nem volt csak 25-ös drótós conti az meg nem igen lett volna ballonosabb.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. May 04. - 23:10

Ha már Üröm felé kerülsz, akár Solymár felõl is bejöhetsz majd a városba.
Posted 2008. May 04. - 22:56

én meg alapból poénnak szántam a melóbajárós címet...Tig: azért mondtam, mert savanyugabi leszólt, hogy: "az nem is igazi városi, amit nem mersz utcán hagyni"
szándékom szerint azért minimum 5000 km lesz benne év végére
offHúha. Majd valami alkalmas topikba vázolhatnád a bejárós itinered Szentendre felõl, kíváncsi lennék.
Hegyen át, vagy "körbejössz" a Margit hídig?
Elnézést kérek az "off"-ért.
Szép bringa, így márkatársak leszünk. A stucnit lefelé fordítva nem próbáltad, nagyon lent volt?
hehe másik forúmon is kérdezték.
jó eséllyel szentendre-bkalász-üröm, bécsi út, szépvölgyi, kapy vagy törökvészi, pasaréti út - trombitás út...vagy kerülök a duna parton és a moszkva tér felé.....esetleg a bécsi utat kiváltom a virágosnyereg utca erdõalja utca vonalon ...najó a vége egyelõre csak a poén kategória volt
viszont hazafelé lehet kihagyom az elsõ hegyet, 9 óra meló meg 200 méter melegítés után a gábor áron u felsõ része lehet kicsit goromba
reggel viszont már ráálltam az 5 órás kelés projectre úgyhogy akkor lesz bõvítés mindenképp
on
stucni : kényelmes pocakos öregúr vagyok, direkt lett ilyen "trekkinges"

Posted 2008. May 04. - 22:56

off
az a project most pihen
amúgy ott közel a moszkva térhez, az a bolt ami régen a zöldlomb utcában volt
on
Húha. Majd valami alkalmas topikba vázolhatnád a bejárós itinered Szentendre felõl, kíváncsi lennék.
Hegyen át, vagy "körbejössz" a Margit hídig?
Elnézést kérek az "off"-ért.
Szép bringa, így márkatársak leszünk.

Posted 2008. May 04. - 22:54

Kíváncsi lennék majd a véleményedre/tapasztalatodra a Yeti kormányával kapcsolatosan. Két alternatíva között vacillálok - az egyik az lenne.off
tigger te melyik boltban dolgozol?
on
Posted 2008. May 04. - 22:43

Posted 2008. May 04. - 22:42

az a project most pihen
amúgy ott közel a moszkva térhez, az a bolt ami régen a zöldlomb utcában volt
on