Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ki milyen bringával nyomul?

- - - - -

• Please log in to reply
19054 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

Sztem ez így nem teljesen igaz. Terhelés alatt sokkal pontosabban, finomabban vált az slx-xt-xtr mint az alivio. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

terhelés alatt nem váltunk .p

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

minden alkatrész beszerzve, end of cannondale project

este tolok képet

akkor megy is az apróba ? :)

Sztem ez így nem teljesen igaz. Terhelés alatt sokkal pontosabban, finomabban vált az slx-xt-xtr mint az alivio. Legalábbis én ezt tapasztaltam.

maximum gyorsabban
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts

A váltóbowdenen kell állítani, új bringánál szokott nyúlni egy kicsit, ez teljesen normális. Legjobb ha visszaviszed oda ahol vetted, hogy állítsák be. Ha normálisak, akkor ingyen megoldják.

mod: egyébként a váltás nem lesz pontosabb hogy alivio helyett slx-xt-xtr van fennt... max a váltókar miatt gyorsabb/kényelmesebb. Májerfaktor és súly miatt van csak jelentõsége ;)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Májerfaktor: 3x9 sebesség 3x8 helyett és ezzel adták az új bringát...
Majd rakok fel róla képet, hogy villogjak vele :)

Ja! És köszi.
Már csak a nyereg miatt aggódom. Nem tudom eléggé elõre dönteni. :(

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
[quote name='kenguru']Én meg ezt raktam össze a télen, ráérõ óráimban
És a Dt kerék csúcs, bár még nem mentem vele :)

nagyon szép lett
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

"...
Az egy dolog, hogy elöl középsõ tárcsán, hátul a nagykeréken állásban a lánc hozzáér az elsõ váltóhoz (átdobó v. mi a neve?), de hogy idõnként rosszul vált, és hangosan csörömpöl...

A váltóbowdenen kell állítani, új bringánál szokott nyúlni egy kicsit, ez teljesen normális. Legjobb ha visszaviszed oda ahol vetted, hogy állítsák be. Ha normálisak, akkor ingyen megoldják.

mod: egyébként a váltás nem lesz pontosabb hogy alivio helyett slx-xt-xtr van fennt... max a váltókar miatt gyorsabb/kényelmesebb. Májerfaktor és súly miatt van csak jelentõsége ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Én meg ezt raktam össze a télen, ráérõ óráimban

"... ki tarthat vissza ma, egy kengurut? ..."
(gyk: A kenguru c. film zenéjébõl idéztem :) )

----

Kérdés: mennyire elfogadható egy vadonatúj bringán, hogy FSA Comet MegaExo hajtómû + SLX szerelés mellett nem vált precizen, pontosan?
:(
Az egy dolog, hogy elöl középsõ tárcsán, hátul a nagykeréken állásban a lánc hozzáér az elsõ váltóhoz (átdobó v. mi a neve?), de hogy idõnként rosszul vált, és hangosan csörömpöl... Hát elég nagy csalódás. Az Aliviom elsõ perctõl kezdve csendes és csak mostanság kezdett pontatlanná válni.
Igaz, az egy merevvázas bringán van, ez meg egy össztelós. (kissé tengeribeteg lettem, mire hazaértem... :) )

Egyébként óriási sikerem volt vele: Duna Plaza mellett, a zebra+kerékpárút lámpánál zöldre várva két kiscsaj igen-igen alaposan megszemlélte. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
minden alkatrész beszerzve, end of cannondale project

este tolok képet

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Szépen lassan épül az én Merida-m is, dobok egy képet róla.
Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ejha.....szép ez a speci

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 posts
Én meg ezt raktam össze a télen, ráérõ óráimban
És a Dt kerék csúcs, bár még nem mentem vele :)

Feltöltött kép

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Zoomstag: Miért van negatívban a stücnid, ha a kormányod felfelé ível? A szarvakat meg végképp nem értem egy Liquid-en.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
http://img11.imagesh.../5459/kp006.jpg

én ilyennel mászkálok.
nem nyálcsorgatós, de egyre jobban tetszik.:)

Izomtéridõninja-geológus!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,125 posts
elöl michelin,hátul table top,versenyre vagy ha komolyabb bringázás van megbeszélve természetesen ez a setup lekerül!
ami változott:
dt6,1->mavic en521
diabolus terelõ-> saját gyártású karbon láncterelõ (129g)
tervben van még pár dolog ami ki lesz cserélve,vagy ki lesz könnyítve!
jelen felállásban ha minden igaz 16kg

a legelsõ kép kb 1hónapja készült!azóta már túl vagyok egy versenyen vele!
képek itt:
Picasa Web Albums - jocek - bringarena sn...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Alex: DT Swiss - M 1600 Az 1600-as szériában vannak 240s agyak.

De az eredeti téma sem ez, hanem: Ki milyen bringával nyomul.... ;)

Huha, az azért már drágább cucc. X1800-as szettet láttam most 68-ért, bár valószínû annyi se lesz rá az idén.
Mi ilyen kerekekkel nyomulunk/nánk, teljesen témába vág. :) Ha a modiknak nem tetszik majd átrakják.
edit: hopp már jön is a bünti :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szerintem 2,25-ös Schwalbe Table Top:)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Jocek, miylen gumik vannak szerelve? Elég "jámborkának" tünnek a bringához viszonyitva.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Offtopic hozzászólások innentõl automatice törlõdnek és az elkövetõ figyelmeztetésben részesül.

papabear

papabear

vendég

• fórumtag
  • 197 posts
Na véletlenül elejtett mondatom eléggé eldurvult vitázásba fordult. Kerékötletért majd én is megyek a keréktopicba.

Most még csámcsogok jocek bringáján. Bár az ilyen rombolók nem állnak hozzám közel, de ez egy szép darab, grat!
Hegyibringás = Kerekes Jeti

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

én nem cseszegetni akarlak, de abban a kategóriában, amit az élversenyzõk használnak, túl sok különbség nincs az alkatrészek közt.
tehát lehet az metal zero, slr vagy akár valami csúcs dt kerék, az eredmény nem változik.
és mivel nincs nagy különbség, ezért azzal megy a szegény csórikám, amit odaadnak neki... de a célt elérik vele, élõ példa vagy rá Te is - ebbõl arra következtetsz, hogy jó és megveszed az alacsonyabb kategóriájút. ami természetesen nem ugyanazt a minõségi kategóriát képviseli, mint a nagytesója.
nem személyeskedni akartam, csak hoztam egy példát, ezt leírhatnám akármi mással is egyébként...

kela
szerintem túlreagáltad a dolgot kicsit :)

Szia!

Maximálisan egyetértek, sztem sincs túl nagy különbség a csúcs cuccok között, vszinû, ha pénz nem számítana DT-t vennék, pusztán szubjektív okokból.. :)

Egyébként nem azért vettem RM 5-öt, mert a nagyok is F*********mal mennek, ezt konkrétan ma tudtam meg... :)

Egyébként szurkolok nektek fiúk a versenyeken és öröm látni az egyre jobb eredményeket! Csak így tovább! :)

Visszakanyarodva:

Jaja kircsi cuccos a Berga, gratula hozzá!
Don't try this at home!