Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
19119 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
mof: ez a Rocky teljesen Slayer ver :) Nagyon állatul néz ki! Sok kilómétert vele!

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Tényleg szép bringa;)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Szép bringa márkatárs....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
mof
nagykirály
cseppet elegem van a buziszines nagyköcsöghirdetemmagam feliratos bicókból, ez egyigazi "vas"

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
ami változot:
DT 6.1 felnik,mentek a levesbe,helyete Mavic En 521
Diabolus kormány megtoldva 740mm-re
66 gyári tengely rögzítése eltört,ezért most egy speckó szerszámmal lehet kiszedni a kereket.

Ami változni fog remélem télig:
66->fox 36talas rc2
RS pearl->fox dhx air
Diabolus terelõ helyett egy full carbon terelõ
Funn nyereg helyett valami más.

Feltöltött kép

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Maggi,ha jól megnézed,akkor láthatod,h a lánctányér csavarok kékek. :)
Amúgy finom. Már hiányoltam a képeit. :) Bár én shimano-val szereltem volna. :D

De hol az elsõ váltó? :?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Gyönyörû lopakodó lett....még egy kis kéket bele: pl váltógörgõ, lánctányéercsavarok, nyeregcsõbilincs stb....:)

Nekem is ugy van a Bergmont méretben, hogy kihozott nyeregcsõvel (400-as) pont jó tekerni, lefele meg fürge....csak nekem ez a méret a 20" nem a 16,5 :P

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
köszönjük a dicsérõ szavakat:)
tam, amiket találtam képeket, és tekerõs beállításokkal használták ezt a vázat, azoknál mind hasonlóan magasra volt húzva a nyeregcsõ. pl: Rocky Mountain Slayer SXC 70 Mountain Bike Review | Mountain.Bike198.com
egyébként igazad van, a váz kisebb mint amit "hivatalosan" használnom kellene. de mégis.. aszfalton tekerve sem helyezkedtem a nyeregben, nem fárad el a derekam. ÉLMÉNY volt az a 2óra, amit eddig hajtottam. visszagondolva a canyon-ra, már nem tudnám így, nagybetûvel leírni.
viszont nem könnyû.. sõt, leginkább nehéz. a héten mérek, aztán informálok. a tippem 15+, tekintve, h. ez az összeállítás 12.47kg: P1000565rs - Fotoalbum auf MTB-News.de

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Hát ez tényleg nagyon odabassz...ritka szép gép

"just chillin killin"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez zavarbaejtoen jol nez ki :) bar igy az egig kihuzott nyeregcso miatt ugy tunik mintha kicsi volna a vaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Picasa Webalbumok - mofe - rm_slayer_sxc

úgy érzem jól döntöttem, h. ezt a vázat választottam! féltem a 16.5"-os mérettõl, de a hosszú nyeregcsõvel(400as, és lehetett volna rövidebb is..) és a 100as stucnival sokkal kényelmesebb mint a canyon volt. az irányítást sem érzem lomhának és nem fáj a derekam sem..
a szombatii rövidke kör tapasztalatai alapján a rendszer messze finomabban teszi dolgát mint az említett canyon 4forgáspontos megoldása. úgy tûnik van igazság a rocky mountain oldalán olvasható leírásban, valóban odatapasztja a kereket a talajhoz! dhx air csodásan indul meg.. 2állású propedal, bekapcsolva kiálláskor sem volt zavaró pogózás.
tetszik a nyeregvázcsövön a kis matrica: "proudly signed by the welder who created your frameset" és ott az aláírása:)
felsõcsõ elején-tetején ujjlenyomat: "rocky mountain handbuilt", baloldalon elöl a festék- és lakkréteg alatt az easton embléma.. tetszik.. de persze kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is:)

váz: '08 rm slayer sxc70, 16.5"
villa: '09 vanilla rlc qr15
váltás: xo gripkó, x9, xt
fék: juicy 5, 203, 160
hajtás: truva firex, pc970, xt sor
kerekek: novatec-dt-syncros dp25
gumik: elöl conti mk 2.4 kevláros, hátul zmax 2.1
kormánycsapágy: syncros fl
kormány: fsa xc280
stucni: syncros am 100mm
nyeregcsõ: syncros microadjust 400mm
nyereg: selle italia xo trans am

ami még változik: nóném markolat helyett valami emberibbet(kb akármit), fékek felújítása után tartóbakos xt tárcsákat 203-180as méretben.
következõ project: a hátsó agy helyére hope pro2/dt340, Syncros DS23, fekete húzott küllõk, kék niplik.

ritkán mondom itt , hogy irigylem...:)

nagy gratula, s használd egésséggel soká.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
Picasa Webalbumok - mofe - rm_slayer_sxc

úgy érzem jól döntöttem, h. ezt a vázat választottam! féltem a 16.5"-os mérettõl, de a hosszú nyeregcsõvel(400as, és lehetett volna rövidebb is..) és a 100as stucnival sokkal kényelmesebb mint a canyon volt. az irányítást sem érzem lomhának és nem fáj a derekam sem..
a szombatii rövidke kör tapasztalatai alapján a rendszer messze finomabban teszi dolgát mint az említett canyon 4forgáspontos megoldása. úgy tûnik van igazság a rocky mountain oldalán olvasható leírásban, valóban odatapasztja a kereket a talajhoz! dhx air csodásan indul meg.. 2állású propedal, bekapcsolva kiálláskor sem volt zavaró pogózás.
tetszik a nyeregvázcsövön a kis matrica: "proudly signed by the welder who created your frameset" és ott az aláírása:)
felsõcsõ elején-tetején ujjlenyomat: "rocky mountain handbuilt", baloldalon elöl a festék- és lakkréteg alatt az easton embléma.. tetszik.. de persze kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is:)

váz: '08 rm slayer sxc70, 16.5"
villa: '09 vanilla rlc qr15
váltás: xo gripkó, x9, xt
fék: juicy 5, 203, 160
hajtás: truva firex, pc970, xt sor
kerekek: novatec-dt-syncros dp25
gumik: elöl conti mk 2.4 kevláros, hátul zmax 2.1
kormánycsapágy: syncros fl
kormány: fsa xc280
stucni: syncros am 100mm
nyeregcsõ: syncros microadjust 400mm
nyereg: selle italia xo trans am

ami még változik: nóném markolat helyett valami emberibbet(kb akármit), fékek felújítása után tartóbakos xt tárcsákat 203-180as méretben.
következõ project: a hátsó agy helyére hope pro2/dt340, Syncros DS23, fekete húzott küllõk, kék niplik.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Elsõsorban FR- DH, szóval nem a hatalmas könnyítés a célom. Kb ennyit akartam lefaragni belõle. :) Néha szeretnék elmenni egy-egy maratonra,de majd oda szerzek vmi kissebb és könnyebb külsõt és már nincs gáz vele. :)

Büdi

Büdi

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
forest: Mi a felhasználási területe a bringádnak? :) Mert most freeridekodni Dh-zni nem olyan rossz a súlya,de AM-re azért kell erõ felfelé :)

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Pedálom van egy patent,ami az aláírásomban lévõ képen is látszik,csak szervízelve volt és ideiglenesen visszaraktam a platformot.
Kormány marad. :D A nyeregcsõ,stucnira meg nem találtam olyat,ami súly/ár/kinézet terén is megfelelt volna,de szívesen fogadok javaslatokat. :) Hátha ajánl valaki valami tetszetõst,amit eddig nem láttam.
Meg tervben van még az elsõ váltó új XT-re cserélése is,mert ez a jó égért nem pakolja elöl jól a láncot,hiába állíttatam be szervízben. :(
Levegõs Rocoban gondolkoztam,de tetszik a spirálrugó,szal lehet,h inkább titán rugó lesz belõle,ha lesz rá keret.
De köszönöm szépen. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Forest: nekem nagyon bejön....amin sokat lehetne fogni még az egy karcsú pedál, és a kormány/stucni/nyeregcsõ szentháromság

meg én bevállalnék valami lebegõs tagot.....DHX Air vagy esetleg levegõs Rocco

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás

17.8 az elég sok egy ilyen gépnél, nem?

A gumikon sokat lehetne spórolni,de nincs most pénzem másikra. :( Amúgy meg kb másfél éve 18,5 vagy 18,6 kg volt,mikor úgy döntöttem,h ebbõl faragni kéne. :D
De Tamaska jól mondja. A 66 sem túl könnyû annak ellenére,h ez full levegõs. :P Még a rugó titánra cserélése is fogna szerintem vagy negyed kilót,de arra sincs most keretem. :(

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

Ha valakit érdekel. :) Ami mostanában( 1-1,5 évben) változott. Új XT váltókarok, XT rövidkanalas hátsó váltó( nem shadow!),continental kaiser gumik, funn skinny rl nyereg, és most az xt fékszett. :)

Mondjuk,míg a géprõl lefaragtam ezt a kb 0,7 kg-t, addig én meg felhíztam 3 kg-t . :D

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Savazást kapok a váz miatt?:)

Azta... szépen összeraktad! Gratula! Ha már itt full(?) XTR-rel állunk szemben, akkor egy FSA carbon kormány-stucni-nyeregcsõ kombó is szóba jöhetne. Na meg egy SLR nyereg is jobban nézne ki rajta. Szerintem. A vázat meg lassan valami komolyabbra illene cserélni ilyen felszereltség mellett... mondjuk egy 9.9 SSL, csakhogy márkanál maradjunk... ;)

Troy

Troy

törzsvendég

• fórumtag
  • 252 hozzászólás
tamaska, en nem ugy ertettem, hogy a vaz nem lenne " melto " XTR cuccokhoz meg SIDhez, biztos jo a 6os vaz is, csak annyi, hogy altalaban azert arkategoriaban ha nem is tul szorosan de egymashoz szoktak illeszteni a dolgokat, en legalabbis :) De amugy valoban semmi gond nincs a geppel, ilyet nem mondtam :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
A legelsõ épített gépemre emlékeztet. Elõször az elsõ váltót vettem meg, ...
aztán a hátsót. Majd az elsõt vissza kellett vinnem, mert országútihoz való volt. :D